Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
Δημοσ.

Το RapidShare ανακοίνωσε ότι δικαιώθηκε πανηγυρικά στην έφεση που υπέβαλε και αφορούσε προηγούμενο αίτημα κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων, οι οποίοι απαιτούσαν η υπηρεσία να λάβει περισσότερα μέτρα ώστε να ελέγξει τυχόν παραβιάσεις αυτών των δικαιωμάτων. Επειδή το RapidShare δεν δημοσιοποιεί αυτόματα τα αρχεία που ανεβαίνουν στους διακομιστές του, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το RapidShare δεν μπορεί να θεωρηθεί υπόλογο για τη διανομή τους.

 

Πρόκειται για μια εξέλιξη με τεράστια σημασία για τον ιστότοπο, ο οποίος είχε δεχτεί σοβαρό πλήγμα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο πρωτοδικείο του Ντίσελντορφ το 2008. Τότε, το δικαστήριο είχε αποφανθεί υπέρ των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων, καλώντας το RapidShare να λάβει κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να προλάβει τυχόν παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων.

 

Το RapidShare προσέφυγε στο εφετείο του Ντίσελντορφ, το οποίο ανέτρεψε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, το RapidShare δε φέρει ευθύνη, καθώς υποχρεώνει τους χρήστες να επιλέξουν το πώς θα διανέμεται το περιεχόμενο που ανεβάζουν, αντί να το καθιστά αυτομάτως διαθέσιμο στο κοινό.

 

Εκτός αυτού, το εφετείο άσκησε κριτική σε διάφορες μεθόδους φιλτραρίσματος. Ο αποκλεισμός όλων των αρχείων μιας συγκεκριμένης κατηγορίας κρίθηκε άστοχος, καθώς ο τύπος του αρχείου δεν έχει καμία σχέση με τη νομιμότητά του. Ο έλεγχος βάσει διευθύνσεων IP επίσης απορρίφθηκε, καθώς την ίδια διεύθυνση μπορεί να τη χρησιμοποιούν περισσότερα του ενός άτομα. Ακόμη και η σάρωση του περιεχομένου κρίθηκε προβληματική, καθώς κάτι τέτοιο απλά θα οδηγούσε στη μεταφόρτωση κωδικοποιημένων αρχείων.

 

Ο Christian Schmid, ο οποίος ίδρυσε το RapidShare, δήλωσε πως «Είμαστε πολύ ευτυχείς για την απόφαση. […] Η ετυμηγορία του εφετείου φανερώνει ότι οι προσπάθειες αποκλεισμού του επιχειρηματικού μας μοντέλου με το σκεπτικό ότι είναι παράνομο μακροπρόθεσμα δεν θα μπορέσουν να σταθούν. Μέσω του απλού περιβάλλοντός του, το RapidShare ανταποκρίνεται στα νόμιμα ενδιαφέροντα των χρηστών του και θα συνεχίσει να το πράττει στο μέλλον».

 

Link.png Site: arstechnica.com

  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το μοντέλο λειτουργίας όλων αυτών των ιστοσελίδων(RS, MS, MU κτλ.) είναι τόσο καλά στημμένο, που δεν θα καταφέρουν ποτέ οι εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων να το "ρίξουν". Η μόνη τους λύση είναι να κυνηγήσουν τις warezo-ειδή ιστοσελίδες και να κάνουν report τα link που αναρτώνται σε αυτές, κάτι το οποίο είναι όμως ιδιαίτερα ασύμφορο.

 

Με τις τελευταίες εξελίξεις και το κυνήγι που πέφτει στα torrentadika, όλα αυτού του είδους τα site ολοένα και θα αυξάνουν "πελάτες".

Δημοσ.

Δεν νομίζω να είναι τόσο απλά τα πράγματα και μακάρι να βγώ λάθος.Προς το παρόν χαιρόμαστε αλλά στο μέλλον δεν βλέπω να το αφήνουν έτσι.

Να ρωτήσω κάτι άλλο σχετικά με τα link:

Εαν κατεβάσεις παράνομα υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα αλλά το link έχει άσχετο τίτλο με το περιεχόμενο,μπορεί κάποιος να ισχυριστεί οτι δεν γνώριζε τι κατέβαζε ή θα του αποδωθούν ευθύνες?

Δημοσ.

Δεν περίμενα ότι όλο αυτό το κυνηγητό θα είχε τέτοια εξέλιξη.Το καλό για τους χρήστες του rapidshare είναι ότι κατέχει το 70% των αρχείων που κατεβάζει ο κόσμος ...τουλάχιστον πριν κάποιο καιρό τόσο ήταν .....Δηλαδή όλα πια ανεβαίνουν στο rapid .....

Δημοσ.

Μετα απο τοσα που ακουγαμε για πολλα torrentαδικα, ελληνικα και ξενα, να και λιγα καλα νεα... Ευγε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...