Προς το περιεχόμενο

Advanced ερώτηση για Mysql Βάση Δεδομένων και πίνακες

varathro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας....

Έχω φτιάξει μια βάση δεδομένων.

Έχω ένα πίνακα Α με κάποιες καταχωρήσεις και ένα πινάκα Β με κάποιους χρήστες...

Ένας χρήστης είναι συνδεδεμένος με μερικά αντικείμενα του Α πίνακα...

Θέλω να ρωτήσω, αν υπάρχουν πολλοί χρήστες και πολλές καταχωρήσεις για κάθε χρήστη, μήπως είναι προτιμότερο για κάθε χρήστη να δημιουργώ ένα καινούργιο πινάκα με τις καταχωρήσεις του ή να έχω έναν ενιαίο πίνακα και απλώς να υπάρχει ένα γνώρισμα που δείχνει για ποιο χρήστη είναι οι καταχωρήσεις;

Τα μεγάλα sites με πληθώρα χρηστών πως δουλεύουν;

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση....

Δημοσ.

Δύο πίνακες, και ο πίνακας με τις καταχωρήσεις θα περιέχει πεδίο που παραπέμπει στο id του πίνακα των χρηστών ..

Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης (και ονομασίας) των Σχεσιακών Βάσεων Δεδομένων .. (RDBMS)

Δημοσ.

Έτσι σκέφτομαι να το κάνω.

Βέβαια αν ενας πίνακας περιεχει χιλιαδες καταχωρήσεις θα ειναι κομάτι αργός όσον αφορά την προσπέλαση του...

Αλλά πάλι έστω ότι εχουμε 1000 χρηστες, τότε θα δημιουργούσαμε 1000 πίνακες εναν για καθε χρήστη ΑΠΑΠΑ (noway)..

Άρα μένουμε στους 2 πίνακες...

Χρησιμοποιώ για Storage Engine InnoDB... καλά κάνω; Μπορεί κάποιος να μου πει με λίγα λόγια τις διαφορές αναμεσα σε storage engines γιατι βαριέμαι να googlαρω...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μου πει με λίγα λόγια τις διαφορές αναμεσα σε storage engines γιατι βαριέμαι να googlαρω...

Εντάξει, τραγικό...

Επισκέπτης
Δημοσ.

οχ αμαν...

(ελπίζω κ αυτό να μην είναι δικό της... :-p)

πραγματικά τραγικό όμως...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...