Προς το περιεχόμενο

Αμοιβή δικηγόρου

katrinara

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
random δικηγορίστικα σε παίζει. Τους ξέρω εγώ αυτούς!

"...σου έφαγε για παράδειγμα πρόσφατα κάποιος τους 125.000€ για να σου πουλήσει ένα χωράφι;"

busted :mrgreen:

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
random δικηγορίστικα σε παίζει. Τους ξέρω εγώ αυτούς!

Για πέρνα από το γραφείο να σε υπερασπιστώ για κανά πλημμεληματάκι, να δεις τι κοστουμάκι θα σου ράψω... :P

Δημοσ.

Καλημερα...

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Ειναι ολοφανερο οτι την κατακλεψε στα λεφτα για την αμοιβη του (οντως δεχτηκε η φιλη μου οτι τοσα θα της επαιρνε, ηταν εν γνωσει της δηλ το 25%)

Απο δω κ περα πιστευω οτι θ αλλαξει δικηγορο ...

Δημοσ.
Καλημερα...

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Ειναι ολοφανερο οτι την κατακλεψε στα λεφτα για την αμοιβη του (οντως δεχτηκε η φιλη μου οτι τοσα θα της επαιρνε, ηταν εν γνωσει της δηλ το 25%)

Απο δω κ περα πιστευω οτι θ αλλαξει δικηγορο ...

Από τη στιγμή που είναι ελεύθερος επαγγελματίας,όσα θέλει μπορεί να ζητήσει,τα ποσοστά είναι ενδεικτικά κι όχι δεσμευτικά.Σαφώς κι είναι απαράδεκτο να ζητά τόσα αλλά δεν έπραξε κάτι παράνομο.

Το θέμα είναι ότι στη φιλή σου φάνηκε λογικό το να καταβάλλει αυτό το ποσό κι όχι ότι ο δικηγόρος ζήτησε τόσα.Αν μη τι άλλο,ας ζητούσε και μια δεύτερη γνώμη.

Αν δεν είμαστε και λίγο υποψιασμένοι,ε δεν φταίει μόνο ο άλλος που μας πιάνει "κότσο".

Δημοσ.

σιγουρα οπως ειπε κ ο paredwse πιο πανω δεν ειναι παρανομο αλλα ανηθικο...

κοροιδια λεω με την εννοια της πονηριας αλλα αφου η φιλη μου οπως ειπατε σωστα δεν συμβουλευτηκε κανεναν αλλον την επαθε για τα καλα τωρα...

Δημοσ.

Μου φαινεται οχι μονο υπερβολικο αλλα νομιζω οτι κατι αλλο συμβαινει ωστε να παρει δικηγορος 25% αμοιβη για μια αγοραπωλησια...Μηπως τα ακινητα ειχαν καποιο χρεος που επρεπε να πληρωθει πριν την πωληση τους και την εκανε ο δικηγορος ?

Δημοσ.

οχι οχι τιποτα τετοιο

τα κτηματα ηταν απο κληρονομια καθαρα κ επειδη ηταν κρητη θελησε η κοπελα να τα πουλησει

ειχε τους λογους της φανταζομαι

το λαθος της ηταν ο δικηγορος που δεν εψαξε κ πηγε στον πρωτο τυχοντα

Δημοσ.
οχι οχι τιποτα τετοιο

τα κτηματα ηταν απο κληρονομια καθαρα κ επειδη ηταν κρητη θελησε η κοπελα να τα πουλησει

ειχε τους λογους της φανταζομαι

το λαθος της ηταν ο δικηγορος που δεν εψαξε κ πηγε στον πρωτο τυχοντα

Συγνωμη που επιμενω...Ειχε πληρωσει τον φορο κληρονομιας ?

• Moderators
Δημοσ.

Eκει το χανω εγω. Αφου ηταν κληρονομια σιγουρα θα ειχαν γινει οι νομικες διαδικασιες για να τα αποκτησει. Σιγουρα λοιπον θα ειχε μεσολαβησει συμβολαιογραφος. Που θα αμειφθηκε για την εργασια του. Αρα ειχε ενα σημειο αναφορας για τις αμοιβες αναλογων διαδικασιων.

Δεν ξερω, ισως απλα το μυαλο μου να αρνειται να δεχθει πως αυτο που περιγραφεις εγινε το ετος 2010 :-)

• Super Moderators
Δημοσ.
Μου φαινεται οχι μονο υπερβολικο αλλα νομιζω οτι κατι αλλο συμβαινει ωστε να παρει δικηγορος 25% αμοιβη για μια αγοραπωλησια...Μηπως τα ακινητα ειχαν καποιο χρεος που επρεπε να πληρωθει πριν την πωληση τους και την εκανε ο δικηγορος ?

Ακόμη κι έτσι να ήταν, δεν δικαιολογείται τέτοια αμοιβή.

Στο κάτω-κάτω, ακόμη και υποθήκες να είχαν, τι έκανε ο δικηγόρος του πωλητή; Από την τσέπη του τις πλήρωσε για να γίνει άρση υποθήκης;

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ από την άλλη θεωρώ ελάφρως βλάκα το δικηγόρο που ζήτησε μόνο 25% από τη στιγμή που είδε πως υπήρχε διάθεση για "άρμεγμα" από την άλλη μεριά. Καλό είναι να πληρώνεται και η αφέλεια/βλακεία καμιά φορά, εκτός από την ανηθικότητα/κακία σε αυτή τη χώρα.

Φιλικά. :)

Δημοσ.
Ακόμη κι έτσι να ήταν, δεν δικαιολογείται τέτοια αμοιβή.

Στο κάτω-κάτω, ακόμη και υποθήκες να είχαν, τι έκανε ο δικηγόρος του πωλητή; Από την τσέπη του τις πλήρωσε για να γίνει άρση υποθήκης;

Αυτο πιθανολογω με εξουσιοδοτηση της πωλητριας ή την πληρωμη τυχον οφειλομενου φορου κληρονομιας απο τον δικηγορο παλι με εξουσιοδοτηση της.

Δημοσ.

...ε προφανώς κάτι σχετικό θα έγινε (για το οποίο παίζει να μην έχουμε ακριβή πληροφόρηση).

Πέραν της πλάκας, και παρ' ότι όπως τονίζει ο paredwse παράτυπο δεν είναι, προσωπικά δε νομίζω ένας δικηγόρος έτσι χαλαρά να έπεσε σαν το κοράκι σε μία πολίτη, και να της ρούφηξε το 25% (και μάλιστα τέτοιου ύψους) για μία αγοραπωλησία, της οποίας απλά και μόνο ανέλαβε να κάνει τη συμβολαιογραφική πράξη. Χίλια-δυο σενάρια μπορεί να παίζουν (πχ τύπου "ξέρω έναν ξένο που δεν ξέρει τί έχει και θα πληρώσει τη γη χρυσή αν του πω - αλλά θέλω τρελλό μερίδιο - και μας συμφέρει και τους δυο" κτλ...).

[ Εκτός βέβαια κι αν βγει ο paredwse και πει ότι μακρυά είμαι νυχτωμένος :-) ]

Δημοσ.
για να ζητησε τοσα σιγουρα θα πηρε 6ψηφια αμοιβη.

υποψιν οτι τα κτηματα ειναι στην κρητη.

η συνεργασια εγινε απο δικηγορο στην θεσσαλονικη κ μεσιτη στη κρητη..

:confused::confused::confused:

Γιατί , χάθηκαν οι δικηγόροι στην Κρήτη?

Η φίλη σου μένει θεσσαλονίκη και για αυτό βρήκε δικηγόρο από εκεί?

Μόνο αν πληρώθηκε ο φόρος κληρονομιάς δικαιολογείται (αλλιώς δεν μπορούν να πουληθούν τα χωράφια) .. Κάπου τόσο θα έβγαινε.

Λογικά ο δικηγόρος τα πλήρωσε αυτός και τα έβαλε στην προμήθεια του με το αζημίωτο (με κανένα "φιλικό" τόκο 10 % ).

Αλλιώς θα έπρεπε να τα σκάσει η κληρονόμος στην εφορία για να κάνει αποδοχή κληρονομιάς πριν την πώληση (και που να τα έβρισκε εκατό-τόσα χιλιάρικα, στο δρόμο? ).

Αλλιώς της τα 'φαγε τα ευρουδάκια μια χαρά ο χασοδίκης, και θα τα γλεντήσει στην υγειά της.. :-):-)

Πάνω από 1% παίρνουν μόνο όταν χρειάζεται "καθάρισμα" (τοπογραφικά, λαδώματα σε νομαρχίες - πολεοδομίες - υποθηκοφυλακεία κλπ.)

Δημοσ.
Λογικά ο δικηγόρος τα πλήρωσε αυτός

..παίζει - το έχω ζήσει, καθώς οι δικηγόρος/πωλητής ήταν σόι, και εύλογα η συμφωνία ήταν εύκολο να επέλθει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...