kage Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 δεν μας πουλαει και μας τιποτα αντι να τα δωσει στον δικηγορο.θα πληρωσω εγω δικο μου συμβολαιογραφο/δικηγορο ο μεσιτης παιρνει 1-2%+φπα απο αγοραστη και 1-2%+φπα απο πωλητη εκτος και αν συνενοηθηκαν-υπεγραψαν κατι διαφορετικο ποσο ή ποσοστο. http://www.spitogatos.gr/main/enimerosi/epilogi_mesiti/ola-osa-tha-thelate-na-mathete-gia-toy-mesites/ http://www.spitogatos.gr/main/enimerosi/epilogi_mesiti/nomikes-plirofories-gia-ti-mesiteia/
Arcanaloth Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 25% είναι απλά εξωφρενικό. Δεν υπάρχει περίπτωση, λογικά να το δούμε. Πούλησε 500.000 χωράφι και της κράτησε τα 125 χιλιάρικα; Σίγουρα κάτι άλλο θα παίζει, δεν μπορεί, αποκλείεται να είναι αυτή η ταρίφα. Ποιος νορμάλ άνθρωπος θα πήγαινε σε δικηγόρο, θα του λεγε θέλω να πουλήσω το χωράφι μου, πόσα θες εσύ, θα άκουγε 125κ και θα ΄λεγε οκ; Μήπως υπήρχαν και άλλα έξοδα, της χρέωσε τίποτα άλλο.
Crizzt Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Αχ, τι τα θελα τα "κομπιουτερς" δε γινομουν δικηγορος ο βλαξ...
linkin Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 χαχα αυτο της ειπα κ γω κ για αυτο εθεσα αυτο το θεμα να τα διαβασει κ η ιδια οτι κατι δεν παει καλα με αυτον τον δικηγορο.. φιλη της katrinaras αμα με διαβαζεις αυτη την στιγμη και πιστευεις οτι τα 125.000 για δικηγορο ειναι λιγα δωσε τιποτα και απο εδω.δεχομεθα και επιταγες.
Apoll Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Καλά, έκανε συνομιλία με δικηγόρους χωρίς πρώτα να ρωτήσει πόσα θέλουν; Όπως λένε και τα παιδιά, 0.5% = 2500. Μέχρι τα 125000 είναι μια τεράστια διαφορά, που καλό θα ήταν ο πωλητής να μην τα έδινε. Τώρα είναι αργά, εκτός αν κινηθεί δικαστικά. Και μετά λέμε για να κατάντια την Ελλάδος, όταν ο κόσμος κάνει τέτοιες δουλειές. Αφού οι ίδιοι είμαστε εμείς που τους αφήνουμε να τα κάνουν.
doctorkostis Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Εγω τον παραδεχομαι παντως. 125Κ € για δουλεια που αξιζει 2500€. Μαγκας.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να θέσω το εξής θέμα: Μια φιλη μου ειχε καποια κτηματα κ τα πουλησε για 500.000 ευρω. Ο δικηγορος της κρατησε για αμοιβη το 25% των χρηματων αυτων. Μου φανηκαν υπερβολικα σαν αμοιβη κ θελω να μαθω αν την κοροιδεψε η απλως τοσο παει η αμοιβη της. Ποσο ειναι το ελαχιστο που επρεπε να ζητησει (βασει νομου)? Ευχαριστω κ περιμενω απαντηση αν κάποος γνωρίζει... Το ελάχιστο βάσει νόμου το ανέφερε πιο πάνω το μέλος StrEaMLiNe. Δεν απαγορεύεται να της ζητήσει 25% (ή και 30% ή και 50%), ελεύθερη αγορά έχουμε. Αν, μάλιστα, της έκοψε και απόδειξη για ΟΛΟ το ποσό που πήρε, είναι απολύτως νόμιμος. Από την άλλη, είναι απαράδεκτα υψηλή τιμή. Προφανώς η φίλη σου δεν ρώτησε, πήγε στον δικηγόρο που της συστήθηκε από τον μεσίτη ή από τον πωλητή. Αν δεν κάνεις shopping και πηγαίνεις στον πρώτο που θα βρεις μπροστά σου ή στον πρώτο που σου υποδεικνύουν, αυτά παθαίνεις... Ατυχία.
StrEaMLiNe Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Ατυχία. Αμάθεια και έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης θα έλεγα εγώ. Όπως σωστά αναφέρεις, το 0,5% είναι το ελάχιστο που μπορεί να ζητήσει οπότε ουσιαστικά ο δικηγόρος δεν έκανε κάτι παράνομο αλλά ούτε και ανήθικο. Η άλλη δέχτηκε και αυτός το εκμεταλλεύτηκε. Απλά είναι αδιανόητο να φεύγουν τόσα λεφτά για κάτι το οποίο θα μπορούσε να είχε αποσαφηνιστεί με μια απλή αναζήτηση στο google, για να μην αναφέρω ερεύνα αγοράς και πληροφορίες από τίποτα γνωστούς.
Physics_Rulez Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Καλά είπαμε ελεύθερη αγορά, αλλά ήταν τελείως αντιεπαγγελματικό εκ μέρους του. Την έγδαρε κανονικά. Πες στη φίλη σου ότι σε τούτο τον μπλε πλανήτη τα νοήμονα δίποδα που λέγονται άνθρωποι αγαπάνε το χρήμα. Για τον ίδιο λόγο αισχροκερδούν αν αντιληφθούν την άγνοιά μας.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Αμάθεια και έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης θα έλεγα εγώ. Όπως σωστά αναφέρεις, το 0,5% είναι το ελάχιστο που μπορεί να ζητήσει οπότε ουσιαστικά ο δικηγόρος δεν έκανε κάτι παράνομο αλλά ούτε και ανήθικο. Η άλλη δέχτηκε και αυτός το εκμεταλλεύτηκε. Απλά είναι αδιανόητο να φεύγουν τόσα λεφτά για κάτι το οποίο θα μπορούσε να είχε αποσαφηνιστεί με μια απλή αναζήτηση στο google, για να μην αναφέρω ερεύνα αγοράς και πληροφορίες από τίποτα γνωστούς. Μωρέ άσε την αναζήτηση στο Google, εγώ σου λέω ότι η πωλήτρια ούτε τεχνολογικά ενήμερη είναι ούτε ξέρει τι είναι το Google. Αν έρθω να σου πω 125.000 για να πουλήσεις ακίνητα αξίας 500.000 δεν θα αναρωτηθείς "γιατί ρε μεγάλε να στα δώσω τόσα πολλά; τι διάολο θα κάνεις, γεώτρηση για πετρέλαιο;" Δεν θα ρωτήσεις από 'δω κι από 'κει; Κάποιος φίλος φίλου φίλου δεν έχει γνωστό δικηγόρο για να πάρεις αυτή τη ρημάδα τη δεύτερη γνώμη; Δηλαδή βαρέθηκε να κάνει ένα τηλέφωνο στον αδερφό του μπατζανάκη της ξαδέρφης της μάνας της για να ρωτήσει; Είναι ακριβώς αυτό που γράφεις: έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης. Εμ, αυτή η έλλειψη πληρώνεται...
StrEaMLiNe Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Αν έρθω να σου πω 125.000 για να πουλήσεις ακίνητα αξίας 500.000 δεν θα αναρωτηθείς "γιατί ρε μεγάλε να στα δώσω τόσα πολλά; τι διάολο θα κάνεις, γεώτρηση για πετρέλαιο;" Δεν θα ρωτήσεις από 'δω κι από 'κει; Κάποιος φίλος φίλου φίλου δεν έχει γνωστό δικηγόρο για να πάρεις αυτή τη ρημάδα τη δεύτερη γνώμη; Δηλαδή βαρέθηκε να κάνει ένα τηλέφωνο στον αδερφό του μπατζανάκη της ξαδέρφης της μάνας της για να ρωτήσει; Αυτό δεν το ανέφερα καν γιατί το θεωρώ αυτονόητο.
ippo00 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Ε και ο άλλος αφού του τά 'δινε, να μην τα πάρει; Στην τελική που ξέρεις ότι η φίλη σου σου λεεί αλήθεια; Καλύτερα να μην ανακατεύσαι πάντως στις δουλειές των άλλων γιατι θα βγείς και φταίχτης..
guido Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 ρε katrinara , η φίλη σου σας δουλεύει για να μην αρχίσετε να ζητάτε δανεικά
JimxxZe Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 ρε katrinara , η φίλη σου σας δουλεύει για να μην αρχίσετε να ζητάτε δανεικά xaxaxaxax
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.