Προς το περιεχόμενο

Πρόταση για φωτογραφική μηχανή με ευρυγώνιο φακό

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιας και οι γνώσεις μου στο συγκεκριμένο τομέα είναι από αρκετά έως πολύ περιορισμένες,

θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποια μηχανή για allround χρήση έως ~ 200 € ?

Απαραίτητα να έχει ευρυγώνιο φακό, διότι το χρειάζομαι για τη δουλειά μου.

Από 'κεί και πέρα, οι απαιτήσεις μου δεν διαφέρουν από αυτές των περισσότερων χρηστών:

Όσο το δυνατόν :

- καλύτερη ποιότητα εικόνας και βίντεο (αν είναι δυνατόν HD)

- καλύτερη αυτονομία

- καλύτερος εξοπλισμός, ευκολίες και δυνατότητες

Τί προτείνετε με βάση αυτές τις απαιτήσεις-προϋποθέσεις ?

Ευχαριστώ.

υ.γ.

Ψάχνοντας λίγο στο net, πρόσεξα αυτήν :

Panasonic Digital Camera DMC-ZX1

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Photography/Digital-Camera/Compact-Digital-Camera/PANASONIC-DMC-ZX1-BLACK-DIGITAL-CAMERA-12-1-MP-DMC-ZX1EG-K.htm

νομίζετε ότι μπορεί να με καλύψει ? Εναλλακτικές ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Κάποιος ρε συνφορουμίτες που να μπορεί να βοηθήσει λίγο την κατάσταση ?

Βλέπετε δεν είμαστε και ειδήμονες στη φωτογραφία, οπότε οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη . . .

Ευχαριστώ !

OLYMPUS μ-9010

* Ευρυγώνιος φακός με 10x οπτικό zoom (28-280mm*)

* Διπλή Σταθεροποίηση Εικόνας

* Ταινία HD και έλεγχος HDMI

* Ψηφιακό φωτογραφικό άλμπουμ 2GB

* 14 Megapixels

* Οθόνη LCD HyperCrystal II 6.9cm / 2.7''

* Λειτουργία Πανοραμικής Λήψης στη μηχανή

* Λειτουργία iAuto

* Προηγμένη ανίχνευση προσώπων συμπ. Ρύθμιση Σκιών

* Παρακολούθηση AF

* Μαγικά Φίλτρα

* Εγχειρίδιο χρήσης μέσα στη μηχανή

* Φόρτιση μπαταρίας με καλώδιο USB

* Λειτουργία Ωραιοποίησης Εικόνας

* Επεξεργαστής εικόνας TruePic III

---------- Προσθήκη στις 01:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:31 ----------

Olympus µ-7040

* Ευρυγώνιος φακός με οπτικό zoom 7x (28-196mm*)

* Διπλή Σταθεροποίηση Εικόνας

* Ταινία HD και έλεγχος HDMI

* Ψηφιακό φωτογραφικό άλμπουμ 2GB

* 14 Megapixels

* Μεγάλη οθόνη LCD HyperCrystal II 7.6cm/3.0"

* Λειτουργία Πανοραμικής Λήψης στη μηχανή

* Λειτουργία iAuto

* Προηγμένη ανίχνευση προσώπων συμπ. Ρύθμιση Σκιών

* Παρακολούθηση AF

* Μαγικά Φίλτρα

* Εγχειρίδιο χρήσης μέσα στη μηχανή

* Φόρτιση μπαταρίας με καλώδιο USB

* Λειτουργία Ωραιοποίησης Εικόνας

* Επεξεργαστής εικόνας TruePic III

---------- Προσθήκη στις 01:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:37 ----------

με λίγα λεφτά παραπάνω δΕΝ θα το μετανιώσεις ;)

Panasonic-Lumix-DMC-TZ8

head.jpg

Μιας και οι γνώσεις μου στο συγκεκριμένο τομέα είναι από αρκετά έως πολύ περιορισμένες,

θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποια μηχανή για allround χρήση έως ~ 200 € ?

Απαραίτητα να έχει ευρυγώνιο φακό, διότι το χρειάζομαι για τη δουλειά μου.

Από 'κεί και πέρα, οι απαιτήσεις μου δεν διαφέρουν από αυτές των περισσότερων χρηστών:

Όσο το δυνατόν :

- καλύτερη ποιότητα εικόνας και βίντεο (αν είναι δυνατόν HD)

- καλύτερη αυτονομία

- καλύτερος εξοπλισμός, ευκολίες και δυνατότητες

Τί προτείνετε με βάση αυτές τις απαιτήσεις-προϋποθέσεις ?

Ευχαριστώ.

υ.γ.

Ψάχνοντας λίγο στο net, πρόσεξα αυτήν :

Panasonic Digital Camera DMC-ZX1

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Photography/Digital-Camera/Compact-Digital-Camera/PANASONIC-DMC-ZX1-BLACK-DIGITAL-CAMERA-12-1-MP-DMC-ZX1EG-K.htm

νομίζετε ότι μπορεί να με καλύψει ? Εναλλακτικές ?

http://www.skroutz.gr/s/71909/Canon-PowerShot-SX200-IS.html?from=suggest&keyphrase=Canon+PowerShot+SX200+IS

εχω ακουσει τα καλυτερα απο εναν γνωστο που την εχει... και γενικα οι canon

μπορεις να βρεις στο youtube βιντεο απο την καθε καμερα για να δεις την ποιοτητα τους...

να και μια πιο φθηνη:

http://www.skroutz.gr/s/71912/Canon-Digital-Ixus-100-IS.html?from=suggest&keyphrase=Canon+Digital+Ixus+100+IS

ειχα δει προσφατα μια ερευνα για τις ψηφιακες φωτογραφικες μηχανες οτι οι καινουριες εχουνε χειροτερη ποιοτητα εικονας λογω του οτι υπαρχει

μεγαλυτερη πιθανοτητα σφαλματος στην εικονα και καταληξανε στο οτι η καλυτερη επιλογη ειναι να διαλεξει κανεις μια προηγουμενης γενιας 6-8 megapixel...

Δεν μας είπες το κυριότερο... ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις μηχανή dslr ή compact ? :)

Σωστή παρατήρηση . . .

Compact !

---------- Προσθήκη στις 00:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:42 ----------

http://www.skroutz.gr/s/71909/Canon-PowerShot-SX200-IS.html?from=suggest&keyphrase=Canon+PowerShot+SX200+IS

εχω ακουσει τα καλυτερα απο εναν γνωστο που την εχει... και γενικα οι canon

μπορεις να βρεις στο youtube βιντεο απο την καθε καμερα για να δεις την ποιοτητα τους...

να και μια πιο φθηνη:

http://www.skroutz.gr/s/71912/Canon-Digital-Ixus-100-IS.html?from=suggest&keyphrase=Canon+Digital+Ixus+100+IS

ειχα δει προσφατα μια ερευνα για τις ψηφιακες φωτογραφικες μηχανες οτι οι καινουριες εχουνε χειροτερη ποιοτητα εικονας λογω του οτι υπαρχει

μεγαλυτερη πιθανοτητα σφαλματος στην εικονα και καταληξανε στο οτι η καλυτερη επιλογη ειναι να διαλεξει κανεις μια προηγουμενης γενιας 6-8 megapixel...

Όντως πολύ καλή μηχανή η Canon, αλλά νομίζω πως υστερεί λίγο στο θέμα ευρυγώνιο (28mm) (τουλάχιστον θεωρητικά . . .)

Αντίστοιχων δυνατοτήτων απ'ότι είδα λίγο, είναι και οι :

- Panasonic Lumix TZ6, TZ7 & TZ8

- Sony DSC-H55

- Samsung WB550 & WB600

οι οποίες έχουν 24-25mm ευρυγώνιο

Τί σας λένε οι παραπάνω ?

Πριν από λίγους μήνες ήμουν και εγώ στο δίλειμα panasonic lumix ή canon ixus.

Τις υπόλοιπες τις ακύρωσα για διάφορους λόγους,τις olympus πχ γιατί όποιον και αν ρώτησα μου είπε μην ασχοληθείς με αυτή τη μάρκα ειδικά για compact,και δεν μίλησα με άτομα που είναι προκατειλημμένα με συγκεκριμένες μάρκες ούτε τους το έβγαζα από το στόμα εγώ.Όλοι μόνοι τους μου είπαν το ίδιο.Τις sony γιατί παραείναι υπερτιμημένες(αν και καλές μηχανές)

Τα ζητούμενά μου ήταν να είναι καλή μηχανή για τα κυβικά της(δεν είναι και dslr),να βγάζει και ένα 720p βιντεάκι και να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρή για να μεταφέρεται πανεύκολα.

Από το λίγο που έψαξα κατέληξα στο εξής:

Ότι και οι δύο ήταν πολύ καλές,ότι οι lumix υπερείχαν στον φακό ήταν δηλαδή καλύτερες μηχανές(και γενικά πρέπει να είναι ΟΙ καλύτερες),ότι οι canon ήταν πολύ μικρές σε μέγεθος τηλεκάρτας,και ότι στην canon ακριβοπλήρωνες τον ευρυγώνιο(αν τον ήθελες) +70-100€ δηλαδή διαφορά μεταξύ ixus 100 και ixus 120.

Προτίμησα το μέγεθος της canon εν γνώση μου ότι θα δώσω λίγα παραπάνω χρήματα για λίγο χειρότερη μηχανή.Έψαξα και βρήκα την ixus 120 από εξωτερικό σε τιμές ixus 100 για να τσιμπήσω και τον ευρυγώνιο και είμαι υπερευχαριστημένος.Η μηχανή είναι μικρότερη και από κινητό που λέει ο λόγος,είναι κυριολεκτικά σαν μια τηλεκάρτα με πάχος 1,5cm.Την έχεις μαζί σου και ούτε το καταλαβαίνεις.

Η φωτογραφία είναι αρκετά καλή.Δες μια κομμένη σε 10χ15 για εκτύπωση.Και την ίδια φωτογραφία άκοφτη για να δείς το μέγεθος.Μην κρίνεις τη φωτογραφία στις κανονικές της διαστάσεις σε μέγεθος αφίσας.Αρκετά καλό μέγεθος τη δείχνει με το που ανοίξεις το σπόιλερ.(Δεν είμαι φωτογράφος ε!Όπως να ναι τραβάω στο auto,τώρα ψιλοψάχνομαι λίγο.Πιθανότατα αν κάτσεις και ασχοληθείς με τις ρυθμίσεις και είσαι και λίγο πιο γνώστης τα αποτελέσματα να είναι καλύτερα-σίγουρα μπορείς να βρείς καλύτερες φωτογραφίες και στο ίντερνετ να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.)

KOMMENH

img0229jm.jpg

ΑΤΟΦΙΑ:

img0229u.jpg

Το βίντεο δεν είναι τίποτα τρελό,χάνει στο zoom αρκετά αλλά είναι υπεραρκετό πιστεύω.Για πιο ποιοτικά πράγματα παίρνεις βιντεοκάμερα.Σαν extra το βλέπω της φωτογραφικής.

Δες ένα βίντεο(βάλτο 720p) από youtube(χάνει αρκετά στο youtube.To κανονικό βίντεο είναι ένα τικ καλύτερο)

Αυτά.Για την canon ixus 120 που έχω.Αν θες την πιο ποιοτική πήγαινε στη Lumix,αν θές την πιο compact πήγαινε σε αυτή.Το σίγουρο είναι πως τρελές τρελές διαφορές δεν πρόκειται να δείς.

Πριν από λίγους μήνες ήμουν και εγώ στο δίλειμα panasonic lumix ή canon ixus.

Τις υπόλοιπες τις ακύρωσα για διάφορους λόγους,τις olympus πχ γιατί όποιον και αν ρώτησα μου είπε μην ασχοληθείς με αυτή τη μάρκα ειδικά για compact,και δεν μίλησα με άτομα που είναι προκατειλημμένα με συγκεκριμένες μάρκες ούτε τους το έβγαζα από το στόμα εγώ.Όλοι μόνοι τους μου είπαν το ίδιο.Τις sony γιατί παραείναι υπερτιμημένες(αν και καλές μηχανές)

Τα ζητούμενά μου ήταν να είναι καλή μηχανή για τα κυβικά της(δεν είναι και dslr),να βγάζει και ένα 720p βιντεάκι και να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρή για να μεταφέρεται πανεύκολα.

Από το λίγο που έψαξα κατέληξα στο εξής:

Ότι και οι δύο ήταν πολύ καλές,ότι οι lumix υπερείχαν στον φακό ήταν δηλαδή καλύτερες μηχανές(και γενικά πρέπει να είναι ΟΙ καλύτερες),ότι οι canon ήταν πολύ μικρές σε μέγεθος τηλεκάρτας,και ότι στην canon ακριβοπλήρωνες τον ευρυγώνιο(αν τον ήθελες) +70-100€ δηλαδή διαφορά μεταξύ ixus 100 και ixus 120.

Προτίμησα το μέγεθος της canon εν γνώση μου ότι θα δώσω λίγα παραπάνω χρήματα για λίγο χειρότερη μηχανή.Έψαξα και βρήκα την ixus 120 από εξωτερικό σε τιμές ixus 100 για να τσιμπήσω και τον ευρυγώνιο και είμαι υπερευχαριστημένος.Η μηχανή είναι μικρότερη και από κινητό που λέει ο λόγος,είναι κυριολεκτικά σαν μια τηλεκάρτα με πάχος 1,5cm.Την έχεις μαζί σου και ούτε το καταλαβαίνεις.

Η φωτογραφία είναι αρκετά καλή.Δες μια κομμένη σε 10χ15 για εκτύπωση.Και την ίδια φωτογραφία άκοφτη για να δείς το μέγεθος.Μην κρίνεις τη φωτογραφία στις κανονικές της διαστάσεις σε μέγεθος αφίσας.Αρκετά καλό μέγεθος τη δείχνει με το που ανοίξεις το σπόιλερ.(Δεν είμαι φωτογράφος ε!Όπως να ναι τραβάω στο auto,τώρα ψιλοψάχνομαι λίγο.Πιθανότατα αν κάτσεις και ασχοληθείς με τις ρυθμίσεις και είσαι και λίγο πιο γνώστης τα αποτελέσματα να είναι καλύτερα-σίγουρα μπορείς να βρείς καλύτερες φωτογραφίες και στο ίντερνετ να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.)

KOMMENH

img0229jm.jpg

ΑΤΟΦΙΑ:

img0229u.jpg

Το βίντεο δεν είναι τίποτα τρελό,χάνει στο zoom αρκετά αλλά είναι υπεραρκετό πιστεύω.Για πιο ποιοτικά πράγματα παίρνεις βιντεοκάμερα.Σαν extra το βλέπω της φωτογραφικής.

Δες ένα βίντεο(βάλτο 720p) από youtube(χάνει αρκετά στο youtube.To κανονικό βίντεο είναι ένα τικ καλύτερο)

Αυτά.Για την canon ixus 120 που έχω.Αν θες την πιο ποιοτική πήγαινε στη Lumix,αν θές την πιο compact πήγαινε σε αυτή.Το σίγουρο είναι πως τρελές τρελές διαφορές δεν πρόκειται να δείς.

Νομίζω και εγώ (χωρίς να είμαι ειδήμων . . .) πως η Lumix είναι ανώτερες σε τεχνικά χαρακτηριστικά τουλάχιστον (και απ'ότι γράφεται και σε ποιότητα φωτό).

Στην Ixus 120IS, έχουμε πάλι το ίδιο θέμα με τον όχι και τόσο ευρυγώνιο φακό (28mm), και το μικρό οπτικό zoom (4χ). . .

Το design της όμως, όπως και οι διαστάσεις της είναι πειρασμός!

Ε ναι..Ακριβώς αυτό που λες.

Απλά και οι ixus πολύ καλές είναι..Δηλαδή δεν είναι διαφορά compact vs dlsr ούτε για μια μούφα και μια τέλεια...Μιλάμε για μια πάρα πολύ καλή μηχανή και την ίσως καλύτερη compact.

Τώρα για τον ευρωγώνιο..Εντάξει με την compact τι σκατά θα βγάλεις που τον χρειάζεσαι κιόλας ή ΟΚ να υπάρχει κακό δεν είναι..Να είναι και λίγο καλύτερος;Είναι περιορισμένες οι δυνατότητες των compact έχω την εντύπωση και δεν χρειάζεται και τόσο ψείρισμα.

Όπως στο είπα ισχύει και το είπες και μόνος σου.Θέλεις την πιο μικρή,ευκολοκουβάλητη και όμορφη μηχανή;Παίρνεις την ixus,θέλεις την πιο ποιοτική μηχανή παίρνεις την lumix με τον Leica τον φακό.Εγώ προτίμησα την πρώτη μηχανή και πραγματικά το χαίρομαι που την παίρνεις μαζί σου χαλαρότατα ακόμη και στην τσέπη του τζίν.Μιλάμε για πάρα πολύ μικρή και στρογγυλεμένη μηχανή.Εν γνώση μου βέβαια ότι η άλλη είναι καλύτερη.Αλλά επίσης εν γνώση μου ότι και αυτή που έχω είναι πάρα πολύ καλή.

Ε ναι..Ακριβώς αυτό που λες.

Απλά και οι ixus πολύ καλές είναι..Δηλαδή δεν είναι διαφορά compact vs dlsr ούτε για μια μούφα και μια τέλεια...Μιλάμε για μια πάρα πολύ καλή μηχανή και την ίσως καλύτερη compact.

Εννοείται πως για να παρατηρήσεις μικροδιαφορές θα πρέπει να είσαι επαγγελματίας του είδους, οπότε εγώ ώς απλός χρήστης δεν πρόκειται να τις δώ.

Τώρα για τον ευρωγώνιο..Εντάξει με την compact τι σκατά θα βγάλεις που τον χρειάζεσαι κιόλας ή ΟΚ να υπάρχει κακό δεν είναι..Να είναι και λίγο καλύτερος;Είναι περιορισμένες οι δυνατότητες των compact έχω την εντύπωση και δεν χρειάζεται και τόσο ψείρισμα.

Ειδικά ο ευρυγώνιος είναι το χαρακτηριστικό που μου χρειάζεται περισσότερο απ'όλα.

Πολλές φορές πρέπει να φωτογραφήσω όσο το συνατόν περισσότερα πράγματα σε περιορισμένο χώρο.

Όπως στο είπα ισχύει και το είπες και μόνος σου.Θέλεις την πιο μικρή,ευκολοκουβάλητη και όμορφη μηχανή;Παίρνεις την ixus,θέλεις την πιο ποιοτική μηχανή παίρνεις την lumix με τον Leica τον φακό.Εγώ προτίμησα την πρώτη μηχανή και πραγματικά το χαίρομαι που την παίρνεις μαζί σου χαλαρότατα ακόμη και στην τσέπη του τζίν.Μιλάμε για πάρα πολύ μικρή και στρογγυλεμένη μηχανή.Εν γνώση μου βέβαια ότι η άλλη είναι καλύτερη.Αλλά επίσης εν γνώση μου ότι και αυτή που έχω είναι πάρα πολύ καλή.

Μέχρι τώρα δεν έτυχε να κουβαλήσω φωτογραφική μαζί μου στην τσέπη του τζήν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις . . .

Για τις άλλες που αναφέρθηκαν στο #6, τί λές ?

Έχεις ακούσει εσύ ή κάποιος άλλος κάτι θετικό ή αρνητικό ?

Για compact και πολύ ευρυγώνιο δεν έχεις και πολλές επιλογές

Νομίζω πως η lumix είναι πολύ καλή επιλογή (αλλά λίγο πιο ακριβή), γενικά θα ήταν προτιμότερο να επιλέξεις μία φωτογραφική που η κατασκευάστρια εταιρία ασχολείται μόνο με την φωτογραφία ( πχ Canon,Nikon )

Ο nikos21aek τα λέει πολύ καλά σχετικά με το πια πρέπει να επιλέξεις :), μεγάλες όμως διαφορές μεταξύ lumix και ixus δεν θα δεις

αυτη εδω

http://www.skroutz.gr/c/434/psifiakes-fotografikes-mhxanes.html?keyphrase=panasonic+lumix+dmc+tz+7

Panasonic lumix tz-7 , την πηρα πριν απο 2 μηνες...εξαιρετικη μηχανη, εχει ευρυγωνιο, 12 χ optical zoom , που δεν μπορεις να βρεις σε αλλη compact και γενικα το καλυτερο για μενα συντελεστη αποδοσης/τιμης.

Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος ...και δες και ενα βιντεακι που εχω παρει σε πολυ δυσκολες συνθηκες(κακος φωτισμος,σπρωξιματα,υψωμενα χερια για χασιμο focus...αλλα μπορεις να καταλαβεις τι σημαινει 12 χ)

αυτη εδω

http://www.skroutz.gr/c/434/psifiakes-fotografikes-mhxanes.html?keyphrase=panasonic+lumix+dmc+tz+7

Panasonic lumix tz-7 , την πηρα πριν απο 2 μηνες...εξαιρετικη μηχανη, εχει ευρυγωνιο, 12 χ optical zoom , που δεν μπορεις να βρεις σε αλλη compact και γενικα το καλυτερο για μενα συντελεστη αποδοσης/τιμης.

Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος ...και δες και ενα βιντεακι που εχω παρει σε πολυ δυσκολες συνθηκες(κακος φωτισμος,σπρωξιματα,υψωμενα χερια για χασιμο focus...αλλα μπορεις να καταλαβεις τι σημαινει 12 χ)

'Οντως, έμεινα παγωτό με το βίντεο . . .

Δεν περίμενα τέτοια ποιότητα από μια φωτογραφική μηχανή ! ! !

Αυτή τη στιγμή για μένα, η επικρατέστερη μαζί με την Lumix είναι η Sony DSC-H55 με αντίστοιχα (αν όχι καλύτερα) χαρακτηριστικά.

Βέβαια η υπόθεση μπερδεύεται αν λάβεις υπ'όψιν τους νέους αισθητήρες CMOS, όπως εδώ:

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Photography/Digital-Camera/Compact-Digital-Camera/SONY-Digital-Camera-DSC-WX1-Gold-4GB-MS-DSCWX1NMS4DI-YH.htm

Μέτρησε άσχημα το βίντεο της lumix.Είναι η καλύτερη ποιοτικά μηχανή στα λεφτά που ψάχνεις.Τέλος.Μην το ψειρίζεις άλλο.Ούτε βιντεοκάμερα αγοράζεις,ούτε dslr.

Ο μόνος λόγος που υπάρχει για να προτιμήσεις κάποια άλλη είναι αυτός που σου είπα πιο πάνω.Το μέγεθος και την ixus 120.

H πρώτη sony δεν έχει καλύτερα χαρακτηριστικά,δεν είναι ούτε καν ultra compact να επιλέξεις το μέγεθός της,δεν έχει κάτι που να κερδίζει.Ούτε καν την τιμή.Η δεύτερη sony..δεν ξέρω.Ίσως να ήταν καλύτερα να κάνεις κανένα thread στο dpgr και να ρωτήσεις τους πιο ειδικούς αν και το κόβω λίγο χλομό να μην σου πουν όλοι αυτή..

Στα λεφτά ούτε να το σκέφτεσαι να πας παραπάνω.Μετά πας και σε dslr..Εκεί 200-230 με πολύ ζόρι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...