Προς το περιεχόμενο

Συνδεσμολογία rj45 μπρίζας

planetman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο ηλεκτρολόγος σύνδεσε rj 45 μπρίζες στο σπίτι αλλά τις άλλες άκρες των καλωδίων θα τις φτιάξω εγώ διότι καταλήγουν σε σκέτο καλώδιο και όχι πάλι σε μπρίζα. Η μπρίζα εσωτερικά είναι κάπως σαν την φωτογραφία. Αυτό που θέλω να μάθω είναι πως είναι η συνδεσμολογία μπρίζα-καλώδιο rj45. Αυτός μου ειπε πως τα βάζω με τη σειρά που έχω βάλει τα νούμερα 1-8, δηλαδή η σειρά που θα μπουν στο καλώδιο αντίστοιχα θα συνδεθούν όπως στη φώτο στην μπρίζα. Είναι σωστό; Για πείτε...

post-10789-129063084906_thumb.jpg

Δημοσ.

Τα νούμερα απλά δείχνουν τις υποδοχές, τίποτ' άλλο έτσι; Τα χρώματα επίσης δεν με ενδιαφέρουν. Εγώ ουσιαστικά θα δω για παράδειγμα πως το πρώτο αριστερά θα πάει κάτω αριστερά στο 4, το δεύτερο θα πάει κάτω δεξιά στο 5 κτλ έτσι; Το orientation όμως του καλωδίου πως είναι; το κλιπ πάνω όπως κουμπώνει στην μπρίζα ή κάτω;

Δημοσ.

Στην πρίζα σου η διάταξη είναι όπως σου σημείωσα. Ψάξε με ένα πολύμετρο να δεις που καταλήγουν.

rj35r.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Τα βύσμα που θα μπει στην πρίζα σου έχει την εξής διάταξη.

ethernetrj45a.gif

Αν περάσεις δίκτυο σε ενδιαφέρουν και τα χρώματα.

Δημοσ.

Ok, κατάλαβα πώς αριθμείται το καλώδιο και πως φτιάχνεται επίσης το straight και cross, αυτό που δεν ξέρω είναι η μπρίζα πώς αντιστοιχείται στο θηλυκό. Όταν ρώτησα το orientation, ενοούσα στη φώτο που έβαλες πρώτη. Τεσπα, μπορεί να το ψάξω με το πολύμετρο.

---------- Προσθήκη στις 14:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:12 ----------

Τα νούμερα που έβαλα εγώ στην φώτο μου αντιστοιχούν με αυτά που έβαλες εσύ; 1-8; Αν ναι, δε συμφωνεί με το διάγραμμα. Κάτι δεν πιάνω...

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν η αρχική αρίθμηση που έβαλες εσύ αντιστοιχεί με αυτή που έβαλα εγώ. Εσύ μέτρα με το πολύμετρο και δες. Το πρώτο (το σημείωσα με 1) που πάει; Έστω πάνω αριστερά (δεν ξέρω). Έστω ότι τελειώνεις την μέτρηση και βλέπεις ότι όντως είναι όπως τα έχει στην αρχική αρίθμηση. Τότε:

Στο 1 πάει το Πράσινο-Άσπρο

Στο 2 πάει το Πράσινο

Στο 3 πάει το Πορτοκαλί-Άσπρο

Στο 4 πάει το Μπλε

Στο 5 πάει το Μπλε-Άσπρο

Στο 6 πάει το Πορτοκαλί

Στο 7 πάει το Καφέ-Άσπρο

Στο 8 πάει το Καφέ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...