Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με σύνδεση e-sata εξ. σκληρού.

billxl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν εξωτερικό σκληρό 750GB WD, ο οποίος προσφέρει και σύνδεση e-sata.Τον συνέδεσα λοιπόν με αυτόν τον τρόπο για να κάνει καθημερινά backup.Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν φορτώνουν τα Windows.Ο υπολογιστής κολλάει μετά την εμφάνιση του λογότυπου των Windows και τελικά τα φορτώνει μετά από δύο ή τρεις επαναεκκινήσεις.Το πρόβλημα αποκαθίσταται φυσικά όταν αποσυνδέσω τον σκληρό.Η σύνδεση γίνεται απ' ευθείας στη μητρική όπου διαθέτει θύρα e-sata (όχι μέσω pci controler).Η μητρική είναι ASUS P5Q3 και τρέχει Windows 7 Professional.

Βέβαια ίδιο πρόβλημα είχα και λίγο παλιότερα σε άλλον υπολογιστή με WinXP.

Δημοσ.

...δε νομίζω να παίζει, αλλά τσέκαρέ το (μια και θα είναι ελάχιστο το κόστος - κι αυτό ΜΟΝΟ χρονικό) :

Στο BIOS Setup, κι ΑΝ βρεις κάπου ν' αναφέρεται "Legacy USB Support", απενεργοποίησέ το.

Tην e-SATA του βέβαια χρησιμοποιείς, αλλά ξερωγω; Give it a shot, μπας και.....

Δημοσ.

Προτεινω να συνδεεις τον eSATA μετα αφοτου μπαινεις στα Windows και να τον βρισκεις με ενα Scan For New Devices στο Device Manager.

Τωρα μπορει να το φτιαξει κανενα Bios Update.

Δεν ειχα το ιδιο προβλημα ποτε για να ξερω.

Δημοσ.

Για να λειτουργήσει το esata σωστά πρέπει να ενεργοποιήσεις το ahci mode τόσο στο bios όσο και στα win. Σε ide mode έπειδη δεν υποστηρίζεται εγγενώς το hot swap δισκων εμφανίζονται προβλήματα σαν το δικό σου.

Δημοσ.

Εμ αυτο που λες δεν ισχυει, εχω 3 eSATA Verbatim σε 3 διαφορετικα μηχανηματα και τα 3 με IDE και δεν εχουν θεμα.

Δημοσ.

Έχει δίκαιο ο nikosl, esata + ahci πηγαίνουν χεράκι - χεράκι ;)

Και αν έχετε e-sata σκληρούς που μπαινοβγαίνουν απρόσκοπτα σε ide mode - αυτό είναι μαγκιά πιο ελαστικού standard του controller του δίσκου, κανονικά ahci πρέπει να δουλεύουν...

Δημοσ.

1oν.Κάνεις αυτό που είπε ο nikosl,δεν πιστεύω να γίνει κάτι αλλά δεν έχεις να χάσεις και τίποτα.

2ον.Παίρνεις αν βρείς καλώδιο sata to esata ή αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750790 και τα συνδέεις στις θύρες sata του intel ich της μητρικής,εδώ έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες.

Δημοσ.
( το 2. είναι απλά δύο καλώδια και ένα σιδεράκι - δεν νομίζω να αλλάξει κάτι στην κατάσταση :/ )

Δεν έχει σημασία τι είναι αλλά σε ποιόν sata controller συνδέονται.

Δημοσ.

Σωστόςςςςς, βιάστηκα να μιλήσω :-D

Αν ο δίσκος μπει στο ICH10R παίζει να την δει αλλιώς από το να έπαιζε @ JMicron, έχει μια βάση αυτό που λες ;)

Δημοσ.

Για να πώ την αλήθεια σ΄αυτήν την περίπτωση ρίχνω το φταίξιμο στον controller της wd,γι΄αυτό δεν είπα ότι σίγουρα θα λειτουργήσει με τον intel controler.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια.Αύριο όμως θα τσεκάρω τις συμβουλές σας διότι το εν λόγω PC είναι στο γραφείο.Πάντως το καλώδιο δεν το πειράζω ποτέ όσο είναι αναμένο το PC.(Όχι hot-swap δηλαδή)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...