Προς το περιεχόμενο

Ποια γλωσσα προγραμματισμου μου προτεινετε;

cxmgp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με lifeagent. Ασε τα πολλά και μάθε προγραμματισμό φυσιολογικό νη μπλεκεις από τώρα με APIs και visual προγραμματισμό. Αν θες τη γνώμη μου free pascal για να εξασκηθεις σε αλγοριθμους είναι ό,τι πρέπει κατα τη γνώμη μου. Και αφού μάθεις το συντακτικό της πανευκολα πηδάς σε OOP free pascal με Lazarus.

Sent from my iPod touch using Insomnia.app

Δημοσ.

WPF (windows presentation forms) = κορυφαίο γραφικό περιβάλλον και όχι δύσκολο που καλύπτει όλα όσα χρειάζεσαι. Από εκεί και πέρα για να επικοινωνήσεις διαδικτυακά από εφαρμογή (δημιουργία socket, bind, connect) η C# είναι ιδανική καθώς προσφέρει πολλές high level συναρτήσεις. Μην ξεχνάς ότι μπορείς να συνδυάσεις και παραπάνω από μία γλώσσα στο ίδιο project φτιάχνοντας βιβλιοθήκες dll σε μια γλώσσα και ενσωματώνοντάς τις στο project άλλης.

Δημοσ.

Χωρίς να έχω διαβάσει τα προηγούμενα posts έχω να σου πω ότι

1) Όποια γλώσσα και να μάθεις, θα μάθεις να προγραμματίζεις (προτείνω να ξεκινήσεις με Python)

2) Κάποια στιγμή μάθε οπωσδήποτε C (όχι C++) για να καταλάβεις καλύτερα πως δουλεύει το σύστημα

3) Μάθε .Net για να είσαι παραγωγικός και μέσα στα πράγματα

4) Αν δεν βγάλεις άκρη, υπάρχει πάντα η brainfuck ;)

Δημοσ.
Χωρίς να έχω διαβάσει τα προηγούμενα posts έχω να σου πω ότι

1) Όποια γλώσσα και να μάθεις, θα μάθεις να προγραμματίζεις

2) Κάποια στιγμή μάθε οπωσδήποτε C (όχι C++) για να καταλάβεις καλύτερα πως δουλεύει το σύστημα

3) Μάθε .Net για να είσαι παραγωγικός και μέσα στα πράγματα

4) Αν δεν βγάλεις άκρη, υπάρχει πάντα η brainfuck ;)

+111111 στην C και στο να μάθεις να προγραμματίζεις. Το .net, κατά την γνώμη μου είναι για να πουλήσεις μούρη... Τώρα την brainfuck πρώτη φορά την ακούω...:P

kagelos, το "πρόγραμμα" της υπογραφής του έχει φτιάξει ο karnage από adslgr.com?

Δημοσ.

Καινούργιος χρηστης και τον οδηγείτε στην VB? Ελεος ρε παιδια!

Η δεν ξερετε αλλη γλωσσα ή εισαστε εντελως κολλημενοι με την Microsoft. δεν εξηγειται αλλιως.

προσωπικά θεωρω χάσιμο χρονου που εκατσα και την εμαθα και δεν προσφερει τιποτα παραπανω απο την C++ σε QT.

Για αρχη προτείνω και εγω python. ισως σε βοηθήσουν τα μαθηματα για αρχαριους της κοινότητας του ubuntu

Δημοσ.

Το :

C (όχι C++)
ακομα δεν το εχω καταλαβει :fear:

προσωπικη αποψη : χρησιμοποιω παντα C++ και οχι C ασχετα αν το προβλημα εχει να κανει με ΟΟ προγραμματισμο γιατι , εμφανισιακα τουλαχιστον , ειναι πιο δομημενη ... βλεπε

>
std::cout << 1 << "234\n";

Δημοσ.
Καινούργιος χρηστης και τον οδηγείτε στην VB? Ελεος ρε παιδια!

Η δεν ξερετε αλλη γλωσσα ή εισαστε εντελως κολλημενοι με την Microsoft. δεν εξηγειται αλλιως.

ubuntu

Πεστα ρε φιλε!! Απορω και γω....

Εγω προτεινω να ξεικινησεις με C να δεις μερικα πραγματα για data types, variables, functions και pointers και μετα μπορεις να πας σε κατι πιο συγχρονο(Οbject oriented)

Δημοσ.
Το .net, κατά την γνώμη μου είναι για να πουλήσεις μούρη...

.. και να πιάσεις και καμιά δουλίτσα, να βγάζεις το ψωμάκι.

ενώ με κατι άλλες προτάσεις που βλέπω εδώ, μπορει να ολοκληρώσεις την πτυχιακή σου, να φτιάξεις κανενα εξομοιωτή τροχιάς δορυφόρου (πολυ χρήσιμα αυτα στη NASA που θα δουλέψεις), ή να βελτιώσεις τα google spiders, ή να βάλεις την πινελιά σου στο Doom 27.

: απλά καθημερινά projects.

...να μου προτεινουν την πιο "ευκολη" γλωσσα προγραμματισμου με Gui περιβαλλον για απλες διαδικτυακες εφαρμογες και οχι μονο

....δεν με πειραζει να γυρισω σε αλλη γλωσσα, αν αυτη θεωρειται πιο ευκολη.

η ανωτέρω απαιτηση δεν μου μοιάζει με το "HELP!!! θελω να μάθω προγραμματισμό".

C# , ή java

(vb.net, ειναι το ιδιο δυσκολη/ευκολη/αποτελεσματική με τη c#, απλά επειδη εχεις παρελθόν με C++ , οπτικά η C# θα σου φανεί πιό γνώριμη ).

Δημοσ.
VB.net ίδιο δύσκολη με C#?????

Ναι. Αν ξεκινήσεις και τις 2 απο το απόλυτο μηδέν, για να φτάσεις κάπου στο Χ επιπεδο γνώσεων, θα διανύσεις τον ίδιο δρόμο.

Αλλα επειδή πολύ λίγοι εχουν ξεκινήσει απο το απόλυτο μηδέν, να μπουν σε μια σχετικά νέα γλώσσα (vb.net / c#), γι αυτό και ο καθένας έχει τη δική του αποψη για τη δυσκολία.

οι περισσότεροι προγραμματιστές κανουν τα πρώτα τους βηματα σε κατι πιό παλιό, ή πιο εύκολο, ή πιο συνηθισμένο στην εκπαίδευση, (όπως πχ. κλασική Basic, VB 6, Pascal, PHP, C ) ,

και μετά γνωρίζουν τα υπόλοιπα ( .NET, Java, C++ , Objective C, κλπ ).

Οπότε, αν εχεις γράψει εστω και 100 γραμμές Basic, VB6, Python, ή Pascal/Delphi, πιστευω οτι με το συντακτικό της VB.NET θα εισαι σαν στο σπίτι σου,

ενώ αν εισαι πιο συνηθισμένος σε παραστάσεις C, C++, Java, PHP, Perl, κλπ, θα εισαι πιο άνετος στη C#.

αλλα...

Το θεμα "συντακτικό" της γλώσσας ειναι μόνο η αρχή. Δηλ, ξεκινας απο το Α, και θελεις να φτασεις στο Ω, 24 σταδια, για να πεις, οτι εισαι πια έμπειρος σε αυτη τη γλώσσα.

Το θεμα συντακτικό, θα σε παιδεύει μεχρι το Δ. ειναι μια λεπτομέρεια , θα το μαθεις σε 1 βδομάδα. Στα υπόλοιπα 20 βήματα, σε απασχολουν αλλα θεματα, πιο σύνθετα, και όχι το αν τα blocks ανοιγοκλεινουν με αγκίλες, ή αν στο τελος καθε γραμμής θελει semicolon, ή αν ο compiler ειναι case sensitive ..

πχ. ποια ide ειναι διαθεσιμα για τη γλώσσα; με βολεύει; (c#,vb = ισοπαλία)

τι πρεπει να κατέχω πλήρως για να κανω κατι ουσιαστικο σε αυτη τη γλώσσα ( απ: O.O. concepts, O.O. way of thinking : ισοπαλία )

Ποια εργαλεία, βιβλιοθήκες ειναι απαραίτητα για να κανω οτιδήποτε , περα απο το hello world ? (απ. το .NET, κλπ. δηλαδη c#,vb = ισοπαλία)

ποσο μεγαλη ειναι η κοινοτητα της; (c# υπερέχει )

ποσα σχετικά βιβλια εκδιδονται καθε χρονο (c# υπερέχει)

ποση ζήτηση εχει στην αγορά (c# υπερέχει)

τι ΔΕΝ μπορω να κανω με αυτη την τεχνολογία (πχ. Υποθέτω device drivers, δεν γραφει κανεις σε .net : αλλα αφου μιλάμε για συγκριση αποκλειστικά μεταξυ c#,vb.. εχουμε κι εδώ ισοπαλία)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...