Προς το περιεχόμενο

Ποια γλωσσα προγραμματισμου μου προτεινετε;

cxmgp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα,

θα ηθελα οι ειδικοι να μου προτεινουν την πιο "ευκολη" γλωσσα προγραμματισμου με Gui περιβαλλον για απλες διαδικτυακες εφαρμογες και οχι μονο.

Ειχα μια μικρη εμπειρια με borland c++ πριν χρονια, αλλα δεν με πειραζει να γυρισω σε αλλη γλωσσα, αν αυτη θεωρειται πιο ευκολη.

Ευχαριστω εκ των προτερων! :)

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η ποιο εύκολη από τις "εύκολες" είναι η VB-6. Επειδή όμως είναι λίγο παλιά για τα νέα συστήματα της MS, VB.net και από εμένα.

Αν σε ενδιαφέρει να είναι οι εφαρμογές cross platform θα πας μάλλον σε Qt-4 ή σε FreePascal με Lazarus.

Δημοσ.

Θα μπορούσες να ασχοληθείς και με Delphi 2010 είναι object pascal και βέβαια είναι εύχρηστη και μπορείς πολύ εύκολα να δημιουργήσεις Windows applications!!!

Πάντως για Visual περιβάλλοντα πολύ καλή είναι πια και η Visual C# 2010 αλλά όχι cross platforms εφαρμογές!

Δημοσ.

κατι λιγα θυμαμαι απο borland c++.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας! αλλα με προβληματιζει που δινετε διαφορετικες απαντησεις :)

Που να καταληξω ; :)

Δημοσ.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας! αλλα με προβληματιζει που δινετε διαφορετικες απαντησεις :)

Που να καταληξω ; :)

Αυτό είναι καλό.

Εσύ όμως τι θέλεις να κάνεις; Σε ενδιαφέρει μόνο ο προγραμματισμός σε Microsoft λειτουργικά; Αν σε ενδιαφέρει μόνο η ευκολία (με ότι συνεπάγεται αυτό) τότε VB.net.

Δημοσ.

Η VB.net δεν είναι ακριβώς εύκολη κατά την γνώμη μου... Είναι τόσο απλή, όσο το να μάθεις να χρησιμοποιείς ένα software και την βαριέσαι γρήγορα... Εγώ συνεχίζω να προτείνω Borland C++ μιας και είσαι experienced...

Δημοσ.
κατι λιγα θυμαμαι απο borland c++.

Νομίζω ότι ο CodeGear (τέως Borland) C++ Builder θα σου είναι εξαιρετικά οικείος (πρόκειται για την εκδοχή της Delphi σε C/C++).

Δημοσ.

Αξίζει να δοκιμάσεις πολλές επιλογές, ειδικά εάν προγραμματίζεις για το χομπυ σου και να γυμνάσεις λίγο το μυαλό δεν χρωστάς σε κανέναν. :)

VB.NET

Δεν φαίνεται κακή, γενικά λέω πως το συντακτικό Basic σου βγάζει λίγο πιο καλλιτεχνική και ανέμελη νότα. Μπορώ να πω με σιγουριά πως το συντακτικό είναι θέμα συνήθειας τώρα που ασχολούμαι κυρίως με C-style γλώσσες (PHP, Javascript, actionscript) μπορώ να πω πως Basic και Pascal με δυσκολεύουν στην ανάγνωση!!!

Βιβλιογραφία υπάρχει, παραδείγματα μόνο από http://www.codeproject.com (δηλαδή έτοιμος κώδικας)...

Lazarus

Δυστυχώς η βιβλιογραφία και η διάδοση είναι ελάχιστη, έχω την εντύπωση πως αξίζει για κάποιο λόγο. Εάν ασχοληθώ πιο πολύ στο μέλλον και μάθω τεχνικές λεπτομέρειες θα σας ενημερώσω.

(Εάν γνωρίζετε για βιβλιογραφία και παραδείγματα στο φουλ ενημερώστε με)

QT Creator

Επειδή τα έχει όλα σε ένα, ειδικά εάν θες C++ με crossplatform δυνατότητες.

Η βιβλιογραφία είναι πάρα πολύ καλή (C++ QT4). Θες να φτιάξεις web spider; Θες να φτιάξεις torrent client; Όλα είναι στα παραδείγματα πακέτο με την εγκατάσταση.

Δημοσ.

Συνεχίζω να επιμένω... Η Borland C++ είναι δύναμη. Ξέρεις μια C-style γλώσσα και θα πας σε VB? Έχεις δύναμη για πολύ πιο ψηλά...

Δημοσ.

Συμβουλή μου:

Μην μάθεις κάποια "γλώσσα προγραμματισμού", μάθε προγραμματισμό..

Ξεκίνα με Data Structures, Algorithms και το σημαντικότερο, Deign patterns πάνω σε Java ή αν θες να ΚΑΕΙΣ..!! πάνω σε C++.

H Java Προσφέρει Τέλειο GUI και απεριόριστο API πάνω στα ΠΑΝΤΑ..!!

Αν θές βέβαια περιβάλλον τύπου VB υπάρχει Module που προσθέτεις στο Netbeans.

Βέβαια αν θες να ασχοληθείς με κάτι μόνο για εμπορικό σκοπό Εστιάσου ΜΟΝΟ σε Web εφαρμογές (PHP, jQuery, AJAX, Joomla, Drupal)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...