bluesattack Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Kαλημερα. Υπαρχει καποιος οδηγος για dual boot pc ( windows xp και windows 7 ) με τα xp ηδη εγκαταστημενα ? Επισης για την ευκολη και απροβληματιστη επιλογη λειτουργικου ειναι προτιμοτερο να χωρισουμε εναν δισκο σε partition η να εχουμε δυο δισκους ? (θα προτιμουσα το δευτερο αν δεν υπαρχει διαφορα..)
ChangeAllNow Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Εδώ ο οδηγός http://apcmag.com/how_to_dual_boot_windows_xp_and_windows_7_xp_installed_first.htm . Γιά το δεύτερο είναι μάλλον προσωπική επιλογή, δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές.
filip123go Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Η μόνη διαφορά είναι πως αν έχεις 1 σκληρό χωρισμένο σε 2 partition αν κρασάρει το 1 υπάρχει πιθανότητα να μην μπορείς να μπεις ούτε στο άλλο, ενώ αν έχεις 2 σκληρούς ξεχωριστά δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση...
smilefreeware Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Βάλε τα 7 στον άλλο δίσκο. Μη τα μπλέκεις. Προτείνω να βγάλεις το ρεύμα από το δίσκο C των XP και να έχει μόνο ένα δίσκο όταν κάνεις εγκατάσταση. Και φυσικά δεν χρειάζεται format.
filip123go Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Προτείνω να βγάλεις το ρεύμα από το δίσκο C των XP και να έχει μόνο ένα δίσκο όταν κάνεις εγκατάσταση.Και φυσικά δεν χρειάζεται format. Καλύτερα όχι..!! Το έχω κάνει κ εγώ και όταν έμπαινα στα windows 7, ενώ τον δίσκο με τα xp τον έβλεπε κανονικά στο task manager δεν μπορούσα να τον ανοίξω, δεν τον έβλεπε καν στο "ο υπολογιστής μου" (ούτε και αν του άλλαζα όνομα).Ήθελε η φορματ η να αλλάξω τα jumperakia και να τον κάνω slave (όπως και έκανα) .Φορματ φαντάζομαι δεν θέλεις να κάνεις και καλό θα ήταν να μην μπλεξεις με hardware...
smilefreeware Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Καλύτερα όχι..!!Το έχω κάνει κ εγώ και όταν έμπαινα στα windows 7, ενώ τον δίσκο με τα xp τον έβλεπε κανονικά στο task manager δεν μπορούσα να τον ανοίξω, δεν τον έβλεπε καν στο "ο υπολογιστής μου" (ούτε και αν του άλλαζα όνομα).Ήθελε η φορματ η να αλλάξω τα jumperakia και να τον κάνω slave (όπως και έκανα) .Φορματ φαντάζομαι δεν θέλεις να κάνεις και καλό θα ήταν να μην μπλεξεις με hardware... Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα που αναφέρεις. Αυτό που έγραψα το έχω κάνει πολλές φορές. Οσο για το ρεύμα, καλό είναι να βγάλει και το καλώδιο του ρεύματος και με τα data.
adi32 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Αποσυνδεσε το δισκο των xp και κανε κανονικα εγκατασταση τα win7 στον αλλο Μολις τελειωσεις ξανασυνδεσε τον αλλο δισκο και μετα απο το bios καθοριζεις σε ποιο λειτουργικο θα κανει πρωτα boot (Αν εχεις επιλογη οταν ανοιγει το pc με ESC να διαλεγεις σε ποιο δισκο θα μπεις ειναι ακομα πιο ευκολο χωρις να μπαινεις στο bios) Με τον τροπο αυτο δεν εχεις κανενα φοβο να χαλασεις ρυθμισεις boot.ini κτλ και να μη μπορεις να μπεις μετα στο λειτουργικο ή να το καταργησεις αργοτερα Επισης και τα 2 λειτουργικα σου θα εναι στο C
filip123go Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα που αναφέρεις.Αυτό που έγραψα το έχω κάνει πολλές φορές. Και εγώ το έχω κάνει πολλές φορές. Απλά την τελευταία δεν ξέρω τι έγινε κ αναγνώριζε και τους δυο σκληρούς ως master και μπορούσε κάθε φορά να βλέπει η τον έναν η τον άλλον (ανάλογα το λειτουργικό που έκανα εκίνηση) . Έμπαινα στο Bios να βάλω κάποιον σαν slave, τπτ, άλλαζα την συνδεσμολογία μήπως και.. τίποτα και τελικά βραχυκύκλωσα τον έναν με τζαμπερακι και τότε διορθώθηκε η κατάσταση.. (Να θυμίσω ότι στο task manager και οι δυο σκληροί φαίνονταν κανονικά)
smilefreeware Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Νομίζω ότι ο @adi32 τα γράφει αναλυτικά. Είναι ΑΤΑ ή SATA οι δίσκοι ? Αυτό με το slave μου θυμίζει παλιά που στην άκρη του καλωδίου έβαζες τον master και πιο πριν έβαζες δίσκο slave. Δεν θυμάμαι όμως ότι για εγκατάσταση λειτουργικού έπρεπε με το ζόρι να είναι master . Υπάρχει και η τρίτη κατάσταση που υποτίθεται ότι λειτουργεί οπουδήποτε αλλά νομίζω δεν την χρησιμοποίησα ποτέ. Πάντα είχα 2 δίσκους με 2 λειτουργικά. Στον ένα δούλευα και στον άλλο δοκίμαζα το νέο λειτουργικό. (Αχ! και τι θυμήθηκα , amstrad 1512 με 2 drives 5 1/4)
paokara Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Είναι απλά τα πράγματα είτε σε διαφορετικό δίσκο είτε σε διαφορετικό particion εφόσον τα xp είναι ήδη εγκατεστημένα κάνεις την εγκατάσταση των 7 και τα υπόλοιπα bootloader και τα λοιπά τα κάνει μόνο του. Και αν μεθαύριο θέλεις να σβήσεις κάτι απο τα δύο κάνεις ένα repair το boot(έχουν εγγενή εργαλεία και τα δύο λειτουργικά για αυτήν την δουλειά) και είσαι μια χαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.