abc9510gr Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Γειά σας θα ήθελα να κάνω το εξής στο σπίτι μου. Αρχικά να πώ ότι η γραμμή του οτέ έρχεται στο σαλόνι, μετά φεύγει ενα utp και πηγαινει στο παιδικό δωμάτιο, απο εκεί αναχωρεί αλλο για το υπνοδωμάτιο και τέλος καταλήγει στο γραφείο... Δηλαδή πηγαίνει απο πρίζα σε πρίζα με ενα καλώδιο >utp. Εγώ έχω το ρούτερ συνδεδεμένο στο γραφέιο και θέλω εκτός απο το τηλέφωνο (που μοιράζεται απο πρίζα σε πρίζα στο σπίτι μέσω του ενός ζεύγους του utp )να στείλω μια έξοδο του ρούτερ στο σαλόνι ωστε να μπορώ όταν θέλω να συνδέω εκεί το λάπτοπ για να έχω ίντερνετ χωρίς να αναγκάζομαι να μεταφέρω το ρούτερ ούτε να το έχω ασύρματο. Έχω δεί κάτι στο παρακάτω σάιτ... http://www.zytrax.com/tech/layer_1/cables/mixed.html#stars όπου χρησημοποιεί 4 καλώδια για το δίκτυο οπότε θα μπορούσα να συνδέσω λογικά μέσω όλης της διαδρομής απο το γραφείο στο σαλόνι χρησημοποιώντας 4 αγωγούς το ίντερνετ? Επειδή δεν είμαι και αστέρι στα αγγλικά να μου πεί κάποιος αν κατάλαβα καλά και τί θα πρέπει να προσέξω, κάτι αναφέρει οτι δουλεύει μόνο σε 10Μ δίκτυο....σωστά το λέω? εαν το λα΄πτοπ μου υποστηρίζει μεχρι 1000Μ ΔΕΝ ΘΑ δουλέψει η απλά θα υπάρχει 10Μ επικοινωνία? Αυτό δεν με πειράζει πάντως φτάνει να δουλέψει και χωρίς να χρειαστώ και άλλο εξοπλισμο.... Τέλος αν υπάρχει λύση με το 1 καλώδιο που ανέφερα να έχω σε όλες τις π΄ριζες του σπιτιού και τηλέφωνο και ίντερνετ? Αλλα κυρίως με ενδιαφέρει η πρώτη λύση και για τη δεύτερη εντελώς ενημερωτικά γιατί ξέρω πως αν γίνεται θα θέλει και άλλο εξοπλισμο. αυτά ευχαριστώ
firewalker Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Μέχρι 100 mbps μπορείς να το κάνεις. Αν ο router σου είναι 1000 mbps θα πέσει αυτόματα στα 100 mbps. Για την υλοποίηση δες τις παρακάτω εικόνες. Στις εικόνες μας ενδιαφέρουν τα αριστερά δείγματα (straight through). Βλέπεις ότι το δίκτυο χρησιμοποιεί τα 1,2 και 3-6. Άρα μπορείς να περάσεις το τηλέφωνο από τα 7-8. http://www.duxcw.com/digest/Howto/network/cable/cable5.htm
abc9510gr Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Λοιπόν έκανα τη συνδεσμολογια και το δίκτυο δουλεψε.... έχω κάποια προβλήματα όμως.....βασικά μου δείχνει οτι συνδέεται στα 100 mbps η ταχύτητα όμως που κατεβάζω πάει γύρω στο 60 kb/s το πολύ ενώ με το ασύρματο κατέβαζα με 500 κάποιες φορές....είναι αυτό λογικό? επειδη οταν το έχω συνδεδεμένο ασύρματο κατέβαζα με πολύ περισότερο... να σημειώσω οτι το καλώδιο απο το γραφείο ώς το σαλόνι περνάει απο 3 πρίζεσ στις οποίες μέσα το έχω ενώσει με συστρεψει των αγωγών...εάν τα κολλήσω με καλάι υπάρχει περίπτωση να δώ διαφορα? επίσης απο ότι υπολογίζω η απόσταση είναι περίπου 30 μέτρα της διαδρομής ως το σαλόνι αν και δεν νομίζω οτι είανι και πολύ μεγάλη....
paylidis Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 μήπως έτυχε και εχεις χαμηλή ταχύτητα; περνουν δίπλα απο τα εγκατεστημένα καλώδια, καλώδια ρευματος; (έχω δει δίκτυο να σέρνεται απο ρευμα εξ'επαγωγής...)
gkastros Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Εχω την εντυπωση πως αν βαλεις 2 switch των 10ε στα υπνοδωματια τοτε θα μπορεις να εχεις το (2). Επισης, οταν λες ταχυτητα που κατεβαζεις ενοεις φανταζομαι απο το τοπικο δικτυο και οχι απο το Internet , ετσι??? αν οχι δοκιμασε να κατεβασεις αρχειο απο το τοπικο δικτυο... Κανε και ενα Ping παο την μια ακρη του σπιτιου στην αλλη να δεις τι delays σε ms εχει....
takos Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Το καλωδιο UTP μπορεί να παει μεχρι 100-Mετρα απλα το adsl router πρεπει να ειναι σε μια πριζα που να πιάνει μεγίστη ταχύτητα κλειδώματος με τον παροχή, αμα το περάσει μέσα από utp δημιουργείς περισσότερο θόρυβο(αφτο φενεται στην πληροφοριες σινδεσης του adsl router). Καλύτερα να πάρεις ένα ασύρματο wifi usb εκτος και αν σε ενδιαφερθεί η μεταφορά αρχείων (2MByte max wifi- 12MByte max UTP) Για ίντερνετ speed test κατέβασε το Ubuntu (download location greece) και θα δεις μεγίστη ταχύτητα που μπορείς να πιάσεις. http://www.ubuntu.com/getubuntu/download Μην ξεχάσεις να βάλεις φίλτρο στο τηλέφωνο.
platongr Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 να σημειώσω οτι το καλώδιο απο το γραφείο ώς το σαλόνι περνάει απο 3 πρίζεσ στις οποίες μέσα το έχω ενώσει με συστρεψει των αγωγών...εάν τα κολλήσω με καλάι υπάρχει περίπτωση να δώ διαφορα? κοψίματα, ραψίματα, καλάι, και γενικά τέτοιου είδους ενώσεις σε καλώδιο data, σημαίνει θόρυβος. Στο καλώδιο αυτό, με 3 κοψίματα και ενώσεις, πάλι καλά που κατεβάζεις με 60kb. Θα πρότεινα να περάσεις ένα καινούργιο καλώδιο και να κόψεις μόνο το ζευγάρι που έχεις για το τηλέφωνο, ή ακόμη καλύτερα, το ζευγάρι του τηλεφώνου, βγάλτο εντελώς από το πλαστικό που είναι τα υπόλοιπα.
abc9510gr Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Τελικά ίσως φταίει και h forthnet καθώς το ροπυτερ κλειδώνει στα 1046 kbps δηλαδη στο 1mbit ενω άλλες μέρες κλείδωνε στα 5-6...... θα περιμένω να δώ μήπως φτιάξει. Δοκίμασα και κατευθείαν με καλώδιο απο το ρούτερ και χωρίς να χρησημοποιήσω αυτό που ένωσα και το ρούτερ κλείδωνε ξανά τόσο....το έκανα ρεσετ και κάποια στιγμή κλείδωσε στα 760....μου θυμίζει μια 10ετία πρίν......να σημειώσω οτι το τηλέφωνο περνάει κανονικά απο το utp μέσα όπως περνούσε και πρίν δεν το πείραξα καθόλου αυτο....οπότε αναμένω μήπως φταίει η εταιρεία...μπορεί κάποιος να μου πεί ποιές είναι λογικές τιμές για θόρυβο της γραμής? και ποιά απο όλες τις τιμές που βλε΄πω μεσα στο ρουτερ είναι? snr kai τέτοια εννοω... Τέλος να πώ οτι το ρούτερ είναι και ασύρματο απλά ήθελα να μην το δουλέύω ετσι αλλά με καλώδιο εαν ήταν καλύτερα.
takos Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 http://192.168.1.254/cgi/b/dsl/dt/?be=0&l0=1&l1=0 Γράψε στην γραμμή του internet explorer το παραπάνω. Δοκίμασε να βάλεις στο λεπτό καλώδιο τηλεφώνου κατευθείαν το adsl router, μέτρησε το να δεις που κλειδώνει. Και πρόσεξε βάλε το φίλτρο στο τηλέφωνο, όχι στο adsl router. Τέλος να πώ οτι το ρούτερ είναι και ασύρματο απλά ήθελα να μην το δουλέύω ετσι αλλά με καλώδιο εαν ήταν καλύτερα. Μια χαρά είναι το ασύρματο για οικιακή χρήση, ούτε σε ζαλίζει, δεν είναι μεγάλη η ραδιενέργεια που εκπέμπει έχει ισχύει ~0,05watt.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.