Προς το περιεχόμενο

Image όλο το HDD

panosno1com

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαιρετω ακομη μια φορά το insomnia..Λοιπον,θελω να ρωτησω κατι. [προφανως:P]

θα προσπαθησω να γινω οσο πιο...σαφής μπορώ [και συγνωμη που δε βαζω τόνους σε πολλες λεξεις]

Λοιπον, θελω ,[εχω καπου διαβασει πως γινεται] να κανω,ενα image όλο μου τον σκληρό δισκο,εννοω τα 56 GB [ναι αυτα ειναι ολα κ ολα στο βασικο μου δισκο:P]. Σκοπός μου ειναι,να παρω εναν σε μικρη χωρητικότητα,μόνο κ μόνο, για το λειτουργικο συστημα,και τους αλλους 2 να τους εχω για backups,moviez και γενικα για..αποθηκη!!

πως μπορω να το κανω αυτο???θα μεταφερθεί...όόόλος ο σκληρος δισκος?δλδ στο νεο δισκο,θα εχω ακομα και τα εικονιδια της επιφάνειας εργασίας??? και η registry?και τα εγκατεστημενα παιχνιδια?:rolleyes: και γενικα...:P ότι εχω και δεν εχω???

ευχαριστω για το χρονο σας και ότι χρειαστει,εδω ειμαι να το συζητησουμε.:shifty:

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτό που λες γίνεται με προγράμματα όπως το Acronis True Image. Στη wiki του Insomnia νομίζω αναφέρεται και κάποιο free. Ναι, δε χάνεις τίποτα με τον τρόπο αυτό.

Δημοσ.

βρηκα το wi ki του ινσομνια αλλα εχει τοσα πολλα που μπερδευτηκα !! :P εχει παρα πολλους τροπους και με μπερδεψε λιγο...

μπορω να φτιαξω το cd που λεει το τυτοριαλ,να κανω το image μου στον υπαρχον σκληρο δισκο[ εστω C:],μετα να παρω τον καινουριο[εστω Χ:],να τον συνδεσω,να τον φορμαρω,και απο τον C: να περαστουν τα δεδομενα στον Χ?

Δημοσ.
και με μπερδεψε λιγο...

...ενώ αυτό, ε :

χαιρετω ακομη μια φορά το insomnia..Λοιπον,θελω να ρωτησω κατι. [προφανως:P]

θα προσπαθησω να γινω οσο πιο...σαφής μπορώ [και συγνωμη που δε βαζω τόνους σε πολλες λεξεις]

Λοιπον, θελω ,[εχω καπου διαβασει πως γινεται] να κανω,ενα image όλο μου τον σκληρό δισκο,εννοω τα 56 GB [ναι αυτα ειναι ολα κ ολα στο βασικο μου δισκο:P]. Σκοπός μου ειναι,να παρω εναν σε μικρη χωρητικότητα,μόνο κ μόνο, για το λειτουργικο συστημα,και τους αλλους 2 να τους εχω για backups,moviez και γενικα για..αποθηκη!!

πως μπορω να το κανω αυτο???θα μεταφερθεί...όόόλος ο σκληρος δισκος?δλδ στο νεο δισκο,θα εχω ακομα και τα εικονιδια της επιφάνειας εργασίας??? και η registry?και τα εγκατεστημενα παιχνιδια?:rolleyes: και γενικα...:P ότι εχω και δεν εχω???

ευχαριστω για το χρονο σας και ότι χρειαστει,εδω ειμαι να το συζητησουμε.:shifty:

Δημοσ.
...ενώ αυτό, ε :

τι ακριβως δε καταλαβες?:Pισως προτιμας να βλεπεις ανορθογραφιες ή γκρικλις ξερω γω :o :P προσπαθω αυτο που σκεφτομαι να το εμφανισω ως γραπτο λογο!δεν ειμαστε ολοι του πανεπιστημιου ουτε pc genius :P

Δημοσ.

ευχαριστω.οταν εγραψα πως μπερδευτηκα εννοω ποιες απο ολες τις επιλογες να ακολουθησω.δε μπερδευτηκα στο τροπο που ειναι δομημενο το κείμενο,αλλωστε βοηθανε και οι εικονες!απλα σε καποια φαση μπερδευτηκα με το πως μπορω να ανακτήσω το image που χω φτιαξει.γιατι δεν εχω εξωτερικο σκληρο δισκο..και θελω να κανω αυτο που σκεφτηκα παραπανω

να φτιαξω το cd που λεει το τυτοριαλ,να κανω το image μου στον υπαρχον σκληρο δισκο[ εστω C:],μετα να παρω τον καινουριο[εστω Χ:],να τον συνδεσω,να τον φορμαρω,και απο τον C: να περαστουν τα δεδομενα στον Χ?

Δημοσ.
[...]

να φτιαξω το cd που λεει το τυτοριαλ,να κανω το image μου στον υπαρχον σκληρο δισκο[ εστω C:],μετα να παρω τον καινουριο[εστω Χ:],να τον συνδεσω,να τον φορμαρω,και απο τον C: να περαστουν τα δεδομενα στον Χ?

Κάπως έτσι το κανα με το Acronis True Image. Με τη μόνη διαφορά ότι είχα έναν επιπλέον δίσκο. Το image δε μπορεί να γραφτεί σε partition το οποίο θα περιέχεται στο image ή αν κάνεις image όλο το δίσκο, δε μπορείς να το αποθηκεύσεις στον ίδιο δίσκο (τουλάχιστον κατά τη δημιουργία του).

i) Πήρα image του δίσκου Α με το λειτουργικό κι ένα επιπλέον partition, ορίζοντας να αποθηκευτεί στον δίσκο Β.

ii) Αφαίρεσα τον δίσκο Α και έβαλα τον καινούργιο δίσκο Γ.

iii) Έκανα boot με το bootable CD του Acronis.

iv) Είπα να κάνει restore το image απ τον B στον Γ.

v) Reboot κι όλα ήταν όπως πριν.

Δημοσ.
δεν ειμαστε ολοι του πανεπιστημιου ουτε pc genius :P

...τον antonl εννοείς ε

(ότι δεν είναι κάτι από αυτά)

(χαλάρωσε, χαβαλέ κάνω)

(και βρες και κατέβασε σπασμένο το Acronis True Image)

ή αν θες αγόρασέ το...Βίτσια ειν' αυτά

(...είναι πανεύκολο στη χρήση του, ΔΕ χρειάζεσαι "tutorial" και ναι μπορείς να επιλέξεις να κάνεις έναν κλώνο είτε ενός partition, είτε περισσότερων, είτε και όλου του δίσκου.

Σο σίμπλε.)

Δημοσ.

και γω χαβαλε κανω γι αυτο εβαλα τα :P <- δεν παρεξηγηθηκα :P thanks 4 info

---------- Προσθήκη στις 01:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:48 ----------

Κάπως έτσι το κανα με το Acronis True Image. Με τη μόνη διαφορά ότι είχα έναν επιπλέον δίσκο. Το image δε μπορεί να γραφτεί σε partition το οποίο θα περιέχεται στο image ή αν κάνεις image όλο το δίσκο, δε μπορείς να το αποθηκεύσεις στον ίδιο δίσκο (τουλάχιστον κατά τη δημιουργία του).

i) Πήρα image του δίσκου Α με το λειτουργικό κι ένα επιπλέον partition, ορίζοντας να αποθηκευτεί στον δίσκο Β.

ii) Αφαίρεσα τον δίσκο Α και έβαλα τον καινούργιο δίσκο Γ.

iii) Έκανα boot με το bootable CD του Acronis.

iv) Είπα να κάνει restore το image απ τον B στον Γ.

v) Reboot κι όλα ήταν όπως πριν.

καταλαβα και εγω ετσι θα το κανω τοτε...απλα εγω θελω να κρατησω και τον Α και τον Β και να παρω εναν Γ μονο για λειτουργικοB)

Δημοσ.

...πλάκα στην πλάκα (μια πλάκα μα ποιά πλάκα), τώρα που είδα και τα τελευταία σας ποστ, ναι, ΚΑΙ οι δύο τρόποι δουλεύουν.

Επιλέγεις απλά αυτόν που βολεύει εσένα.

Τα βασικά είναι :

χρήση του AcronisTrueImage, είτε μέσω Γουίντοζ, είτε μέσω bootable cd που θα έχεις δημιουργήσει

ορισμός του partition ή δίσκου που θα κλωνοποιηθεί

ορισμός της αποθήκευσης του image σε κάποιο αποθηκευτικό μέσο (εσωτερικός σκληρός/εξωτερικός σκληρός/σκληρός απ' το εξωτερικό/DVD (όχι της Τζούλιας, άδειο)/flash stick/memory card/μπακαλοτέφτερο

ή

ορισμός του partition ή δίσκου που θα φτιαχτεί καθ' εικόνα και ομοίωση του υπάρχοντος image

ζήλεψα την λατινική αρίθμηση του antonl.............too late for that?

Δημοσ.

μαλλον ο τωρινος δισκος θα πηδηχτει απ το παραθυρο...κατεβασα το Data Lifeguard Diagnostic for Windows της western digital ,τo quick test το περναει με επιτυχια...ενω για το extended test πεταει μηνυμα too many bad sectors...

και δε συνεχιζει...

Δημοσ.

1) κάνε του ένα filling with zeros πρώτα (μετά initialization από το Disk Management των Windows/δημιουργία συστήματος αρχείων από το ίδιο μέρος/ξανατρέξιμο του full scan του DLD).

Kι αν συνεχίζει να τον βγάζει με failed S.M.A.R.T. attributes,

2) περίμενε που σήμερα-αύριο παίζει να ανοίξω επισήμως thread για χάρισμα ΧΑΛΑΣΜΕΝΩΝ δίσκων, που προκειμένου να πηγαίνουν σκουπίδια, θα πηγαίνουν σε χέρια που ίσως τους φανούν χρήσιμοι (οι πλακέτες τους, οι μηχανισμοί κεφαλών τους, κ.α. ...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...