Nik.K Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Το ζητημα ειναι πως εχεις κολησει σε μια λυση και δεν ακους αλλους που τα εχουν φαει με το κουταλι, εκει απλα κολαω. Αυτη την στιγμη εχεις μια μετρια προς καλουτσικη αεροψυξη και νομιζεις πως το επομενο βημα ειναι η υδροψυξη αυτο ειναι ολο και ειναι λαθος. Αλλα ενταξει αν το κανεις οπως λεει ο Νικος απο πανω καθαρα απο θεμα καλαισθησιας ενταξει παω πασο.
profion Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Κακα τα ψεματα για καλες αποδωσεις σε υδροψυξη πρεπει να τα σκασεις.Μονο κ μονο ενα external kit για cpu πρεπει να δωσεις πανω απο 200Ε για να δεις καλα αποτελεσματα....Αυτα τα ext units της Κοοlance μαλιστα ειναι μια αρκετα ως πολυ καλη λυση : http://www.koolance.com/water-cooling/default.php?cPath=28_41 ,
solarsoul Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Κακα τα ψεματα για καλες αποδωσεις σε υδροψυξη πρεπει να τα σκασεις.Μονο κ μονο ενα external kit για cpu πρεπει να δωσεις πανω απο 200Ε για να δεις καλα αποτελεσματα....Αυτα τα ext units της Κοοlance μαλιστα ειναι μια αρκετα ως πολυ καλη λυση : http://www.koolance.com/water-cooling/default.php?cPath=28_41 , Για να καταλαβω ψυγεια δεν ηταν αυτα σε 5"25;
Nik.K Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Αυτα τα βαζεις ΠΑΝΩ στο κουτι σου εφοσον ειναι εξωτερικα ψυγεια.
solarsoul Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Πολλα τα λεφτα Αρη...ακριβουτσικα δειχνουν...
Nik.K Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Τοση ωρα αυτο λεμε, για να δεις αισθητη διαφορα απο μια πολυ καλη αεροψυξη (αισθητη = ανω των 5 βαθμων) πρεπει να τα σκασεις χοντρα.
nikpoth Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 ενταξη ρε παιδιά δεν νομίζω ότι για να έχεις καλές θερμοκρασίες και μηδέν θόρυβο πρέπει να αγοράσεις κάτι τέτοιο. http://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=779 μην τρελαθούμε!! με 300 ευρα φτιάχνεις super κύκλωμα και δεν ξεπερνάς τους 48 βαθμούς σε full ούτε με 1,55v. κάνω κάπου λάθος στα λεγoμενα μου??(υπόψιν..δεν συγκρίνω αέρα με νερό.μιλώ μονο για υδρόψυξη και επιλογές αυτής)
Nik.K Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Ολα ειναι σχετικα....Απο aiflow κουτιου, που θα βαλεις το ψυγειο, σε τι αποσταση, τι αντιψυκτικο υγρο θα βαλεις, τι διαμετρο σωληνες μεχρι τι επεξεργαστης θα ειναι, τι μητρικη κτλ κτλ κτλ. Τιποτα ποτε δεν ειναι μαυρο η ασπρο με τους υπολογιστες. Παντως σιγουρα δεν θα εδινα ουτε 250ε ποσο μαλλον 300 για ψυξη επεξεργαστη, οχι για μοστρα και οχι για παιχνιδια οταν στην εποχη μας το νουμερο 1 ειναι η καρτα γραφικων σε ενα μηχανημα.
nikpoth Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Ολα ειναι σχετικα....Απο aiflow κουτιου, που θα βαλεις το ψυγειο, σε τι αποσταση, τι αντιψυκτικο υγρο θα βαλεις, τι διαμετρο σωληνες μεχρι τι επεξεργαστης θα ειναι, τι μητρικη κτλ κτλ κτλ.Τιποτα ποτε δεν ειναι μαυρο η ασπρο με τους υπολογιστες. Παντως σιγουρα δεν θα εδινα ουτε 250ε ποσο μαλλον 300 για ψυξη επεξεργαστη, οχι για μοστρα και οχι για παιχνιδια οταν στην εποχη μας το νουμερο 1 ειναι η καρτα γραφικων σε ενα μηχανημα. πολύ σωστά τα λες φιλε μου και συνονόματε,απλά θεώρησα ότι πρέπει να απαντώ με βάση τον τίτλο του τοπικ και όχι με γνώμονα το οικονομικό η το 'αερόψυξη η νεράκι?'. Εχω αποφασισει να βαλω υδροψυξη γι'αυτο ζητησα την βοηθεια σας....
Nik.K Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Εγω παλι βρισκω σωστο να πω την γνωμη μου γιατι αν πχ βαλει υδροψυξη και δεν εχει τα επιθυμητα αποτελεσματα εν μερει θα φταιμε και εμεις...
_PrInCe_ Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Nik.K κάθε φορά που με πιάνει το καταναλοτικό μου όργιο θα σε πέρνω τηλέφωνο να με ρίχνεις. ασε το παιδί να τα χώσει αφου γουστάρει!!!!!! έτοιμα συστήματα είναι μούφα!!! εκανα και εγώ τη μαλκια να πάρω αυτό της υπογραφής μου. ισα ισα που με εψησε να φτιάξω custom και πήγαν τσάμπα τα 140ε που έδωσα (λέμε τώρα... θα μπεί αλλού μιάς και για 775 πιστεύω να τα πάει καλύτερα με αντικατάσταση του μονού ψυγείου). στο σύστημα της υπογραφής μου full load πιάνει 80 βαθμούς!!!!! (μετά και τη παραλαβή του 2 gpu block επιτέλους θα το ξεκινήσω !!!!) στο ίδιο κουτί με ο/c Q9400 με custom υδρόψυξη από multirama με κόστος 300ε (με έμφαση σε αντλία περίπου 80ε 1200l/h, ψυγείο 3χ120 στην οροφή περίπου 80ε, cpu block περίπου 50ε, τα υπόλοιπα 100ε -λαστιχα, ρακορ, τανκ, ανεμιστήρες- σε full load 52 βαθμούς (και με μία 480 από κάτω να βράζει στους 80-95 βαθμούς...). πάντως μην βάζεις ταβάνι στο project θα βρείς επάνω σίγουρα!!! αμα μπορείς πήγαινε και στα multi και κάνε μια κουβέντα με τα παιδιά, δεν έχεις να χάσεις τίποτα.. να δείς και parts από κοντά. δεν ξέρω αμα συμφωνούν και οι άλλοι, εγώ πιστεύω ότι να δώσεις έμφαση σε αντλία μετά ψυγείο μετά cpu block (δηλαδή μη δώσεις 80ε για cpu και 30ε για αντλία). w/c μαμάει!!!!
george_o/c Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Σε μια αντλία δεν παίζουν ρόλο μόνο τα λίτρα ανά ώρα, αλλά και το μανομετρικό ύψος - πράγμα το οποίο οι αρχάριοι συνήθως δεν παραητρούν καν! Επίσης για να επιτύχεις χαμηλές θερμοκρασίες επιβάλλεται να γίνεται σωστή κυκλοφορία αέρα μες στο κουτί, αλλά και να ακολουθηθεί ισορροπημένη ιεραρχία των components του κυκλώματος νερού. Γιατί έχω δει άτομα να αγοράζουν top parts και να περηφανεύονται, αλλά ταυτόχρονα να έχουν το tank κάτω από την είσοδο της αντλίας... δεν ξέρω αμα συμφωνούν και οι άλλοι, εγώ πιστεύω ότι να δώσεις έμφαση σε αντλία μετά ψυγείο μετά cpu block (δηλαδή μη δώσεις 80ε για cpu και 30ε για αντλία). Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό. Ορισμένα waterblocks όπως το D-Tek Fuzion ή το TDX της Danger Den, απαιτούν την ύπαρξη high-flow υδρόψυξης. Για να αποδώσουν λοιπόν, χρειάζονται και την κατάλληλη αντλία. Για μένα κορυφαία είναι η D5 της Laing που έχει και variable flow rate, όμως καλό είναι να αποφεύγουμε την υπερβολή, προ πάντων στις μέρες μας που τα πράγματα είναι ζόρικα όσον αφορά το οικονομικό.
Apoll Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μιας και έχω την Η50 σε με δύο silent (αλλά με μεγάλη ροή) ανεμηστήρες σε push-pull configuration, ο Q6600 είναι στα 4Ghz και σπάνια ανεβαίνει πάνω από 38C σε full load με περίπου 30C-32C θερμοκρασία κουτιού. Επίσης κάνει idle στα 22C με θερμοκρασία κουτιού 30C. Σημείωση : Δεν χρησιμοποιώ τον ανεμηστήρα της Corsair που έρχεται με την ψύκτρα.
Nik.K Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μιας και έχω την Η50 σε με δύο silent (αλλά με μεγάλη ροή) ανεμηστήρες σε push-pull configuration, ο Q6600 είναι στα 4Ghz και σπάνια ανεβαίνει πάνω από 38C σε full load με περίπου 30C-32C θερμοκρασία κουτιού. Επίσης κάνει idle στα 22C με θερμοκρασία κουτιού 30C. Σημείωση : Δεν χρησιμοποιώ τον ανεμηστήρα της Corsair που έρχεται με την ψύκτρα. Ειναι πολυ δυσκολο ως απιθανο να καταφερεις με μια τετοια λυση να κανεις αυτο που λες οποτε ειτε δεν ισχυει, ειτε εχεις κανει μοντα με εξτρα κουτι υγρου η ο αισθητηρας του Q6600 τα εχει παιξει. Απλα δεν υφισταται να εχεις τετοιες θερμοκρασιες με την Η50, οχι αληθινες εστω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.