Προς το περιεχόμενο

Περι ετοιμης υδροψυξης

solarsoul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακομα και τωρα που επελεξες να κανεις μια custom πρεπει να σκεφτεις τις προδιαγραφες.Διλαδι τι εννοω

Θες μεγαλη αντλια για το ενδεχομενο επεκτασεις αργοτερα?Αν ναι πρεπει να επιλεξεις ενα water block για cpu και vga που συνεργαζεται αψογα με δυνατες αντλιες.Μετα πρεπει να επολεξεις διαστασεις για τα rakor (προτεινεται να ειναι ιδια παντου) οποτε επιλεγεις αντιστιχο διαμετρο σωληνα (πχ 1/2" 3/8" κτλ)

Τελος εφοσον επελεξες να ασχολιθεις μονος σου τοτε σου προτεινω ενα topic απο το thelab.gr το οποιο με βοηθησε αρκετα οταν εκανα τα πρωτα μου βηματα στο θεμα υδροψυξη

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=602

Good luck

(Θα ηθελα να προσθεσω οτι ακομα αν δεν θες να μπλεξεις με το θεμα στησηματος τοτε υπαρχουν και μαγαζια που κανουν μελετη-τοποθετηση)

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ευχαριστω ZulGa.

Θα το διαβασω.Βεβαια εχω διαβασει αρκετα,μπορει να ζοριστω λιγο αλλα με τη βοηθεια σας θα το στησω πιστευω.Το θεμα εινα να μην ταλαιπωρηθω στην επιλογη.Ας κουραστω στην τοποθετηση.Ας αρχισοθμε δηλαδη να μιλαμε με links.Π.χ αυτη την αντλια απο πλαισιο κτλ...Σιγα σιγα να παρω τα κομματια...Οσο κ να διαβασω καποιος πρεπει να μου πει στο τελος τι να παρω,μην την πατησω(Αφου ξερετε τωρα ;) )...

Δημοσ.

Για να σε βοιθησω θελω να μου πεις αν προκειτε να επεκτινεις αργοτερα την υδρο σε αλλο part στο pc σου (δλδ mobo η αν καοτε κανεις cross κτλ)

Ηλικρινα ποτε δεν το εκανα ουτε προκειτε να το κανω τωρα λεγοντας σου πιο part να παρεις ξεκαθαρα.Νιοθω οτι κανω διαφημιση σε μαγαζια στην πιο περιορισμενη αγορα στο θεμα pc-modding στον κοσμο στην ελλινηκη(μεγαλο θεμα...),2ον προτειμω χιλιες φορες να συζητησουμε τα speck του καθε part ξεχοριστα και την ερευνα-αγορα να την κανεις μονος σου.

Δημοσ.

Γιατι να διαθεσεις 250ε για υδροψυξη οταν με 75ε παιρνεις την Noctua NH-D14 που παταει οτιδηποτε κινειται μεχρι τα 160ε και σιγουρα δεν αξιζει η διαφορα της για να δωσεις αλλα 175ε ?

Στην εσχατη αν θελεις καλυτερες επιδοσεις βαζεις εναν 3ο ανεμιστηρα Noctua πανω (2χP12,1xP14) με ενα 20ε παραπανω και εχεις παρομοιες επιδοσεις με κιτακι των 250ε.

Μην τρελενεστε με την υδροψυξη, περασαν τα χρονια που ηταν κατι ξεχωριστο.

ΥΓ: Τοσο στο καθημερινο μου συστημα (απο το οποιο γραφω τωρα) οσο στο HTPC εχω λυσεις νερου και μεταλλου, ασφαλως και οι 2 δεν ειναι ακριβως μαμα αλλα μονταρισμενες λιγο (αλλαγη fans), ωστοσο στα συστηματα της δουλειας εχω μονταρισμενες D14 και Armageddon που ειναι λυσεις αερα και πανε το ιδιο και καλυτερα απο τις λυσεις που βλεπετε απο κατω. (Καιρος να βγαλω και το blower απο την ντουλαπα, πολυ σκονη ρε παιδακι μου.)

p1250384.jpg

p1250379.jpg

Δημοσ.
Γιατι να διαθεσεις 250ε για υδροψυξη οταν με 75ε παιρνεις την Noctua NH-D14 που παταει οτιδηποτε κινειται μεχρι τα 160ε και σιγουρα δεν αξιζει η διαφορα της για να δωσεις αλλα 175ε ?

Στην εσχατη αν θελεις καλυτερες επιδοσεις βαζεις εναν 3ο ανεμιστηρα Noctua πανω (2χP12,1xP14) με ενα 20ε παραπανω και εχεις παρομοιες επιδοσεις με κιτακι των 250ε.

Αφου τα ξερεις τωρα...αν δεν το κανω θα σκασω...Θα παρω μεγαλη ικανοποιηση αν υλοποιησω μια υδροψυξη....

---------- Προσθήκη στις 01:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:04 ----------

Για να σε βοιθησω θελω να μου πεις αν προκειτε να επεκτινεις αργοτερα την υδρο σε αλλο part στο pc σου (δλδ mobo η αν καοτε κανεις cross κτλ)

Ηλικρινα ποτε δεν το εκανα ουτε προκειτε να το κανω τωρα λεγοντας σου πιο part να παρεις ξεκαθαρα.Νιοθω οτι κανω διαφημιση σε μαγαζια στην πιο περιορισμενη αγορα στο θεμα pc-modding στον κοσμο στην ελλινηκη(μεγαλο θεμα...),2ον προτειμω χιλιες φορες να συζητησουμε τα speck του καθε part ξεχοριστα και την ερευνα-αγορα να την κανεις μονος σου.

Λοιπον,

crossfire καποια στιγμη ναι,λογικα θα κανω.

mobo δε γνωριζω αν οντως ειναι απαραιτητο αν υπερχρονισω cpu ...

Οποτε για τωρα σιγουρα cpu+vga(+ crossfire)

Με ενδιαφερει να μπουν ολα κουτι και αν γινεται 2 πραγματα:

Το δοχειο να μπει σε 5'25

Το ψυγειο να μπει πανω στο κουτι μου που εχει ενα κενο απ'τη μανα του για υποδοχη ψυγειου.

Δημοσ.

block cpu-http://www.checkmate.gr/products.php?cid=158

rad-http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Watercooling/Radiators/Black-Ice-Radiator-Gtx-360-WAIC-021.htm

Reservoir & pump -http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700494&u=THERMALTAKE-CL-W0103-AQUABAY-M5

για καλύτερη αντλία και ρακόρ,σωλήνες.μουλτιραμα extreme.

το ψυγείο είναι λίγο ακριβό αλλα πολύ καλο.

Δημοσ.
Δηλαδη σ'εναν μαμα phonom 965(αυτον εχω) full load για τις θερμοκρασιες μιλαμε με Η50;

Μεχρι πριν εναμισι μηνα ειχα αλλο συστημα με εναν core i7 940 και την H50.Ο 940 ειναι κατα πολυ ζεστοτερος απο τον 965.Οι πιο βαριες μου εφαρμογες ηταν gaming.Ποτε δεν ξεπερασε τους 45 βαθμους full load.Παιζει βεβαια ρολο και το κουτι που εχεις.Εμενα το δικο μου εχει 6 silent ανεμιστηρες ,4 12αρηδες και 2 14αρηδες.

Αν το κουτι σου δεν εχει στη ραχη τουλαχιστον εναν 12αρη δεν θα στην προτεινα γιατι ο τροπος τοποθετησης της βασει των οδηγιων της Corsair,σημαινει πως ναι μεν θα σου κανει πολυ καλυτερο cooling απο μια αντιαισθητικη και καμμια φορα γουρουνισια ψυκτρα αερα,που σου τρωει και τεραστιο χωρο,αλλα απο την αλλη φερνει ζεστο αερα προς το εσωτερικο του κουτιου.

Δηλαδη διακοπτει το συνηθισμενο airflow του κουτιου που βαζει κρυο αερα απο την προσοψη και τον εξαγει απο πισω.Για να βαλει καποιος λοιπον την H50 και να αξιζει πρεπει απο επανω,στην ραχη του κουτιου να εχει τουλαχιστον εναν 12αρη να παιζει τον ρολο του εξαγωγεα της θερμοτητας.

Εμενα το Tempest εχει 2 14αρηδες στην ραχη του οποτε κανει τρομερη δουλεια.Σε μερικα ατομα που δεν ξερουν την λειτουργια της ,και δεν εχουν ουτε ενα ανεμιστηρα στην ραχη του κουτιου τους κανει μετρια δουλεια ,οπως μια ψυκτρα αερα.:devil:

---------- Προσθήκη στις 06:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 06:31 ----------

ΥΓ: Τοσο στο καθημερινο μου συστημα (απο το οποιο γραφω τωρα) οσο στο HTPC εχω λυσεις νερου και μεταλλου, ασφαλως και οι 2 δεν ειναι ακριβως μαμα αλλα μονταρισμενες λιγο (αλλαγη fans), ωστοσο στα συστηματα της δουλειας εχω μονταρισμενες D14 και Armageddon που ειναι λυσεις αερα και πανε το ιδιο και καλυτερα απο τις λυσεις που βλεπετε απο κατω. (Καιρος να βγαλω και το blower απο την ντουλαπα, πολυ σκονη ρε παιδακι μου.)

p1250384.jpg

Φιλε ΝιΚ.Κ μας λες οτι η H50 ειναι μετρια και την εχεις ετσι οπως στην βλεπω στην φωτο που ποσταρες? :lol::lol::lol::lol::lol:

Να κλαψω η να γελασω?

Καλα ρε φιλε πλακα κανουμε?Εδω εχεις την H50 διπλα στο τροφοδοτικο σου ,φυσικο δεν ειναι να μεγαλωνει η θερμοκρασια και να εχεις μετρια αποτελεσματα?

Προς τον solarsoul: Εδω σε αυτην την διδακτικη φωτο βλεπεις πως να μην εγκαταστησεις την H50! :lol::lol::lol::lol:

Αναγκαστικα πρεπει το κουτι σου να εχει την θεση του τροφοδοτικου στο κατω μερος ,οπως τα περισσοτερα μοντερνα κουτια.Για να καταλαβεις solarsoul εκει που ο αγαπητοτατος NIK.K εχει το τροφοδοτικο του να ενισχυει την ζεστη,το δικο μου κουτι εχει 2 πανισχυρους αθορυβους ανεμιστηρες 14αρηδες που ρουφανε εξω τον ζεστο αερα σαν τρελλοι,ενω το τροφοδοτικο μου ειναι στο κατω μερος του κουτιου.Τεραστια διαφορα!

Προσωπικη αποψη και συμβουλη.Η Η50 απο προσωπικη εμπειρια,αν εχεις τις στοιχειωδεις γνωσεις να την εγκαταστησεις σωστα και στο καταλληλο κουτι,με το καταλληλο airflow design,ειναι κατα πολυ καλυτερη για οτι υπαρχει μεχρι 75 ευρω ,και δεν το λεω μονο εγω αλλα δεκαδες Ελληνικα και Αμερικανοβρεττανικα sites που αν ξερεις βασικα Αγγλικα εχουν κανει reviews.Οποτε ορμα!

Δημοσ.
Μεχρι πριν εναμισι μηνα ειχα αλλο συστημα με εναν core i7 940 και την H50.Ο 940 ειναι κατα πολυ ζεστοτερος απο τον 965.Οι πιο βαριες μου εφαρμογες ηταν gaming.Ποτε δεν ξεπερασε τους 45 βαθμους full load.Παιζει βεβαια ρολο και το κουτι που εχεις.Εμενα το δικο μου εχει 6 silent ανεμιστηρες ,4 12αρηδες και 2 14αρηδες.

Αν το κουτι σου δεν εχει στη ραχη τουλαχιστον εναν 12αρη δεν θα στην προτεινα γιατι ο τροπος τοποθετησης της βασει των οδηγιων της Corsair,σημαινει πως ναι μεν θα σου κανει πολυ καλυτερο cooling απο μια αντιαισθητικη και καμμια φορα γουρουνισια ψυκτρα αερα,που σου τρωει και τεραστιο χωρο,αλλα απο την αλλη φερνει ζεστο αερα προς το εσωτερικο του κουτιου.

Δηλαδη διακοπτει το συνηθισμενο airflow του κουτιου που βαζει κρυο αερα απο την προσοψη και τον εξαγει απο πισω.Για να βαλει καποιος λοιπον την H50 και να αξιζει πρεπει απο επανω,στην ραχη του κουτιου να εχει τουλαχιστον εναν 12αρη να παιζει τον ρολο του εξαγωγεα της θερμοτητας.

Εμενα το Tempest εχει 2 14αρηδες στην ραχη του οποτε κανει τρομερη δουλεια.Σε μερικα ατομα που δεν ξερουν την λειτουργια της ,και δεν εχουν ουτε ενα ανεμιστηρα στην ραχη του κουτιου τους κανει μετρια δουλεια ,οπως μια ψυκτρα αερα.:devil:

---------- Προσθήκη στις 06:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 06:31 ----------

p1250384.jpg

Φιλε ΝιΚ.Κ μας λες οτι η H50 ειναι μετρια και την εχεις ετσι οπως στην βλεπω στην φωτο που ποσταρες? :lol::lol::lol::lol::lol:

Να κλαψω η να γελασω?

Καλα ρε φιλε πλακα κανουμε?Εδω εχεις την H50 διπλα στο τροφοδοτικο σου ,φυσικο δεν ειναι να μεγαλωνει η θερμοκρασια και να εχεις μετρια αποτελεσματα?

Προς τον solarsoul: Εδω σε αυτην την διδακτικη φωτο βλεπεις πως να μην εγκαταστησεις την H50! :lol::lol::lol::lol:

Αναγκαστικα πρεπει το κουτι σου να εχει την θεση του τροφοδοτικου στο κατω μερος ,οπως τα περισσοτερα μοντερνα κουτια.Για να καταλαβεις solarsoul εκει που ο αγαπητοτατος NIK.K εχει το τροφοδοτικο του να ενισχυει την ζεστη,το δικο μου κουτι εχει 2 πανισχυρους αθορυβους ανεμιστηρες 14αρηδες που ρουφανε εξω τον ζεστο αερα σαν τρελλοι,ενω το τροφοδοτικο μου ειναι στο κατω μερος του κουτιου.Τεραστια διαφορα!

Προσωπικη αποψη και συμβουλη.Η Η50 απο προσωπικη εμπειρια,αν εχεις τις στοιχειωδεις γνωσεις να την εγκαταστησεις σωστα και στο καταλληλο κουτι,με το καταλληλο airflow design,ειναι κατα πολυ καλυτερη για οτι υπαρχει μεχρι 75 ευρω ,και δεν το λεω μονο εγω αλλα δεκαδες Ελληνικα και Αμερικανοβρεττανικα sites που αν ξερεις βασικα Αγγλικα εχουν κανει reviews.Οποτε ορμα!

Προφανως δεν γνωριζεις ουτε το συγκεκριμενο τροφοδοτικο αλλα ουτε και το συγκεκριμενο case και μιλας για θερμοκρασιες, δεν σε αδικω ελαχιστοι εχουν χρησιμοποιησει ενα Χ-Series της Seasonic μαζι με το Luxa2 Pro300 της TT...

Για να μην μακρυγορω ομως αυτο που λες εσυ ειναι πως αν το κουτι δεν εχει 2 ανεμιστηρες απο την πανω πλευρα που να βγαζουν αερα τοτε η Η50 δεν ειναι καλη.... Βεβαια αν μου βρεις 1 ψυκτρα στην αγορα που ισχυει κατι διαφορετικο θα σου πω μπραβο αλλα δυστυχως για σενα το Ιδιο ισχυει για οτι ψυκτρα υπαρχει εκει εξω. Χαιρομαι ομως που μολις μας εμαθες κατι που γνωριζει καθε ανθρωπος με μια στοιχειωδη γνωση φυσικης...

Τωρα οσο για τις στοιχειωδεις γνωσεις περι H/Y θελεις να γελασω εγω μηπως ? Το οτι την εβαλα στο εν λογω κουτι δεν το εκανα για τις επιδοσεις τις, εξαλλου τις μετρησεις τις κανω σε test bench, αλλα γιατι ηθελα απλα να την εχω σε ενα απο τα συστηματα μου οποτε με βαση τις επιδοσεις τις αποφασισα να την βαλω στο HTPC, τπτ περισσοτερο, τπτ λιγοτερο. Σιγουρα παντως για να μην αναρωτιεσαι δεν μου κοστισε κατι ουτε ετρεξα να την αγορασω εξαιτιας τον super wow επιδοσεων της, τις οποιες δεν εχει, κατι που προφανως εκανες εσυ...

Δημοσ.

NIK.K

Ουδεν σχολιον.Ας κρινει ο καθε χρηστης ποιος εχει δικιο.Εγω απευθυνομαι σε αυτους που εχουν κριση και δεν χειραγωγουνται λογω προσωπικοτητας.Εσυ απευθυνεσαι σε συγκεκριμενο αναγνωστικο κοινο με συγκεκριμενο πνευματικο επιπεδο.:devil:

Και για να ειμαι πιο εποικοδομητικος,συνηθιζεται στα σοβαρα Αμερικανικα περιοδικα on line,που διαβαζω περι PC, οι αξιολογησεις ψυκτρων να γινονται σε πιο καταλληλα κουτια απο το δικο σου.Θεμιτοι οι προσωπικοι σου λογοι για να βαλεις την Η50 στο συγκεκριμενο κουτι.Δεν σου δινει ομως την optimal κατασταση για αξιολογηση της.

Δημοσ.

Αυτα που λες εσυ ειναι απλοι κανονες φυσικης τπτ περισσοτερο και ως φυσικο ναι ισχυουν αλλα δεν ειναι αποτελεσμα εμπειριας η γνωσεων σου, ακομα και ενα παιδακι τα γνωριζει αυτα.

Οπως λες και εσυ ομως εδω μεσα ο κοσμος εχει κριση και μαλλον θα γελαει οταν εχεις δουλεψει 2-3 ψυκτρες στην ζωη σου και βγαζεις την Η50 κορυφη επειδη απλα δουλευει τελεια σε ενα κουτι με 6 ανεμιστηρες μεσα.

Αρκετα ειπα, ας κρινουν αυτοι που ενδιαφερονται.

ΥΓ : Μην μπερδευεσαι, τα τεστ γινονται σε ανοιχτα test bench που και εκει ζητημα ειναι αν η Η50 ειναι στο top 10.

Δημοσ.
Αυτα που λες εσυ ειναι απλοι κανονες φυσικης τπτ περισσοτερο και ως φυσικο ναι ισχυουν αλλα δεν ειναι αποτελεσμα εμπειριας η γνωσεων σου, ακομα και ενα παιδακι τα γνωριζει αυτα.

Οπως λες και εσυ ομως εδω μεσα ο κοσμος εχει κριση και μαλλον θα γελαει οταν εχεις δουλεψει 2-3 ψυκτρες στην ζωη σου και βγαζεις την Η50 κορυφη επειδη απλα δουλευει τελεια σε ενα κουτι με 6 ανεμιστηρες μεσα.

Αρκετα ειπα, ας κρινουν αυτοι που ενδιαφερονται.

Ακριβως.Χαιρομαι που εμμεσως συμφωνεις οτι εχω δικιο.Στην ζωη μου σιγουρα εχω δουλεψει απο το 1995 παρα πολλες ψυκτρες και δεν εβγαλα την H50 κορυφη(τελικα ειναι παγια τακτικη αυτων που του βαζεις στην θεση τους να αλλοιωνουν αυτα που γραφεις. :lol:)

Το θεμα ειναι οτι διατυπωνες γνωμες για μια ψυκτρα σε ενα κουτι που οπως παραδεχτηκες δεν ταιριαζει,για optimal αποτελεσματικοτητα της ψυκτρας.Και αυτο που ειπα εγω δεν ειναι οτι ειναι η καλυτερη που υπαρχει αλλα η καλυτερη για τα λεφτα της.

Δημοσ.

1ον Δεν μπορεις να με βαλεις σε καμια θεση για ευνοητους λογους.

2ον Για 3η φορα λεω πως οσο αφορα τα τεστ αυτα γινονται σε ανοιχτο Test Bench, ελπιζω να ξερεις τι εστι αυτο.

3ον Οχι Δεν ειναι η Καλυτερη στα 75ε, σε αυτα τα λεφτα παιρνεις την NH-D14 που της χωνει στα αυτια.

Αν εχεις αλλες ερωτησεις εδω ειμαστε.

Δημοσ.
1ον Δεν μπορεις να με βαλεις σε καμια θεση για ευνοητους λογους.

2ον Για 3η φορα λεω πως οσο αφορα τα τεστ αυτα γινονται σε ανοιχτο Test Bench, ελπιζω να ξερεις τι εστι αυτο.

3ον Οχι Δεν ειναι η Καλυτερη στα 75ε, σε αυτα τα λεφτα παιρνεις την NH-D14 που της χωνει στα αυτια.

Αν εχεις αλλες ερωτησεις εδω ειμαστε.

Βλεπω το θεμα της παραποιησης των λεγομενων μου ,που οποιοσδηποτε μπορει να διαπιστωσει το περνας στα ψιλα. :lol:

Εγω πιστευω,οτι στο συγκεκριμενο θεμα σε διορθωσα,οπως λες και εσυ,απλα θυμιζοντας σου απλους νομους της φυσικης.

Η γουρουνοψυκτρα NH-D14 δεν της χωνει στα αυτια σε καμμια περιπτωση.Αν εχεις αποδειξεις ριξε ενα λινκ απο αξιοπιστο site να δουμε.

Δεν σε παρεξηγω γιατι προφανως εχεις χασει την ψυχραιμια σου.

Δημοσ.

Επειδη μαλλον κανεις πως δεν ξερεις να διαβαζεις δεν υπαρχει λογος να το συνεχισουμε αυτο, δοξα το θεο μυαλο εχει ο κοσμος να κρινει.

Οσο περι "αξιοπιστων" reviews λιγοι δαπανουν χρονο για να εχουν ενα αξιοπιστο πινακα με οτι εχουν δοκιμασει, μπορεις ομως να το googlareis και να δεις ποσοι χρηστες σαν εσενα εχουν την αντιθετη γνωμη με σενα. Φυσικα ουδεποτε ειχες την NH-D14 και αρα αυτο σε καθιστα ανικανο να την κρινεις και αρα γιατι το συζηταμε ? Go figure........

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...