Προς το περιεχόμενο

NZXT Gamma Pure Black Case Ποια η βέλτιστη θέση ανεμιστήρων?????

hasodikis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και λιγες μέρες, με τη βοήθεια και παιδιών του φόρουμ ως προς τις επιλογές, είμαι ευτυχής μπαμπάς του ακόλουθου μωρού (μανάρι μου εσύ μουτς....;))

1. Κουτί

NZXT Gamma Pure Black Case

(http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/NZXT-Gamma-Pure-Black-Case.htm)

2. Μητρική

Asus M4A785TD-V EVO

3. CPU

AMD Phenom II X2 555 (πλέον με τρεις πυρήνες)

4. τροφοδοτικό

Enermax PSU EPR425AWT PRO82 + 425W

5. RAM

Kingston 2GB DDR3-1333 Ram Dimm

6. Σκληρός

Western Digital Caviar Black 640GB HDD

7. Οπτικό

LG LS GH22LS50 DVDRW + / -

8. Κάρτα γραφικών μια παλιά saphire ati radeon HD 4670 512 mb, την οποία ήδη είχα.

Αποφάσισα, όχι ότι υπήρχε κανένας ιδιαίτερος λόγος να του βάλω κι άλλους ανεμιστήρες..... δεδομένου μάλιστα ότι το επόμενο διάστημα μόλις βρω λίγο χρόνο θα επιδωθώ στο ευγγενές σπορ του oc......και εδώ ξεκινάμε...

Στο κουτί (δείτε λινκ) μπορούν να τοποθετηθούν 6 ανεμιστήρες 12" ή 14", δύο στην οροφή , ένας μπροστά χαμηλά, ένας πίσω ψηλά και δύο στο πλάι στο ήψος της πρώτης pci-e και της cpu.

To κουτί έρχεται με ένα 12 ή 14άρι στην πίσω θέση ο οποίος λειτουργεί στις 1328 περίπου στροφές φουλ - αθόρυβα.

Λοιπόν,..,.. ξεκλείδωσα τη cpu και τώρα έχω 3 πυρήνες. Στρέσσαρα τη cpu στις stock ρυθμίσεις όλων και η cpu ανέβηκε στους 57-60 το δε mobo στους 36. Σε idle αντίστοιχα ήταν 34-35 και 35-36 (μιλάμε για Ηρακλειο Κρήτης).

Σήμερα αγόρασα 2 12άριδες coolemaster στην απίστευτα υψηλή τιμ'ή (λολ) των 3,6€ τον ένα και τους έβαλα να ρίχνουν αέρα προς στο κουτί στις δύο πάνω θέσεις (δυστυχώς έχουν και ένα πρασινο φωτισμό.... που λόγω ΔΝΤ μου ανάβει τα λαμπάκια.).

Τα επίπεδα φορύβου δεν ανέβηκαν καθόλου... προσπαθώ να το ακούσω κάτω από το γραφείο, ενώ η θερμοκρασία έπεσε στα ακόλουθα.

cpu : Full 53-54C (μετά από 12 λεπτά με full load με #stress -c 3) - Idle 30-31C (πριν 57-60 και 34-35 αντίστοιχα)

mobo: τώρα 31-32 (πριν 35-36).

Το θέμα είναι ότι οι πολλές τρύπες που έχει το κουτί δε νομίζω ότι βοηθούν στη δημιουργία σωστής κυκλοφορίας. Ειδικά οι πλαινές.

Με δεδομένο ότι δεν μπορώ να βάλω ανεμιστήρα στην κάτω μπροστινή θέση (το παλίσιο έχει κάνει τόσο καλή δουλειά στο κρύψιμο των καλωδίων που πρέπει να αποσυναρμολογώ για πολύ ώρα για να έχω πρόσβαση εκεί) ποια είναι κατά τη γνώμη σας η καλύτερη ρύμθιση για τους ανεμιστήρες στο κουτί αυτό? Μήπως έπρεπε να τους βάλω να τραβάν αέρα από το κουτί? το έχει κανείς σας? τι έχει κάνει??

Παραθέτω foto...

post-42350-129063084809_thumb.jpg

Δημοσ.

Εχει μπλε ανεμηστηρες και εβαλες και πρασινους.. Καλυτερα θα ηταν να ειχες ενα χρωμα γιατι ετσι μου θυμησες ενα ανεκδοτο..

Ηταν καποτε ενας γυφτος και αγορασε ενα ολοκαινουριο Nissan NAVARA σε μπλε χρωμα.. Μολις το πηρε απο την αντιπροσωπεια το πηγε αμεσως σε ενα φανοποιο ο οποιος εμεινε εκπληκτος .. Λεει στο γυφτο 'τι εγινε ρε φιλε ολοκαινουριο αυτοκινητο ποτε προλαβες και το χτυπησες?' λεει ο γυφτος ' ντεν το χτυπησα ρε καρνταση , να το βαψουμε το εφερα' . ΤΟυ λεει ο φανοποιος ' και τι χρωμα θελεις να το βαψουμε ?' λεει ο γυφτος ' ουρανο ασπρο, πορτες κοκκινες, καπο πρασινο, καροτσα μπεζ και ροδες λαχανι' κρυφογελοντας ο φανοποιος του λεει ' να κανουμε στο πλαι και μια γκρι γραμμη απο μπροστα μεχρι πισω ?' και λεει ο γυφτος ' τι λες ρε?? καρναβαλι θα το κανουμε?? '

Δημοσ.

χαχαχαχα...

το μπλε δεν είναι ανεμιστήρας ... απλά το λεντακι της power on είναι που φαίνεται μόνο από πλάι και αμυδρά....

Στο θέμα μας ρε παιδίά...

Πως είναι καλύτερο να μπουν.?

Δημοσ.

Aκολουθεις τον κλασικο και βασικο κανονα..

Μπροστα,πλαι και κατω εισαγουν αερα..

Και οι πανω και οι πισω βγαζουν τον θερμο αερα του κουτιου... :)

Δημοσ.

Αρχικα θα πρεπει να μου πεις ποιος ανεμιστηρας τραβαει και ποιος διωχνει αερα απο το κουτι για να καταλαβω την ροη του αερα στο εσωτερικο.

Το βασηκο παντος για θεμα ροης ειναι απο χαμηλα ο κριος(μπροστα χαμηλα η πλαγια χαμηλα οπως εχεις βαλει τον εναν) και λογο της θερμοτερης μαζας ανεβενει ψηλα (υψος του τροφοδοτικου) οπου και αποβαλεται απο τον πισω ανεμιστηρα και τον μπροστα.

Σε γενικες γραμμες και με γνομονα τις θεμοκρασιες που αναφερεις πιστευω εισαι απολητος ΟΚ.

Δημοσ.

μερσυ παιδες για τις απαντήσεις ....

το κουτί εκτός από τη cpu έχει τρεις ανεμιστήρες.

ένας πίσω κέντρο-πανω που βγάζει αέρα

2 πανω (οροφή) που βάζουν.

(μπορστά για να βάλω βαριέμαι τη διαδικασία (πρέπει να λύνω καλώδια και trays) ...

άρα ... γυρνάω και τους 2 πάνω ώστε και αυτοί να βγάζουν αέρα από το κουτί ,,,, και έτσι ο αέρας να μπαίνει κυρίως από το πλαινο άνοιγμα και να βγαίνει από τους ανεμιστήρες πίσω (1) και πάνω (2)...

σωστά?

Δημοσ.
Καλό κουτάκι ..Άμα δεν ήταν και σαν να το πάτησε τρένο από μπροστά θα ήταν καλύτερο .

Σωστόοοοος ..... :lol::lol::lol: Μονο μην το δει ο bening οτι κατηγορούμε το design των ΝΖΧΤ και ποιος μας σωζει μετά??? :P:p:p

---------- Προσθήκη στις 09:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:23 ----------

μερσυ παιδες για τις απαντήσεις ....

το κουτί εκτός από τη cpu έχει τρεις ανεμιστήρες.

ένας πίσω κέντρο-πανω που βγάζει αέρα

2 πανω (οροφή) που βάζουν.

(μπορστά για να βάλω βαριέμαι τη διαδικασία (πρέπει να λύνω καλώδια και trays) ...

άρα ... γυρνάω και τους 2 πάνω ώστε και αυτοί να βγάζουν αέρα από το κουτί ,,,, και έτσι ο αέρας να μπαίνει κυρίως από το πλαινο άνοιγμα και να βγαίνει από τους ανεμιστήρες πίσω (1) και πάνω (2)...

σωστά?

Μην βαρίεσαι να βάλεις μπροστά ... έιναι πολύ σημαντικό να τροφοδοτείται ο υπολογιστής με φρέσκο αέρα από μπροστά και χαμηλά...

Από τις πλαινές τρύπες δεν μπορείς να έχεις αρκετή ροή ψυχρού αέρα!!

Δημοσ.

Επ!Σας επιασα!Προσεχε τι ευχεσαι η απευχεσαι stm00192!:devil:

Το συγκεκριμενο κουτι ειναι αβαντ γκαρντ σχεδιασμος με εντονες σεξουαλικες υπονοιες.

Τεσπα την καλημερα μου σε ολους.

Δημοσ.
Επ!Σας επιασα!Προσεχε τι ευχεσαι η απευχεσαι stm00192!:devil:

Το συγκεκριμενο κουτι ειναι αβαντ γκαρντ σχεδιασμος με εντονες σεξουαλικες υπονοιες.

Τεσπα την καλημερα μου σε ολους.

:lol::lol::lol: Μαρέσει ο τροπος που σκέφτεσαι!!! :P:p:p

Καλημέεεερααααα!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...