Προς το περιεχόμενο

Ποια καρτα γραφικων συστηνετε να αγορασω ?

spyrosg7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να δω πότε θα καταλάβουν καποιοι σε αυτο το φορουμ οτι η καθε μια εταιρια κατα καιρους εχει βγαλει φοβερες καρτες και κατα αλλου; καιρους εκανε μεγαλες πατατες... με το ιδο ακριβως να συμβαινει και με τους drivers..

το καλυτερο που εχουμε να κανουμε εμεις ως καταναλωτες ειναι να προτιμαμε το καλυτερο ανα εποχη ... και οπως με την σειρα 8 η nvidia μεσουρανουσε έτσι και αυτη την εποχη η ΑΤΙ με την σειρα 5 είναι απλα μπροστά... και οταν λεω μπροστά ... εννοω γενικα (κοστος\αποδοση\καταναλώση και ποικιλια)

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
σοβαρά ? δηλαδή θα χρειαστώ νέο CPU και νέο RAM ? την RAM την έχω κάνει 5gb με τον σκληρό δίσκο του pc μου , μετράει αυτό ?

δεν καταλαβα το τελευταιο

αλλα 4gb ram πιστευω πως πρεπει να ειναι απαρετητα σε καθε pc

τωρα για το cpu θα χρειαστεις αλλαγη αν πας σε κατι τοσο δυνατο απο 5850 και πανω

γιατι θα τρως bottleneck ;)

Δημοσ.
καλα μην τρελαθουμε κιολας για πες μας τα λινκ

η 480 ειναι καλυτερη απο την 5870.

και η διαφορα απο την 5870 ειναι 100Ε οπως και η 5970 απο την 480

απο εκει και περα αποφασιζει ο καθε ενας το τι θα παρει

Κοιτα και μονος σου

http://e-pcmag.gr/news/64249

Δημοσ.

lol ρε σείς, πάω να πάρω δάνειο για 2 τέτοιες για sli. Η κάρτα τα σπάει. :lol:

(Τρελό παραμύθιασμα πέφτει με το unigine πάντως.) :P

Δημοσ.

Γιατί δεν συγκρίνουν με την 5970?

Δηλαδή τις δύο καλύτερες που έχει να δώσει η κάθε εταιρία?

Μιλάμε το Site έχει γίνει πολύ άθλιο... Με δυσκολία μπόρεσα να διαβάσω τα σχόλια των χρηστών... Άσχημο!

Δημοσ.
Φιλε μαλλον πρεπει να μπερδευεσαι γιατι η 480 ειναι στις ενεργειακες απαιτησεις της 5970.

Και συγκρινεις το κορυφαιο μοντελο της nvidia με το 2 καλυτερο της ATI.Την εχεις αυτη την καρτα? Γιατι ενας φιλος μου που την εχει,εχει 50+ idle και 95 full load με θορυβο αστα να πανε.Και ξερεις τι σημαινει ενα κομματι του υπολογιστει να δινει τετοιες θερμοκρασιες.Ολα τα υπολοιπα hardware τον πινουν.

Υπαρχει επισης ενα ελληνικο σα'ι'τ που ειναι και περιοδικο,καταλαβες πιστευω,το οποιο εκανε μετρησεις με την 480 και την 5870 και οι καρτες παιζονταν στηθος με στηθος και σε ορισμενα εχανε η 480.Στο μονο που κερδιζε η 480 ηταν το Unigine Heaven,του οποιου το patch το ειχε αγορασει η nvidia για να κανει τους οδηγους της να το τρεχουν καλυτερα.

Μιλάω πάντα για την 470 και ναι την έχω (ASUS GTX 470) όπως έχω αναφέρει σε ένα άλλο thread μου " Μερική αναβάθμιση " στο οποίο εκτίμησα την βοήθειά σου.

Αν κατάλαβα καλά ο φίλος σου έχει την 480 για την οποία δεν έχω άποψη.

Αυτή τη στιγμή πάντως που γράφω η οθόνη του G15 λέει GPU 39C.

Το συγκεκριμένο λινκ http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-470-480-review/19 συγκρίνει την 470 με την 5850 (που με ενδιαφέρει) και την 480 με την 5870 (που δεν με ενδιαφέρει).

Δημοσ.
προτιμω απο εδω τα αποτελεσματα

Δεν είναι κακό να διασταυρώνεις...

Εγώ πάλι προτιμώ τα εγχώρια. Αν έκανες και εσύ μετρήσεις θα προτιμούσα τις δικές σου...

Δημοσ.

Okay παιδιά , τόχετε μαμησει το thread ,μάλλον θα ανοίξω καινούριο και θα το μετονομάσω αυτό σε "Nvidia vs. Ati , who is best ? ".. χάχα e έλεος πια ρε σεις ^_^ μια προταση ζητησα , οχι να ανοιξω τον τριτο παγκοσμιο...χαχαχα...τελικα ομως , να διαλεξω μεταξυ 470 και 5870 ? οταν μιλουσα για την RAM , χρησιμοποιω μια λειτουργια των Windows , δεν θυμαμαι πως λεγεται , για να μετατρεψω σε παραπανω RAM μερος απο την μνημη του σκληρου δισκου μου , και την εχω κανει απο 2gb σε 5 , οποτε νομιζω καλα ειναι...

Δημοσ.
Γιατί δεν συγκρίνουν με την 5970?

Δηλαδή τις δύο καλύτερες που έχει να δώσει η κάθε εταιρία?

Να συγκρίνουν μονοπύρηνη με διπύρηνη; Οκεικ..

Δημοσ.
Okay παιδιά , τόχετε μαμησει το thread ,μάλλον θα ανοίξω καινούριο και θα το μετονομάσω αυτό σε "Nvidia vs. Ati , who is best ? ".. χάχα e έλεος πια ρε σεις ^_^ μια προταση ζητησα , οχι να ανοιξω τον τριτο παγκοσμιο...χαχαχα...τελικα ομως , να διαλεξω μεταξυ 470 και 5870 ? οταν μιλουσα για την RAM , χρησιμοποιω μια λειτουργια των Windows , δεν θυμαμαι πως λεγεται , για να μετατρεψω σε παραπανω RAM μερος απο την μνημη του σκληρου δισκου μου , και την εχω κανει απο 2gb σε 5 , οποτε νομιζω καλα ειναι...

αν γινεται κατι τετοιο τοτε δεν ειναι και οτι το καλυτερο γιατι ο σκληρος δισκος ειναι πολυ αργος σε συγκρινεις με τις ραμ(δεν ξερω αν ειναι σωστο ας πει και κανενας αλλος)

παρε μια 5850 και τα αλλα παρε εναν επεξεργαστη ετσι και αλλιως δεν νομιζω να καταφερεις να παιξεις με την τωρινεις cpu την 5850 στα ορια της ;)

Δημοσ.
προτιμω απο εδω τα αποτελεσματα

http://www.guru3d.com/article/overclocking-geforce-gtx-480-with-extra-gpu-voltage/ ;)

Ακόμη και σε αυτά τα αποτελεσματα ειναι τραγικα για την 480... ελάχιστες οι διαφορες απο την 5870 .. και μαλιστα διαφορες οι οποιές δεν δικαιολογουν ου΄τε την διαφορα στην τιμή ούτε την διαφορα σε κατανάλωση...

Μονο στο far cry 2 εχει σοβαρο προβαδισμα η 480.. εεεε λολ δλδ!!

Δημοσ.
Ακόμη και σε αυτά τα αποτελεσματα ειναι τραγικα για την 480... ελάχιστες οι διαφορες απο την 5870 .. και μαλιστα διαφορες οι οποιές δεν δικαιολογουν ου΄τε την διαφορα στην τιμή ούτε την διαφορα σε κατανάλωση...

Μονο στο far cry 2 εχει σοβαρο προβαδισμα η 480.. εεεε λολ δλδ!!

θα στραβωθω σε αυτο που εστειλα του guru λες??

γιατι εκει βλεπω στα μισα και περναει την 5970 :fear:

τωρα στα αλλα μισα(σχεδον) οτι διαφορα εχει απο την 5870 εχει η 2970 απο 480

Δημοσ.

Στα οποια βλεπω οτι στα μονα που υπερτερει πολυ η 4χ0 σειρα ειναι το Unigine Heaven και το Far Cry 2.Και τι μας λεει ο τυπος,οτι αν θες να κλοκαρεις πρεπει να ανεβασεις το fan και απο ειδη θορυβωδες να το κανεις ανυποφορο.Στα υπολοιπα παλι στηθος με στηθος εκτος και αν θεωρεις οτι 8-9 frames ειναι χαοτικη διαφορα.Παντως πολυ αξιοπιστο review,παραλιγο να περασει και την 5970 η 470.

Ασχετο,το εχουμε χεσει το θεμα του παιδιου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...