Προς το περιεχόμενο

Ποια καρτα γραφικων συστηνετε να αγορασω ?

spyrosg7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ειδικά αυτό με τη 'ποιότητα' lol ρε σα να ακούω τη γιαγιά μου να μιλάει

Πιο επικοδομητικό θα ήταν να πεις την γνώμη σου και το παιδί να βοηθηθεί να αποφασίσει με βάσει απόψεις , παρά η ειρωνεία.;)

Υ.Γ. Τη γιαγιά σου δεν τη σέβεσαι καθόλου ? :-) Ίσως κάτι να ξέρει παραπάνω από σένα.

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αν πέρα από κάρτα δεν σκοπεύεις να κάνεια άμεσα κάποια αναβάθμιση και κάποια μεταχειρισμένη GTX 260, 275, 280 θα σου έκανε. Κόστος από ότι έχω δεί γύρω στα 150-180€. Κάρτα για 3-4 χρονάκια ξέχασέ το, δεν υπάρχει (καινούργια ή μεταχειρισμένη). Αν στο άμεσο μέλλον σκοπεύεις για γενικότερη αναβάθμιση, τότε θα σου πρότεινα να επενδύσεις σε μια GTX 470 (ξέρω, ξέρω , ακριβή, δεν κάνει αυτά που περιμέναμε κλπ.) γύρω στα 350€. Η απόδοσή της είναι λίγο καλύτερη από μια 5850 και είναι nVidia με ότι αυτό συνεπάγεται (ποιότητα, Cuda, Physx). Εγώ προσωπικά αποφεύγω να βάλω ΑΤΙ στο Pc μου κι ας είναι φτηνότερες ( προβληματικοί οδηγοί κατά κύριο λόγο, χαμηλότερη ποιότητα κατασκευής - κατά την γνώμη μου πάντα).

παντως καρτες gtx2xx δεν συμφερουν πλεον επειδη με λιγοτερα λεφτα πας σε κατι ισο η και πολυ καλυτερο ;)

αυτα δεν τα γραφουν στο atinsomnia :P

Δημοσ.

Οποτε , πάω για την GTX 470 ? για μεταχειρισμένη προτείνετε ? γιατί 350 "ευρουλακια" λίγο δύσκολο :P

Δημοσ.
Αν πέρα από κάρτα δεν σκοπεύεις να κάνεια άμεσα κάποια αναβάθμιση και κάποια μεταχειρισμένη GTX 260, 275, 280 θα σου έκανε. Κόστος από ότι έχω δεί γύρω στα 150-180€. Κάρτα για 3-4 χρονάκια ξέχασέ το, δεν υπάρχει (καινούργια ή μεταχειρισμένη). Αν στο άμεσο μέλλον σκοπεύεις για γενικότερη αναβάθμιση, τότε θα σου πρότεινα να επενδύσεις σε μια GTX 470 (ξέρω, ξέρω , ακριβή, δεν κάνει αυτά που περιμέναμε κλπ.) γύρω στα 350€. Η απόδοσή της είναι λίγο καλύτερη από μια 5850 και είναι nVidia με ότι αυτό συνεπάγεται (ποιότητα, Cuda, Physx). Εγώ προσωπικά αποφεύγω να βάλω ΑΤΙ στο Pc μου κι ας είναι φτηνότερες ( προβληματικοί οδηγοί κατά κύριο λόγο, χαμηλότερη ποιότητα κατασκευής - κατά την γνώμη μου πάντα).

καλη η αποψη σου... αν μπορουσες να την στηριξεις και με επιχειρηματα θα ηταν ακομη καλυτερα:rolleyes::o φιλικα παντα

Δημοσ.
καλη η αποψη σου... αν μπορουσες να την στηριξεις και με επιχειρηματα θα ηταν ακομη καλυτερα:rolleyes::o φιλικα παντα

παιδιά γίνετε να μην αρχίσουμε το θέμα nVidia vs. Ati τώρα ? ^_^

Δημοσ.
Οποτε , πάω για την GTX 470 ? για μεταχειρισμένη προτείνετε ? γιατί 350 "ευρουλακια" λίγο δύσκολο :P

απο τι φεναιτε αν και λιγο δυσκολο να βρεις αλλα δεν μπορο να καταλαβω το λογο

γιατι οχι ατι η ποιοτητα ειναι σχετικη παντα ...

δεν ειπαρχουν σημαντικα αρνητικα οι drivers βελτηωνονται πολλη γρηγορα ;)

Δημοσ.

okay , ποια κάρτα προτείνεται από την Ati και ποια από την Nvidia ? Να περιοριστώ σε 2 επιλογές τουλάχιστον να ξέρω τι μου γίνεται :P

Δημοσ.
παντως καρτες gtx2xx δεν συμφερουν πλεον επειδη με λιγοτερα λεφτα πας σε κατι ισο η και πολυ καλυτερο ;)

Απλώς κάντε μια έρευνα στο google " gtx 280 vs ati 5770

Μιλώ πάντα για μεταχειρισμένη γύρω στα 160€ που βλέπω ότι πουλιούνται κατά μέσο όρο.

Κατά την ταπεινή μου άποψη οι μεταχειρισμένες 2χχ σε καλή τιμή αποτελούν πολύ καλή αγορά για μια αναβάθμιση παλιάς κάρτας .

---------- Προσθήκη στις 20:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:49 ----------

καλη η αποψη σου... αν μπορουσες να την στηριξεις και με επιχειρηματα θα ηταν ακομη καλυτερα φιλικα παντα

Βεβαίως και φιλικά. Δεν είμαι ούτε μέτοχος στη nvidia, ούτε εσύ πιστεύω στην ΑΤΙ.:-)

Απλώς σε πολλά forum που έχω περιδιαβεί, εδώ και χρόνια, πάντα προβλήματα υπήρχαν με τους catalyst και τον CCC και πολύ σπάνια με τους Forceware.

Από τα χέρια μου πέρασαν ΑΤΙ κάρτες, έχω στήσει c/f και πάντα όταν ήταν να περάσω νέους οδηγούς, έκανα τάμα στην Παναγία. Σε nvidia , απλώς πέταγα επάνω τους νέους, πολλές φορές χωρίς απεγκατάσταση των παλιών και δούλευαν όλα τέλεια.

Αυτά βέβαια δεν σημαίνει ότι συμβαίνουν πάντα υποχρεωτικά, αλλά εμένα μου έχουν διαμορφώσει μια άποψη , την οποία απλώς παραθέτω χωρίς να θέλω να πείσω κανέναν.

Δημοσ.

Απλώς κάντε μια έρευνα στο google " gtx 280 vs ati 5770

Μιλώ πάντα για μεταχειρισμένη γύρω στα 160€ που βλέπω ότι πουλιούνται κατά μέσο όρο.

Κατά την ταπεινή μου άποψη οι μεταχειρισμένες 2χχ σε καλή τιμή αποτελούν πολύ καλή αγορά για μια αναβάθμιση παλιάς κάρτας

τι συγκριση κανεις τωρα ρε φιλε μου?

280 δεν βρηκα,εστω βαζω την 275 που ειναι κ φθηνοτερη..η πιο φθηνη 275 gtx 275 @238 E

Η ποιο φθηνη 5770 HD5770 @ 148 E

κανε συγκρισεις με ιδιας η εφαμιλλης,επιδοσεων,καρτας και οχι με αλλο range καρτας..

την 5770 την συγκρινεις με την gtx260 oxi me thn 280..

και αν λες για μεταχειρισμενα,με την ιδια λογικη μπορει να παρει και την 5770 μεταχειρισμενη γυρω στο 100ρικο..

φιλικα παντα

Δημοσ.

Άρα παραδεχόμαστε ότι 280 >>> 5770 και 260=5770 ? Αν κατάλαβα καλά ? Άρα εγώ θα έπαιρνα μια 280 μεταχειρισμένη , παρά μια 5770 καινούργια.

Οι τιμές που βάζεις είναι για καινούργιες.

και αν λες για μεταχειρισμενα,με την ιδια λογικη μπορει να παρει και την 5770 μεταχειρισμενη γυρω στο 100ρικο..

Πολύ σωστά, επιλογές είναι αυτές,

Δημοσ.

O καθένας κάνει ότι του γουστάρει και αγοράζει / υποστηρίζει όποια εταιρεία θέλει.

Τώρα βέβαια το να πάρει κάρτα κάποιος, η οποία είναι ισάξια (άντε λίγο καλύτερη) με 350 ευρώ (gtx 470) ενώ μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά με 290 ευρώ με την καιρό κυκλοφορημένη και αξιόπιστη (5850) είναι άξιο συλλογισμού... ειδικά στις μέρες μας. :rolleyes:

Είναι σαν αυτό που λένε / ακούγεται χρόνια στο Ελλάντα, Golf γιατί είναι σξιόπιστα, αλλά ακριβά γιαυτό που προσφέρουν, πανάκριβο σέρβις, 6 μήνες τουλάχιστον αναμονή λές και παραγγέλνεις χειροποίητη Jaguar, (αξιοπιστία με ερωτηματικά) ... etc etc.

Αλλά είπαμε, γούστα είναι αυτά..... :P

p.s 1. Το αξιόπιστη δεν το λέω εγώ (που έχω 2) αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών που την έχουν αγοράσει... και εδώ ανάμεσά μας.

p.s 2. Όποιος έχει golf και παρεξηγήθηκε, ξύδι. :lol:

Δημοσ.

Μπορούμε να έχουμε κάποιο Link με μετρήσεις γι' αυτό?

κανε συγκρισεις με ιδιας η εφαμιλλης,επιδοσεων,καρτας και οχι με αλλο range καρτας..

την 5770 την συγκρινεις με την gtx260 oxi me thn 280..

φιλικα παντα

Όταν συγκρίνουμε προιόντα από το ίδιο Group, δηλαδή CPU με CPU, VGA με VGA, φαντάζομαι ότι κοιτάμε απόδοση τιμή.

Θα συγκρίνω μία κάρτα γραφικών της nVidia που παίζει σε παρόμοια τιμή με της Ati. Όποια είναι καλύτερη, θα τη πάρω.

Δημοσ.

γιατι εγω νομιζω οτι η gtx 470 ειναι στην μεση αναμεσα σε 5850/5870 :fear:

παντως οτι και να παρεις με αυτον τον cpu θα εχεις προβλημα για αυτο δωσε λιγα απο ολα

και σιγουρα αλλα 2gb ram ;)

---------- Προσθήκη στις 22:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:27 ----------

Μπορούμε να έχουμε κάποιο Link με μετρήσεις γι' αυτό?

http://www.guru3d.com/

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...