Προς το περιεχόμενο

Αργή ταχύτητα σε νέα 24άρα σύνδεση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάνει νέα σύνδεση Conn-Χ 24 (double play) και από την Πέμπτη είμαι συνδεμένος.

Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι το ρούτερ είναι αρκετά ζεστό (Baudtec ασύρματο).

Το δεύτερο και κυριότερο η ταχύτητα που μετράω σε διάφορα sites και εδώ στο adslgr είναι περίπου 1,2 Mbits/s. Το download από το site της Nvidia γίνεται με 350kb/s. Γιατί τόσο μικρές ταχύτητες. Η κατάσταση επιδεινώνεται όταν μιλάω ταυτόχρονα και στο τηλέφωνο. Να πω ότι έχω δοκιμάσει και να βάλω απευθείας την γραμμή στο ρούτερ, χωρίς καμμία βελτίωση στην ταχύτητα.

Τι μπορεί να φταίει για την τόσο χαμηλη ταχύτητα;

Από το status του Baudtec

SNR Margin 8.8 dB

Attenuation 3.8 dB

Data Rate 19853 kbps

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το ότι το router σου είναι ζεστό μην σε ανησυχεί ( το δικό μου βράζει) δεν μας πειράζει αυτό...!!

Ελπίζω να έχεις βάλει ''φίλτρο'' στην γραμμή...!!

SNR Margin 8.8 dB - (Πολύ χαμηλά) πάρε ένα τηλ και πες τους να σε ''κλειδωσουν'' σε ένα πολύ υψηλότερο ''πρόγραμμα'' εμενα κλειδωνει στα SNR Margin 12.6 (παρεμπίπτοντος είναι εξίσου πολύ χαμηλά).

1) Όταν το συνδεεις με καλώδιο (lan) φρόντισε το καλώδιο να μην είναι πολύ μακρύ...μέχρι 2 μέτρα.

2) Ξαναπαρε τηλ και βεβαιώσου ότι η γραμμή σου/περιοχή σου σηκώνει 24αρα (έχουνε παρατηρηθεί φαινόμενα περίεργα για αυτό σου το λέω).

3) Ζήτα έναν καθαρισμό τηλ γραμμής.

4) Όταν μετράς download/upload speed φρόντισε να μην τρέχεις τπτ άλλο παράλληλα.

5) Ποτέ δεν πρόκειται να πιάσεις 24mb...Νόμος...!!

Δημοσ.

Να δεις για πότε τα πιάνει ο ξάδερφος, που μένει ακριβώς δίπλα σε ΑΚ του ΟΤΕ. :P

Δημοσ.

Να δεις για πότε τα πιάνει ο ξάδερφος, που μένει ακριβώς δίπλα σε ΑΚ του ΟΤΕ. :P

Φίλε μου κανε ένα print screen να το δω γιατί δεν το πιστεύω...Μονο αν το δω, ΜΑΧ 18MB - 20MB (με τρελλες επιφυλαξεις) 24MB ουτε στον ΥΠΝΟ ΣΟΥ...!!

Δημοσ.
Φίλε μου κανε ένα print screen να το δω γιατί δεν το πιστεύω...Μονο αν το δω, ΜΑΧ 18MB - 20MB (με τρελλες επιφυλαξεις) 24MB ουτε στον ΥΠΝΟ ΣΟΥ...!!

στης αρχές με την forthnet κλείδωνα στα 23998kbps (παρά 2 δηλαδή),screenshot δυστυχώς δε έχω κρατήσει.

Δημοσ.
Έχω κάνει νέα σύνδεση Conn-Χ 24 (double play) και από την Πέμπτη είμαι συνδεμένος.

Το δεύτερο και κυριότερο η ταχύτητα που μετράω σε διάφορα sites και εδώ στο adslgr είναι περίπου 1,2 Mbits/s. Το download από το site της Nvidia γίνεται με 350kb/s. Γιατί τόσο μικρές ταχύτητες. Η κατάσταση επιδεινώνεται όταν μιλάω ταυτόχρονα και στο τηλέφωνο. Να πω ότι έχω δοκιμάσει και να βάλω απευθείας την γραμμή στο ρούτερ, χωρίς καμμία βελτίωση στην ταχύτητα.

Τι μπορεί να φταίει για την τόσο χαμηλη ταχύτητα;

Από το status του Baudtec

SNR Margin 8.8 dB

Attenuation 3.8 dB

Data Rate 19853 kbps

Πάρε στο 1242 και ζήτα να γίνει το προφίλ σου INTERLEAVE. Λογικά θα βελτιωθεί το SNR.

Δημοσ.
Πάρε στο 1242 και ζήτα να γίνει το προφίλ σου INTERLEAVE. Λογικά θα βελτιωθεί το SNR.

Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν; Και τι ακριβώς σημαίνει αλλαγή του προφίλ σε Interleave (καθότι λίγο άσχετος σε θέματα Adsl);

Δημοσ.
Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν; Και τι ακριβώς σημαίνει αλλαγή του προφίλ σε Interleave (καθότι λίγο άσχετος σε θέματα Adsl);

Όταν βρίσκεσε μακρυά από το κέντρο σου βάζουν αυτό το προφίλ. Σε 'σένα θα σου ανεβάσει τη σύνδεση σου και θα στη σταθεροποιήση! Δεν είμαι σίγουρος για το πόσο θα βελτιωθεί, αλλά από την εμπειρία μου ξέρω ότι θα πάει καλύτερα η σύνδεσή σου.

Have faith:shifty:

Δημοσ.

Αλλοι κανουμε αμαν να εχουμε fastpath και εσυ λες στο παιδι να το παει σε interleave?

Για το τι ειναι το καθενα διαβαζεις εδω

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=45837

Το SNR σου ειναι πολυ καλο κοντα στα 9 dΒ δεν χρειαζεται να πειραξεις τιποτα.

Προσωπικα λεω να δοκιμασεις να κατεβασεις σε διαφορετικες ωρες να δεις αν σε ωρες μη αιχμης κατεβαζει καλα και να σου στειλουν να κανεις κανα speedtest.

Δημοσ.

καθαρισμό τηλ γραμμής. τι ειναι αυτο ξερει κανενας τεχνικος να μας πει γιατι οταν το ακουω μου ερχεται πεσω απτο παραθυρο. τι καθαριζουν το χιονι απτο δρομο, ανδεν δεν γινει ελενχος-αλλαγη απερχομενου- κεντρικου δεν φτιαχνει η γραμμη που να κανουν 10 καθαρισμους τι μερα

Δημοσ.

Λοιπόν έχω 24αρα απο τον ΟΤΕ και κατεβάζω με 650kb/sec εχω upload 85kb/sec η αποσταση απο το κεντρο του οτε ειναι 3 χιλιομετρα ειναι λογικες αυτες οι ταχυτητες???

τα παρακατω ειναι απο το router

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 875 / 4.963

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 17,5 / 38,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,5 / 10,0

Error Seconds (Local/Remote): 13 / 0

FEC Errors (Up/Down): 638 / 104.318

CRC Errors (Up/Down): 1.936 / 272

HEC Errors (Up/Down): 5.473 / 25

αυτο ειναι αξιοπιστο???

804454385.png

Δημοσ.

Ειδοποίησαν από ΟΤΕ ότι μου βελτίωσαν την σύνδεση (ότι και αν σημαίνει αυτό).

Status του Baudtec

SNR Margin 5.8 dB από 8.8 dB

Attenuation 3.8 dB το ίδιο

Data Rate 20650 kbps από 19853 kbps

Διαφορά σε download δεν είδα.

Λοιπόν έχω 24αρα απο τον ΟΤΕ και κατεβάζω με 650kb/sec εχω upload 85kb/sec η αποσταση απο το κεντρο του οτε ειναι 3 χιλιομετρα ειναι λογικες αυτες οι ταχυτητες???

τα παρακατω ειναι απο το router

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 875 / 4.963

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 17,5 / 38,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,5 / 10,0

Error Seconds (Local/Remote): 13 / 0

FEC Errors (Up/Down): 638 / 104.318

CRC Errors (Up/Down): 1.936 / 272

HEC Errors (Up/Down): 5.473 / 25

αυτο ειναι αξιοπιστο???

804454385.png

Εγώ είμαι σε χειρότερη μοίρα παρόλο που έχω πιο μικρό Line Attenuation.

• Super Moderators
Δημοσ.

παίζεις ενσύρματα ή ασύρματα με το router? το έχεις κλειδωμένο με WPA2?

Το ότι το router σου είναι ζεστό μην σε ανησυχεί ( το δικό μου βράζει) δεν μας πειράζει αυτό...!!

Ελπίζω να έχεις βάλει ''φίλτρο'' στην γραμμή...!!

SNR Margin 8.8 dB - (Πολύ χαμηλά) πάρε ένα τηλ και πες τους να σε ''κλειδωσουν'' σε ένα πολύ υψηλότερο ''πρόγραμμα'' εμενα κλειδωνει στα SNR Margin 12.6 (παρεμπίπτοντος είναι εξίσου πολύ χαμηλά).

1) Όταν το συνδεεις με καλώδιο (lan) φρόντισε το καλώδιο να μην είναι πολύ μακρύ...μέχρι 2 μέτρα.

2) Ξαναπαρε τηλ και βεβαιώσου ότι η γραμμή σου/περιοχή σου σηκώνει 24αρα (έχουνε παρατηρηθεί φαινόμενα περίεργα για αυτό σου το λέω).

3) Ζήτα έναν καθαρισμό τηλ γραμμής.

4) Όταν μετράς download/upload speed φρόντισε να μην τρέχεις τπτ άλλο παράλληλα.

φίλτρο δεν βάζεις στην γραμμή αλλά μόνο μπροστά από κάθε συσκευή που συνδέεται στην γραμμή εκτός από το router

1)το καλώδιο του lan μπορεί να είναι μέχρι 100μέτρα, το καλώδιο του τηλεφώνου καλό θα είναι να μην είναι αρκετά μακρύ

2)από την στιγμή που το bautec δείχνει 19+ data rate σημαίνει ότι η περιοχή υποστηρίζει έως 24mbit

3)καλή χρονιά για αυτό :-(

5) μια χαρά θα πιάσει εφόσον είναι πολύ κοντά στο dslam

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...