Προς το περιεχόμενο

Οι πιο "άρρωστες"/ακραίες ταινίες που έχετε δει?

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
Δεν ξέρω, ούτε εγώ την έχω δει. Ο τύπος στον οποίο βασίζεται ήταν μεγάλη μούρη αλλά δεν ξέρω αν η ταινία τον δικαιώνει.

Μπα,θα ελεγα πως απλα προσπαθει η ταινια..Γενικα δεν θυμαμαι καμια με αντιστοιχο θεμα να ανταπεξερχεται των προσδοκιων.Η σιωπη των αμνων ειναι μια καλη εξαιρεση αλλα εκει ουσιαστικα μιλαμε για 3 διαφορετικους serial killers.

• Απαντ. 216
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Members
Δημοσ.

Πάντως πιστεύω πως μεγάλο ρόλο στη σοκαριστικότητα μιας ταινίας παίζει το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο μπαίνει και φυσικά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα τη δεις.

Π.χ. το Cannibal holocaust θα το δεις προετοιμασμένος, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να προμηθευτείς την ταινία κατά λάθος παρά μόνο αν ξέρεις τί ζητάς. Ο αντίκτυπός του λοιπόν πιστεύω πως θα είναι μικρότερος από ότι αν πήγαινες να δεις στο σινεμά το Μη-αναστρέψιμος περιμένοντας ένα απλό θρίλερ σαν όλα τα άλλα και σου έσκαγε ξαφνικά ο πυροσβεστήρας στο κεφάλι - ή ακόμα και η σκηνή "δάγκωσε το πεζοδρόμιο" στα μαθήματα αμερικανικής ιστορίας θα μπορούσε να σοκάρει αν σε έπιανε στον ύπνο.

Νομίζω πως είναι σχετικό και με το παράδειγμα που ανέφερε κι ο Lucifer πιο πάνω με την εγχείριση, τη λουκανικόπιτα και το κομμένο δάχτυλο στην πόρτα.

Το θέμα είναι να μη σε πιάσει απροετοίμαστο...

Δημοσ.

Ωραία. Επειδή και το γκορ έχει τα όριά του και εντάξει, όλοι έχουμε συνηθίσει πλέον την ιδέα του κατακρεουργημένου ανθρώπινου πτώματος που σαπίζει μέρα με τη μέρα πεταμένο σε κάποιο υπόγειο με τα σκουλήκια να κλπ κλπ να το γυρίσουμε σε άρρωστη κουλτούρα;

Λίγο εγκεφαλική αρρώστια, να ας πούμε αυτή.. Ή κάτι από Αλμοδοβάρ ίσως;

• Members
Δημοσ.
Ωραία. Επειδή και το γκορ έχει τα όριά του και εντάξει, όλοι έχουμε συνηθίσει πλέον την ιδέα του κατακρεουργημένου ανθρώπινου πτώματος που σαπίζει μέρα με τη μέρα πεταμένο σε κάποιο υπόγειο με τα σκουλήκια να κλπ κλπ να το γυρίσουμε σε άρρωστη κουλτούρα;

Λίγο εγκεφαλική αρρώστια, να ας πούμε αυτή.. Ή κάτι από Αλμοδοβάρ ίσως;

O Χάνεκε όντως έχει ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο θέμα της βίας. Επίσης, θυμάμαι και μια ταινία του Νοέ που είχα δει παλιότερα, το "μόνος εναντίον όλων", με ήρωα ένα χασάπη, που θυμάμαι ότι είχε αρκετά αρρωστημένη ατμόσφαιρα.

Ξανά-επίσης, το έχω ξαναπεί ότι το idi i smotri θα μπορούσε ίσως να ενοχλήσει κάποιους θεατές. Έχει μια αγχωτική νοσηρότητα σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, παρόλο που οι σκηνές του δεν είναι ότι δείχνουν κάτι ακραίο ή κάτι που να μην έχουμε δει

(πέρα από τον φόνο μιας αγελάδας που από ότι διάβασα μάλλον είναι αληθινός)

.

Δημοσ.

αν και εχω δει ελάχιστες και κυρίως splatterιες στυλ braindead, η επιτομή της αρρωστίλας πρέπει να είναι το guinea pig 1 κυρίως λόγω ρεαλισμού και από τις παλιότερες το αυθεντικό texas chainsaw massacre που νομίζω βγήκε το 73 ή κάπου εκεί

Δημοσ.

Φρικη πραγματικη

http://www.imdb.com/title/tt0780622/

:lol:

---------- Προσθήκη στις 19:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:33 ----------

Και με το Hostel εφαγα μια νοσηροτητα (ισως εφταιγε η διαθεση ) αν και οχι το πιο extreme που εχω δει..:P

Δημοσ.

το hostel καλούτσικο είναι αλλά πρέπει να δεις και το 2 για να καταλάβεις ...

έχει βγεί και 3?

το Antichrist ήταν αρκετά καλό

Δημοσ.

Με αρρωστησες γαμω το κερατο σου. Τι μου το εδειξες αυτο το πραγμα?

Μεχρι το σημειο που αρχισαν να καρφωνουν το στομαχι του αντεξα να δω.

Δεν θα με χαλουσε να τους βασανιζαν τους μπασταρδους σε καθημερινη βαση μεχρι να πεθανουν απο ελειψη φαγητου και νερου. Παραδειγματικα παντα. Ειναι ενα πραγμα να σκοτωνεις ανθρωπο και αλλο να κανεις αυτο που εκαναν αυτοι.

Δημοσ.
Ακραία ταινία από την άλλη, που τρέφω και ένα πάθος, είναι το das experiment.

Να σημειώσω ότι ΔΕΝ είναι "άρρωστη" ταινία γιατί είναι αληθινή. Το πείραμα αυτό έγινε και μάλιστα έχω δει το αληθινό βίντεο στη σχολή (είχα πάθει σοκ όταν ο άλλος χτυπούσε το γκλομπ στα κελιά για να τους ξυπνήσει, από τότε άλλαξε εντελώς ο αθώος τρόπος που έβλεπα τους ανθρώπους και τους ξεχώριζα σε καλούς και κακούς). Στην πραγματικότητα το πείραμα σταμάτησε στην 3η μέρα όταν άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα ότι η κατάσταση ετοιμάζονταν να βγει εκτός ελέγχου. Στην ταινία δείχνει τι θα μπορούσε να συμβεί αν είχε συνεχιστεί το πείραμα.

Ο λόγος που έγινε το πείραμα ήταν για να ελεγχθεί αν τα εγκλήματα πολέμου από τους ναζιστές στο 2ο ΠΠ έγιναν γιατί ήταν "κακοί" άνθρωποι ή αν μια καλά σχεδιασμένη γραφειοκρατική μηχανή όπου το άτομο χάνεται ως ξεχωριστή οντότητα και λειτουργεί ανεύθυνα ως απλό γρανάζι της μηχανής μπορεί να οδηγήσει ένα λαό σε αποτρόπαια εγκλήματα.

Όπερ έδει δείξαι.

Δημοσ.
Με αρρωστησες γαμω το κερατο σου. Τι μου το εδειξες αυτο το πραγμα?

Μεχρι το σημειο που αρχισαν να καρφωνουν το στομαχι του αντεξα να δω.

Δεν θα με χαλουσε να τους βασανιζαν τους μπασταρδους σε καθημερινη βαση μεχρι να πεθανουν απο ελειψη φαγητου και νερου. Παραδειγματικα παντα. Ειναι ενα πραγμα να σκοτωνεις ανθρωπο και αλλο να κανεις αυτο που εκαναν αυτοι.

Που είναι ρε συ το βίντεο? Ταινία είναι? Ποιος είναι ο τίτλος? Τι ώρα είναι? Τι μέρα είναι? Και ποια χρονιά?

Δημοσ.
Που είναι ρε συ το βίντεο? Ταινία είναι? Ποιος είναι ο τίτλος? Τι ώρα είναι? Τι μέρα είναι? Και ποια χρονιά?

Δεν κοιτας αρκετα καλα. Κατεβα λιγο κατω στο πρωτο ποστ του thread απο το λινκ του Λουσι. Εκει ειναι το βιντεο (βαλε να επιτρεπεται γενικα για τη σελιδα το Noscript αν εχεις).

Μαζεψε οτι κουραγιο εχεις για να το δεις ολο αν μπορεσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...