Προς το περιεχόμενο

Ποιόν SATA II στα 1,5 - 2 ΤΒ ?

Vasilis 07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Εγω γιατι βλεπω ιδια τα Access times και MB/s average? :P

Ειπαμε για το burst φταιει το SB700, αλλα λες και μετραει πουθενα το burst στους μηχανικους δισκους...

Anyway, οι 3 απο τους 4 AAKS 640 μας χαιρετησανε, μεγειες στο νεο κατοχο! :-)

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ μέσα σε 3 χρόνια έχω πέσει περίπου 30MB/sec σε average. Βέβαια οι παλιές μετρήσεις είχαν γίνει σε φρέσκια εγκατάσταση λειτουργικού και χωρίς AV/Αnti-spyware/Firewall που τρέχουν τώρα. Το burst μου παλιά πρέπει να ήταν γύρω στα 280 (bug?).

hdtach.jpg

edit έτρεχε το cryptload στο background με rerun πήγα ελάχιστα καλύτερα κυρίως σε access time.

Όπως και να χει για τον οικιακό χρήστη και όσο αφορά την διαμεταγωγή

USB2 Bottleneck ~30-40MB/s

Firewire περίπου 50-60MB/s

NAS με 100/1 τραγικό κάπου 10MB/s

NAS με gigabit αισθητά καλύτερα κάπου στα 40 ΜΒ/s τις περισσότερες φορές...

NAS με ασύρματο το θεωρώ αφερέγγυο

E-sata ελάχιστα κάτω από εσωτερική σύνδεση (blame jmicron controller)

Δημοσ.

Στα NAS παίζει πολύ ρόλο και σε τι τρέχει το OS τους - για παράδειγμα κάτι wd με 100άρια LAN δεν πλησιάζουν ούτε κατά διάνοια τις ρεαλιστικές ταχύτητες του LAN λόγω σάπιων controllers :/

• Moderators
Δημοσ.
μολις πηρες τον Seagate αυτος επεσε στα 135€ ...

Οχι τον πηρα απο Πλαισιο απο το καταστημα γιατι βιαζομουν και δεν τον ειχαν διαθεσιμο στο e-shop. :-)

Αν και δεν νομιζω οτι ηταν απαραιτητο να το αναφερω.

Μα καλα, απο τοτες μετρησεις, αυτο το πικροχολο σχολιο ειχες μονο να κανεις? :X

Δημοσ.
Οχι τον πηρα απο Πλαισιο απο το καταστημα γιατι βιαζομουν και δεν τον ειχαν διαθεσιμο στο e-shop. :-)

Αν και δεν νομιζω οτι ηταν απαραιτητο να το αναφερω.

Μα καλα, απο τοτες μετρησεις, αυτο το πικροχολο σχολιο ειχες μονο να κανεις? :X

:lol: οχι δα... δεν ηταν πικροχολο..

Το ειπα επειδη το εχω παρατηρησει και εγώ μετα απο κάποιες αγορες μου απο e-shop (και για δισκο) ειδα να γινεται καποια μειωση τιμης, σαν αναπροσαρμογη ισως..

Με εβαλες και μενα να δοκιμαζω τους δισκους, αλλα τον WD Green 1.5TB τον εχω εξωτερικο σε USB οποτε δεν εχει νοημα η μετρηση του που περιοριζεται απο το USB διαυλο..

Ενδιαφέρον ειχε το Raid Stripe απο 3 Seagate 320GB που εχω... 180GB read.. Αλλα και παλι ο Postville 80GB της Intel πρεπει να ειναι πιο γρηγορος...

Ο τριτος και τεταρτος ειναι σε USB..

o WD Green 1.5TB αναγνωριζεται απλως σαν Generic External... Γιατί άραγε??

post-23872-129063087617_thumb.jpg

post-23872-12906308762_thumb.jpg

post-23872-129063087622_thumb.jpg

post-23872-129063087626_thumb.jpg

post-23872-129063087628_thumb.jpg

post-23872-12906308763_thumb.jpg

post-23872-129063087632_thumb.jpg

post-23872-129063087635_thumb.jpg

• Moderators
Δημοσ.

Σε καθημερινη χρηση τα MB/s παιζουν σημαντικο ρολο μονο οταν μεταφερεις δεδομενα μεγαλα απο δω κι απο εκει.

Ομως το access time, αυτο ειναι που παιζει τον κυριαρχο ρολο.

Τωρα απο 100 MB/s average να εχεις 200 ειναι μια σεβαστη διαφορα του +100%.

Στους SSD το Access time ειναι καποιες εκατονταδες (μη πω χιλιαδες) φορες καλυτερο (μικροτερο), οποτε κανει πολυ πιο αξιοσεβαστη διαφορα στην αισθηση που αποκομιζεις απο το boot.

Και εν πασει περιπτωσει, εγω απλα εδειξα τι ψαρια πιανει ο καθε δισκος μονος του, ετσι για να χουμε μια εικονα. :-)

Δεν με ενδιεφερε κατι, ουτε raid ουτε τιποτα. Default ολα, εκτος απο το Acoustic Management που μπηκε σε max performance mode.

Παντως για το value/money και τις στροφες που τρεχουν, θα ελεγα οτι πανε αξιοπρεπεστατα και οι "Green".

Δημοσ.
Δεν έχουν! Εγώ με τον AAKS βγάζω παρόμοια νούμερα με τα δικά σου, απλά φταίει το sb του Γεωργίου :-D

tach.png

edit: Τα "πηγάδια" που φαίνονται είναι το utorrent - έτρεξα και με κλειστό και είναι πιο smooth :-)

Ok caution.:-)

Εγω γιατι βλεπω ιδια τα Access times και MB/s average? :P

Ειπαμε για το burst φταιει το SB700, αλλα λες και μετραει πουθενα το burst στους μηχανικους δισκους...

Anyway, οι 3 απο τους 4 AAKS 640 μας χαιρετησανε, μεγειες στο νεο κατοχο! :-)

Όντως ,acces time και average είναι παρόμοια.Για το burst speed αναφερόμουν.

Πάντως και συ βρε George 4 ίδιους δίσκους πήρες; Πάρε και κανέναν άλλο για καμιά δοκιμή...:P

@MasterX ,μην ακούς τον GeorgeMan(:P), δώσε τεστ και άστους να ζηλεύουν που βαριούνται να κάνουν Raid...

:P

Δημοσ.

να πω την αληθεια δεν ειμαι και πολυ ψαγμενος με τους δισκους, αλλα επειδη εχα 3 ιδιους 320αρηδες ειπα να το δοκιμασω..

3 χρονια που δουλευουν σε Raid δεν ειχα προβλημα..

Παντως στο νεο PC που θα φτιαξω συντομα, θα μπει σιγουρα ενας Intel SSD..

Δημοσ.

Εγκατέστησα χθές τον Green Caviar 2 ΤΒ 64ΜΒ cache.Έκανα φορμάτ μέσα από το disk management των Windows 7 (default allocation).Έτρεξα το HD Tune Pro 4.1 και έχω τα εξής αποτελέσματα (ο δίσκος είναι άδειος):

Transfer rate

Minimum 46,4 MB/s

Maximum 114,6 MB/s

Average 86,8 MB/s

Access time 20,3 ms

Πώς σας φαίνεται ?

• Moderators
Δημοσ.

Βασιλης 07, μηπως το Acoustic Management ειναι στο Min Θορυβος?

Γιατι και στον δικο μου 2TB Seagate ηταν default εκει και το αλλαξα σε Max Performance με αποτελεσμα αρκετη μειωση του Access TIme ;)

Δημοσ.

Άλλαξα το acoustic management αλλά και πάλι το access time είναι το ίδιο :rolleyes:

Κάτι άλλο.Τί είναι καλύτερο για τέτοιους είδους (αποθήκες) και μεγέθους δίσκους.1 partition ? γιατί σκέφτομαι να τον χωρίσω σε 2 του 1 ΤΒ (θα χάσω περισσότερα GB από αυτά που χάνω τώρα) ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...