Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με 2 windows (xp και 2007)

antreaslam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, περιγράφω την κατασταση που μου προέκυψε και χαλασα όλο το πσκ μου!

Εχω τρεις δίσκους.

c: Windows Xp, τα οποία τα εχω βάλει 2 χρόνια τώρα.

D: Windows 2007, που τα εβαλα πριν 1 μηνα, αλλά όχι μπουτάροντας μεσα από cd, αλλά εχοντας ηδη φορτωμένα τα ΧΡ.

E: Εξωτερικός σκληρός.

Προσπαθησα αρχικά να φορτώσω windows στον Ε, και να φορμάρω τον C. Δεν τα καταφερα!

Μετά λέω, φορμάρω τον C, τον βγαζω, και βάζω εσωτερικό τον Ε, για να του βαλω windows.

Με το που φορμάρω τον C όμως, κρασάρει ο υπολογιστής, και δε με αφήνει να μπουτάρω ούτε στον D.

Μιλάω με φίλο που ξέρει απο υπολογιστές, και μου λέει ότι φταίει που τα εκανα install μεσα απο τα ΧΡ.

Αναγκάζομαι να ξαναβαλω τα ΧΡ για να σώσω τα δεδομένα του D. Και μετά, εκανα την αλλαγή των δίσκων (Εσωτερικό - Εξωτερικό) και περνάω windows πάλι, αλλά δυστυχώς, με τον ίδιο τρόπο.

Οπότε, αν κάποια στιγμή μου κρασάρει ο εσωτερικός Ε με τα windows, παλι δε θα μπορώ να μπω στον D (στον οποίο πέρασα από τηνα αρχή τα 2007,αλλά όχι απο το cd, γιατι αρνιόταν να το κανει, παλι μεσα απο τα ΧΡ το εκανε).

Καμία πρόταση για το πως μπορώ να το διορθώσω αυτό χωρίς νέο φορμάτ?

Δημοσ.

ερώτηση, για να μην κανω καμία μλκια!

Κυριολεκτικά, θέλω το boot.ini αρχείο, των 2007 να σωθεί "ξεχωριστά" απο τα ΧΡ. Αυτή η διαδικασία, αυτό διασφαλίζει?

Δημοσ.

Το θέμα είναι τι βλέπει το bios για να ξεκινήσει.Για να δει τα windows2007 ξεχωριστά,θα πρέπει να μπορεί να bootarei και από τον D απευθείας.Εσένα αυτήν την στιγμή βλέπει μονο το c: σαν συσκευή εκκίνησης(νομίζω τουλάχιστον).Μπορείς όμως να φτιάξης κάποια δισκέτα/USB που να φορτώνει τα win2007.

Δημοσ.

από ότι καταλαβα από το προηγουμενο "πάθημά" μου, πραγματι, αυτό γίνεται.

το ζήτημα ειναι, πως "διασφαλίζω", τι πρέπει να κανω, για να ανεξαρτητοποιηθούν αυτα τα 2..

Δημοσ.

Καταλαβαίνεις όμως ότι θα πρέπει να μπαίνεις στον d μέσα από το bios κάθε φορα που θα θες να φορτώσεις τα win2007 έτσι?

Φτιάξε μια δισκέτα εκκίνησης με τις ρύθμισις όπως είναι τώρα(για περίπτωση λάθους)ξεκινα με αυτήν για να σιγουρευτείς ότι δουλεύεις σωστά (και τα δυο λειτουργικά).Φύλαξε την σαν τα ματια σου.

http://support.microsoft.com/kb/318728/el

Ακολούθησε της εντολές του άρθρου θα ξεκινάνε μονο τα ΧΡ χωρίς επιλογή για τα 2007.

Κανε την αλλαγή στο βίος ώστε να ξεκινάει από το D: και κανε το ίδιο με το cd τον 2007.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...