Προς το περιεχόμενο

ερωτηση για μηχανη 50 ή 125 αποψεις και μαρκες

aristarchosel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα παιδια ειμαι καινουριος στο φορουμ και ασχετος απο μηχανες!θα ηθελα να υποβαλω καποιες ερωτησεις!

ειμαι 22 ετων εχω διπλωμα αυτοκινητου και 50ριου το χρειαζομαι για δουλειες πολεις και για να πηγαινω στ χωριο το ερωτημα μου ειναι το εξης:

1)να παρω 50 ή 125 κυβικων να το ρισκαρω?απλα δεν εχω χρημα για μαθηματα οδηγησης!

2)το 50ri τραβαει 2 ατομα?εγω ειμαι στ 100 κιλα ειμαι ψηλος!και θελω να πηγαινω στο χωριο 25 χλμ εξω απο τη πολη?

ποια ειναι η γνωμη σας?

3)γνωριζετε καποιο δυνατο 50?

4)το daytona 50 ή 125 ποια ειναι η γνωμη σας?:-):-Dδε θελω να δωσω πολλα χρηματα!

ευχαριστω για το χρονο σας!

το ε-μαιλ μου ειναι

[email protected]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το 50 την κάνει τη δουλειά του αλλά αργά ή γρήγορα θα σου βγάλει τη πίστη.Αφού εσύ είσαι 100 κιλά και 70-80 κιλά να είναι ο 2ος θα ζορίζεται το 50άρι (και όχι μόνο στην ανηφόρα). Το 125άρι αξίζει σε όλα (σε σχέση με τον 50άρι). 125άρι δαγκωτό;)

Θα σου βγάλει τη πίστη.

Δυο άτομα μαμίσιο απειραχτο ξέχνα το!!!

Εκτος αν είσαι κινέζος 50 κιλα εσυ κ ο αλλος...

Εγώ πχ 90 κιλά γομάρι αν βάλω καποιον πάνω ισα με μένα σε ανηφόρα ζητημα να πιάνει 5-10 km/h.

Απλά ξέχνα το!! Εκτος αν βάλεις καμια κοπέλα <50 κιλά αλλιώς θα συχτιρίζεις καθως θα σε βρίζουν οι άλλοι οδηγοί.

Αν πάρεις ενα σοβαρό 125 μέρα με νύχτα.... Με yamaha crypton με ενα φιλο μου ανηφόρα 90 κιλά εγώ και αυός πάνω απο 100 body builder ξεκίνησε σφαίρα! Μέρα με νύχτα....

Κάνε υπομονή και πάρε κάτι καλύτερο.... Πιστευω με 2.200-2,400 ευρώ εισαι κομπλέ...(ασφάλεια,τέλη,μηχανακιον μεταχειρο 125+,δίπλωμα)

Φυσικα και δεν θα πηγαινει, οτι πληρωνεις παιρνεις. Χαζος ειναι ο αλλος που αγορασε honda-suzuki-kawasaki κτλ??

Φιλε μαζεψε κατι παραπανω, θα τα πληρωσεις μαζεμενα μετα

Το 50άρι όπως είπαν και οι προλαλήσαντες δεν θα σε καλύψει.

Αφού θα πας λοιπόν προς 125, θα χρειαστείς να βγάλεις και δίπλωμα. Και αφού θα το βγάλεις, θα πάρεις κατευθείαν το "ελεύθερο". Κι αφού θα πάρεις το ελεύθερο, ε... πάρε ένα 250 να είσαι άνετος. (Αν και το μικρό δίπλωμα πάλι σε κάλυπτε).

Είδες πόσο απλά είναι; :Ρ

Στα σοβαρά τώρα, δίπλωμα να βγάλεις οπωσδήποτε. Είναι πολύ χοντρή μαλακία να κυκλοφορείς χωρίς δίπλωμα και κατα συνέπεια και χωρίς ασφάλεια.

καλησπερα παιδια ειμαι καινουριος στο φορουμ και ασχετος απο μηχανες!θα ηθελα να υποβαλω καποιες ερωτησεις!

ειμαι 22 ετων εχω διπλωμα αυτοκινητου και 50ριου το χρειαζομαι για δουλειες πολεις και για να πηγαινω στ χωριο το ερωτημα μου ειναι το εξης:

1)να παρω 50 ή 125 κυβικων να το ρισκαρω?απλα δεν εχω χρημα για μαθηματα οδηγησης!

2)το 50ri τραβαει 2 ατομα?εγω ειμαι στ 100 κιλα ειμαι ψηλος!και θελω να πηγαινω στο χωριο 25 χλμ εξω απο τη πολη?

ποια ειναι η γνωμη σας?

3)γνωριζετε καποιο δυνατο 50?

4)το daytona 50 ή 125 ποια ειναι η γνωμη σας?:-):-Dδε θελω να δωσω πολλα χρηματα!

ευχαριστω για το χρονο σας!

το ε-μαιλ μου ειναι

[email protected]

λοιπον:

1)εχοντας το διπλωμα απο το αυτοκινητο δειχνει οτι γνωριζεις την σημανση.

το διπλωμα για το 50αρι διχνει οτι γνωριζεις να οδηγας δυκικλο..τα 50 με τα 125 δεν εχουν ουσιαστηκες αλλαγες στο βαρος τους οσο και στο μεγεθος σου..νομιζω οτι σε περιπτωση ατυχηματος εισαι σχετικα καλυμενος..αναλογα την περιπτωση...ΒΕΒΑΙΑ αυτα δεν σημαινει οτι δεν θα πας να το βγαλεις αργα η γρηγορα το διπλωμα.

2)125cc,μην το σκεφτεσαι καθολου.ειμαι 75 κιλα και η κοπελια μου 60 και το 125cc ζοριζεται φαντασου το 50cc...ασε που με το 50ari δεν εχεις δικαιωμα να μπεις στην εθνικη.

3)μην παρεις 50αρι θα το μετανιωσεις χιλια τα εκατο.

4)δεν υπαρχει δυνατο 50αρι,παρε μεταχειρισμενο 125 και ΟΧΙ μουφα μαρκα..για να μην κουραζω εδω με μεγαλο μηνυμα εαν θελεις στειλε μου ενα πμ να στο αναλυσω καλυτερα.

ΠΑΡΕ 125 μαρκας με 600-800 ευρω μεταχειρισμενο..μπορω να σου πω αξιοπιστες μαρκες που δεν θα σου βγαζουν προβληματα.

εχω πανω απο μια δεκαετια στην μηχανακια 125 και γνωριζω τα μηχαναλογικα τους απεξω.εχω δουλεψει και σαν μηχανικος.για αυτο στα λεω.ελπιζω να με ακουσεις και να δεις οτι ειναι ξεκαθαρο το τι ειναι σωστο να παρεις..παντα φιλικα.

...νομιζω οτι σε περιπτωση ατυχηματος εισαι σχετικα καλυμενος..αναλογα την περιπτωση...

Προσοχή στο τι λέτε.

Ούτε 1% καλυμμένος δεν είναι. Καραπαράνομος είναι, ούτε δίπλωμα έχει, και κατά συνέπεια ούτε ασφάλεια. Οπότε αν εμπλακεί σε ατύχημα (ότι και να είναι αυτό) τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και σοβαρά.

φιλε μου το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να αγορασεις ενα μηχανακι 80 η' 70αρι

και στα χαρτια να ειναι 50.....εγω αυτο εχω κανει γιατι δν μπορω να βγαλω διπλωμα για 125

εγω εχω τετραχρονο μηχανακι αλλα θα σου προτεινα να παρεις κανενα σκουτερ που ειναι και διχρονο που δν νοιωθει

εγω τουλαχιστον δν εχω κανενα προβλημα με το δικο μου και με 2και 3 ατομα :-D να βαζω στο μηχανακι

• 2 χρόνια αργότερα...

Καλημέρα και καλή χρονιά,

Έχω κλίσει τα 18 και θέλω να βγάλω δίπλωμα για 125cc.Όπως διάβασα το συγκεκριμένο δίπλωμα λέγεται κατηγορίας Α1 εώς 25KW (34ΗP).

Θέλω να ρωτήσω πόσο θα κοστίσει (περίπου) μαζί με παράβολα,όλα?

Διάβασα ότι κάποια πράγματα αλλάζουν από 19/01/13.Θα έχει μεγάλες διαφορές?..αν μπορείτε να μου εξειγήσετε λίγο.

Υ.Γ Να πω πως δεν έχω κανένα άλλο δίπλωμα.

Ευχαριστώ,

Δημήτρης

οι κατηγορίες στα μηχανάκια γίνονται 4

ΑΜ μοτοποδήλατο 16 ετών με συγκατάθεση γονέων

Α1 εως 125cc 18 ετών  (άλλαξε και δεν είναι μέχρι 25kw πλέον)

Α2 έως 35 kw 20 ετών

A ανεξάρτητο 24 ετών

Αν δεν έχεις άλλο δίπλωμα 31θεωρητικά σε σχολή οδηγων και εξετάσεις στο υπουργείο μετά 14 πρακτικά και εξετάσεις στο υπουργείο

Κατάλαβα,

Κάτι άλλο,αν δώσω σήματα τώρα π.χ. δεν θα χρειαστεί να το κάνω ξανά όταν δώσω δίπλωμα για αυτοκίνητο?

Είναι αναλογα τη σχολή αλλά πόσο περίπου είναι το ποσό για 125cc?..Διαβάζω θέματα πριν δυο χρόνια και λένε 350-450 ευρώ,τώρα λογικά δεν έχουν πέσει οι τιμές?

Ευχαριστώ.

αν δώσεις σήματα για 50αρι δεν θα χρειαστεί να ξαναδώσεις όταν θα βγάλεις δίπλωμα αυτοκινήτου όπως γινόταν παλιά. Τώρα η τιμή υπολογίζω περίπου όσο κοστίζει τώρα ένα δίπλωμα αυτοκινήτου. Αφου θα έχει 31 θεωρητικά και 14 πρακτικά μαθήματα υποχρεωτικά + εξετάσεις + παράβολα. Σίγουρα θα κοστίζει πολύ πιο ακριβά απο πριν που έβγαινε στην τροχαία. Όμως πρέπει να υπολογίσεις ότι μετά θα σου έρθει πιο φθηνά το δίπλωμα αυτοκινήτου. Αυτό γιατί αν έχεις δίπλωμα μοτοποδηλάτου δεν θα χρειάζεσαι τα 31 υποχρεωτικά μαθήμα.

Ναι,όμως εγώ θέλω δίπλωμα για 125 όχι για 50άρι..αλλά μάλλον το ίδιο είναι?

Κάποιος που ξέρει ή έχει ψάξει για καλές τιμές για σχολή οδηγών?

Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...