Finalizator Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση εάν κάποιος από εσάς γνωρίζει. Έχω την Asus P6X58D premium και μνήμη 6 GB OCZ 1600MHz (OCZ3X1600R2LV6GK το ακριβές μοντέλο). Όταν τρέχω με τις default τιμές στο BIOS (1066 MHz η ταχύτητα της RAM) δεν έχω προβλήματα.Εάν όμως ενεργοποιήσω το XMP profile έτσι ώστε οι μνήμες να τρέξουν στα 1600 MHz αντιμετωπίζω τυχαία freezing του υπολογιστή. Η πλήρης σύνθεση μου είναι: Μ/Β:Asus P6X58D Premium με το τελευταίο BIOS (703) CPU:i7 920 RAM:OCZ 6GB 1600MHz οι οποίες περιλαμβάνονται στο QVL GPU:Asus 5870 HD :WD 10EARS 1 TB PSU:Thermaltake 1200 Watt OS :Windows 7 (x64) Ultimate Πρέπει να πειράξω και άλλες επιλογές στο BIOS εκτός απο το XMP για να τρέξουν απροβλημάτιστα οι μνήμες στα 1600? Μήπως χρειάζεται να γίνει και overclock στην cpu? Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
kantaras Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση εάν κάποιος από εσάς γνωρίζει.Έχω την Asus P6X58D premium και μνήμη 6 GB OCZ 1600MHz (OCZ3X1600R2LV6GK το ακριβές μοντέλο). Όταν τρέχω με τις default τιμές στο BIOS (1066 MHz η ταχύτητα της RAM) δεν έχω προβλήματα.Εάν όμως ενεργοποιήσω το XMP profile έτσι ώστε οι μνήμες να τρέξουν στα 1600 MHz αντιμετωπίζω τυχαία freezing του υπολογιστή. Η πλήρης σύνθεση μου είναι: Μ/Β:Asus P6X58D Premium με το τελευταίο BIOS (703) CPU:i7 920 RAM:OCZ 6GB 1600MHz οι οποίες περιλαμβάνονται στο QVL GPU:Asus 5870 HD :WD 10EARS 1 TB PSU:Thermaltake 1200 Watt OS :Windows 7 (x64) Ultimate Πρέπει να πειράξω και άλλες επιλογές στο BIOS εκτός απο το XMP για να τρέξουν απροβλημάτιστα οι μνήμες στα 1600? Μήπως χρειάζεται να γίνει και overclock στην cpu? Σας ευχαριστώ πολύ όλους. φιλε σορρυ που θα σε στεναχωρησω αλλα οι συγκεκριμενες δυσκολευονται να πιασουν τα default 1600 τους.ανεβασε στα bios το qpi και το dram volt, manual.δεν χρειαζεσαι oc
Finalizator Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 φιλε σορρυ που θα σε στεναχωρησω αλλα οι συγκεκριμενες δυσκολευονται να πιασουν τα default 1600 τους.ανεβασε στα bios το qpi και το dram volt, manual.δεν χρειαζεσαι oc Δοκίμασα με qpi 1.4 και dram volt 1.64,1.66 αλλά τίποτα. Δυσκολεύονται λόγω κάποιου περιορισμού να δουλέψουν στα 1600;
kantaras Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 τα timmings ειναι στο auto?δοκιμασε οταν τις εχεισ στο xpm profile να βαλεις μια-μια τις μνημες και να τρεξεις http://www.memtest.org/
Aias Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Εγω παντως που ειχα κατι mushkin 1600 ειχα το ιδιο προβλημα με σενα + οτι πολλες φορες μεσα απο τα windows στο system μου εβγαζε 4gb αντι για 6gb.Ευτυχως ηταν απο Πλαισιο και σε μια μερα μου τις αλλαξαν με Corsair και ειμαι οκ απο τοτε.
Finalizator Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 τα timmings ειναι στο auto?δοκιμασε οταν τις εχεισ στο xpm profile να βαλεις μια-μια τις μνημες και να τρεξεις http://www.memtest.org/ Οι μνήμες στο XMP είναι στο 8-8-8-24.Δοκίμασα και στο auto, τα timings έγιναν 9-9-9-24 αλλά πάλι τα ίδια.Πρόβλημα με το memtest δεν έχω, το έχω τρέξει πολλές φορές για πολλές ώρες αλλά δεν βρήκε τίποτα.
Finalizator Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 εχεις το τελευταιο bios στο mother της asus? Έχω την έκδοση 0703 που είναι και η τελευταία επίσημη έκδοση. Επίσης, έχει βγει εδώ και 10 μέρες μία beta έκδοση (0808) αλλά διστάζω να την περάσω.
damastes Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 αφου δοκίμασεις ολα τα αλλα που θα σου προτείνουνε, τσέκαρε αν η μητρική έχει λυγισμένα Pins στην υποδοχή του επεξεργαστή. Πολλά τέτοια προβλήματα δημιουργούνται απο αυτό, μιας και ο memory controller είναι πάνω στον επεξεργαστή.
Finalizator Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 αφου δοκίμασεις ολα τα αλλα που θα σου προτείνουνε, τσέκαρε αν η μητρική έχει λυγισμένα Pins στην υποδοχή του επεξεργαστή. Πολλά τέτοια προβλήματα δημιουργούνται απο αυτό, μιας και ο memory controller είναι πάνω στον επεξεργαστή. Δεν θα είχα πρόβλημα τότε και στις default ρυθμίσεις;
damastes Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 οχι απαραίτητα. Εχω περίπου το ίδιο πρόβλημα με σενα και το έψαξα αρκετά (Μου τις βλέπει 1066, και με XMS τα πάει ολα σωστα αλλά βλέπει μονο τα 4GB). Μέχρι και στην GB έστειλα μηνυμα και το πρώτο που μου είπαν είναι να κοιτάξω τα pin. Thank you for your kindly mail and inquiry. Because memory controller is built in CPU, please kindly remove CPU from motherboard, to check if any pin in CPU socket is bent. And install CPU gentally again. To make sure all pins have good contact with CPU. On the other hand, please kindly get help from your supplier and try other CPU with your system. To see if memory size can be used correctly. Additionally, if possible, please kindly get help from your supplier and try to use memory modules that on our memory support list, to see if they can work properly. Sorry for the inconvenience.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.