Προς το περιεχόμενο

Αγορά αθόρυβου και εργονομικού keyboard

profitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aυτο που ψάχνω είναι ένα καλό keyboard, με υφή laptop, εργονομικο και όσο γίνεται πλήρες αθόρυβο. Επειδή και σε θέμα σχολής αναλώνω άπειρες εργατοώρες σε γράψιμο αλλα και τόσο για άρθρα και κείμενα που δουλεύω θέλω κάτι αρκετα καλό να μην μου παίρνει τα αυτια και μην μου κουράζει τα δάκτυα.

Στα δύο που είχα καταλήξει πριν απο καιρό είναι τα:

Logitech Illuminated: http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Keyboards/Logitech-Illuminated-920-001258.htm

Logitecth diNovo: http://www.skroutz.gr/s/65075/Logitech-diNovo-Keyboard-for-Notebooks.html

To πρώτο οπου και αν έχω διαβάσει έχει εξαιρετικες κριτικες για το typing κτλ. Είναι και φωτιζόμενο και νομιζω έχει και 3 multimedia πλήκτρα ( η αριθμομηχανή και 2-3 λειτουργιες για μουσικη θα ήθελα να ήταν επιπλέον των βασικων πλήκτρων--F που είναι πλέον σήμερα ολα--). Ομως δεν είναι wireless που το θέλω διότι στο γραφείο εχουν μπει δύο οθόνες, είναι και πολλες φορες το laptop και όταν διαβαζω χωρις το PC θέλω ΑΠΛΑ. Οπότε αν φεύγει το πληκτρολόγιο βολευει πάρα μα πάρα πολυ. Και με καλώδιο φευγει (πάει απο κάτω στο tower) αλλα θα είναι ελαφρώς πιο βολικό με ασύρματο.

Το δεύτερο προσφέρει το wireless αλλα δεν ξέρω κατα πόσο έχει την υφή και τα πλήκτρα του πρώτου.

Οποιος έχει κάποιο απο τα δύο η γνώμη του θα με βοηθούσε πάρα πολυ. Επίσης οποιαδήποτε εναλλακτικη πρόταση και σχολιασμος είναι κατι παραπάνω απο ευπρόσδεκτα. Ευχαριστω πολυ για τον χρόνο σας !

Δημοσ.

Κι εγώ ασχολούμαι με πολύ πληκτρολόγιση λόγω δουλειάς και αργότερα στο σπίτι για τα καθημερινά (γύρω στις 11 ώρες πατ κιουτ την ημέρα), τον τελευταίο χρόνο έχω το Microsoft Laser Desktop 6000 το οποίο δεν με βόλεψε καθόλου.

Τώρα πλέον τα φοβάμαι τα επίπεδα πλήκτρα, αυτό που διαπίστωσα έπειτα από πολλούς μήνες χρήσης είναι πως δεν έχουν κραδασμική απορρόφηση. Με το που πατάς το πλήκτρο έχεις ήδη βρει πλαστικό, σαν να κάνεις εξάσκηση Σαολίν. Επίσης η θέση των δακτύλων βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση ως προς το πάτημα, και βρίσκεις με το σημείο του δάκτυλου που έχει λιγοστό κρέας. Είναι συνδυασμός που προκαλεί δυσφορία.

Τώρα προσωρινά έχω αυτό το πληκτρολόγιο, και με καλύπτει πάρα πολύ καλά γι αυτά τα συγκεκριμένα που ζητώ (είναι ένα Dell, πάρα πολύ οικονομικό). Δηλαδή έχω καλή απορρόφιση στους κραδασμούς και με το που πατήσω ένα κουμπί δεν χρειάζεται απαραίτητα να βρω πλαστικό (έχω άλλα λίγα 5 χιλιοστά) οπότε δίνει μια αεράτη αίσθηση κατά την πληκτρολόγιση.

dell_keyboard.jpg

Κι εγώ έχω στον νου μου να πάρω ένα νέο πληκτρολόγιο... Αλλά κάνω επιλογή στην τύχη, δεν ξέρω τι θα παίξει.

Δημοσ.

Δυστυχώς το συγκεκριμένο έψαχνα να το βρω πάρα πολύ καιρό αλλά η Dell δεν τα πουλάει χωριστά (κοστίζει 50 ευρώ το τεμάχιο). Ένα που του μοιάζει είναι αυτό

της Logitech που έχει αρκετά παρόμοια εργονομία (ίσως είναι και λίγο πιο βολικό καθώς η διαδρομή των πλήκτρων είναι μικρότερη)

Δημοσ.

Σας ευχαριστω όλους για τις αποψεις σας.

Δεν ξέρω αλλά καταλήγω προς το Logitech illuminated, παρόλο το κίνδυνο που μου επισημαίνεις cocoflop. Είναι ποια τόσο σκληρα τα πλήκτρα του;

Το Logitech dinovo (το απλό που μοιαζει σαν το illuminated αλλα είναι ασύρματο) έχει την ίδια υφή με το illuminated; Δηλαδή διαθέτει το σύστημα perfect stroke;

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω ακριβώς για τα 2 προϊόντα, πρέπει να το κάνεις το πείραμα και να ρισκάρεις. Ίσως παίζει ρόλο το στυλ και οι ώρες χρήσης. Εγώ ας πούμε, πατάω τα πλήκτρα πολύ νευρικά (λόγω ταχύτητας) και τελικά δεν με βολεύει το flat.

Ο μόνος τρόπος για να τα δοκιμάσεις πριν αγοράσεις είναι εάν πας σε κάποιο κατάστημα να πατήσεις τα πλήκτρα γρήγορα και απότομα με τα μικρά δάκτυλα (γιατί είναι τα πιο αδύναμα). Αμέσως θα καταλάβεις πιο δίνει καλύτερη απορρόφιση στους κραδασμούς.

Πιθανολογώ πως αυτό είναι σίγουρα βολικό, με τραβά καλύτερα:

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Keyboards/Logitech-G110-920-002233-920-002233.htm

Y.Γ. Α και μη ξεχάσω, έτσι εγκυκλοπεδικά... Είχα ψάξει τι πληκτρολόγια χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές. Κι εκεί λέγονται διάφορα... Οπότε ο καθένας ανάλογα με το πόσο θέλει να ψαχτεί μπορεί να το κάνει. :)

http://www.codinghorror.com/blog/2009/02/have-keyboard-will-program.html

Δημοσ.

Απο το λινκ για τους προγραμματιστες ,το δευτερο που εστειλες:

Here it is next to the classic IBM Model M, the granddaddy of all PC keyboards.
Ετσι να μαθαινουν οι νεοι.:-D
Δημοσ.
Δυστυχώς το συγκεκριμένο έψαχνα να το βρω πάρα πολύ καιρό αλλά η Dell δεν τα πουλάει χωριστά (κοστίζει 50 ευρώ το τεμάχιο). Ένα που του μοιάζει είναι αυτό

της Logitech που έχει αρκετά παρόμοια εργονομία (ίσως είναι και λίγο πιο βολικό καθώς η διαδρομή των πλήκτρων είναι μικρότερη)

Αυτό που λες έχω. Δεν είναι καθόλου αθόρυβο. Κατά τα άλλα δεν έχει πρόβλημα!

Δημοσ.

φιλε μου εχω το dinovo και πραγματικα εχει πολυ ωραια αισθηση,παιζει να εχει καλυτερη αισθηση απο toshiba laptop που εχω...κατα την γνωμη μου τα θετικα του: αθορυβο,πολυ ωραιο,οι μπαταριες κρατανε πολυ καιρο(εχει και διακοπτακι αμα θελεις να το κλεινεις)και οπως ειπαμε και παραπανω φοβερη αισθηση,το μονο αρνητικο που μπορεις να πεις οτι εχει ειναι οτι για τα F πληκτρα πρεπει να πατας και FN μαζι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...