Sadako Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Θέλω να μετατρέψω ένα mkv σε ένα απλό xvid avi. Θα προτιμούσα κάποιο αυτόματο εργαλείο, να βάλω απλά το επιθυμητό filesize και να κάνει τα υπόλοιπα μόνο του, (resolution, bitrate κλπ).. - Δοκιμάζω με ένα tool που βρήκα, το mkv2avi, όλα καλά ως ένα σημείο, με το avisynth κάνει τους υπολογισμούς που χρειάζονται, μετατρέπει τον ήχο από DTS σε AC3 5.1, αλλά εκεί που πάει να αρχίσει το encoding, μου βγάζει πως το "xvid_encraw.exe has stopped working" και με πετάει έξω.. - Δοκιμάζω με το SUPER converter, βάζω AVI, XviD, AC3, MEncoder, κάθομαι υπολογίζω μόνος μου με calculator το bitrate και το βάζω, όλα καλά, αλλά όταν τελειώνει, ενώ το αρχείο ανοίγει κανονικά με το vlc, με το BSPlayer δεν παίζει, πέραν αυτού η timeline δείχνει ό,τι να'ναι.. 542:43:39 και κάτι τέτοια. Ανοίγει δηλαδή, δεν πετάει σφάλμα, απλά είναι μαύρη οθόνη, χωρίς ήχο και με αυτά τα κουλά που ανέφερα στον χρόνο της ταινίας.. - Είπα να το φορτώσω στο avidemux, αλλά μου βγάζει κάτι warnings που με κάνουν "ανασφαλή" για το τελικό αποτέλεσμα. Στην αρχή βγάζει: "H.264 detected If the file is using B-frames as reference it can lead to a crash or stuttering. Avidemux can use another mode which is safe but YOU WILL LOSE FRAME ACCURACY. Do you want to use that mode?" Αν πατήσω YES, υποθέτω στο video επιλέγω MPEG-4 ASP (Xvid) και στο Audo: AC3 (lav); ή AC3 (Aften); Τι χρειάζεται να αλλάξω από το Configure και το filters; Αλλά και πάλι, αυτό με το ότι θα χάσω frame accuracy με ανησύχησε κάπως.. - Δοκίμασα και το DVDFab, αλλά στα modes που έχει σαν presets, έχει μόνο ή audio copy, ή mp3. Εγώ θέλω AC3. πέραν αυτού, επειδή το έβαλα λίγο να ξεκινήσει την διαδικασία, εκτίναξε αμέσως την CPU Usage στο 100% και επειδή είδα την θερμοκρασία να ανεβαίνει σχετικά γρήγορα, δίστασα να το αφήσω να δουλεύει σε αυτούς τους ρυθμόύς για 45 λεπτά.. Έχει κανείς τίποτα να μου προτείνει; Είτε για αυτα τα προγράμματα που ανέφερα, ή για κάποιο άλλο.. ΥΓ. Έχω Windows 7 64bit, i7-860, 8GB RAM, HD5770..
parsifal Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 - Είπα να το φορτώσω στο avidemux, αλλά μου βγάζει κάτι warnings που με κάνουν "ανασφαλή" για το τελικό αποτέλεσμα. Στην αρχή βγάζει:"H.264 detected If the file is using B-frames as reference it can lead to a crash or stuttering. Avidemux can use another mode which is safe but YOU WILL LOSE FRAME ACCURACY. Do you want to use that mode?" Αν πατήσω YES, υποθέτω στο video επιλέγω MPEG-4 ASP (Xvid) και στο Audo: AC3 (lav); ή AC3 (Aften); Τι χρειάζεται να αλλάξω από το Configure και το filters; Αλλά και πάλι, αυτό με το ότι θα χάσω frame accuracy με ανησύχησε κάπως.. Χμμμ, τελικά ίσως οι developers του Avidemux θα έπρεπε να κάνουν το συγκεκριμένο μήνυμα λιγότερο «απειλητικό», γιατί πρέπει να ανησυχεί χωρίς λόγο αρκετούς χρήστες. Δες εδώ τί απάντησα σε άλλο φόρουμ για το ίδιο ερώτημα.
1000 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Υπάρχει και το Any DVD converter Professional. Πολύ καλό.
Sadako Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Χμμμ, τελικά ίσως οι developers του Avidemux θα έπρεπε να κάνουν το συγκεκριμένο μήνυμα λιγότερο «απειλητικό», γιατί πρέπει να ανησυχεί χωρίς λόγο αρκετούς χρήστες. Δες εδώ τί απάντησα σε άλλο φόρουμ για το ίδιο ερώτημα. Αχά.. Δηλαδή η frame accuracy έχει να κάνει με το seeking μέσα στην ταινία,ε; Ε, αυτό δεν με πειράζει τόσο. Εγώ το εξέλαβα πως θα είχε μικρά (ή μεγάλα) διαστήματα που θα επηρεαζόταν ο συγχρονισμούς ήχου/βίντεο.. Στις υπόλοιπες ρυθμίσεις τι πρέπει να αλλάξω για να έχω ένα ωραιότατο XviD με AC3 5.1; Για το Any DVD Converter, δεν το έχω δοκιμάσει, ίσως του ρίξω μια ματιά..
parsifal Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Αχά.. Δηλαδή η frame accuracy έχει να κάνει με το seeking μέσα στην ταινία,ε; Με το seeking στο περιβάλλον του Avidemux όταν έχεις φορτώσει το αρχείο-πηγή. Όχι γενικότερα! Στις υπόλοιπες ρυθμίσεις τι πρέπει να αλλάξω για να έχω ένα ωραιότατο XviD με AC3 5.1; Δες στο Wiki του Avidemux, έχει μερικούς οδηγούς και HOWTOs.
kurkosdr Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Οδηγος/How-to: Μετατροπη απο MKV σε Divx AVI Αν και γινεται και με το avidemux, αμα θες δοκιμασε και αυτο.
oneofthem Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 έχω ξαναρωτήσει αλλά δεν ήξερε κανείς, υποστηρίζει κάποιο από τα προγράμματα αυτά περισσότερους από 2 πυρήνες? - sadako - απότι καταλαβαίνω το έχεις ψάξει αφού το έγραψες αλλά πρόσεξε αν δοκιμάσεις κάποιο άλλο πρόγραμμα να υποστηρίζει και την μετατροπή από dts σε ac3 γιατί πολλά δεν το κάνουν και χρειάζονται 2 μετατροπές, η πρώτη για τον ήχο το λέω γιατί το έκανα προχθές
parsifal Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 έχω ξαναρωτήσει αλλά δεν ήξερε κανείς, υποστηρίζει κάποιο από τα προγράμματα αυτά περισσότερους από 2 πυρήνες? Δεν είναι θέμα των προγραμμάτων τόσο, όσο του XviD encoder που χρησιμοποιούν από κάτω τα περισσότερα. Και ο XviD πράγματι δεν είναι και πολύ scalable σε μεγάλο αριθμό πυρήνων. Ένα ενδιαφέρον σχετικό thread από την "XviD-devel" mailing list του xvid.org: http://list.xvid.org/pipermail/xvid-devel/2009-June/006114.html
kurkosdr Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δεν είναι θέμα των προγραμμάτων τόσο, όσο του XviD encoder που χρησιμοποιούν από κάτω τα περισσότερα. Και ο XviD πράγματι δεν είναι και πολύ scalable σε μεγάλο αριθμό πυρήνων. Ένα ενδιαφέρον σχετικό thread από την "XviD-devel" mailing list του xvid.org: http://list.xvid.org/pipermail/xvid-devel/2009-June/006114.html Καλα, το τελειο δεν υπαρχει πουθενα, αλλα τουλαχιστον multicore υποστηριξη εχει; Αμα εχει, ακομα και ελαχιστα να χρησιμοποιει την δευτερη και την τριτη CPU, κερδος υπαρχει εναντι του single threaded, οποτε η απαντηση στην ερωτηση του παιδιου "υποστηριζει περισσοτερους απο 2 πυρηνες;" θα ειναι "ναι".
oneofthem Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 χμμ ναι του xvid είναι το θέμα, έψαξα ελαφρά ελαφρά και σταματάμε στους 2 πυρήνες ουσιαστικά από ότι γράφουν οι περισσότεροι dev και δεν υπάρχουν και πολλές ελπίδες για καμμία αλλαγή σε αυτό σύντομα... το hardware θα το χουμε για να το κοιτάζουμε μπορώ να το ψάξω περισσότερο αλλά δεν νομίζω πως θα βρούμε άλλη απάντηση από αυτή πέραν μιας βελτιστοποίησης της σειράς κωδικοποίησης αν τη σπάσεις σε κομμάτια για μεγάλα αρχεία πρώτα αλλαγή μεγέθους πχ και μετά τα υπόλοιπα, δεν κοίταξα περισσότερες λεπτομέρειες αλλά κάτι τέτοιο περίπου
dazeman Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Εγώ πάντως κατέληξα στο Any DVD converter Professional (& μάλιστα στην portable έκδοσή του απο γνωστό ...blogspot) Όλα τα άλλα είτε είναι δύσχρηστα είτε έχω CPU Usage στο 100%, οπότε πλέον δεν το ψάχνω άλλο
AzaZyL Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Ρε παιδιά κανένας πιο γρήγορος τρόπος υπάρχει,δηλαδή στο μισάωρο? (και ας χάσουμε λίγο σε ποιότητα...)
Panark Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Για την περίπτωση H.264/MPEG-4 AVC video: Χρειάζεσαι το megui ή avisynth+DGAVCIndex+tsmuxer (ή mkvtoolnix+mkvextract)+AVSP (avisynth script editor)+Virtualdub. Κάνεις demux το MKV και έχεις raw video/audio. Φορτώνεις το video στο DGAVCIndex και παίρνεις .dga αρχείο, με αυτό πρέπει να δουλέψεις. Είτε χρησιμοποιείς το script creator Του megui για crop και resize ή το κάνεις μόνο σου με το preview του AVSP. AVCSource("C:\path\source.dga")crop( 0, 0, 0, 0) BlackmanResize(x,y) x=πλάτος y=ύψος Το resize εξαρτάται απο το input DAR. παράδειγμα: source: 1280*544=2.353 resize: 720*304=2.368 688*288=2,388 640*272=2,353 Πάντα mod16 resolution για καλύτερο compression. Επίσης τα scene releases MKV έρχονται πάντα με PAR=1 (pixel aspect ratio) οπότε δεν θα μπλεχτείς με anamorphic encode. Σώζεις το αρχείο του AVSP και το χρησιμοποιέις στο Vdub για transcode. όσον αφορά τον ήχο υπάρχουν πολλά απλά προγράμματα για μετατροπή. Ένα απλό και αξιόπιστο 1-click app είναι το LameXP. Το megui είναι all-in-one και έρχεται με όλα τα προηγούμενα (εκτώς του Vdub) προεγκατεστημένα και θα στο πρότεινα για πιο ευκολία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.