Προς το περιεχόμενο

Ματιασμα...Δεν υπαρχει...Υπαρχει,υπαρχει...

buzzad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

andreasl τα γράφεις ωραία και να σαι καλά, και για αυτό θα αναλάβω να σου απαντήσω εγώ. Δεν πιστεύω σε κάτι, μετά από δεκάδες παρατηρήσεις γνωρίζω ότι υπάρχει και επειδή θεωρώ τον εαυτό μου πανέξυπνο δε χρειάζεται να συνέρθω από τίποτα. Μια χαρά είμαι, όπως μια χαρά ήταν γενεές επί γενεών που είχαν παρατηρήσει ακριβώς τα ίδια πράγματα. Ίσως κάποιοι άλλοι να αντιμετωπίζουν ως ανύπαρκτο οτιδήποτε ξεπερνάει την προσωπική τους εμπειρία?

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
andreasl δεν πιστεύω σε κάτι, μετά από δεκάδες παρατηρήσεις γνωρίζω ότι υπάρχει. Και επειδή θεωρώ τον εαυτό μου πανέξυπνο δε χρειάζεται να συνέρθω από τίποτα. Μια χαρά είμαι, όπως μια χαρά ήταν γενεές επί γενεών που είχαν παρατηρήσει ακριβώς τα ίδια πράγματα. Ίσως κάποιοι άλλοι να μην είναι καλά, κάποιοι που επειδή δεν έχουν ζήσει κάτι το θεωρούν ανύπαρκτο. ?

Και παλι +1...!!

applausethumb2437415.jpg

Δημοσ.

Αυτά που είναι σίγουρα με επιστημονικές αποδείξεις είναι η δυνατότητα αυθυποβολής του ανθρώπου και η αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Δεν αντιλέγω ότι όντως σου συμβαίνει κάτι τέτοιο και μπορείς να το παρατηρήσεις δεκάδες φορές. Απλά λέω ότι η πηγή του συμβάντος είναι μια ψιλοαρρώστια ή ημικρανία ή ο ίδιος σου ο εαυτός, όχι ο κακός ο γείτονας.

Δεν θέλω να υποτιμήσω τη νοημοσύνη κανενός, γιατί κι εγώ μεγάλωσα ακούγοντας τα ίδια πράγματα και τα πίστευα μέχρι κάποια ηλικία. Μόνο αν ξεκολλήσεις και αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο, ξεκινώντας σε νέα βάση και αφήνοντας πίσω τις μέχρι τώρα γνώσεις και εμπειρίες που έχεις σαν δεδομένα θα διαπιστώσεις ότι το μάτι απλά δεν θα σε ξαναπιάσει ποτέ. Μιλάω εκ πείρας, κλείνω περίπου 20 χρόνια χωρίς μάτιασμα.

Δημοσ.

Με λένε Αντρέα και εδώ και είκοσι χρόνια είμαι εντάξει...''ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ''...!!

Πλάκα κάνω, δεν άντεξα με τον τρόπο που το διατύπωσες (θύμισε κοινότητα).

Δημοσ.
Μόνο αν ξεκολλήσεις και αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο, ξεκινώντας σε νέα βάση και αφήνοντας πίσω τις μέχρι τώρα γνώσεις και εμπειρίες που έχεις σαν δεδομένα θα διαπιστώσεις ότι το μάτι...

Ακριβώς αυτό χρειάστηκε να κάνω για να για να ενσωματώσω αυτές τις εμπειρίες. Ποτέ δεν πίστεψα στο μάτιασμα, απλά αντιλήφθηκα την ύπαρξή του, ειδικά όταν για πλάκα δέχτηκα να με ξεματιάσουν και ο πονοκέφαλος εξαφανίστηκε σε δευτερόλεπτα. Γι' αυτό επαναλαμβάνω πως αρκετές φορές δυσκολευόμαστε να υιοθετήσουμε εμπειρίες που ξεπερνούν τη δική μας, πράγμα το οποίο κατανοώ. Το μυαλό μας μπορεί να είναι δυσκίνητο εως πολύ δυσκίνητο κάποιες φορές όταν τίθεται αντιμέτωπο με την αλλαγή.

θα διαπιστώσεις ότι το μάτι απλά δεν θα σε ξαναπιάσει ποτέ. Μιλάω εκ πείρας, κλείνω περίπου 20 χρόνια χωρίς μάτιασμα.

Αν πραγματικά πιστέψω κάτι, τότε αυτό θα γίνει η πραγματικότητά μου. Το λέει η κοινή εμπειρία, η επιστήμη, οι θρησκείες, οι μαγείες. Και ποιος δε το λέει. Μέχρι και ταινία το έκαναν (μάτριξ)

Δημοσ.

Αν υπονοείς πως υπάρχει το μάτι αλλά δε με πιάνει απλά και μόνο επειδή πλέον πιστεύω ότι δεν υπάρχει, κάνε ακριβώς το ίδιο για να γλυτώσεις. Τι άλλο θα ήθελες δηλαδή παραπάνω από το να μην αισθανθείς ξανά ματιασμένος/η;

Δημοσ.

Παιδιά καληνύχτα.

BTW:Έβαλα τη μάνα μου να σας ρίξει ένα ξεμάτιασμα για προληπτικούς λόγους!!!

Δημοσ.
Αν υπονοείς πως υπάρχει το μάτι αλλά δε με πιάνει απλά και μόνο επειδή πλέον πιστεύω ότι δεν υπάρχει, κάνε ακριβώς το ίδιο για να γλυτώσεις. Τι άλλο θα ήθελες δηλαδή παραπάνω από το να μην αισθανθείς ξανά ματιασμένος/η;

Πρακτικό μυαλό. :-) Για μένα θα ήταν καλύτερα να είμαι συνεπής με τις εμπειρίες μου οπότε θα αυτοϋποβληθώ στην ιδέα ότι δε με πιάνουν τα μάτια και θα είμαι εντάξει.

Πάντως ούτε μένα μου αρέσει η τυφλή πίστη γιατί θυμίζει φανατισμό και προσκόληση σε μία ιδέα, αν δεν είναι δηλαδή. Προτιμώ τη γνώση και την εμπειρία.

καληνύχτα και ευχαριστούμε τον Αντρέα για το high tech ξεμάτιασμα

Δημοσ.

Το ξεμάτιασμα της επιστήμης... ένα χαπάκι ..... ασπιρίνι, ντεπόν, αγχολυτικά μαστουροφάρμακα... Αυτή είναι η κατάντια της δυτικής επιστήμης η οποία μάλλον υποτάσσεται στις φαρμακοβιομηχανίες ή και στην τύφλα των ίδιων των ανθρώπων. Γιατί αν και η σχέση της ψυχολογίας (διάθεσης, συναισθημάτων) και της υγείας του σώματος είναι πολύ γνωστή στην επιστήμη επενδύουν στα φάρμακα αντί να κοιτάξουν προς την κατεύθυνση της πρωτογενής πηγής δηλαδή στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το μυαλό μας την καθημερινότητά του. Όταν το μυαλό ζει μέσα στο στρες, την άρνηση, τη θλίψη, τα νεύρα κτλ όλο αυτό μεταφέρεται στον οργανισμό, το ανοσοποιητικό μας σύστημα γίνεται πιο αδύναμο, τα όργανα υπολειτουργούν ή υπερλειτουργούν, διατρεφόμαστε με λάθος τρόπο και τελικά αυτή η κακοποίηση που προέρχεται από το μυαλό θα εκδηλωθεί στο σώμα.

Αντί λοιπόν να ηρεμούμε το πνεύμα μας παίρνουμε ένα οτιδήποτε χάπι για μη μας πιάνουν τα προειδοποιητικά σημάδια του οργανισμού και είμαστε καλά. Σπουδαία η "επιστήμη" ε;

---------- Προσθήκη στις 13:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:21 ----------

Και μια που κουβεντιάζουμε για την "επιστήμη" τίθεται και το ερώτημα για το τί ακριβώς εννοούμε με τη λέξη. Την επιστήμη πριν 2000 χρόνια, πριν 500, πριν 50, τη σημερινή, ή αυτή μετά από 500 χρόνια; Αν εννούμε τη σημερινή τότε ξέρουμε αρκετά πράγματα, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα περισσότερα, so... Καλό χαπάκωμα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...