De@th L0rd Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Και εγώ στον Θεό δεν πιστεύω,στο μάτι όμως πιστεύω.Και έχω κατασταλάξει ότι είναι κάτι όπως αυτό που αντέγραψε πιο πάνω ο buzzad. Έχω βγάλει το εξής συμπέρασμα.Ότι οτιδήποτε θέλεις να κάνεις,όσο σίγουρο και εύκολο να είναι,αν το πεις δεξιά και αριστερά κάτι στραβώνει πάντα ενώ αν δεν μιλήσεις καθόλου όλα πάνε όπως τα θέλεις. Το που οφείλεται αυτό δεν ξέρω ούτε για πλάκα και επιστημονικά δεν έχει αποδειχτεί ακόμη τίποτα για την τύχη,αλλά ίσως μια λογική εξήγηση είναι αυτό που λέγεται μάτι.Ο περισσότερος κόσμος δεν θέλει το καλό των υπολοίπων,είτε από ανταγωνισμό,είτε υποσυνείδητα και μόλις ακούσουν κάτι που έχεις βάλει στόχο που θα σε "φτιάξει",σου έρχονται από εδώ και από εκεί αρνητικές ενέργειες. Ειδικά συγκεκριμένα άτομα που έχουν μια μανία το οτιδήποτε να το βλέπουν ανταγωνιστικά και ακόμη και αν τους πεις ότι κατάφερες να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου 100 φορές σε ένα λεπτό αυτοί θα κάτσουν όσο καιρό χρειαστεί για να το κάνουν 101 φορές και να σου πουν "τα ανοιγόκλεισα 101":-D,πρέπει να αποφεύγονται όσο περισσότερο γίνεται.Και αν δεν γίνει να τους αποφύγεις τουλάχιστον δεν τους μιλάς για προσωπικούς στόχους. Πάω στοίχημα οτι κάποια επιστημονική εξήγηση υπάρχει στην ψυχολογία για αυτό.Αν θυμάμαι έχει να κάνει με την αυτοεκπληρούμενη προφητεία ( self-fulfilling prophecy)
prospolos Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 ωραια οσα γραφεις, αλλα το κρυλογημα δεν το παθαινεις αν βγεις εξω με λιγα ρουχα ή βγεις με βρεγμενα μαλια Έχεις δίκιο.Πρέπει να ακριβολογούμε.Σε ευχαριστώ για την παρατήρηση και τον καλό σου λόγο.
buzzad Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Χμμμμ...Επειδή αρχίζω να σκέφτομαι ότι έχει να κάνει με την δική μας ''φάρα'' τους Έλληνες, αντιγράφω τα παρακάτω...μάτι επίσης συναντάμε στους...: Αφρικανους. Αιγύπτιους. Τριβαλλοί και Ιλλυριοί. Χαλδαίους. Ασσύριους. Ιουδαίους. Ρωμαίους. Και στην τελική, κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία!!...ίσως υπάρχουν κάποιες ηλεκτρομαγνητικές ιδιότητες που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους...!!
Members gsarig Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Members Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Εγώ σχετικά με το μάτιασμα πάντα είχα την εξής απορία: έστω ότι κάποιος σε ματιάζει και έστω ότι δεν σε ξεματιάζει κανείς (είτε γιατί δεν το πιστεύεις είτε γιατί απλά δεν έτυχε να βρεθεί κανείς που να μπορεί να το κάνει) τί θα σου συμβεί; Υποφέρεις μέχρι θανάτου ή στο τέλος περνάει από μόνο του; Ρωτάω γιατί δεν μου έχει συμβεί ποτέ ή κι αν έχει συμβεί δεν το έχω πάρει χαμπάρι.
Lucifer Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Χμμμμ...Επειδή αρχίζω να σκέφτομαι ότι έχει να κάνει με την δική μας ''φάρα'' τους Έλληνες, αντιγράφω τα παρακάτω...μάτι επίσης συναντάμε στους...: Αφρικανους. Αιγύπτιους. Τριβαλλοί και Ιλλυριοί. Χαλδαίους. Ασσύριους. Ιουδαίους. Ρωμαίους. Όλη η αφρόκρεμα.
Skylined Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Με τον όρο βασκανία εννοείται η δυσμενής και ολέθρια ψυχική επίδραση, η οποία εξασκείται τόσο στους ανθρώπους και στα ζώα όσο και στα φυτά αλλά ακόμη και στα αντικείμενα δια του βλέμματος και μόνο από άτομα τα οποία έχουν έμφυτη αυτή τη δύναμη. Aπ'ότι έχω διαβάσει όλοι έχουμε αυτή τη δυνατότητα και ικανότητα σε διάφορους βαθμούς. Η λέξη μάτιασμα αναφέρεται στην ανεξέλεγκτη/τυχαία/ακούσια/αυθόρμητη χρησιμοποίηση αυτών των μισοκοιμισμένων δυνατοτήτων μας αλλά υπάρχουν και κάποια άτομα που συνειδητά και με σκοπό καλλιεργούν και χρησιμοποιούν αυτές τις έμφυτες δυνάμεις. Πάντως εγώ δε νομίζω πως αυτές οι ιστορίες είναι για γριούλες, ούτε ότι μας γυρίζουν σε λιγότερο προοδευμένες εποχές. Όταν η φυσική αναφέρεται σε 11 και βάλε διαστάσεις, όταν οι φυσικοί αγννοούν εντελώς το 96% του σύμπαντος τότε είναι λογικό να κρατάμε μικρό καλάθι και να αφήνουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο (τη βεβαιότητα) ότι έχουμε άγνοια της αληθινής δομής του σύμπαντος. Ακόμα περισσότερο όμως τη στιγμή που τόσοι πολλοί ζούνε στενάχωρες ζωές, κενές από νόημα, με όλη τη δυστυχία που υπάρχει,το κλάμα, δράμα, διαστροφή, πόλεμο, έχθρα, καταστροφή της φύσης είναι παλαβό να θεωρούμε ότι η σημερινή εποχή είναι προοδευμένη απλά και μόνο γιατί έχουμε κινητά με μεγάλες οθόνες αφής και multitasking. Η πρόοδος (πρέπει να) έχει πάντα σκοπό την ευημερία του ανθρώπου και όταν αυτή είναι ανύπαρκτη τότε δεν υπάρχει πρόοδος. Γι' αυτό όταν ακούω την καραμέλα για "πισογυρίσματα σε λιγότερο προοδευμένες εποχές" απ' το ένα αυτί μπαίνει και απ' το άλλο βγαίνει. Η ανθρωπότητα δεν είναι καθόλου προοδευμένη, για την ακρίβεια είναι πάρα πολύ υπανάπτυκτη και γι' αυτό δε φταίνε εκείνοι που παρατηρούν ότι υπάρχει το μάτιασμα. Πάλι πίσω στο θέμα μας, με είχαν ξεματιάξει ενώ δεν πίστευα στο φαινόμενο και ο πονοκέφαλος έφυγε ακριβώς την ίδια στιγμή, καμάρωνα σερβιτόρα και έφαγε τα μούτρα της, με κοιτούσαν έντονα και παραλίγο να φάω εγώ τα δικά μου και διάφορα παρόμοια περιστατικά έχουν περιπέσει στην αντίληψή μου.
buzzad Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Aπ'ότι έχω διαβάσει όλοι έχουμε αυτή τη δυνατότητα και ικανότητα σε διάφορους βαθμούς. Η λέξη μάτιασμα αναφέρεται στην ανεξέλεγκτη/τυχαία/ακούσια/αυθόρμητη χρησιμοποίηση αυτών των μισοκοιμισμένων δυνατοτήτων μας αλλά υπάρχουν και κάποια άτομα που συνειδητά και με σκοπό καλλιεργούν και χρησιμοποιούν αυτές τις έμφυτες δυνάμεις. Πάντως εγώ δε νομίζω πως αυτές οι ιστορίες είναι για γριούλες, ούτε ότι μας γυρίζουν σε λιγότερο προοδευμένες εποχές. Όταν η φυσική αναφέρεται σε 11 και βάλε διαστάσεις, όταν οι φυσικοί αγννοούν εντελώς το 96% του σύμπαντος ε τότε κρατάμε μικρό καλάθι. Ακόμα περισσότερο όμως πολλοί ζούνε στενάχωρες ζωές, κενές από νόημα, υπάρχει δυστυχία, κλάμα, δράμα, διαστροφή, καταστροφή της φύσης και όμως θεωρούμε ότι η σημερινή εποχή είναι προοδευμένη γιατί έχουμε κινητά με μεγάλες οθόνες αφής και multitasking; Η πρόοδος (πρέπει να) έχει πάντα σκοπό την ευημερία του ανθρώπου και όταν αυτή είναι ανύπαρκτη τότε δεν υπάρχει πρόοδος. Γι' αυτό όταν ακούω την καραμέλα για "πισογυρίσματα σε λιγότερο προοδευμένες εποχές" απ' το ένα αυτί μπαίνει και απ' το άλλο βγαίνει. Η ανθρωπότητα δεν είναι καθόλου προοδευμένη, για την ακρίβεια είναι πάρα πολύ υπανάπτυκτη και γι' αυτό δε φταίνε εκείνοι που παρατηρούν ότι υπάρχει το μάτιασμα. Πάλι πίσω στο θέμα μας, με είχαν ξεματιάξει ενώ δεν πίστευα στο φαινόμενο και ο πονοκέφαλος έφυγε ακριβώς την ίδια στιγμή, καμάρωνα σερβιτόρα και έφαγε τα μούτρα της, με κοιτούσαν έντονα και παραλίγο να φάω εγώ τα δικά μου και διάφορα παρόμοια περιστατικά έχουν περιπέσει στην αντίληψή μου. (+1) Για την βάση του κειμένου...Γενικότερα δεν παίζει να καταργηθεί το ''μάτι'' ούτε τίποτα άλλο ανάλογο...γιατί πολύ απλά ότι και αν κατανοηθεί πλήρως, δεν σημαίνει ότι θα καταργηθεί κιόλας...
ravend Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Αφρικανους. Αιγύπτιους. Τριβαλλοί και Ιλλυριοί. Χαλδαίους. Ασσύριους. Ιουδαίους. Ρωμαίους. και οι αιγύπτιοι αφρικανοί δεν είναι??
alexx20 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Ρε παιδια, η ταινια "η κυρα μας η Μαμη" με την Γεωργια Βασιλειαδου και τον Ορεστη Μακρη βγηκε το 1958... Ωστοσο ακομα και σημερα καπoιοι απο μας ομοιαζουν με τους κατοικους εκεινου του χωριου Στο θρεντ της υπαρξης του θεου βρεθηκαν λιγοτεροι θετικοι απ οτι εδω, στο θρεντ του ξεματιασματος.
buzzad Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Γεωγραφικό μάθημα 101...Ναι μέσα στα ''Μέλη της Αφρικανικής Ένωσης''
alexx20 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Παιδια, σε λιγες μερες εχει το final-4 στο μπασκετ, γινεται να ματιασετε οσοι μπορειτε τους παιχτες της Μπαρτσελονα ωστε να ειναι down και να παρει ο Ολ/κος το βαρυτιμο τροπαιο? Ευχαριστω.
Toufas Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Aπ'ότι έχω διαβάσει όλοι έχουμε αυτή τη δυνατότητα και ικανότητα σε διάφορους βαθμούς. Η λέξη μάτιασμα αναφέρεται στην ανεξέλεγκτη/τυχαία/ακούσια/αυθόρμητη χρησιμοποίηση αυτών των μισοκοιμισμένων δυνατοτήτων μας αλλά υπάρχουν και κάποια άτομα που συνειδητά και με σκοπό καλλιεργούν και χρησιμοποιούν αυτές τις έμφυτες δυνάμεις. Πάντως εγώ δε νομίζω πως αυτές οι ιστορίες είναι για γριούλες, ούτε ότι μας γυρίζουν σε λιγότερο προοδευμένες εποχές. Όταν η φυσική αναφέρεται σε 11 και βάλε διαστάσεις, όταν οι φυσικοί αγννοούν εντελώς το 96% του σύμπαντος τότε είναι λογικό να κρατάμε μικρό καλάθι και να αφήνουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο (τη βεβαιότητα) ότι έχουμε άγνοια της αληθινής δομής του σύμπαντος. Ακόμα περισσότερο όμως τη στιγμή που τόσοι πολλοί ζούνε στενάχωρες ζωές, κενές από νόημα, με όλη τη δυστυχία που υπάρχει,το κλάμα, δράμα, διαστροφή, πόλεμο, έχθρα, καταστροφή της φύσης είναι παλαβό να θεωρούμε ότι η σημερινή εποχή είναι προοδευμένη απλά και μόνο γιατί έχουμε κινητά με μεγάλες οθόνες αφής και multitasking. Η πρόοδος (πρέπει να) έχει πάντα σκοπό την ευημερία του ανθρώπου και όταν αυτή είναι ανύπαρκτη τότε δεν υπάρχει πρόοδος. Γι' αυτό όταν ακούω την καραμέλα για "πισογυρίσματα σε λιγότερο προοδευμένες εποχές" απ' το ένα αυτί μπαίνει και απ' το άλλο βγαίνει. Η ανθρωπότητα δεν είναι καθόλου προοδευμένη, για την ακρίβεια είναι πάρα πολύ υπανάπτυκτη και γι' αυτό δε φταίνε εκείνοι που παρατηρούν ότι υπάρχει το μάτιασμα. Πάλι πίσω στο θέμα μας, με είχαν ξεματιάξει ενώ δεν πίστευα στο φαινόμενο και ο πονοκέφαλος έφυγε ακριβώς την ίδια στιγμή, καμάρωνα σερβιτόρα και έφαγε τα μούτρα της, με κοιτούσαν έντονα και παραλίγο να φάω εγώ τα δικά μου και διάφορα παρόμοια περιστατικά έχουν περιπέσει στην αντίληψή μου. η διαφορα ειναι οτι η επιστημη συνεχεια ψαχνεται, το ματιασμα(ή και η θρησκεια) μενει εκει και εχει σαν λυση το πατερ ημων (αν το πεις σε αλλη γλωσσα πιανει?)
Skylined Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 η διαφορα ειναι οτι η επιστημη συνεχεια ψαχνεται, το ματιασμα(ή και η θρησκεια) μενει εκει και εχει σαν λυση το πατερ ημων (αν το πεις σε αλλη γλωσσα πιανει?) Η επιστήμη αλλάζει γιατί προσπαθεί να κατανοήσει (και πάλι βρίσκεται σε εξαιρετικά πρωτόγονα στάδια). Το μάτιασμα, αν θεωρήσουμε ότι είναι εκδήλωση του σύμπαντος και της υπόστασής μας γιατί να αλλάξει; Μήπως αλλάζει η βαρύτητα; Μήπως ο ήλιος αντί για φως αλλάζει και αρχίζει να εκπέμπει κάτι άλλο; Επίσης το πάτερ ημών και η θρησκεία πού ακριβώς κολλάει με το μάτιασμα;
andreasl Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Όταν ήμουν πιτσιρικάς δεν ήταν λίγες οι φορές που ήμουν "ματιασμένος", αυτή τη διάγνωση έβγαζε η μάνα μου σε κάτι πονοκεφάλους που είχα. Αισθανόμουν άσχημα που μου συνέβαινε αυτό, έψαχνα να βρω ποιός ήταν ο υπεύθυνος κλπ. Από κάποια ηλικία και μετά δεν "ξανα-ματιάστηκα" ποτέ. Είχα ξεχάσει εντελώς την ύπαρξη αυτής της "αρρώστιας" μέχρι που μου το θυμήσατε με αυτό το νήμα. Συνέλθετε ρε, η μάνα μου είναι η κλασική γυναικούλα που της τρώνε τα φράγκα οι παπάδες και τα μοναστήρια. Είναι λυπηρό να ακούς από νεότερους και μορφωμένους ανθρώπους να τα πιστεύουν αυτά, και το χειρότερο να προσπαθούν να τα εξηγήσουν επιστημονικά!
buzzad Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 η διαφορα ειναι οτι η επιστημη συνεχεια ψαχνεται, το ματιασμα(ή και η θρησκεια) μενει εκει και εχει σαν λυση το πατερ ημων (αν το πεις σε αλλη γλωσσα πιανει?) Σε αυτή την λογική μπορείς να πεις εξίσου, υπάρχει άλλη μέθοδος ξεματιάσματος για βουδιστές, μουσουλμάνους κτλ...(?) και επιμένω...: ότι και αν κατανοηθεί πλήρως, δεν σημαίνει ότι θα καταργηθεί κιόλας...!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.