buzzad Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Πρόλογος...: Γενικότερα πιστεύω στο θεό, (όχι τόσο με την στενή θρησκευτική έννοια) αλλά με έναν πιο προσωπικό ''τρόπο''.Ως γνωστόν λοιπόν οι πατέρες της εκκλησίας δεν αρνούνται τη βασκανία...(και συνεχίζω). Κυρίως Θέμα...: Είπα να κάνω ένα πείραμα δεδομένου ότι η ξεματιάστρα μπορεί να καταλάβει από το ποτήρι...: 1) Αν είναι λόγια η μάτι 2) Αν αυτός/αυτή που σε μάτιασε είναι μεγάλος σε ηλικία η μεγάλη 3) Αν είναι μάτι ''καλό'' η ''κακό'' 4) Αν είναι άντρας η γυναίκα. Επίλογος...:Σε ένα επικείμενο δικό μου μάτιασμα η ξεματιαστρα βρήκε και τα τέσσερα...!! Ε αυτό απλά δεν υπάρχει...
nickarmy Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 κανονικά μάτιασμα μπορεί να κάνει μόνο ο παππάς ... δεύτερον δεν νομίζω να γίνεται να βρεί ποιος ευθύνεται κτλ αλλιώς πάμε στη μαντεία... (πιστεύω στο μάτι,πχ πονοκέφαλος με δύο depon 500 το καθένα δεν με έπιασαν καθόλου μόλις με ξεμάτιασαν έφυγε κατευθείαν !!!)
Deponakias Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Ενταξει εχω ακουσει πολλα τρελα σκηνικα ξεματιασματος του στυλ επεσε κατω αυτος που ξεματιαζε αλλα δεν τα πολυπιστευω... Υπαρχουν ανθρωποι που δεν πιστευουν στο θεο αλλα πιστευουν στο ματι... Επισης ο πατερας μου λεει οτι μονο τα πρωτα παιδια μπορουν να ξεματιασουν. Κατα ποσο ειναι αληθεια ειναι ιδιας δυσκολιας με το θεμα αν υπαρχει θεος ιδιαιτερα στην Ελλαδα
adi32 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Γελοιοτητες για γριουλες ειναι αυτα Σε οποιονδηποτε να πας και να κανεις πως χασμουριεσαι 2-3 φορες θα κανει το ιδιο
pappous_soulis Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Επίλογος...:Σε ένα επικείμενο δικό μου μάτιασμα η ξεματιαστρα βρήκε και τα τέσσερα...!! Ε αυτό απλά δεν υπάρχει... Επειδή μπερδεύτηκα, τι εννοείς επικείμενο δικό σου μάτιασμα?
buzzad Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Στο συγκεκριμένο θέμα νομίζω ότι οι σχολές είναι...: 1) Θέμα ψυχολογίας. 2) Αυθυποβολή. 3) Τυχαίο. 4) Σύμπτωση. 5) Φαρμακευτική αγωγή (painkillers) και όχι μόνο. 6) Δεν ξέρω δεν απαντώ. 7) Ομαδική παράκρουση. 8) Τσαλρατανιές.
orck Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Επειδή μπερδεύτηκα, τι εννοείς επικείμενο δικό σου μάτιασμα? Ηταν να τον ματιασουν αλλα η φοβερη ξεματιαστρα τον ξεματιασε. Τι να πεις τωρα δηλαδη; Απο που να ξεκινησεις και που να τελειωσεις. ΤΙ επιχειρημα να αναφερεις... Στο Χαρδαβελα να πας, θα σε καταλαβει καλυτερα, εδω ειναι τεχνολογικο φορουμ.
buzzad Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Επειδή μπερδεύτηκα, τι εννοείς επικείμενο δικό σου μάτιασμα? Κεκτημένη ταχύτητα,λανθασμένος τρόπος εντυπωσιασμού,too much Johnie...(?) Σε δικό μου μάτιασμα...(plain and simple). ---------- Προσθήκη στις 01:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:07 ---------- Συμπτώματα από ''μάτι'' χωρίς εμφανή,ιατρικό και τα λοιπά λόγο...: Εξάντληση Ζαλάδες Τάσεις προς εμετό Πονοκεφάλους Πυρετό Υπνηλία Σωματική Ψυχική Κατάπτωση
prospolos Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Εντελώς συμπτωματικά, πρόσφατα έγραψα σχετικό με το θέμα κείμενο στο blog μου. Είχα προχθές τρομερή ημικρανία. Αποτέλεσμα κούρασης και έντονου στρες. Το κεφάλι μου κόντευε να σπάσει. Έτυχε να βρίσκομαι σ' ένα φιλικό σπίτι με μεγάλη παρέα. Παρά τις προσπάθειές μου να μη δείχνω τον πόνο μου, δεν άντεξα και ζήτησα ένα παυσίπονο. Τότε ακούω την ατάκα που με ξέκανε ολοκληρωτικά: "Μήπως είσαι ματιασμένη;" Ντοινγκ!!!! Μου ήρθε η κοτρώνα στο κεφάλι και η ημικρανία έγινε κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Προσπάθησα να συγκρατηθώ και ευγενικά απάντησα πως δεν πιστεύω στο λεγόμενο μάτι.Τι ήθελα να το πω; Άρχισε μία ολόκληρη κουβέντα πάνω στο θέμα αυτό.Το τι άκουσαν τ' αυτιά μου, δεν περιγράφεται. Σου λένε ,λέει, κάποια λόγια μυστικά, εσύ τα μαθαίνεις και με αυτά, όταν κάποιος είναι "ματιασμένος" τα αναπαράγεις από μέσα σου και του τραβάς όλο το κακό μάτι που τον βλεφάριασε. Αν μάλιστα το μάτι είναι μπόλικο, χασμουριέσαι του σκοτωμού. Άκουσα και κάτι άλλα καταπληκτικά με λάδια και νερό και αλχημείες απίστευτες. Μάλιστα αν κάποιος ξεματιαστής δεν είναι διαθέσιμος επιτόπου, μπορείς να τον πάρεις τηλέφωνο και η δουλειά να γίνει τηλεφωνικά. Ξέχασα να ρωτήσω αν προβλέπεται και ξεμάτιασμα μέσω email..... Η κουβέντα στηρίχθηκε και σε πολύ σοβαρά επιχειρήματα. Είναι λέει, η αρνητική ενέργεια που σου μεταφέρει κάποιος που νιώθει ζήλια έντονη για σένα. Τέλος πάντων τι είναι αυτό το μάτι μας; Τόσο τσακίρικο πια που εκτοξεύει λέιζερ ενέργειας που τρυπάνε το κρανίο και σου φυτεύουν μια ημικρανία; Ξέχασα και το άλλο το βασικό: το λέει και η θρησκεία μας. Μα επιτέλους πόσο εγωϊστές είμαστε. Είναι δυνατόν να πιστεύουμε πως ξεκινά η κακία από το μάτι του ενός και με τη μορφή κύματος ή μαγικής πορείας καταλήγει σε εμάς; Θες IQ το πολύ 80, για να καταλάβεις πως τέτοια πράγματα δεν μπορεί να συμβαίνουν. Το πιο λυπηρό από όλα είναι πως άνθρωποι με μόρφωση και καλλιέργεια εξακολουθούν στη σημερινή εποχή να μην είναι απαλλαγμένοι από τέτοιες βλακώδεις αντιλήψεις. Αν κάποιος νιώθει κακία απέναντί σου ή δεν θα την εκδηλώσει από ντροπή ή θα βρει χίλιους δυο άλλους τρόπους να σε βλάψει έμπρακτα.Αν ήταν έτσι με μια ματιά να κάναμε τον άλλο ρετάλι, θα ήμασταν τουλάχιστον ημίθεοι ή ήρωες σε επιστημονικής φαντασίας ταινίες. Γιατί ρε φιλαράκι στην τελική πιστεύεις πως είσαι και τόσο σούπερ μούρη και όλοι ασχολούνται μαζί σου; Σιγά τ' αυγά! (μάτια). Επιτέλους ας ξεκολλήσουμε από τη δαιμονολατρεία του παρελθόντος και ας βάλουμε και λίγη λογική σε αυτά που πιστεύουμε. Οι δοξασίες αυτές καλές ήταν για τον καιρό τους. Τώρα πλέον είναι αδικαιολόγητες και δεν ευσταθούν. Πως θα γίνει δηλαδή; Θα πηγαίνουμε πίσω αντί για μπροστά; Έχουμε και μια επιστήμη που προσπαθεί να μας ξεκολλήσει. Φτάνει πλέον τόση αυθυποβολή σε ηλιθιότητες. Δεν κατάλαβα δηλαδή, δεν θα μπορώ να παρατηρώ τους ανθρώπους και δεν θα τους κοιτάω στα μάτια μήπως και θεωρήσουν πως θα τους ματιάσω; Αν εγώ ψώφησα στις δουλειές όλη μέρα ή δεν πρόσεξα και κρυολόγησα και φόρεσα τα έξωμα με 5 βαθμούς Κελσίου, τι φταίει ο δόλιος γαλανομάτης που με κοίταξε; Έλα μάτι στον τόπο σου! Αθάνατε Ορέστη Μακρή! Πηγή: http://elsoni.pblogs.gr/2010/04/to-mati-soy-to-alloithwro.html
buzzad Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Με τον όρο βασκανία εννοείται η δυσμενής και ολέθρια ψυχική επίδραση, η οποία εξασκείται τόσο στους ανθρώπους και στα ζώα όσο και στα φυτά αλλά ακόμη και στα αντικείμενα δια του βλέμματος και μόνο από άτομα τα οποία έχουν έμφυτη αυτή τη δύναμη. Έτσι το άτομο που ματιάζει κάνει κακό χωρίς κάποια συγκεκριμένη χειρονομία ή λόγια ή άλλη τελετουργική πράξη και συνήθως χωρίς να το θέλει ή να έχει συνείδηση της πράξεώς του. Αρκεί απλά το γεγονός του θαυμασμού ή της ιδιαίτερης ενασχόλησης και παρατήρησης ή της ύπαρξης ζήλιας στις προθέσεις του ατόμου ώστε να ματιάσει κάποιον ή κάτι. Πιστεύεται ότι το κακό μάτι ή βασκανία είναι αποτέλεσμα κακόβουλης ή και απλώς ζωώδους μαγνητικής επιδράσεως η οποία είναι αρκετά ισχυρή σε μερικά άτομα. Με άλλα λόγια η βασκανία δεν είναι τίποτε περισσότερο από την ασυνείδητη εκπομπή σε μεγάλη ένταση χαμηλού μαγνητικού δυναμισμού. Ο βασκανηστής συνήθως άτομο προικισμένο με ισχυρή θέληση, μπορεί να επιβληθεί μόνον σε άτομα με ασθενή θέληση, σε άσχημη ψυχική κατάσταση, και γενικά πιο αδύναμα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Με τον όρο βασκανία εννοείται η δυσμενής και ολέθρια ψυχική επίδραση, η οποία εξασκείται τόσο στους ανθρώπους και στα ζώα όσο και στα φυτά αλλά ακόμη και στα αντικείμενα δια του βλέμματος και μόνο από άτομα τα οποία έχουν έμφυτη αυτή τη δύναμη. Έτσι το άτομο που ματιάζει κάνει κακό χωρίς κάποια συγκεκριμένη χειρονομία ή λόγια ή άλλη τελετουργική πράξη και συνήθως χωρίς να το θέλει ή να έχει συνείδηση της πράξεώς του. Αρκεί απλά το γεγονός του θαυμασμού ή της ιδιαίτερης ενασχόλησης και παρατήρησης ή της ύπαρξης ζήλιας στις προθέσεις του ατόμου ώστε να ματιάσει κάποιον ή κάτι.Πιστεύεται ότι το κακό μάτι ή βασκανία είναι αποτέλεσμα κακόβουλης ή και απλώς ζωώδους μαγνητικής επιδράσεως η οποία είναι αρκετά ισχυρή σε μερικά άτομα. Με άλλα λόγια η βασκανία δεν είναι τίποτε περισσότερο από την ασυνείδητη εκπομπή σε μεγάλη ένταση χαμηλού μαγνητικού δυναμισμού. Ο βασκανηστής συνήθως άτομο προικισμένο με ισχυρή θέληση, μπορεί να επιβληθεί μόνον σε άτομα με ασθενή θέληση, σε άσχημη ψυχική κατάσταση, και γενικά πιο αδύναμα. Σε παρακαλώ να αναφέρεις πηγή όσων αντιγράφεις γιατί αλλιώς θα αναγκαστώ να αφαιρέσω το (εμφανώς αντιγραμμένο) μήνυμά σου. Ευχαριστώ.
buzzad Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Σε παρακαλώ να αναφέρεις πηγή όσων αντιγράφεις γιατί αλλιώς θα αναγκαστώ να αφαιρέσω το (εμφανώς αντιγραμμένο) μήνυμά σου. Ευχαριστώ. esoterica.gr
Toufas Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Εντελώς συμπτωματικά, πρόσφατα έγραψα σχετικό με το θέμα κείμενο στο blog μου. Πηγή: http://elsoni.pblogs.gr/2010/04/to-mati-soy-to-alloithwro.html ωραια οσα γραφεις, αλλα το κρυλογημα δεν το παθαινεις αν βγεις εξω με λιγα ρουχα ή βγεις με βρεγμενα μαλια: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C_%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CE%BC%CE%B1 κατα τα αλλα, απο τα πιο ωραια blogs που εχω δει.
nikos21aek Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Και εγώ στον Θεό δεν πιστεύω,στο μάτι όμως πιστεύω.Και έχω κατασταλάξει ότι είναι κάτι όπως αυτό που αντέγραψε πιο πάνω ο buzzad. Έχω βγάλει το εξής συμπέρασμα.Ότι οτιδήποτε θέλεις να κάνεις,όσο σίγουρο και εύκολο να είναι,αν το πεις δεξιά και αριστερά κάτι στραβώνει πάντα ενώ αν δεν μιλήσεις καθόλου όλα πάνε όπως τα θέλεις. Το που οφείλεται αυτό δεν ξέρω ούτε για πλάκα και επιστημονικά δεν έχει αποδειχτεί ακόμη τίποτα για την τύχη,αλλά ίσως μια λογική εξήγηση είναι αυτό που λέγεται μάτι.Ο περισσότερος κόσμος δεν θέλει το καλό των υπολοίπων,είτε από ανταγωνισμό,είτε υποσυνείδητα και μόλις ακούσουν κάτι που έχεις βάλει στόχο που θα σε "φτιάξει",σου έρχονται από εδώ και από εκεί αρνητικές ενέργειες. Ειδικά συγκεκριμένα άτομα που έχουν μια μανία το οτιδήποτε να το βλέπουν ανταγωνιστικά και ακόμη και αν τους πεις ότι κατάφερες να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου 100 φορές σε ένα λεπτό αυτοί θα κάτσουν όσο καιρό χρειαστεί για να το κάνουν 101 φορές και να σου πουν "τα ανοιγόκλεισα 101":-D,πρέπει να αποφεύγονται όσο περισσότερο γίνεται.Και αν δεν γίνει να τους αποφύγεις τουλάχιστον δεν τους μιλάς για προσωπικούς στόχους.
Höfdingadrapa Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Έχεις δίκιο αλλά δεν θα ήθελα να το συσχετίσω με το ''μάτιασμα'' αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.