jvgrjohn Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Παιδιά καλησπέρα σας, Προσπαθώ να τροποποιήσω ένα site που βρήκα από το internet στα δικά μου πρότυπα στο dreamweaver cs4 και ενώ στα κείμενα που γράφω αναγνωρίζει τα ελληνικά γράμματα και φαίνονται και στην προεπισκόπηση σε όλους τους browsers, στους headers (h1, h2, h3 κτλ) δεν τα εμφανίζει στην προεπισκόπηση. Δηλαδή ίδιο font σε header και σε κείμενο και το πρώτο δεν εμφανίζεται στην προεπισκόπηση ενώ το δεύτερο φαίνεται κανονικά. Κάτι μου είπαν για ένα cufon generator αλλά δεν γνωρίζω περί τίνος πρόκειται και έχω απελπιστεί.
dewn735 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Λιγάκι περίεργο αυτό που λες... Είσαι σίγουρος ότι είναι η ίδια γραμματοσειρά και στο κείμενο και στις κεφαλίδες; Μήπως έχεις βάλει σαν χρώμα κειμένου το άσπρο (ή κάποιο χρώμα που να είναι ίδιο με το background); Κάνε έναν κόπο να στείλεις και τον κώδικα, να δούμε κι εμείς περί τίνος πρόκειται...
jvgrjohn Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Τι κώδικα να στείλω??? Έχει source code, slyle css, layout css, jquery, cufon. Δεν ξέρω τι να στείλω είμαι και ψιλοάσχετος απλά ψάχνοντας στο google βρήκα σε ένα παρόμοιο πρόβλημα μια λύση αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς έκανε στα regional settings. dtomgr 12-10-2005, 16:43 Ston browser soy psakse epilogia encoding.... px.... ston ie/maxthorn view-->encoding-->greek(iso).... kati antistoixo 8a yparxei kai stoys alloys browsers.... Μικευ 13-10-2005, 20:08 Φίλε μου σε ευχαριστώ για τη συμβουλή αλλά το πρόβλημα είναι στο dreamweaver. Μόλις τελειώνω το Title στα ελληνικά το κάνει αυτόματα μετατροπή σε άλλους χαρακτήρας . Ασφαλώς μετά το κάνει και στο browser ανεξάρτητα αν είναι το encoding ήδη στα ελληνικά. 5 χρόνια είναι που λύνω προβλήματα σε forum πρώτη φορά έχω κολλήσει έτσι... Μικευ 13-10-2005, 20:34 Επιτέλους το έλυσα!!! Control panel > Regional and Language Options> Advanced και στις επιλογές για Νοn-Unicode programmes Greek!!! Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια Προφανώς είναι από ένα παλαίοτερο post εδώ στο insomnia,αλλά δυστυχώς δεν καταλαβαίνω απόλυτα πως λύνει το πρόβλημα του ο Μικευ αφού δεν καταλαβαίνω το μονοπάτι που πηγαίνει και το διορθώνει.
dewn735 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Όταν λες "δεν τα εμφανίζει", εννοείς ότι τα εμφανίζει κινέζικα ή ότι δεν τα βλέπεις καθόλου; Και υποθέτω ότι θέλουμε το source code και τα δύο αρχεία css (ή τουλάχιστον τη σελίδα που έχεις ως πρότυπο)
jvgrjohn Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δεν μου τα εμφανίζει καθόλου τα headers. Τα απλά κείμενα δεν έχουν πρόβλημα σε οποιαδήποτε ελληνική γραμματοσειρά. Στα header είναι το πρόβλημα. Για τον κώδικα δεν ξέρω πως να σου τον στείλω και δεν μπορώ να τον κάνω post εδώ γιατί το συγκεκριμένο template το έχω αγοράσει.
dewn735 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Για τον κώδικα δεν ξέρω πως να σου τον στείλω και δεν μπορώ να τον κάνω post εδώ γιατί το συγκεκριμένο template το έχω αγοράσει. οκ... κατανοητό, αν και μας δυσκολεύει κάπως Έλεγξες το χρώμα της γραμματοσειράς; Ποια είναι η γραμματοσειρά; Με Αγγλικούς χαρακτήρες στα εμφανίζει κανονικά; Κοίτα στα αρχεία css για γραμμές με κάτι σαν >h1{ ... }
jvgrjohn Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Αυτό είναι το css και το πρόβλημα υπάρχει στα h1, h2, h3 και #navi li a:hover(buttons). Τα a:hover και .main box p είναι το κυρίως κείμενο και εμφανίζουν κανονικά την ελληνική γραμματοσειρά. Δεν μπορούσα να περιμένω και έκοψα λίγο κώδικα. Έυχομαι να βοηθήσει. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ. ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΙΧΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ CUFON. ΜΟΛΙΣ ΕΣΒΗΣΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ CUFON ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.