Προς το περιεχόμενο

ηχεια logitech προβλημα...

VampireBlaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω αυτα τα ηχεια http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Speakers-Headsets-Microphones/Speakers/Logitech-X-540-5-1-970223-0914.htm

τα 2 μπροστινα και το μεσεο παιζουν κανονικα!

τα 2 πισω παιζουν με χαμηλοτερη ενταση και παραμορφομενο ηχο (ειναι προβλημα αυτο?)

δοκιμασα να βαλω τα μπροστινα ηχεια στα βισματα τον πισω ηχειων για να δω αν εχουν διαφορα στον ηχο και η μονη διαφορα που ειχαν ειναι οτι παιζουν δυνατοτερα (τα πισω επειδη το καλοδιο δεν εφτανε εχω βαλει επεκτεση οποτε λογικα εκει οφειλεται η μιωση του ηχου) αλλα γιατι υπαρχει παραμορφοση στον ηχο τον θυρων των πισω ηχειων? επειδη δεν ξερω τι παιζει με τα 5:1 παιζει να ειναι προβληματικο το wooferaki που εχει τα βησματα και να θελει αλλαγμα η ειναι αυτος ο φυσιολογικος ηχος που πρεπει να βγαζουν τα πισω ηχεια??

Δημοσ.

Λοιπόν, θα πας Πίνακας Ελέγχου-Υλικό και ήχος-Διαχείρηση συσκευών ήχου, θα διαλέξεις το εικονίδιο με τα ηχεία σου και θα κάνεις κλικ Ιδιότητες. Κλικ στο "επίπεδα" - εξισορρόπηση και θα ρυθμίσεις τα δύο πίσω ηχεία στο 100% και τα δύο μπροστινά και κεντρικό στο 75-80%

Τσέκαρε τις κολλήσεις στα επεκτάματα των πίσω ηχείων, μήπως υπάρχει καμμιά " ψυχρή κόλληση" , καθώς και τα βύσματα στο πίσω μέρος του wooffer. Γενικά, κάνε έναν 'ελεγχο στα καλώδια, κάπου εκεί υπάρχει το πρόβλημα της παραμόρφωσης.

Δημοσ.

"τα 2 μπροστινα και το μεσεο παιζουν κανονικα!

τα 2 πισω παιζουν με χαμηλοτερη ενταση"

μεχρι εδω εισαι σωστος! τα πισω παιζουν, νορμαλ, με χαμηλοτερη ενταση. αν θες να παιζουν το ιδιο ολα, πρπει να τα ρυθμισεις εσυ, μεσω των ρυθμισεων της καρτας ηχου.

η παραμορφωση ομως που λες, δεν ειναι καλο! δεν πρεπει να παραμορφωνουν. εχω τα ιδια ηχεια και δεν παραμορφωνουν πισω....!

Δημοσ.

σε αυτό μπορεί να ευθύνεται το σύστημα καθαυτό χωρίς να σημαίνει πως έχει πρόβλημα (αν το βάζεις να παίζει δυνατά) συμβαίνει και σε εμένα στο επόμενο μοντέλο απο το δικό σου και έβγαλα το ένα (ήταν 2.1) και παίζει το άλλο ποιο δυνατά χωρίς αλλοιώσεις

Δημοσ.

Ο αδερφός μου είχε κάτι ηχεία Logitech 5.1 (τα αγόρασε κατά το 2007), και του παρουσίασαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Κάτι ανεξήγητα παράσιτα και τσιτσιρίσματα.

Το έψαξε πολύ το θέμα μήπως ωφείλεται σε γείωση, σε ηλεκτρολογικά και άλλα τέτοια. Τελικά μέσα στο φόρουμ της ίδιας της Logitech άλλοι χρήστες παραπονούνταν για το ίδιο πρόβλημα. Το συμπέρασμα είναι πως το προϊόν είναι ελατωματικό.

Ο αδερφός μου το είπε στους τεχνικούς στο κατάστημα, δείχνοντας τους επίσης και την εκτύπωση από το φόρουμ της Logitech. Η εξυπηρέτηση ήταν άμεση...

Δημοσ.
Λοιπόν, θα πας Πίνακας Ελέγχου-Υλικό και ήχος-Διαχείρηση συσκευών ήχου, θα διαλέξεις το εικονίδιο με τα ηχεία σου και θα κάνεις κλικ Ιδιότητες. Κλικ στο "επίπεδα" - εξισορρόπηση και θα ρυθμίσεις τα δύο πίσω ηχεία στο 100% και τα δύο μπροστινά και κεντρικό στο 75-80%

Τσέκαρε τις κολλήσεις στα επεκτάματα των πίσω ηχείων, μήπως υπάρχει καμμιά " ψυχρή κόλληση" , καθώς και τα βύσματα στο πίσω μέρος του wooffer. Γενικά, κάνε έναν 'ελεγχο στα καλώδια, κάπου εκεί υπάρχει το πρόβλημα της παραμόρφωσης.

ολα ειναι στο 100%

εβγαλα σημερα κατι "μπανανες" - προεκτασεις που ειχα και ως δια μαγειας παιζανε τα πισω ηχεια αλλα και παλι βγαζανε εναν ηχο σαν να παιζουν αναποδα το τραγουδι ενα πραγμα.. αυτο ειναι φυσιολογιο? ειναι για να κανει τον ηχο να φαινεται σαν να "κινειται"?

"τα 2 μπροστινα και το μεσεο παιζουν κανονικα!

τα 2 πισω παιζουν με χαμηλοτερη ενταση"

μεχρι εδω εισαι σωστος! τα πισω παιζουν, νορμαλ, με χαμηλοτερη ενταση. αν θες να παιζουν το ιδιο ολα, πρπει να τα ρυθμισεις εσυ, μεσω των ρυθμισεων της καρτας ηχου.

η παραμορφωση ομως που λες, δεν ειναι καλο! δεν πρεπει να παραμορφωνουν. εχω τα ιδια ηχεια και δεν παραμορφωνουν πισω....!

συνδεσα και τα μπροστινα ηχεια στις πισω υποδοχες και το μεσαιο γενικα εκανα πειραματα με τις συνδεσμολογιες και κατεληξα σε πρωτη φαση οτι φταινε η προεκτασεις τωρα θα κανω δοκιμες να δω αν υπαρχει ακομα η παραμορφωση...

καταρχήν μιλάμε για matrix mode on ή off;

και στις 2 περιπτωσεις το ιδιο γινοταν (ειτε ειχα on το matrix mode ειτε το ειχα off).. τωρα που εβγαλα τις μπανανες ολα ειναι οκ απλα τωρα θα κοιταξω για το θεμα της παραμορφωσης γιατι στα πισω ηχεια ο ηχος ακουγεται καπως παραξενα ειτε εχω on ειτε off το matrix mode. οταν λεω ακουγεται παραξενα ο ηχος ενοω ακουγεται λες και παιζει αναποδα η μουσικη..

σε αυτό μπορεί να ευθύνεται το σύστημα καθαυτό χωρίς να σημαίνει πως έχει πρόβλημα (αν το βάζεις να παίζει δυνατά) συμβαίνει και σε εμένα στο επόμενο μοντέλο απο το δικό σου και έβγαλα το ένα (ήταν 2.1) και παίζει το άλλο ποιο δυνατά χωρίς αλλοιώσεις

προς το παρων εφταιγε η συνδεσμολογια.. αλλα το θεμα πααξενος - παραμορφωμενος ηχος στα πισω ηχεια παραμενει τουλαχιστον ως τωρα.. θα κοιταξω ξανα ρυθμισεις και συνδεσμολογια να δω μηπως και παιζει τιποτα εκει που δεν εχω παρει χαμπαρι ακομα..

Ο αδερφός μου είχε κάτι ηχεία Logitech 5.1 (τα αγόρασε κατά το 2007), και του παρουσίασαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Κάτι ανεξήγητα παράσιτα και τσιτσιρίσματα.

Το έψαξε πολύ το θέμα μήπως ωφείλεται σε γείωση, σε ηλεκτρολογικά και άλλα τέτοια. Τελικά μέσα στο φόρουμ της ίδιας της Logitech άλλοι χρήστες παραπονούνταν για το ίδιο πρόβλημα. Το συμπέρασμα είναι πως το προϊόν είναι ελατωματικό.

Ο αδερφός μου το είπε στους τεχνικούς στο κατάστημα, δείχνοντας τους επίσης και την εκτύπωση από το φόρουμ της Logitech. Η εξυπηρέτηση ήταν άμεση...

οτι ειναι προβληματικα το ειχα ξαναδιαβασει σε αλλο φορουμ αλλα πιστευα οτι ηταν μεμονομενο περιστατικο γιατι η ημερομηνια που ειχε γινει το trhead ηταν 2008... απο οτι βλεπω googlarontas υπαρχουν αρκετοι που εχουν προβλημα με το συγκεκριμενο μοντελο... αν δω οτι συνεχιζει τα προβληματα προβλεπω να τα πηγαινω μια "βολτα" για να ποιασουν παλι βιτρινα και να τα αλλαξω με αλλο μοντελο γιατι... δεν παει αλλο...

Δημοσ.
καταρχήν μιλάμε για matrix mode on ή off;

το matrix, οταν μιλαμε για ηχο σε 5.1 θα ειναι παντα OFF. το χρησιμοποιεις ΜΟΝΟ σε στερεοφωνικο ηχο για να σου προσδιδει την ψευδαισθηση του 5.1 !!!

Δημοσ.

και εσύ από την ερώτηση μου κατάλαβες ότι δεν ξέρω τι είναι Matrix; (3 θαυμαστικά :P)

Γιαυτό ακριβώς ρωτάω , για να δούμε αν έχει παραμόρφωση και όταν παίζει κάποιο 5.1 αρχείο ή μόνο όταν έχει το ματριξ ανοιχτό για να ακούσει κάποιο πχ Mp3 σε 5.1

Anyway VampireBlaster , δοκίμασε να παίξεις αυτό http://www.insomnia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=27873&d=1268316379

(με κλειστό Matrix :P) και πες πως ακούγεται

Δημοσ.

ολα ειναι στο 100%

Βάλτα όπως σου είπα γιατί λαμβάνοντας υπόψη ότι έχεις μακρύ καλώδιο υπάρχουν απώλειες και γι' αυτό ακούγονται σιγά. Τα μπροστινά και κεντρικό τα έχεις στα 50 εκατοστά, φυσικό είναι να ακούγονται δυνατότερα. Μείωσέ τα και βάλε 100% τα πίσω.

Δημοσ.
το matrix, οταν μιλαμε για ηχο σε 5.1 θα ειναι παντα OFF. το χρησιμοποιεις ΜΟΝΟ σε στερεοφωνικο ηχο για να σου προσδιδει την ψευδαισθηση του 5.1 !!!

οντως τωρα που το ειπες το διαπιστωσα... χωρις matrix mode παιζουν καλυτερα

και εσύ από την ερώτηση μου κατάλαβες ότι δεν ξέρω τι είναι Matrix; (3 θαυμαστικά :P)

Anyway VampireBlaster , δοκίμασε να παίξεις αυτό http://www.insomnia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=27873&d=1268316379

(με κλειστό Matrix :P) και πες πως ακούγεται

χαχαχα τελειο! ακουγονται ολα οντως!

ολα ειναι στο 100%

Βάλτα όπως σου είπα γιατί λαμβάνοντας υπόψη ότι έχεις μακρύ καλώδιο υπάρχουν απώλειες και γι' αυτό ακούγονται σιγά. Τα μπροστινά και κεντρικό τα έχεις στα 50 εκατοστά, φυσικό είναι να ακούγονται δυνατότερα. Μείωσέ τα και βάλε 100% τα πίσω.

το εβαλα τα μπροστα στο 80 τα πισω στο 100 αλλα και παιζουν ολα το ιδιο ευχαριστω :-D

Δημοσ.
Δεν παίζει ρόλο το μήκος του καλωδίου για την ένταση...

Φαντάζομαι ότι δεν έχεις καλώδιο 50μέτρα!!!

Σε μικρής διατομής καλώδια παίζει ρόλο.

το εβαλα τα μπροστα στο 80 τα πισω στο 100 αλλα και παιζουν ολα το ιδιο ευχαριστω

Τι να σου πώ, εντύπωση μου κάνει. Εγώ τα μπροστά τα έχω στο 80% και στα games έχω πολύ καλύ αίσθηση surround.

Δημοσ.
Σε μικρής διατομής καλώδια παίζει ρόλο.

Χμμμ... Ανάλογα... Αν μιλάμε για πολλά μέτρα ναι.

Εδώ φαντάζομαι ότι μιλάμε για διαφορές των 4-5 μέτρων... Εκεί σίγουρα δεν παίζει!

Εκτός πια αν το πρόβλημα βρίσκεται στα καλώδια. Πήγαινε πάρε από ένα κατάστημα ηλεκτρονικών καλώδιο για ηχεία να τελειώνεις! Το κλασικό μαύρο με κόκκινο που είναι. Πες του και πόσα Watt είναι τα ηχεία και όλα κομπλέ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...