clockwork Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 εχω αμφιβολιες για το αν ο υπνωτισμος ανηκει στην επισημη επιστημη της ψυχολογιας, (βλεπε παραψυχολογια), παρ'ολα αυτα, ποιο το οφελος απο εναν υπνωτισμο στον ασθενη?
NoD Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 εχω αμφιβολιες για το αν ο υπνωτισμος ανηκει στην επισημη επιστημη της ψυχολογιας, (βλεπε παραψυχολογια), παρ'ολα αυτα, ποιο το οφελος απο εναν υπνωτισμο στον ασθενη? Ανήκει. Στην ψυχοθεραπεία κι εφαρμόζεται.
Skylined Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 A, δηλαδη με τον υπνωτισμο κανεις αναδρομες σε προηγουμενες εμπειριες σου, πχ. μια γκομενα που δεν μου καθησε ή μια γατα που κρεμασα για να διασκεδασω?Ειναι σιγουρο οτι ο υπνωτιστης θα με κανει να τα περιγραψω αυτα? Και πως θα γινει, θα μου κουναει το εκκρεμες μεχρι να γινουν τα βλεφαρα μου βαρεια?... και μετα θα του μιλαω αν και κοιμωμενος? Να σε βάλουμε καθηγητή στην έδρα ψυχολογίας
alexx20 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Ανήκει.Στην ψυχοθεραπεία κι εφαρμόζεται. Εσυ ακουγεσαι καταρτισμενος... για πεσμας λοιπον, οντως μπορει καποιος να σε υπνωτισει κουνωντας ενα εκκρεμες και θα ακους και θα μιλας μεν αν και κοιμωμενος? και θα σε ελεγχει απολυτα? πχ. "εισαι σκυλος, γαβισε!" κι εσυ γαβγιζεις? Θα ηθελα να ζησω μια τετοια εμπερια γιατι νομιζω οτι σε μενα δεν θα επιανε...
javavall Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Χτες είχαν πιάσει το θέμα του υπνωτισμού οι Mythbusters... "Confirmed"
alex_000 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Υπνωτισμός... υπάρχει και δουλευει αλλά οχι όπως στις ταινιες που υπνωτίζουν καποιον και του περνανε μυνήματα τα οποια ενεργοποιούν με καποιο trigger και αυτος γίνεται δολοφόνος ζόμπι η οτιδήποτε αυτά δεν γίνονται. Δεν είναι όλοι οι ανθρωποι "υπνωτίσιμοι" και απο οτι ξερω πρεπει να εχεις ανοιχτό μυαλο και διαθεση να το κανεις δεν είναι οτι ο αλλος θα προσπαθει να σε υπνωτισει ενω εσυ θα εχεις κλειστα αυτια και ματια φωναζoντας ΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑ και θα τα καταφέρει. Ο υπνωτισμός απλά φερνει στην επιφάνεια το "υποσυνείδητο" με πολλές ιδιότητες που αυτό συνεπάγεται και μπορει να βοηθήσει σε πολλά επίπεδα με διαφορους τρόπους. Η βελτιωση της μνήμης για κάποιο γεγονός η η βοήθεια για να κόψεις το κάπνισμα παίζει , το να σε υπνωτίσουν να κανεις κατι παρα την θελησή σου η το να δεις προηγούμενες ζωες , το χριστο φανταρο, να ρίχνεις καλυτερα ταρω η ποιο ζώδιο θα παντρευτείς δεν παίζει. Καλο είναι να μην συνδέουμε υπνωτισμό με ζωδια , καφέδες , ταρώμαντιες , προηγούμενες ζωες , κληρονομικά χαρίσματα, φαντάσματα και ασημωσε να σου πω την μοιρα σου Προτείνω: mythbusters season 5 episode 8 [ame]http://www.youtube.com/watch?v=0RzUgcq5j78[/ame] http://smashingtelly.com/2007/10/22/mythbusters-hypnosis-myths/ darren brown : the heist (5 parts στο you-tube το ποιο γαματο video Που εχει υπαρξει στην ιστορία της ανθρωπότητας αν δεν είναι τελειως στημένο δηλαδη ποτε δεν ξες) http://vimeo.com/1677179 [ame]http://www.youtube.com/watch?v=D9c2l4oD5AY[/ame] Darren Brown Vs Robbin Williams - αυτο το πιο πιθανό είναι να είναι το needle in arm trick αλλα ειναι γαματο anyway [ame]http://www.youtube.com/watch?v=wsfg6KlHSJc&feature=related[/ame] Οποιος ξέρει αγγλικα την εκανε λαχειο σας εχω 100 λεπτα χρυσάφι. Δείτε τα ανεξαρτητα αν τον ενδιαφέρει η hypnosis η οχι ειναι entertainment σε άλλο level που στην ελληνική τηλεόραση θα δουν τα παιδια μας το 2150 (σν ειναι τυχερα)
alexx20 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Aπο ενα χτεσινο επεισοδιο των Mythbusters βρηκα κι εγω την αφορμη για το θρεντ αυτο, δοκιμασαν να δουν αν μεσω υπνωτισμου οι μαρτυρες ενος γεγονοτος θα θυμουνταν λεπτομερειες ενος συμβαντος που δεν θυμουνταν στο ξυπνητο τους... και καποιες τις θυμηθηκαν. Πχ. θυμηθηκαν τι εγραφε το μπλουζακι καποιου. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι ο υπνωτιστης τους εκανε κατι σαν λαβη καρατε και αμεσως επεσαν σε καστασταση υπνωσης... Αν αυτο το πραγμα οντως δουλευει τοτε γιατι δεν ειναι καθιερωμενο στην αστυνομια παρα μονο περιστασιακα? Aν βοηθαει στην υγεια τοτε γιατι δεν ειναι καθιερωμενο στην Ιατρικη?
Skylined Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Aν βοηθαει στην υγεια τοτε γιατι δεν ειναι καθιερωμενο στην Ιατρικη? Γιατί η σημερινή ιατρική δεν είναι προληπτική. Όποιος θέλει πρόληψη, δηλαδή να έχει καλή σωματική και ψυχική υγεία πρέπει να ψάξει από μόνος του. Η ιατρική καταπιάνεται μαζί σου αφού έχεις κακοποιήσει τον εαυτό σου και ως συνέπεια έχεις βγάλει κάποιο πρόβλημα.
alexx20 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Ετσι οπως τα ειπε ο συνονοματος φιλος δεν ειναι προληψη. Μηπως γιατι δεν αναγνωριζεται, οπως γινεται και με το βελονισμο?
nickarmy Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 επειδή σου κλείδωσαν το θέμα το κάνω επικόλληση εδώ πολύ σπάνια (μάλλον) που να ξέρω... αλλά κάτι αμεικανίστικα (καταλαβαίνεται τι λέω..) είναι χαζομάρες (το μόνο που δεν έχει αναφερθεί στο φορουμ είναι πότε τελικά θα γίνει η δευτέρα παρουσία)
NoD Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Εσυ ακουγεσαι καταρτισμενος... για πεσμας λοιπον, οντως μπορει καποιος να σε υπνωτισει κουνωντας ενα εκκρεμες και θα ακους και θα μιλας μεν αν και κοιμωμενος? και θα σε ελεγχει απολυτα? πχ. "εισαι σκυλος, γαβισε!" κι εσυ γαβγιζεις? Θα ηθελα να ζησω μια τετοια εμπερια γιατι νομιζω οτι σε μενα δεν θα επιανε... Όχι, δεν έχω καμμία σχέση με το αντικείμενο, απλά τυχαίνει να το γνωρίζω.
alexx20 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Ναι, αυτο λεω. Πεσμας λοιπον τι γνωριζεις ξεκινωντας απ τα ερωτηματα μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.