cocoflop Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Γειά σας παιδιά, θέλω να συνδεθώ σε μια βάση δεδομένων MSSQL με την PHP, το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας Webhost είναι το FreeBSD 7.x. Το έχω ψάξει καλά το θέμα αλλά δεν έχω καταλήξει κάπου. Ένας περιορισμός που έχω είναι ότι βρίσκομαι σε VPS, οπότε ότι κάνω θα πρέπει να είναι σε δικά μου directories και όχι του συστήματος (δεν έχω δικαίωμα εγγραφής). Το πρόβλημα ξεκινά από εδώ: >$connection = odbc_connect("Driver={SQL Server Native Client 10.0};Server={$host};Database={$database};", $username, $password); Το οποίο μου επιστρέφει: Warning: odbc_connect() [function.odbc-connect]: SQL error: [iODBC][Driver Manager]Specified driver could not be loaded, SQL state IM003 in SQLConnect in databaseodbc.class.php on line 12 Connection failed: [iODBC][Driver Manager]Specified driver could not be loaded Warning: odbc_close(): supplied argument is not a valid ODBC-Link resource in databaseodbc.class.php on line 24 O κωδικός σφάλματος ΙΜ003 σημαίνει πως δεν βρέθηκε αυτός ο συγκεκριμένος driver. Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο;
Uberalles_gr Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Μπορεί και να πω βλακεία, λοιπόν μπορεί το .ini αρχείο σου να μην υποστηρίζει αυτή την βιβλιοθήκη και θα πρέπει να μπεις στο .ini αρχείο και να το βγάλεις από τα σχόλια (συνήθως είναι σε σχόλια)
cocoflop Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Ευχαριστώ για την απάντηση. θα πρέπει να μπεις στο .ini αρχείο και να το βγάλεις από τα σχόλια Εννοείς το αρχείο το php.ini έτσι; Καλή ιδέα, αυτό το τσέκαρα. Βλέπω από το phpinfo πως παίζει --with-iodbc. ODBC Support enabled Active Persistent Links 0 Active Links 0 ODBC library iodbc ODBC_INCLUDE -I/usr/local/include ODBC_LFLAGS -L/usr/local/lib ODBC_LIBS -liodbc Directive Local Value Master Value odbc.allow_persistent On On odbc.check_persistent On On odbc.default_cursortype Static cursor Static cursor odbc.default_db no value no value odbc.default_pw no value no value odbc.default_user no value no value odbc.defaultbinmode return as is return as is odbc.defaultlrl return up to 4096 bytes return up to 4096 bytes odbc.max_links Unlimited Unlimited odbc.max_persistent Unlimited Unlimited Σε Windows που έχω localhost γίνεται σύνδεση με ODBC απευθείας (η βάση είναι remote). Απορώ γιατί υπάρχει πρόβλημα με το Linux με αυτό τον driver...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.