manimanitu Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 'Οταν πρωτοέστησα το σύστημα της υπογραφής μου είχα πρόβλημα με τα win 7 64 και τον ahci καθώς έκανε restart κατά το boot. Τελικά με τη γνωστή ρύθμιση της registry δούλεψε κανονικά. Μετά από κάποιο firmware update του ssd και κάποια φορμάτ ο ahci δεν δούλευε πάλι αλλά αυτή τη φορά πολύ πριν τα windows. Όσο κι αν έψαξα τότε δεν βρήκα άκρη οπότε το άφησα σε IDE. Χθες μετά από ένα bios update ήμουν περίεργος να ξαναδώ το θέμα μήπως και βρεθεί καμιά λύση. Ο ahci δεν δουλεύει ακόμα. Για την ακρίβεια μόλις βάλω τον ahci στο bios και κάνω restart, μετά την αρχική οθόνη φτάνει σε μια μαύρη που γράφει κάποια στοιχεία και κολλάει εκεί. (εικόνα) Το χειρότερο είναι ότι όλο αυτό γίνεται προτού έχω τη δυνατότητα να μπω στο bios και να το γυρίσω πάλι σε ide οπότε κάπε φορά που κολλάει εκεί πρέπει να κάνω clear cmos ώστε να επαναφέρω το bios. Το ίδιο γίνεται και αν επιλέξω raid. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει μιας και στις αρχές είχε δουλέψει κανονικά. Να φταίει το νέο firmware του ssd; Κάποιος driver; Δεν με ενοχλεί να το έχω σε ide αλλά αν κάποιος έβρισκε τη λύση θα ήμουν ευγνώμων.
Nik.K Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Μερικοι SSD δεν "γουσταρουν" το Ahci, βλεπε Gskill πχ. Τωρα θεμα Drivers εκτος λειτουργικου δεν υπαρχει. Οπως και να εχει αν δεν σε ενδιαφερει να βγαζεις και να βαζεις SATA συσκευες ενω εισαι στα Windows γυρνα το σε IDE και αστο εκει.
DioNiSis_000 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 η μητρικη αυτη εχει 2 sata controllers εχεις δοκιμασει να συνδεσεις το δισκο και σε μπλε και σε ασπρη θηρα στη μητρικη? να δεις μηπως αναγνωριζει μονο το εναν controller, το πιθανοτερο ειναι τα 7 να αναγνωριζουν μονο τον intel controller χωρις driver και οχι τον gigabyte.
manimanitu Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Απ' την αρχή στους μπλε τον είχα και δούλευε. Επίσης δεν τίθεται θέμα να μην γουστάρει ahci o ssd γιατί δούλευε μια χαρά. Όπως είπα δεν με πειράζει να τον έχω σε ide αλλά είναι σπαστικό να ξέρεις ότι δεν λειτουργεί κάτι που ήταν αρχικά εντάξει.
caution Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 ...αλλά είναι σπαστικό να ξέρεις ότι δεν λειτουργεί κάτι που ήταν αρχικά εντάξει. Σε νιώθω πέρα ως πέρα Έχεις τσεκάρει αν αντιμετωπίζουν και άλλοι το πρόβλημα μετά από το update;
SpirtouLisS Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 ποτε δεν καταλαβα γτ να πειραζουμε κατι που λειτουργει σωστα. και εγω ο ιδιος δεν αφηνω driver και firmware outdated αλλα τελικα στο τελος...τι κερδιζουμε?
caution Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 EEεε συνήθως όλο και κάποια τρύπα μπαλώνεται με τα updates, βελτιώνονται compatibilities, performances και καμιά φορά προστίθενται και functions (π.χ. trim)... από την άλλη, υπάρχει και η σχολή του, όσο δουλεύει - δεν το πειράζουμε
manimanitu Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Ε για καλό έβαλα το τελευταίο firmware στον ssd. Δεν έχω δει κάποιον να έχει πρόβλημα μετά το firmware update οπότε δεν ξέρω αν είναι αυτό. Λογικά αν υπήρχε πρόβλημα δεν θα είχαν βγάλει νέο; Αντίστοιχο πρόβλημα μ' εμένα βρήκα εδώ http://forums.tweaktown.com/f69/ga-ex58-ud5-ahci-problem-37535/ ΥΓ Είναι καλύτερο να έχεις νέο firmware και να είσαι σε ide ή να έχεις παλιό firmware και να είσαι σε ahci; Ιδού η απορία;
Nik.K Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Γενικα δεν θα δεις διαφορες και σε Ahci πολλες εταιρειες συνιστουν να μην εχεις το συστημα γιατι υπαρχουν αρκετα θεματα με κοληματα κτλ κτλ κτλ.
alexis333 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Να πω και εγω τον πονο μου ... Οταν αγορασα τον SSD μου σαν παιδι και εγω δοκιμασα να το βαλω σε Achi mode και μου εβγαζε κατι παρομοιο (δεν θυμαμαι αν ηταν το ιδιο μνμ ) .... Βασικα εμενα προσπαθουσε να μπει και στα παραθυρα αλλα μολις εφτανε να φορτωσει εκανε μπλε οθονες .... Μετα απο κανα chkdsk και αλλα διαφορα εκατσε και με ACHI mode αλλα δε μου αρεσε αυτη η εμπειρια ....
manimanitu Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Πέρασε πολύς καιρός αλλά μιας και πλέον δουλεύει σε ahci είπα να ποστάρω πως έφτιαξε μήπως και βοηθήσει κάποιον. Αυτό που έκανα ήταν να περάσω το F9 bios που θυμάμαι ότι δούλευε ok και μετά ξανά το F12. Αμέσως bootαρε σε ahci. Μπορεί να είναι σύμπτωση αλλά τώρα δουλεύει κανονικά.
LouCi4er Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Πέρασε πολύς καιρός αλλά μιας και πλέον δουλεύει σε ahci είπα να ποστάρω πως έφτιαξε μήπως και βοηθήσει κάποιον. Αυτό που έκανα ήταν να περάσω το F9 bios που θυμάμαι ότι δούλευε ok και μετά ξανά το F12. Αμέσως bootαρε σε ahci. Μπορεί να είναι σύμπτωση αλλά τώρα δουλεύει κανονικά. Αφου το εφτιαξες παλι καλα. Αυτο που υποψιαζομαι εγω ειναι οτι μπορει να μην ειχε γινει σωστα το bios update γιαυτο και δεν σου δουλευε το ACHI.Τωρα που το ξαναπερασες μπορει να εκατσε καλυτερα γιαυτο και δουλευει. ΥΓ:Αυτες οι Gigabyte ρε παιδι μου,καλες αλλα ολο κατι τετοια χαζα διαβαζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.