mentoras99 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Θα κανω μια μετακομιση σε λιγο καιρο. Επειδη καποια απο τα τωρινα πραγματα μου δεν θα τα παρω στο νεο σπιτι, θα τα παω να τα αποθηκευσω στην αποθηκη ενος γνωστου μου. Δεν ξερω ποσο καιρο θα τα αφησω εκει, μπορει και χρόνια. Μιλαμε κυριως για επιπλα, αλλα και καποιες ηλεκτρικες συσκευες. Εννοειται οτι ολα θα ειναι τυλιγμενα με το πλαστικο υλικο με τις φυσσαλιδες, για προστασια απο χτυπηματα, σκονη κλπ. Ο γνωστός μου μου λεει, οτι στα 20 χρονια που εχει την αποθηκη, δεν εχει δει ποτε του σημαδια απο ποντικι μες την αποθηκη. Ωστοσο, επειδη θελει να ειναι και καλλυμενος-και δεν τον κατηγορω γι'αυτο-μου λεει οτι δεν μπορει να εγγυηθει γι αυτο απολυτα και για το μελλον, διοτι πχ, μπορει να αφησει λιγη ωρα ανοικτη την πορτα της αποθηκης, και μεχρι να γυρισει το βλεμμα του αλλου(αν κανει κατι αλλο εκεινη τη στιγμη), να τρυπώσει κανένα ποντικι μέσα! Ολα ειναι πιθανα, κι εγω τι να προσθεσω πανω σε αυτο? Ο λογος που ανοιξα το θεμα, ειναι η φοβία μου μην μου χαλασουν τα πραγματα στην αποθηκη, απο τι αλλο, απο ποντικια. Οπως ειπα θα τα εχω συσκευασμενα, αλλα αν αυτα εμφανιστουν αυτο δεν λεει τιποτε. Υγρασιες και νερα δεν υπαρχουν, οποτε δεν εχω αλλο φοβο. Το θεμα ειναι, just in case που λενε, για την κακια στιγμη που καποιο τρωκτικο κανει την εμφανιση του, εγω μπορω να παρω καποια προληπτικα μετρα πριν μου συμβει καμια σοβαρη φθορα; Σκεφτηκα, απλοϊκα ισως, να βαζω καθε χρονο ποντικοφαρμακο τριγυρω απο τα πραγματα. Δεν ξερω αν ειναι η καλυτερη λυση. Δεν ξερω αν είναι καν λυση. Εχετε εσεις να προτεινετε καποιες λυσεις και τροπους προφυλαξης για το θεμα; Ειναι λογική η ανησυχια μου ή οχι και τι να κανω;
buzzad Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 1) Τακτική καθαριότητα 2) Καλή συντήρηση του χώρου (γενικότερα). 3) Να μην υπάρχουν υπολείμματα τροφών στο δάπεδο. 4) Παγίδες. Πέρα από αυτά δεν παίζει κάτι άλλο...!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.