fastmanakos Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Είχα την εντύπωση ότι degrade μπορεί να προκύψει αν δώσεις πολλά βόλτ για vcore, δεν ήξερα ότι μπορεί να προκύψει και απο τις θερμοκρασίες.ΧΜΜΜ δηλαδή αν τρέξω 2-3 φορές τον μήνα πρόγραμμα που κανει το pc να φτάσει 70-75 μπορεί να γίνει μαμακία ε;;
liopyr Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Είχα την εντύπωση ότι degrade μπορεί να προκύψει αν δώσεις πολλά βόλτ για vcore, δεν ήξερα ότι μπορεί να προκύψει και απο τις θερμοκρασίες.ΧΜΜΜ δηλαδή αν τρέξω 2-3 φορές τον μήνα πρόγραμμα που κανει το pc να φτάσει 70-75 μπορεί να γίνει μαμακία ε;; Όχι, ούτε καν. Αν παίζεις καθημερινά σε τέτοια temps, σε βάθος χρόνου μπορεί να αρπάξει degrade ο επεξεργαστής. Μη πανικοβάλλεσαι.
phanispal Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Έχει αναφερθεί στο παρελθόν review στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η σημασία της τάσης σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες στο degrade μιας cpu. Αν το βρω θα το postάρω.
nostredei Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Το intelburntest linpack είναι. Οποτε εκει ειμαι κομπλε γιατι δουλεβει στουσ 64 βαθμους......
Heatspreader Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Να σε ρωτήσω κάτι;Είχε γράψει ένας φίλος εδώ μέσα (και μου φάνηκε λογικό) να μήν κοιτάμε τόσο τις υψηλές θερμοκρασίες σε intel burn test κλπ γιατί ποτέ ο υπολογιστής δεν θα πιεστεί τόσο.Και μου φάνηκε πολύ λογικό όντως.Εγώ πχ πιάνω 85 μέγιστη σε maximum settings στο intel burn test αλλά μέχρι τώρα στο πισί η μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχω συναντήσει είναι 63-64 βαθμοί και αυτό σε render στο premiere κλπ.Αλλά μου έκανε εντύπωση που γράφεις για 75 βαθμούς μόνο σε linpack.Γιατί έτσι; Είναι μία άποψη και αυτή. Η γνώμη μου είναι αντίθετη όμως. Θέλω το PC μου να ξέρω ότι είναι Stable και ας μη χρειαστεί έστω και αν το ξέρω ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να δεχτεί τόσο μεγάλο φόρτο. Πράγματι είναι σχεδόν αδύνατο κάποια εφαρμογή να φτάσει τις θερμοκρασίες του linpack, αλλά δεν πρόκειται και για διαφορά 20C που βλέπεις εσύ. Ακόμα και σε gaming έχω δει θερμοκρασίες πολύ κοντά σε αυτές του linpack (~5C διαφορά). Διαφωνώ! Τόσο καιρό δοκίμαζα με Prime95 και Blend. Όταν δεν ήμουν πολύ σίγουρος για το CPU, δηλαδή στις πρώτες απόπειρες για OC, έβαζα τη πρώτη επιλογή. Σήμερα βλέποντας το Topic και "βολεμένος" πλέον στα 3,6GHz, έτρεξα το IntelBurn Test και έπαθα πλάκα. Όταν λέμε έπαθα πλάκα, τρελάθηκα!!! Το Test το πέρασα επιτυχώς, αλλά τέτοιες θερμοκρασίες δεν είχα δει ποτέ στο CPU μου ποτέ των ποτών!!! Με τις θερμοκρασίες του Prime και με τάση στο CPU 1.4V με όλες τις άλλες τάσεις στη μητρική στο ελάχιστο δυνατό που μου επιτρέπει να επιλέξω το BIOS είδα τις τρελές θερμοκρασίες που σας παραθέτω παρακάτω, που ναι είναι 20C παραπάνω από το Prime95, πόσο μάλλον από μία απαιτητική εφαρμογή! IntelBurn Test Prime95 Να σημειώσω μάλιστα ότι οι αρχικές θερμοκρασίες που βλέπουμε στο Prime95 είναι ήδη ανεβασμένες, λόγω του ότι πριν από αυτό, έτρεξα το IntelBurn Test.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.