nostredei Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 καλησπερα εχω ενα intel core 2 duo 6600 sta 2,4 προσφατα τον ανεβασα στα 3,1 με ρευμα 1,4 δοκιμασα να το ανεβασω παραπανω αλλα λογω θερμοκρασιας και μνημης ram πιθανοτατα δεν με αφησε το προβλημα μου ειναι το εξης......ενω στο πριμε τεστ το περναει με το πολλη 57 βαθμους ενα αλλο προγραμμα οπως ειναι το intelburn μολις φτασω στο 3ο με 4ο τεστ μου λεει πως δεν ειμαι σταθερος και με κοβει τι μπορει να φταιει γι αυτο μηπως οντως δεν ειμαι τελικα σταθερος......μηπως θελουν ανεβασμα και οι καρτες μου ραμ ?
d3m0n Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Πες αναλυτικά το σύστημα σου, για να το πιάσουμε απ' την αρχή το πράγμα.
nostredei Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 σωστα εχετε δικιο σε αυτο λοιπον intel core 2duo e6600 2,40GHz-socket 775 LGA-motheboard p5b asus-ati radeon 4850 1gb-ram kingston 2gb DDR2
phanispal Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Η απλή P5B; Αν ναι, δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις και πολλά. Τι stepping είναι ο Ε6600 σου (μπορείς να το δεις τρέχοντας το cpu-z) ;
nostredei Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 καλημερα πρωτα απ ολα.ναι μαλλον ειναι η απλη,στο cpuz βλεπω stepping 6.....δε θυμαμε το προγραματακι που βγαζει φωτος να στο ανεβασω να το δεις,ισως ετσι θα καταλαβαινες ποιο πολλα να με βοηθουσατε.
d3m0n Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Πες μας το revision του επεξεργαστή σου, όχι το stepping. ΥΓ: Καλημέρα.
george_o/c Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Σε Conroe E6600 δεν παίζει τον παραμικρό ρόλο το stepping και το revision του CPU... Το 99% αυτών ήταν B0. Από 'κει και πέρα είναι ανάλογα το κομμάτι. Ο δικός μου για 3600MHz SPi 32M stable ήθελε 1.58Vcore. Υπήρχαν κομμάτια που έπαιζαν 24/7 κανονικότατα σε αυτά τα MHz και δεν ζητούσαν περισσότερα από ~1.45V
liopyr Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Αν δεν σου βγαζει linpack, δεν είσαι stable. Μη βασίζεσαι μόνο στο prime, θα το βρεις μπροστά σου. Αν δεν σε κόβουν οι μνήμες, δώσε ρεύμα, αντέχει. Αν παίζεις πάνω από 75C σε linpack, άλλαξε ψύκτρα ή άθλημα.
nostredei Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 καλημερα σε ολους το revision λεει b2.αν θες liopyr βοηθησε με με το linpack γιατι μπαινω εγω να το κατεβασω και βρισκω φολες ευχαριστω παντως παιδια για το ενδιαφερων σας και οποια βοηθεια σας.
fastmanakos Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Αν παίζεις πάνω από 75C σε linpack, άλλαξε ψύκτρα ή άθλημα. Να σε ρωτήσω κάτι;Είχε γράψει ένας φίλος εδώ μέσα (και μου φάνηκε λογικό) να μήν κοιτάμε τόσο τις υψηλές θερμοκρασίες σε intel burn test κλπ γιατί ποτέ ο υπολογιστής δεν θα πιεστεί τόσο.Και μου φάνηκε πολύ λογικό όντως.Εγώ πχ πιάνω 85 μέγιστη σε maximum settings στο intel burn test αλλά μέχρι τώρα στο πισί η μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχω συναντήσει είναι 63-64 βαθμοί και αυτό σε render στο premiere κλπ.Αλλά μου έκανε εντύπωση που γράφεις για 75 βαθμούς μόνο σε linpack.Γιατί έτσι;
liopyr Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Ακόμα και κάθε φορά που τρέχεις linpack για να διαπιστώσεις αν είναι stable να παίζει σε τέτοιες θερμοκρασίες φτάνει imho. Πράγματι είναι σχεδόν αδύνατο κάποια εφαρμογή να φτάσει τις θερμοκρασίες του linpack, αλλά δεν πρόκειται και για διαφορά 20C που βλέπεις εσύ. Ακόμα και σε gaming έχω δει θερμοκρασίες πολύ κοντά σε αυτές του linpack (~5C διαφορά).
fastmanakos Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 πάντως το περισσότερο που έχω δεί σε game (αν και δεν παίζω ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια δν έχω και την κατάλληλη κάρτα γραφικών βλέπεις) είναι 64 βαθμοί μάξ μετά απο 1.5 ώρα l4d2.Και κατα κύριο λόγω δηλαδή surfing κανα τραγουδάκι κλπ πάω απο 36-43.Απλά έχω την εντύπωση ότι εμάς μας νοιάζει η "απόσταση" που έχει η θερμοκρασία απο το tjmax στην καθημερινότητα που σίγουρα είναι κοντά στους -10 απο αυτό που γίνεται στο linpack.Εσύ δηλαδή πιστέυεις ότι παίζω επικίνδυνα παιχνίδια που έχω 85 στο linpack;
liopyr Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Αν ξεπερνάς τους 70-75C σε φυσιολογικές εφαρμογές, υπάρχει κίνδυνος degrade της cpu σε βάθος χρόνου, ανάλογα και την cpu φυσικά. Αν πιστεύεις πως δεν φτάνεις ποτέ σε αυτά τα όρια, δεν έχεις πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.