Προς το περιεχόμενο

Ελεος με τη HoL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια ειχα connex 8mb και επιανα 4-5.7 χωρις jitter ή packet loss με πολυ καλo ping.

Εβαλα HoL 24mb (παραδοξως φθηνοτερη απο τα 8 του ΟΤΕ) και εχω μισο ή 1.5 mb στην καλυτερη με κατι τρελα ping κλπ.

Απο τη μια μερα στην αλλη. Εφερα και ηλεκτρολογο, ολα καλα εδω.

πώς γκένιν ατό ;

Επισης, αν καποιος εχει κονε στη HoL να τους πειτε πως ειναι για τα πανηγυρια η υποστηριξη τους.

Στην Τellas και τον ΟΤΕ που ημουν επαιρνες, σε συνεδεαν με την τεχνικη υποστηριξη, μιλουσες οσπου να το λυσεις.

Εδω παιρνεις, σου λενε ναι το σημιωνω ευχαριστουμε γεια σας, σε παιρνουν μετα απο 24 ωρες να σου πουν οτι δεν ξερουν τι εχεις. Παντα αυτο.

Μπορει καποιος να με βοηθησει; μιλαμε για να ανοιξω το φορουμ εδω εκανα 30'' ειναι ελεηνη η κατασταση.

(τωρα διαβαζω το "Σωστή εγκατάσταση ADSL και συναγερμος: Οδηγίες προς ναυτιλομένους" αν και δεν εχω προβλημα με τη συνδεσμολογια... δεν εχω να χασω κατι)

Δημοσ.

Νομίζω πως στη HOL ασχολούνται πιο πολύ με το να σε ενοχλούν στο σπίτι για να σου προτείνουν πακέτα παρά με το να λύνουν προβλήματα των συνδρομητών τους.

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι μιλάς με τους τεχνικούς της HOL και όχι με τις γραμματείς?Αν δεν βρείς το τηλέφωνο της τεχνικής υποστήριξης (αναφέρεται κάπου στα χαρτιά),επέμενε να σε συνδέσουν με το τεχνικό τμήμα.Το πρόβλημα ενδέχεται να είναι στον ΟΤΕ και για αυτό να τα βλέπουν όλα σωστά.

Δημοσ.
Είσαι σίγουρος ότι μιλάς με τους τεχνικούς της HOL και όχι με τις γραμματείς?

και με τους δύο μιλάς απαραιτήτως.

τώρα θα δω μήπως και βρω το τηλέφωνο του τεχνικού τμήματος πουθενά χαντακωμένο στα χαρτιά...

Δημοσ.

Εγω εχω hol double play και οποτε ειχα προβλημα επερνα τηλ και μου το εφτιαχναν αμεσως

Δημοσ.
Ρε παιδια ειχα connex 8mb και επιανα 4-5.7 χωρις jitter ή packet loss με πολυ καλo ping.

Εβαλα HoL 24mb (παραδοξως φθηνοτερη απο τα 8 του ΟΤΕ) και εχω μισο ή 1.5 mb στην καλυτερη με κατι τρελα ping κλπ.

...

Οι τιμές που αναφέρεις ( 4-5.7 και εχω μισο ή 1.5 mb) είναι οι τιμές που "κλείδωνες στο router ή οι τιμές που κατεβάζεις; Επίσης μπορείς να γράψεις τις μονάδες μέτρησης;

Έχεις "καλωδιώσει" τηλέφωνα και router όπως λένε οι οδηγίες; Αν θυμάμαι καλά η hol παρέχει voip (όπως η cyta) οπότε πρέπει να προσέξεις τις συνδεσμολογίες

edit: Τώρα πρόσεξα την ημερομηνία. Μάλλον το έφτιαξε

Δημοσ.
Οι τιμές που αναφέρεις ( 4-5.7 και εχω μισο ή 1.5 mb) είναι οι τιμές που "κλείδωνες στο router ή οι τιμές που κατεβάζεις; Επίσης μπορείς να γράψεις τις μονάδες μέτρησης;

Έχεις "καλωδιώσει" τηλέφωνα και router όπως λένε οι οδηγίες; Αν θυμάμαι καλά η hol παρέχει voip (όπως η cyta) οπότε πρέπει να προσέξεις τις συνδεσμολογίες

edit: Τώρα πρόσεξα την ημερομηνία. Μάλλον το έφτιαξε

για μεγκαμπιτ λεω. το ροθτερ μου κλειδωνει στα 24 λογικα, αφου για τοσο πληρωνω.

και τo παλιo κλειδωνε στα 8.

στη συνδεσμολογια δεν εχω κανει κατι διαφορετικο, απλα εβγαλα το Νετ-μοντ γιατι ετσι μου ειπαν απο τη ΗοL. Αφου εβγαλα το νετ-μοντ μετα δεν ειχα τηλ ουτε νετ, και εφερα ηλεκτρολογο οπως μου ηπαν απο τη HoL (ο οτε μου εφερνε δικο του) και το εφτιαξε (+120ε) τωρα λενε οτι πρεπει να βαλω το ρουτερ στην κεντρικη πριζα, δλδ να βρω εθερνετ καλοδιο 10 μετρα (το wireless δεν νομιζω να πιανει μεσα απο 3 ντουβαρια).

αυτο λεει μπορει να γταιει...

ε γιατι δεν ειχε προβλημα και με το κονεξ τοτε;

τεσπα δεν ειμαι ειδικος, θα το κανω και αυτο και θα δουμε....

ευχαριστω για το ενδιαφερον παντως :o

Εγω εχω hol double play και οποτε ειχα προβλημα επερνα τηλ και μου το εφτιαχναν αμεσως

εγω που τους πηρα 5 φορες ως τωρα, παντα μου λενε οτι "το σημειωνουν" και με παιρνουν την επομενη μερα.

Δημοσ.
για μεγκαμπιτ λεω. το ροθτερ μου κλειδωνει στα 24 λογικα, αφου για τοσο πληρωνω.

και τo παλιo κλειδωνε στα 8.

Άρα λες ότι κατέβαζες με ταχύτητες 4-5MB/sec και τώρα κατεβάζεις με 0,5 έως 1,5ΜΒ/sec, σωστά;

Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, αυτό ΔΕΝ γίνεται. Με την γραμμή 8MB θα έπρεπε να κατεβάζεις ΜΕΓΙΣΤΟ περίπου 0,8ΜΒ (800kb)/sec

Επίσης, το 8 και το 24 είναι πραγματικά ΕΩΣ 8 και ΕΩΣ 24. Η πραγματική ταχύτητα που κλειδώνεις (και έχει άμεση σχέση με την ταχύτητα κατεβάσματος) αναφέρεται στο μενου του router και είναι σίγουρα κάτω από 24mbps

στη συνδεσμολογια δεν εχω κανει κατι διαφορετικο, απλα εβγαλα το Νετ-μοντ γιατι ετσι μου ειπαν απο τη ΗοL. Αφου εβγαλα το νετ-μοντ μετα δεν ειχα τηλ ουτε νετ, και εφερα ηλεκτρολογο οπως μου ηπαν απο τη HoL (ο οτε μου εφερνε δικο του) και το εφτιαξε (+120ε) τωρα λενε οτι πρεπει να βαλω το ρουτερ στην κεντρικη πριζα, δλδ να βρω εθερνετ καλοδιο 10 μετρα (το wireless δεν νομιζω να πιανει μεσα απο 3 ντουβαρια).

Ακολούθησε τις οδηγίες που αναγράφονται στις παρακάτω σελίδες και πρόσεξε την συνδεσμολογία (έχει και εικονίτσες)

http://www.hol.gr/default.asp?pid=299&la=1&ct=29&artid=110&stp=3

http://www.hol.gr/default.asp?pid=299&la=1&ct=18&artid=61

Πρόσεξε αν το router γράφει VOIP γιατί έχει διαφορετική συνδεσμολογία (φαίνεται στις παραπάνω σελίδες)

Επίσης τώρα έγραψες για netmod, άρα ήσουν με σύνδεση isdn.

Ο ηλεκτρονικός (ηλεκτρολόγος) έρχεται από την εταιρεία όταν έχει πρόβλημα στο δικό τους τμήμα. Στην περίπτωση σου, πάλι θα πλήρωνες τεχνικό (από τον ΟΤΕ) γιατί θα έκανε ρυθμίσεις σπίτι σου, όχι στο δικό τους δίκτυο.

αυτο λεει μπορει να γταιει...

ε γιατι δεν ειχε προβλημα και με το κονεξ τοτε;

Διάβασε το προηγούμενο για το voip. Όταν παραλαμβάνουμε κάτι, κοιτάμε προσεκτικά τις οδηγίες εγκατάστασης, ζητάμε βοήθεια στο forum (είμαστε εδώ να βοηθήσουμε) και μετά κράζουμε την HOL (και κάθε Hol).

ευχαριστω για το ενδιαφερον παντως

Τίποτα. Με ηρεμία και χωρίς εκνευρισμούς θα βγάλουμε άκρη.

Δημοσ.

isay,

Κοιτα, το router μεσα στα settings του λεει οτι εχω 4-5k kbps download rate,

αλλα οταν κανω speed-test μου λεει οτι εχω 0,5-1,5 mbps download rate

και κατι τρελα Ping του στυλ 300ms και βαλε.

Εξαλου φαινεται και στην πραξη, γι'αυτο αρχισα να το ψαχνω εξαλλου.

Για να ανοιξω μια απλη σελιδα θελει το λιγοτερο 10-15 '' ενω παλια ουτε 1''.

για να κατεβασω αρχειακια 40 mb ξερω γω, με λεει κατι κουλα 1 ωρα και τετοια.

Ασε που στην αρχη μου εβγαζε 88% packet loss και πηγα να παθω εγκεφαλικο :shock:

Αλλα εκλεισα το μανισιο firewall του router (μη βαρατε) και εφτιαξε.

Εγω ετσι κι αλλιως δεν ανοιγω καποιο δικο μου ή των windows.

Αυτο το "κλειδωνει το router" δεν το πολυ-καταλαβα μαλλον.

Εμενα οταν μου πουλησαν το πακετο μου ειπαν 24 λεει max, αλλα μην σε νοιαζει,

τα 18 θα τα πιανεις σιγουρα εκει που μενεις. (1μισι χλμ απο το κεντρο μου).

Εγω ειδημονας δεν ειμαι, αλλα νομιζω οτι οταν με την μεγαλυτερη συνδεση

εχω ταχυτητες χειροτερες απο dial-up, ενω με την μικρη πετουσα, κατι παιζει.

Οσο για το λινκ με τις οδηγιες, το ειδα, δεν εχω κανει κατι διαφορετικο, ολα καλα.

Δεν ειμαι και του ΠΙΚΠΑ :-D

Το ISDN ακομα το εχω, θα το κοψω ομως αυριο-μεθαυριο

γιατι δεν το χρησιμοποιω οπως καταλαβες ;)

Για το VoiP ειχε καποιες ειδικες ρυθμησεις, αλλα ελεγε να τις ακολουθησεις μονο

αν αναβε το "λαμπακι voip" του router, που δεν συνεβει στην περιπτωση μου.

Τωρα περιμενω να ερθει ηλεκτρολογος παλι, να μου αλλαξει 2 πριζες,

γιατι ειναι παλαιας μορφης διπολικες (ετσι με ειπαν) και μπορει να φταιει αυτο.

Αν δεν ειναι αυτο, μπορει να φταιει οτι δεν εχω το router στην κεντρικη πριζα, και θα το τσεκαρω και αυτο.

Βεβαια, δεν το κοβω να αλλαζει τιποτα, καθως δοκιμασα και με τις παλιες πριζες να ειναι εκτος,

και συν τοις αλλοις, το παλιο το router δεν ειχε προβλημα να θελει κεντρικη πριζα.

θα δουμε...

Δημοσ.

Τα έχεις μπερδεψει λίγο . Αν με 8Mbit κλείδωνες στα 4-5Mbit , είναι λογικό και στα 24Mbit να κλειδώνεις περίπου στα ίδια ακόμα και σε αλλο πάροχο .

Επίσης τα Speed-test δεν είναι αξιόπιστα . Δοκίμασε να κατεβάσεις κάτι απο το ftp της HOL π.χ

ftp://ftp.hol.gr/pub/LinuxSection/distributions/Ubuntu/8.04.3/ubuntu-8.04.3-alternate-amd64.iso

και πες τι ταχύτητες πιάνεις

Το μέγιστο που πρέπει να πιάνεις είναι πάνω κάτω 400-500kb/s

Δημοσ.

Κοιτα, το router μεσα στα settings του λεει οτι εχω 4-5k kbps download rate,

αλλα οταν κανω speed-test μου λεει οτι εχω 0,5-1,5 mbps download rate

και κατι τρελα Ping του στυλ 300ms και βαλε.

Είσαι σίγουρος για το 5kbps στο download rate; Δηλαδή κάπου 5000 bps; Αν ναι, τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα γιατί "κλειδώνεις" στα 0,5Mbps οπότε θα κατεβάζεις μέσω υπολογιστή μέγιστο στα 50kbps/sec (δέκα παλιές dialup συνδέσεις)

Τα speedtest να μην τα εμπιστεύεσαι στο απόλυτο (συμφωνώ με τον guido). Ο καλύτερος τρόπος μέτρησης είναι να κατεβάζεις κάτι μεγάλο από τον παροχό σου, χωρίς να απασχολεις με άλλο τρόπο το internet. Όπως λεει ο guido κατέβασε κάτι μεγάλο από το ftp της hol και δες τι ταχύτητες πιάνει (αυτή είναι η πραγματική ταχύτητα κατεβάσματος).

Αυτο το "κλειδωνει το router" δεν το πολυ-καταλαβα μαλλον.

Εμενα οταν μου πουλησαν το πακετο μου ειπαν 24 λεει max, αλλα μην σε νοιαζει,

τα 18 θα τα πιανεις σιγουρα εκει που μενεις. (1μισι χλμ απο το κεντρο μου).

Να δούμε λίγο τα βασικά. Μεταξύ εσένα και του server της hol υπάρχει μια γραμμή που θεωρητικά πιάνει μέχρι 24Μbps. Για τεχνικούς λόγους αυτό το νούμερο είναι πάντα μικρότερο και ανάλογα με τους λόγους (απόσταση, μπρίζες, καλώδια, παρεμβολές, κλπ κλπ) μπορεί να πέσει πάρα πολύ. Όταν λοιπόν λέμε "ταχύτητα που κλειδώνεις" εννοούμε την πραγματική ταχύτητα σύνδεσης μεταξύ εσένα και του server της hol και του νούμερο αυτό φαίνεται ΜΟΝΟ στα στοιχεία του router (download rate). Για παράδειγμα, εσύ μπορεί να κλειδώνεις στα 12Mbps. Κάτι ακόμα. Επειδή (σχεδόν) όλες οι συνδέσεις πέφτουν στο ίδιο κέντρο περιοχής, ανεξάρτητα παροχέα, αν αλλάξεις παροχέα (πχ οτε πας forthnet) η ταχύτητα που θα κλειδώσεις ΔΕΝ αλλάζει δραματικά. Π.χ. από 12 μπορεί να πας 10 ή 13 ΕΚΤΟΣ αν υπάρχουν άλλοι περιορισμοι (βλ παρακάτω).

Άρα στην περίπτωση σου, πρέπει να κοιτάξεις προσεκτικα στις ρυθμίσεις του router και να μας γράψεις τα στοιχεία (download rate, upload rate και SNR signal noise ratio). Ειδικά το SNR δείχνει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με μπρίζες, καλώδια και κλπ. Καλό θα είναι τα νούμερα αυτά να τα δεις ΚΑΙ στην κεντρική μπρίζα, αλλά και στην μπρίζα που θα τον έχεις συνδεμένο και χωρίς να έχεις συνδεμένη ΚΑΜΙΑ αλλα συσκευή ή splitter στο δίκτυο.

Οσο για το λινκ με τις οδηγιες, το ειδα, δεν εχω κανει κατι διαφορετικο, ολα καλα.

Δεν ειμαι και του ΠΙΚΠΑ :-D

Δεν σε θεώρησα του ΠΙΚΠΑ, απλά πολλοί χρήστες συνδέουν ότι τους κατέβεις, χωρίς να διαβάσουν τις οδηγίες (είχα ακούσει ατάκα "μαθαίνω από τα λάθη μου") και μετά μπαίνουν στο forum και κλαίνε ή βρίζουν τις εταιρείες. Οπότε έπρεπε να δούμε τη συνδεσμολογία πρώτα.

Το ISDN ακομα το εχω, θα το κοψω ομως αυριο-μεθαυριο

γιατι δεν το χρησιμοποιω οπως καταλαβες ;)

Με έχεις μπερδέψει. Είσαι στο ιδιόκτητο της hol με double play ή είσαι στο δίκτυο του ΟΤΕ και απλά παίρνεις Internet από το δίκτυο της HOL; Αν δεν κατάλαβες ... πληρώνεις ΚΑΙ πάγιο ΟΤΕ ή όχι; Έχει σημασία σε πιο δίκτυο είσαι.

Τωρα περιμενω να ερθει ηλεκτρολογος παλι, να μου αλλαξει 2 πριζες,

γιατι ειναι παλαιας μορφης διπολικες (ετσι με ειπαν) και μπορει να φταιει αυτο.

Αν δεν ειναι αυτο, μπορει να φταιει οτι δεν εχω το router στην κεντρικη πριζα, και θα το τσεκαρω και αυτο.

Βεβαια, δεν το κοβω να αλλαζει τιποτα, καθως δοκιμασα και με τις παλιες πριζες να ειναι εκτος,

και συν τοις αλλοις, το παλιο το router δεν ειχε προβλημα να θελει κεντρικη πριζα.

Δεν το αποκλείω με την μπρίζα. Σε φίλο μου, με εναλλακτικό παροχό, μια μέρα έχασε τηλέφωνο και νετ. Μετα από ενοχλήσεις και τηλέφωνα και μετρήσεις τελικά άλλαξε την κεντρική μπρίζα (ήταν από τις παλιές με πυκνωτή) ... και όλα έφτιαξαν.

Αν κατάλαβα καλα, δεν παίζεις με VOIP οπότε γιατί δεν δοκιμάζεις να χρησιμοποιήσεις το παλιό router του ΟΤΕ που είχες; Απλά βάλε τις ρυθμίσεις που έχει η hol. Κάνε μια δοκιμή.

Δημοσ.
Isay λέει 4-5k kbps άρα 5000 kbps . Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα αν δεν είναι τυπογραφικό.

Το πρόσεξα αλλά και εγώ ήθελα επιβεβαίωση ότι δεν είναι τυπογραφικό. Είναι κοινό λάθος.

Δημοσ.

Βασικά μεταξύ σοβαρού και αστείου σκέφτηκα οτι το nick Carebear , παραπέμπει σε ορολογία MMORPG , άρα χρησιμοποιεί συχνά τα "5κ Gold" κτλ , οπότε το θεώρησα δεδομένα σαν σωστό.

:P

Δημοσ.

Επειδή εχω και γω HOL και καποια περιοδο προσεξα οτι από τα 6mbps που λενε επιανα μολις 0.6..ειχα μιλησει με την τεχνικη υποστηριξη και αφου δεν μπορεσαμε να βρουμε καποια λυση,σκεφτηκα να αφαιρεσω ολα τα τηλεφωνα απο τις πριζες και οντως μολις αποσυνδεσα ενα τηλεφωνο επιασα αμεσως 4,5-5mbps..γιαυτο δες μηπως εχεις παρομοιο προβλημα και αν ναι τοτε χρειαζεσαι φιλτρο για καθε συσκευη τηλεφωνου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...