greatst Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μόλις τελειώσει το εαρινό εξάμηνο + εξετάσεις (δηλαδή αρχές Ιουλίου), θα προσπαθήσω να βρω χρόνο να μελετήσω τον κώδικα σου ώστε όπου μπορώ να σου πω τι βλέπω στον Mac μου.
parsifal Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 στην latest version κατά την διάρκεια που γίνεται το bandwidth test νομίζω δεν μπορούμε να πατήσουμε STOP... By design είναι αυτό. Στις προηγούμενες εκδόσεις που δεν έκανα disable το Stop button, θα παρατήρησες ότι και να το πατούσες κατά τη διάρκεια του download test, δε σταματούσε. Ε, τώρα το απενεργοποιώ όταν αρχίζει το download test για να μη μπορεί να το πατήσει ο χρήστης και να νομίζει ότι κάτι δεν πάει καλά που δε σταματάει το test. Θα προσπαθήσω να προσθέσω αυτήν τη λειτουργικότητα, αν και απ' ο,τι θυμάμαι την προηγούμενη φορά που αποπειράθηκα, είχα πέσει σε μία άσχημη λούμπα και τα παράτησα! @greatst: Χωρίς να εξετάσεις κώδικα, μπορείς μήπως να μου κάνεις copy-paste εδώ, μέσα σε [noparse] > [/noparse] tags, την έξοδο που παίρνεις δίνοντας σε τερματικό τις παρακάτω εντολές; >ping -c 1 -W 2000 8.8.8.8 >ping -c 1 -W 2000 nonexistentsite.com >traceroute -m 2 -q 1 8.8.8.8 >traceroute -m 2 -q 1 nonexistentsite.com Με ενδιαφέρει οποιαδήποτε κενή γραμμή, όπου κι αν βρίσκεται, γι' αυτό καλό θα ήταν στο copy-paste να συμπεριληφθεί και η γραμμή στην οποία δόθηκε η εντολή. Π.χ. σε Windows η ping αφήνει μία κενή γραμμή πριν αρχίσει το ωφέλιμο output: > C:\Users\parsifal>ping -n 1 -w 2000 www.google.gr Pinging www.l.google.com [74.125.43.106] with 32 bytes of data: Reply from 74.125.43.106: bytes=32 time=98ms TTL=52 Ping statistics for 74.125.43.106: Packets: Sent = 1, Received = 1, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 98ms, Maximum = 98ms, Average = 98ms C:\Users\parsifal> Επίσης ενδιαφέρουν και οι white characters, π.χ. διαδοχικά spaces (γι' αυτό και ανέφερα το CODE tag). Ευχαριστώ προκαταβολικά! Αλλά και οποιονδήποτε άλλον έχει πρόσβαση σε Mac OS X σύστημα, τύχει να διαβάσει το μήνυμα αυτό και ανταποκριθεί!
parsifal Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Τελικά με το output των εντολών με βοήθησε ο vag3d εδώ! greatst, αν έχεις χρόνο δοκίμασε σε παρακαλώ να κάνεις compile και να τρέξεις τον παρακάτω διορθωμένο κώδικα, πιστεύω πως τώρα θα πρέπει να δουλεύει σωστά: . qspeedtest_src_rev14_candidate.zip
greatst Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Τελικά με το output των εντολών με βοήθησε ο vag3d εδώ! greatst, αν έχεις χρόνο δοκίμασε σε παρακαλώ να κάνεις compile και να τρέξεις τον παρακάτω διορθωμένο κώδικα, πιστεύω πως τώρα θα πρέπει να δουλεύει σωστά: . parsifal δεν πρόλαβα να δώσω τα output, αλλά αφού τα πήρες από τον συμφορουμίτη, όλα ok! Όσον αφορά τη νέα έκδοση, βγάζει το >Host OS: Mac OS X 10.3.0 i386 αν και η έκδοση στην περίπτωση μου είναι 10.6.3 αλλά κατά τα άλλα ... δεν άλλαξε τίποτε: > ... ------------------------------------------------------------------------------- Wind N/A 100.00% N/A N/A Cyta Hellas N/A 100.00% N/A N/A On Telecoms N/A 100.00% N/A N/A Hellas Online N/A 100.00% N/A N/A Vivodi N/A 100.00% N/A N/A Forthnet N/A 100.00% N/A N/A Netone N/A 100.00% N/A N/A ... Θες να δω κι εγώ τα output?
parsifal Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Θες να δω κι εγώ τα output? Αν είναι εύκολο!
greatst Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 >greatst-Mac-mini:~ greatst$ ping -c 1 -W 2000 8.8.8.8 PING 8.8.8.8 (8.8.8.8): 56 data bytes 64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=0 ttl=245 time=60.466 ms --- 8.8.8.8 ping statistics --- 1 packets transmitted, 1 packets received, 0.0% packet loss round-trip min/avg/max/stddev = 60.466/60.466/60.466/0.000 ms >greatst-Mac-mini:~ greatst$ ping -c 1 -W 2000 nonexistentsite.com ping: cannot resolve nonexistentsite.com: Unknown host >greatst-Mac-mini:~ greatst$ traceroute -m 2 -q 1 8.8.8.8 traceroute to 8.8.8.8 (8.8.8.8), 2 hops max, 52 byte packets 1 (192.168.2.1) 4.158 ms 2 80.106.108.38 (80.106.108.38) 13.349 ms >greatst-Mac-mini:~ greatst$ traceroute -m 2 -q 1 nonexistentsite.com traceroute: unknown host nonexistentsite.com
parsifal Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Να ευχαριστήσω δημόσια τον vag3d που μου παραχώρησε τον χρόνο του και τον Mac Pro του μέσω ενός TeamViewer session, για να διορθωθεί το bug του κώδικα σε Mac OS X και τον greatst για το μέχρι τώρα testing! Το παρακάτω δούλεψε σωστά στον Mac του vag3d, ελπίζω το ίδιο να ισχύει και στα υπόλοιπα Macs: . qspeedtest_src_rev14_candidate2.zip
greatst Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Και στο Mac Mini μου (late 2009) με Mac OS X 10.6.3 δουλεύει μια χαρά πλέον! Μπράβο! Ένα θέμα που ίσως θα σε ενδιέφερε να δεις είναι το μέγεθος της γραμματοσειράς. Screen shot 2010-05-29 at 12.14.16 AM.zip
vag3d Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Και στο Mac Mini μου (late 2009) με Mac OS X 10.6.3 δουλεύει μια χαρά πλέον! Μπράβο! Ένα θέμα που ίσως θα σε ενδιέφερε να δεις είναι το μέγεθος της γραμματοσειράς. Ναι, ίσως θέλουν λίγο μεγάλωμα τα γράμματα.
parsifal Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Νέο revision, με την πολύτιμη συνδρομή των vag3d και greatst! > revision 14 - 20100529: | * Now correctly working under Mac OS X. Special thanks to: | 1. Vag from madseeds.com for giving remote access to a Mac Pro| 2. greatst from insomnia.gr for additional testing! | * Added tooltips which explain some of the options or buttons | * Updated embedded target list | Enjoy!
greatst Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Α, ευχαριστούμε για τα credits! Επίσης βλέπω ότι το κείμενο είναι πλέον εξαιρετικά ευανάγνωστο! Μια πρόταση: εξέτασε το ενδεχόμενο (μελλοντικά) να βάλεις και ένα εικονίδιο εφαρμογής (για τα MS-Windows και το Mac OS X είναι πολύ απλό, για το linux δεν το έχω ψάξει): http://doc.trolltech.com/4.6/appicon.html ΥΓ: Παρατηρώ ότι (χρησιμοποιώ Qt Creator 1.3.0 based on Qt 4.6.0 32bit) στο build βγάζει 2 warnings: /Users/greatst/Downloads/qspeedtest_src_rev14/targetgroup.cpp:40: warning: base class 'class QObject' should be explicitly initialized in the copy constructor /Users/greatst/Downloads/qspeedtest_src_rev14/filehost.cpp:42: warning: base class 'class QObject' should be explicitly initialized in the copy constructor
parsifal Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Επίσης βλέπω ότι το κείμενο είναι πλέον εξαιρετικά ευανάγνωστο! Δούλεψα λίγο παραπάνω με τον vag3d πριν κάνω το release, για να βρούμε το βέλτιστο μέγεθος font για Mac. Επίσης, αύξησα ένα κλικ το μέγεθος του font και σε Linux, γιατί κι εκεί ήταν κάπως μικροί οι χαρακτήρες (όχι τόσο όσο σε Mac, αλλά ήθελαν βελτίωση). Και επιπλέον, ανιχνεύεται σωστά το version number σε Mac OS X, αντί του version number του πυρήνα που έδινε η κλήση της uname. Μια πρόταση: εξέτασε το ενδεχόμενο (μελλοντικά) να βάλεις και ένα εικονίδιο εφαρμογής (για τα MS-Windows και το Mac OS X είναι πολύ απλό, για το linux δεν το έχω ψάξει): http://doc.trolltech.com/4.6/appicon.html ΟΚ, θα προστεθεί κι αυτό στην TODO list, αν και με χαμηλή προτεραιότητα. Προσθήκη functionality και σχετικό bug hunting είναι πιο πρωτεύον για τώρα! Παρατηρώ ότι (χρησιμοποιώ Qt Creator 1.3.0 based on Qt 4.6.0 32bit) στο build βγάζει 2 warnings: /Users/greatst/Downloads/qspeedtest_src_rev14/targetgroup.cpp:40: warning: base class 'class QObject' should be explicitly initialized in the copy constructor /Users/greatst/Downloads/qspeedtest_src_rev14/filehost.cpp:42: warning: base class 'class QObject' should be explicitly initialized in the copy constructor Το είχα υπ' όψιν μου, γιατί τα συγκεκριμένα warnings βγαίνουν και σε Linux (περιέργως όμως, όχι σε Windows! :rolleyes). Το είχα ψάξει τότε: http://www.qtcentre.org/threads/14812-QObject-and-copy-Constructors Δυστυχώς όμως, με τον τρέχοντα σχεδιασμό χρειάζομαι signals/slots στις συγκεκριμένες κλάσεις, γι' αυτό και γίνονται derive από την QObject. Όπως και να 'χει, το συγκεκριμένο warning δεν επηρεάζει τη σωστή λειτουργία του προγράμματος.
greatst Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 ... http://www.qtcentre.org/threads/14812-QObject-and-copy-Constructors Δυστυχώς όμως, με τον τρέχοντα σχεδιασμό χρειάζομαι signals/slots στις συγκεκριμένες κλάσεις, γι' αυτό και γίνονται derive από την QObject. Όπως και να 'χει, το συγκεκριμένο warning δεν επηρεάζει τη σωστή λειτουργία του προγράμματος. Thanks for the link! Ήμουν σίγουρος ότι δεν ήταν κάτι σημαντικό, αλλά είπα να σου το πω να το δεις. Όταν περάσεις από την pre-alpha στην alpha και από εκεί στην beta ... κλπ κλπ κλπ ... και φτάσεις στην επιθυμητή μορφή της εφαρμογής, σκέψου το ενδεχόμενο να δώσεις και platform-specific πινελιές! Πάντως περιμένω να χαλαρώσω λίγο τον Ιούλιο και να δω με την ησυχία μου τον κώδικα σου!
parsifal Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 ...σκέψου το ενδεχόμενο να δώσεις και platform-specific πινελιές! Τί έχεις υπ' όψιν; Έτσι ενδεικτικά, για να το ψάξω. Πάντως περιμένω να χαλαρώσω λίγο τον Ιούλιο και να δω με την ησυχία μου τον κώδικα σου! Το input ευπρόσδεκτο, οποτεδήποτε και αν δοθεί!
greatst Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Τί έχεις υπ' όψιν; Έτσι ενδεικτικά, για να το ψάξω. ... Ένα παράδειγμα είναι το εικονίδιο εφαρμογής. Εάν αργότερα χρησιμοποιήσεις και toolbar εκεί επίσης μπορείς να έχεις διαφορετική αντιμετώπιση ανά Λ/Σ. ... Το input ευπρόσδεκτο, οποτεδήποτε και αν δοθεί! Φυσικά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.