Προς το περιεχόμενο

Περιεργο μήνυμα της μητρικής

Jimys2008

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και περιπου 2 μηνες για να παρει μπρος το συστημα μου πρεπει να παταω πρωτα το κουμπι εκκινησης και μια φορα το κουμπι reset, καθως καθε φορα που παταω το κουμπι της εκκινησης μονο, το κουτι δεν ανταποκρινεται διολου!? Τελοσπαντων λεω. Αλλα εδω ερχεται το προβλημα. Αφου εχω πατησει και το reset ακουω τον χαρακτηριστικο ηχο και επειτα δεχομαι το εξης μυνημα :

Over clocking failed!

press F1 to go to setup

or press F2 to load default values

Σημειωνω οτι δεν εχει γινει ποτε απο μερους μου καμια προσπαθεια overclocking, και οτι τα τελευταια 3 χρονια που εχω το συστημα δεν ειχα κανενα προβλημα.

Μη εχοντας βγαλει ακρη τοσο καιρο, εγω απλα εξακολουθω να παταω F2 διοτι μονο ετσι φορτωνει. Ευτυχως δεν αντιμετωπιζω καποιο λειτουργικο προβλημα μετα την εισοδο στα windows ( Windows XP btw).

Προβληματα απο το πουθενα ειναι τα χειροτερα...!!! καμια ιδεα?

Δημοσ.

Το εχω κανει ηδη. Οσες φορες και να μπω σε αυτη την διαδικασια παντα με φερνει στο ιδιο screen.

Το συστημα ειναι συναρμολογημενο απο εμενα!

Δημοσ.

Βγαλε την μπαταρια για 2-3 λεπτα και μετα βαλτην και κανε ενα bios update να δεις ασπρη μερα .

Δημοσ.

Εχω δοκιμασει ολα τα παραπανω, εκτος απο το να μετρησω την μπαταρια! Τα bios ειναι στην τελευταια εκδοση ( 9/06 ) . Δυστηχως μετα σταματησαν να βγαζουν ενημερωσεις.

Δεν ξερω τι αλλο να κανω.

Υποψιαζομαι πως μπορει να ειναι και δυσλειτουργια του σκληρου μου, καθως ειχα καποια θεματακια στο παρελθον....

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παντως :)

Δημοσ.

Τσέκαρε αν ο διακόπτης του On-Off είναι καλός, με ένα πολύμετρο ή δοκίμασε να κλέισεις τον υπολογιστή όταν είσαι στα Windows (όχι με shut down αλλά με τον διακόπτη).Επίσης τσέκαρε και το τροφοδοτικό σου.Αφού έκανες όλα τα παραπάνω δεν μένουν και πολλές επιλογές.Τέλος δες αν οι πυκνωτές που βρίσκονται κοντά στον επεξεργαστή είναι οκ και όχι φουσκωμένοι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...