poscaman Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Τον τελευταίο καιρό το φαινόμενο έχει γίνει πολύ έντονο. Παλαία, αλλά κυρίως νέα μέλη (που συνήθως γράφονται για αυτόν τον σκοπό), ξεκινάνε thread, είτε με την εκφώνηση αυτή καθαυτή της άσκησης, είτε με μια περιγραφή της άσκησης, και ζητούν λύσεις, έτοιμες Όχι βοήθεια, όχι επεξήγηση, αλλά σκέτη ξερή λύση. Πολλές φορές δε, "ξεσπαθώνουν" βρίζοντας και λέγοντας την σε μέλη που πάνε να τους βοηθήσουν, χωρίς να τους δώσουν την λύση έτοιμη. Νομίζω ότι τέτοια threads ξεφεύγουν από την λογική και την φιλοσοφία του forum. Μήπως θα έπρεπε να υπαρχει κάποια πολιτική επί του συγκεκριμένου θέματος; Ευχαριστώ
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Ζητουν ετοιμες λυσεις σε ποιο θεμα; Δεν εχω αντιληφθει κατι τετοιο... Μηπως αναφερεσαι συγκεκριμενα στη κατηγορια του προγραμματισμου; Διοτι απο τα γενικα που αναφερεις εμενα εκει παει το μυαλο μου. Δεν παρακολουθω εγω οπως και αρκετος ακομα κοσμος το υποφορουμ του προγραμματισμου, οποτε ισως να ηταν καλο να δωθουν μερικα ενδεικτικα παραδειγματα για να ειμαστε ενημεροι της καταστασης, δε νομιζεις;
poscaman Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Ζητουν ετοιμες λυσεις σε ποιο θεμα; Δεν εχω αντιληφθει κατι τετοιο... Μηπως αναφερεσαι συγκεκριμενα στη κατηγορια του προγραμματισμου; Διοτι απο τα γενικα που αναφερεις εμενα εκει παει το μυαλο μου. Δεν παρακολουθω εγω οπως και αρκετος ακομα κοσμος το υποφορουμ του προγραμματισμου, οποτε ισως να ηταν καλο να δωθουν μερικα ενδεικτικα παραδειγματα για να ειμαστε ενημεροι της καταστασης, δε νομιζεις; Ζητούν έτοιμες λύσεις σε διάφορες ασκήσεις, προγραμματισμού και μη, πανεπιστημιακού επιπέδου. Όχι μόνο προγραμματιστικά, αλλά και λύσεις γενικές, για δίκτυα, για hardware κλπ. Ασκήσεις που κάνουν μπαμ τί είναι και από που. Θα παραθέσω παραδείγματα παρακάτω. Έχουμε και λέμε: υπολογισμός αποδοτικού χρόνου dijkstra assembly 8085 - ρουτίνα εξυπηρέτησης διακοπών (Interrupt Service Routine) λογικό κύκλωμα και εξαγωγή συνάρτησης =======>> VHDL πρόβλημα <<======= ΕΡΓΑΣΙΑ Ο αλγόριθμος Kruskal και Prim αλγόριθμος. εισαγωγη δυναμικου πινακα και εκτελεση με αλγοριθμους πριμ και κρουσκαλ (ποστ#2) linux + apache server (αυτός ήταν λίγο καλύτερος, ζητούσε μέσω ΡΜ) αυτά για αρχή. αν το ψάξω κι άλλο θα βρω δεκάδες...
Deponakias Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Εκτος απο εναν οι περισσοτεροι ζητουσαν βοηθεια το οποιο δεν νομιζω να ειναι τοσο κακο... Αμα θες βοηθας αμα δεν θες τον γραφεις στα παλια σου τα παπουτσια... Αλλα κατι μου λεει οτι δεν σε πειραζει οτι ζητουν βοηθεια αλλα σε πειραζει οτι την παιρνουν τζαμπα απο εδω μεσα... τελος παντων
orck Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δεν ειχα παρατηρησει κατι, επειδη δεν παρακολουθω καθολου τα θεματα με τον προγραμματισμο. Μου αρεσει πολυ ο ανταγωνισμος και οι προσφορες που γινονται για την λυση. 100, μαυρα :)
ANHLIKOS Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Εγω δεν βρίσκω κακο κάποιος να ζητήσει βοήθεια σε μια άσκηση, ακόμα και την λύση της. Όποιος δεν θέλει να συμμετέχει δεν του απαντάει. Απλα πράγματα.
poscaman Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Εκτος απο εναν οι περισσοτεροι ζητουσαν βοηθεια το οποιο δεν νομιζω να ειναι τοσο κακο...Αμα θες βοηθας αμα δεν θες τον γραφεις στα παλια σου τα παπουτσια... Αλλα κατι μου λεει οτι δεν σε πειραζει οτι ζητουν βοηθεια αλλα σε πειραζει οτι την παιρνουν τζαμπα απο εδω μεσα... τελος παντων Δεν με πειράζει που την παίρνουν τσάμπα, γιατί δεν έχω καμμία οικονομική βλέψη από το συγκεκριμένο θέμα. Μου έχουν γίνει προτάσεις κατά καιρούς, και τις έχω αρνηθεί. Και έχω και αποδείξεις γι αυτό.... Δεν έχω πρόβλημα με το γεγονός ότι κάποιος δεν καταλαβαίνει κάτι, και ζητάει βοήθεια (αντιθέτως!) Έχω πρόβλημα με την νοοτροπία γράφομαι στο ινσόμνια, στο techteam στο στο στο και πετάω μια ξερή εκφώνηση ζητώντας από κάποιον τον οποίο τον θεωρώ κορόιδο να μου την λύσει, γιατί εγώ προτιμώ να πάω για καφέ. Ε, αυτό, μου την δίνει... Όσον αφορά το πόσα από τα παραδείγματα που έδωσα ταιριάζουν στην περιγραφή, δεν θα ήθελα να το συζητήσω. Άτομα που παρακολουθούν το section προγραμματισμός, γνωρίζουν πολύ καλά σε τί αναφέρομαι. Μην κολλάτε στα (μπορεί και εσφαλμένα) παραδείγματα. Δεν ειχα παρατηρησει κατι, επειδη δεν παρακολουθω καθολου τα θεματα με τον προγραμματισμο. Μου αρεσει πολυ ο ανταγωνισμος και οι προσφορες που γινονται για την λυση. 100, μαυρα :) Εννοείται φυσικά ότι το θέμα με τα ποσά λέγεται για πλάκα.... Εγω δεν βρίσκω κακο κάποιος να ζητήσει βοήθεια σε μια άσκηση, ακόμα και την λύση της. Όποιος δεν θέλει να συμμετέχει δεν του απαντάει. Απλα πράγματα. Η διαφορά είναι ανάμεσα στο "βοήθεια" και "λύση" Αν πχ ρωτήσω πόσο είναι το χ στην 4(x^2) +2χ+4=12 τότε ζητάω την λύση ετοιμη. Να κάτσει κάποιος και να υπολογίσει για μένα το χ. Αυτό για μένα ειναι απαράδεκτο, ειδικά για ακαδημαϊκά ζητήματα. Αν ζητήσω βοήθεια ή επεξήγηση για το πως λύνεται αυτή η άσκηση, τότε το θεωρώ σωστό και "ηθικό"
evabb Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Εγω δεν βρίσκω κακο κάποιος να ζητήσει βοήθεια σε μια άσκηση, ακόμα και την λύση της. Όποιος δεν θέλει να συμμετέχει δεν του απαντάει. Απλα πράγματα. με αυτο το σκεπτικο συμβαλεις και προωθεις μια νοοτροπια που εχουν πολλοι μαθητες/φοιτητες να τα παιρνουν ολα ετοιμα και να μην βαζουν το κεφαλι τους κατω να σκεφτουν.
pappous_soulis Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Είναι όντως ενοχλητική και εντελώς αντίθετη στην φιλοσοφία του forum η ύπαρξη τέτοιων threads, ωστόσο δεν πιστεύω πως υπάρχει λόγος να ληφθούν μέτρα γιατί το αν θα εκπληρώσει ή όχι τον σκοπό του το εκάστοτε thread, εξαρτάται καθαρά απ'τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας. Κοινώς, όταν κάποιος έρχεται και ζητάει το φαΐ στο πιάτο απλά δεν ασχολούμαστε μαζί του. Δε νομίζω πως υπάρχουν πολλοί που να είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν φαία ουσία έτσι αφιλοκερδώς, για ένα άτομο που δεν ενδιαφέρετε να μάθει παρά να βρει μια λύση στο πρόβλημα και να ξεμπερδεύει.
guido Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 με αυτο το σκεπτικο συμβαλεις και προωθεις μια νοοτροπια που εχουν πολλοι μαθητες/φοιτητες να τα παιρνουν ολα ετοιμα και να μην βαζουν το κεφαλι τους κατω να σκεφτουν. φαντάζομαι όμως ότι θα έπρεπε να έχει την ελευθερία , να επιλέξει αν θελει να συμβάλει ή οχι σε αυτη την νοοτροπία . Γιατί το θέμα εδώ ειναι αν θα πρέπει να απαγορεύονται τέτοια θέματα ή οχι , και οχι φιλοσοφίες για το πόσο σωστό είναι να δίνεις την λύση στο πιάτο σε κάποιους. Οπότε στο θέμα μας , δεν νομίζω πως διαφέρει σε κάτι το "λύστε μου αυτήν την άσκηση" με το π.χ "πείτε μου πως θα κάνω φορμάτ". Και τα δύο είναι ερωτήσεις που ξεκινούν από μηδενική βάση . Δηλ δεν έχει κάτσει να ασχοληθεί ούτε στο ελάχιστο ο άλλος . Άλλο να κολλήσεις πάνω σε μία άσκηση και στην διαδικασία φορμάτ και άλλο να τα ζητάς στο πιάτο . Όμως μπλέκει αρκετά το θέμα άμα αρχίσουν οι απαγορεύσεις του τι βοήθεια επιτρέπεται ή όχι να ζητάς Από κει και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του που απαντάει η όχι . Αλλά αντί να μην ασχοληθεί κανείς να απαντήσει σε ένα τετοιο θέμα , οι περισσότεροι θα μπουν να τρολλάρουν διατηρώντας το thread στην κορυφή . Αστε το να κυλήσει page 2 αφού σας ενοχλεί . Αν ο OP αρχίσει τα bump , υπάρχει και το report
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Οπότε στο θέμα μας , δεν νομίζω πως διαφέρει σε κάτι το "λύστε μου αυτήν την άσκηση" με το π.χ "πείτε μου πως θα κάνω φορμάτ". Και τα δύο είναι ερωτήσεις που ξεκινούν από μηδενική βάση . Δηλ δεν έχει κάτσει να ασχοληθεί ούτε στο ελάχιστο ο άλλος . Άλλο να κολλήσεις πάνω σε μία άσκηση και στην διαδικασία φορμάτ και άλλο να τα ζητάς στο πιάτο . άλλο να ζητάς λύση άσκησης για να περάσεις το μάθημα πάνω στο οποίο σπουδάζεις, θα πάρεις πτυχίο, θα βρεις δουλειά και θα πληρώνεσαι και άλλο το να ζητάς οδηγίες για το πως να κάνεις format για προσωπικό/ερασιτεχνικό λόγο... είναι σχεδόν σαν να μπαίνει τεχνικός και να ζητάει ακριβείς οδηγίες για την δουλειά του...
guido Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Nαι οκ , αλλά από την άλλη το δεύτερο όπως και χιλιάδες άλλα μπορείς να τα βρεις αφιερώνοντας 5 second στο google search ή στο forum search . Οπότε και σε αυτην την περίπτωση ο άλλος δεν έχει κάτσει να σπαταλήσει ούτε καν 5 second πριν ρωτήσει . Σαφώς και άλλη βαρύτητα το ένα , και άλλη το άλλο , αλλά σαν νοοτροπία δεν απέχουν. Και λέω απλά πως αν απαγορευτεί το ένα , μετά ανοίγει μεγάλο θέμα , με το τι μπορεί να θεωρηθεί Thread έτοιμης λύσης κτλ. Δεν υπερασπίζομαι τον κάθε μπιπ που θέλει να του λύσουμε την κάθε εργασία του . Απλά λέω πως μπορούμε απλά να τον αγνοήσουμε και όχι να αρχίσουμε νέες απαγορεύσεις κτλ ---------- Προσθήκη στις 01:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:34 ---------- είναι σχεδόν σαν να μπαίνει τεχνικός και να ζητάει ακριβείς οδηγίες για την δουλειά του... λίγες φορές έχει γίνει; κυρίως από άτομα που ασχολούνται ερασιτεχνικά αλλά τυγχάνει να κάτσει κάτι που θα κάνουν επί πληρωμής , και δεν έχουν ιδέα πως ; Αν πχ απαγορευτεί το ένα, μετά σε κάτι ανάλογο για πχ τεχνικό που λέμε , δεν θα αρχίσει ολόκληρο flame για να κλειδωθεί κτλ ;
paylidis Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 η αλήθεια είναι οτι έχει παραγίνει το κακο... ειδικα τώρα που κοντεύει ο καιρός για παραδώσεις εργασιών...
PCharon Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Μην ανησυχείτε, μόλις πάρουν ΑΥΤΑ τα πτυχία, όλοι ξέρουμε πού θα τα βάλουν... Η μλκ είναι πως βγαίνουν μετά κάτι στατιστικά/εκφράσεις του στυλ "υπάρχουν τόσοι επιστήμονες άνεργοι / ο τάδε σπούδασε το τάδε ουάου και δουλεύει σε σαντουϊτσάδικο / κτλ". Δε θα ξεχάσω εδώ στο insomnia την περίπτωση κάποιου που είχε ένα "ό,τι νά 'ναι" βιογραφικό από τίτλους και μόλις έφτιαξε ένα προγραμματάκι 50 γραμμών επιπέδου πρωτάρη 19χρονου στη σχολή, μας έπρηξε τα συκώτια κι έκανε λες και την επόμενη μέρα θα τον προσλάβουν στη NASA. Υ.Γ. Χωρίς βέβαια να αποκλείουμε πως, εντάξει, μπορεί όντως κάποια στιγμή κάποιος να κολλήσει και δεν είναι κακό να δεχτεί ένα μικρό σπρώξιμο (ενίοτε ακόμα και η αντιγραφή είναι διαδικασία μάθησης).
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δε θα ξεχάσω εδώ στο insomnia την περίπτωση κάποιου που είχε ένα "ό,τι νά 'ναι" βιογραφικό από τίτλους και μόλις έφτιαξε ένα προγραμματάκι 50 γραμμών επιπέδου πρωτάρη 19χρονου στη σχολή, μας έπρηξε τα συκώτια κι έκανε λες και την επόμενη μέρα θα τον προσλάβουν στη NASA. Σε αυτό αναφέρεσαι; Edit: το thread έχει να κάνει με προγραμματισμό και τη στιγμή που κάνω post την απάντηση έχω 1024 posts..χαχα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.