k@menos95 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Στις LCD όχι, δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ούτε εγώ, δεν τη παλεύω με την εικόνα τραβηγμένη. Κυρίως πολύ καλύτερη κίνηση όταν βλέπεις στην TV (κάποιον αγώνα ποδοσφαίρου, για παράδειγμα, μεγάλη διαφορά). Ειδικά αν πρόκειται να διαθέσεις μικρό budget και τη θες κυρίως για TV/ταινίες, μάλλον θα δεις σοβαρή διαφορά στη θέαση TV στις πλάσμα από τις αντίστοιχες φτηνές LCD. Εξαρτάται βέβαια και η απόσταση που κοιτάς, οι ίντσες και το "μάτι" που έχεις. Κάτι που θέλω να σημειώσω, είναι πως εγώ έχω 40'' οθόνη στα 2,5-3 μέτρα θέασης και διαφορά από ταινίες HD σε full HD δε μπορώ να επιβεβαιώσω πως αντιλαμβάνομαι. Συνεπώς πρέπει να δώσω δίκιο σε κάποιους που κάποτε σημείωσαν πως αν δεν είναι full HD η οθόνη δεν κάηκε ο κόσμος. Ειδικά για 37'' που θες εσύ σε κανά 3άρι μέτρα απόσταση, αποκλείεται να δεις διαφορά HD/fullHD. Όπως θα δεις κι εδώ http://s3.carltonbale.com/resolution_chart.png περίπου από το 1,5 μέτρο και μετά σε 37'' δε διακρίνεις τη λεπτομέρεια στα 1080p. ειπαρχουν ακομα τηλεορασεις χωρις full hd:-) plasma δεν ειπαρχουν σε 37 ιντσες οποτε ποια 37αρα full hd lcd προτηνετε
PCharon Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Γιατί LCD δεν είναι οι τηλεοράσεις? Στα PC ναι όλες οι οθόνες (oι τηλεοράσεις είναι άλλες LCD και άλλες plasma, μάλλον μπερδευτήκαμε στην ερώτηση).
Heatspreader Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 oι τηλεοράσεις είναι άλλες LCD και άλλες plasma Φυσικά το γνωρίζω αυτό. Στα PC monitor ισχύει αυτό? Στις LCD όχι, δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μα η TV μου δεν είναι Plasma, LCD είναι.
PCharon Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Μα η TV μου δεν είναι Plasma, LCD είναι. Ωραία, τότε ισχύει ό,τι ακριβώς ισχύει και για τα PC monitors, το ίδιο πράγμα ακριβώς είναι, απλά η τηλεόραση συμπεριλαμβάνει και δέκτη και ηχεία.
Heatspreader Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Άρα και τα PC monitor έχουν πρόβλημα σε βάθος χρόνου αν έδειχναν 4:3...
PCharon Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Το "πρόβλημα" που αναφέρθηκε, στον όποιο βαθμό συμβαίνει, ισχύει ΜΟΝΟ για τις plasma τηλεοράσεις λόγω του ότι χρησιμοποιούν ενώσεις φωσφόρου, όπως και οι παλιές CRT. Άρα όχι, για τις LCD δεν ισχύει τίποτα τέτοιο, μπερδεύτηκες από τη ροή της κουβέντας.
Heatspreader Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Όχι δεν νομίζω να μπερδεύτηκα, τόνισα ότι και στη δικιά μου τη TV η οποία είναι η Samnung 40M86 ισχύει το πρόβλημα αυτό. Δες λίγο πιο πίσω.
PCharon Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Όχι δεν νομίζω να μπερδεύτηκα, τόνισα ότι και στη δικιά μου τη TV η οποία είναι η Samnung 40M86 ισχύει το πρόβλημα αυτό. Δες λίγο πιο πίσω. Τί στο καλό, "κολλάνε" οι υγροί κρύσταλλοι σε κατάσταση πόλωσης (μαύρο); Δεν αποκλείω να συμβαίνει κάποιο παρόμοιο φαινόμενο, αν το παρακάνεις στο 4:3 επί χιλιάδες ώρες, πάντως περίεργο μου φαίνεται (αλλά αφού το λες, κάτι θα τρέχει, εκτός αν είναι ιδέα σου).
Heatspreader Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Όχι δεν είναι η ιδέα μου. Συγκεκριμένα το έχω παρατηρήσει όταν έχω θέμα στο PS3 το οποίο είναι κάποιο ανοιχτόχρωμο χρώμα. Εκεί που τελειώνει το 4:3, αν κάτσεις και παρατηρήσεις αρκετά προσεκτικά φαίνεται ότι στα πλαϊνά αλλάζει ελάχιστα το χρώμα. Βασικά δεν φαίνονται τα πλαϊνά πιο έντονα ή πιο άτονα, είναι ελάχιστο, πολύ λίγο! Σε κινούμενη εικόνα ή με backround με πολλά χρώματα φυσικά δεν το καταλαβαίνει κανενός το μάτι!
PCharon Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δεκτό, αφού είναι το παρατηρείς, τέλος. Μέχρι να αλλάξουν εξοπλισμό σε όλα τα κανάλια και να δούμε 16:9, μάλλον έχουμε δρόμο ακόμα, δυστυχώς. Μόνο ο ΣΚΑΪ δείχνει full.
k@menos95 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 οκ στο θεμα μου ποια απο τοις δυο λετε να προτιμησω http://www.plaisio.gr/Compare.aspx?Catalog=19&Category=69980053&Products=1488678,1478087samsung λογο ποιοτητας κατασκεβης η lg που εχει led backlight
PCharon Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Και οι δύο είναι πολύ καλές, όποια σου κάνει κέφι. Προσωπικά θα προτιμούσα τη Samsung. Αλλά πολλά λεφτά για μια 37άρα πάντως.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 πράγματι και εγώ δεν θα πήγαινα κάτω από 40...
k@menos95 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Και οι δύο είναι πολύ καλές, όποια σου κάνει κέφι. Προσωπικά θα προτιμούσα τη Samsung. Αλλά πολλά λεφτά για μια 37άρα πάντως. και εγω τη samsung προτιμαω κανει τοσο μεγαλη διαφορα ομως το led backlight; η lcd θα αγοραστει απο πλαισιο μαζι με wd media player, οχι οτι παιζει και κανα ρολο αλλα προτινετε και ενα καλο hdmi (οσο μικροτερο γινετε ακομα και 0,5m)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.