leantech Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Έχω το παρακάτω μηχάνημα: MOBO - ASUS P6T CPU - i7-920 OS - Microsoft Windows 7 Ultimate Build 7600 PSU – 700w Toughpower Thk Και μια καλούτσικη κάρτα γραφικών… Από ότι βλέπεται δεν γράφω την RAM πουθενά, και αυτό γιατί δεν ξέρω πόσο έχω! Χαχαχα!!! Το θέμα ποιο είναι. Έχω βάλει με τα χεράκια μου ένα 3-channel, low voltage set της OCZ, με συνολική χωρητικότητα 6GB (OCZ3G1600LV2G) . Στον πίνακα ελέγχου, καθώς και στις περισσότερες εφαρμογές βλέπει μόνο τα τέσσερα. Το μόνο software που διαβάζει και τα 6GB είναι το ΗWiNFO32 (άρα υπάρχουνε!).Το πρόβλημα δεν είναι στην μητρική μου λοιπόν (για αυτό το θέμα!). Ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα? Κάτι το οποίο πρέπει να είναι σχετικό είναι ότι κατά το startup του PC, δεν ξεκινάει κατευθείαν το Boot των Bios , αλλά κάνει επαναλαμβανόμενα reset, μπορεί μόνο μια φορά μέχρι και 3 φορές στο άνοιγμα!!! Βοήθεια…
vaggospat13 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 βγαλε την μπ[αταρια της μητρικης για 1 λεπτο κ ξαναβαλτη
leantech Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Αυτό δεν το θυμόμουν και μόλις έκανα restart για να το δω. Ούτα στα Bios φαίνοναι... μόνο τα 4 ---------- Προσθήκη στις 17:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:33 ---------- Να κάνω reset στο Bios?
vaggospat13 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Αυτό δεν το θυμόμουν και μόλις έκανα restart για να το δω. Ούτα στα Bios φαίνοναι... μόνο τα 4 ---------- Προσθήκη στις 17:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:33 ---------- Να κάνω reset στο Bios? ναι κανε ρεσετ και αν σ δειξει παλι 4 δοκιμασε να δεις ποιο απο τα 3 στικακια δενδουλευει
leantech Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Έχω δοκιμάσει να τα τσεκάρω και όταν ήταν στα 2 dimm που διαβάζανε τα 4gb ήταν όλα οκ. ---------- Προσθήκη στις 17:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:44 ---------- τίποτα δεν έγινε φίλε μου, τα ίδια και λίγο χειρότερα με τα reset...
vaggospat13 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Έχω δοκιμάσει να τα τσεκάρω και όταν ήταν στα 2 dimm που διαβάζανε τα 4gb ήταν όλα οκ. δεν το πιασα αυτο ειχες τις μνημες στις 3 κoκκινες υποδιχες 'η στις 3 μαυρες και βγαζοντας το ενα σ δειχνε 4 ετσί;
leantech Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 και τα 3 σε κόκκινες γιατι αλλιώς δεν κανει boot. Κυκλικά άλλαξα όλα τα ζευγάρια στα dimm που είδα οτι αναγνωρίζει τα 4gb. σε όλους τους συνδιαζμούς είχε 4, άρα όλες οι μνήμες είναι οκ. ---------- Προσθήκη στις 18:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:00 ---------- κάτι άλλο ρε παιδιά? καμια ιδέα?
vaggospat13 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 και τα 3 σε κόκκινες γιατι αλλιώς δεν κανει boot.Κυκλικά άλλαξα όλα τα ζευγάρια στα dimm που είδα οτι αναγνωρίζει τα 4gb. σε όλους τους συνδιαζμούς είχε 4, άρα όλες οι μνήμες είναι οκ. με τα 4 σου bootarei κανονικα ετσι ; εν εκανες ολους τους συνδυασμους ουτε οι υποδοχες π μπαινουν οι μνημες εχουν προβλημα ---------- Προσθήκη στις 18:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:24 ---------- με τα 4 σου bootarei κανονικα ετσι ; εν εκανες ολους τους συνδυασμους ουτε οι υποδοχες π μπαινουν οι μνημες εχουν προβλημα α και κατι αλλο σε τι ταχυτητα τρεχουν οι μνημες ;
Sordnaxela Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Κάνε ένα bios update. Μπες στο site της Asus και ψάξτο. Και έλεγξε τις ρυθμίσεις στη μητρική σου για τις μνήμες... Αυτό το πρόβλημα είναι 99,9% θέμα μητρικής κάρτας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.