Προς το περιεχόμενο

Πως τοποθετω νεο επεξεργαστη?

panosno1com

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειμαι τοσο αρχαριος χρηστης οσο δειχνω:P απλα θελω να ρωτησω,επειδη θελω να βαλω καινουριο επεξεργαστη [ιδιο socket κτλ κτλ μη φοβαστε] ..λοιπον θα παω απο το device manager και θα αφαιρεσω τον παλιο απο εκει,δλδ uninstall ξερω γω,μετα θα κλεισω τον υπολογιστη, θα βαλω τον αλλον επεξεργαστη και τέλος???

και δευτερον πειραζει αν ταυτοχρονα κανω την ιδια διαδικασια για να βαλω και μια καρτα γραφικων ???:rolleyes:

ευχαριστω εκ των προτερων!

[πιο πολυ ανοιξα αυτο το θεμα γιατι ...πριν πεινασω μαγειρευω :P μη κανω γκαφα]

Δημοσ.

Απλως τοποθετησε τα (και τα δυο ).Προσεξε στην τοποθετηση της ψυχτρας (μα κουμπωσει καλα ) ,να βαλεις την παστα κλπ.

Δημοσ.

επειδη παλιοτερα [νομιζω ειτε windows me ειτε ΧΡ δε θυμαμαι ακριβως]ειχα βαλει την καρτα γραφικων χωρις να κανω αφαιρεση την παλια απ τον μανατζερ κ θυμαμαι οτι δεν την αναγνωριζε...τεσπα !!απλα ηθελα να ρωτησω για να μαι σιγουρος!

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι ο επεξεργαστής που θες να τοποθετήσεις στη θέση του υπάρχοντος υποστηρίζεται απ' τη μητρική σου και απ' τη version του BIOS που έχεις αυτή τη στιγμή;

Δημοσ.

για ποιο λογο να το κανω???

[βασικα πως γινετι??το χω κανει μονο μια φορα και δε συγκρατησα το τροπο :P]

Δημοσ.

ClearCMOS γίνεται από συγκεκριμένο jumper της μητρικής, ή απλά βγάζοντας την μπαταρία για λίγη ώρα.

Το πιθανότερο είναι βέβαια η μητρική να το κάνει μόνη της, μιας και είναι απαραίτητο για να χαμπαριάσει το BIOS τα νέα registers του cpu. Επιστημονικός ε; :lol:

Δημοσ.

Δεν απαιτείται ούτε clear cmos πλέον. Το κοτσάρει πάνω και πάπαλα. :P

(εκτός και αν ο προηγούμενος πάιζει σε o.c ρυθμίσεις όπως και οι μνήμες. Αλλά και πάλι νομίζω η μητρική θα γυρίσει τα πάντα default.)

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι απαιτείται. Εγώ τουλάχιστον όσες φορές άλλαξα συμβατό με την μητρική cpu, μπήκα bios γύρισα τα πάντα default και στη συνέχεια έκανα την αλλαγή. Ουδέποτε αντιμετώπισα πρόβλημα. :-)

Δημοσ.

Aφού είσαι εντάξει με το bios revision της μητρικής σου:

1oν.Βγάλε τους drivers της κάρτας γραφικών και μετά καθάρισε με αυτό http://www.guru3d.com/category/driversweeper/.

2ον.Σβήσε το pc και "βγάλτο από το ρεύμα'' και πάτα καμμιά 10αρά φορές το on button.

3ον.Πιασε με το χέρι σου την γείωση μιας πρίζας ΠΡΟΣΟΧΗ(2 μεταλλικά ΄ποδαράκια΄ που εξέχουν).

4ον.Βγάλε τα παλιά πραγματα.

5ον. Κάνε CLEAR CMOS.

6ον.Βάλε τα καινούργια,κλείσε το κουτί.

7ον.Βάλτο στο ρεύμα, πάτα το on και ο θεός βοηθός :lol::lol::lol:

Δημοσ.
ΠΡΟΣΟΧΗ(2 μεταλλικά ΄ποδαράκια΄ που εξέχουν).

:o:o:o:o

life of

panosno1com throws BSOFD [κυριολεκτικα :P]

[ναι σπαμαρω :P:p:p:p:p]

εχω κανει restore default settings στο BIOS !!!! ειχα κανει μεν οβερκλοκιν στο Ε5200 αλλα χτες εκανα restore to default settins !! :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...