Προς το περιεχόμενο

Phenom ii x4, True 120 Black, SilenX

LuNaTiC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες εχω εναν phenom ii x4 940, την Thermalright TRUE Black 120 με 2 SilenX (http://www.silenx.com/ixtremaprofans.asp?sku=ixp-76-18) σε διαταξη push n pull

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι μηπως επειδη τα φανακια εχουν 38mm profil δεν εχουν τοσο καλη αποδοση? Γιατι λογικα ειναι πιο "ψηλα" απο την ψυκτρα... να τα αντικαταστησω με 28mm?

Παντως κριμα γιατι ειχα φαει τον κοσμο να βρω τα συγκεκριμενα και νομιζω οτι δεν ειναι ασχημα...[Εχω και στοκ 3-4 ακομα στο κουτι τους :) ]

Σε full load με 1.4375 vcore ειμαι 3.6 και φτανω γυρω στους 54-57 maximum θερμοκρασιες.

Σκεφτομαι να αλλαξω λιγο παστουλα παλι ... μηπως δεν εχει πατησει και καλα... αλλα δε βρησκω που την εχω βαλει προς το παρων ... χεχε

Δημοσ.

Μια χαρά είναι τα φανάκια. Οι φαρδύτεροι έχουν υψηλότερη static pressure στα χαρτιά. Για τους συγκεκριμένους όμως απο Review που έχω δεί κάπου είναι στα ίδια περίπου με τους 25mm προφίλ. Εγώ προσωπικά πήρα χτές απο πλάισιο τους ixrema pro led 120χ120χ25 και είναι πολύ ικανοποιημένος απο την απόδοση και τον θόρυβό τους σε push-pull στη thermolab baram 2010. Πρίν είχα τους xigmatek XLF-F1253 Led σε push-pull διάταξη, καλοί, αποδοτικοί αλλά λίγο παραπάνω θορυβώδης απο τους SilenX.

Πάντως αν και υπάρχουν αρνητικά σχόλια για τα συγκεκριμένα fans (ιδιαίτερα για αυτά που δεν έχουν leds), εγώ προς το παρόν είναι πολύ ικανοιποιημένος και δεν έχω μετανιώσει τα 28 ευρώ που έδωσα. Οι αντίστοιχοι noctua είναι πάρα πολύ καλοί επίσης αλλά δεν κάνουν για μένα για cpu coolers καθότι είναι πιο αδύναμοι και η τιμή τους εξαιρετικά υψηλή. Για μένα μείνε όπως είσαι. :-)

Δημοσ.

Μηπως να αλλαξω κατι στην διαταξη? Να φυσανε και οι δυο? να ρουφανε και οι δυο?

Εχω ακριβως απο κατω μια 4870χ2 και βραζει!!! ... μηπως η διαταξη του κατω να φυσαει και του πανω να ρουφαει ωθει οποιο ζεστο αερα απο την ΑΤΙ στον επεξεργαστη?

Ακριβως απο πανο απο τον επεξεργαστη ειναι και ο μεγαλος ανεμηστιρας του Antec1200 και ακριβως διπλα 2 χ 120αρηδες βγαζουν αερα εξω...

Δημοσ.

Aνέβασε αν μπορείς μια φωτό για να δώ πώς τα έχεις βάλει.

Και κοίτα εδώ στο δικό μου:

246voec.jpg

Ο ένας silentX που φαίνεται pushάρει (σπρώχνει) αέρα στην ψύκτρα και ο άλλος απο πίσω pullάρει (τραβάει) αέρα απο αυτή πρός τον πίσω εξαγωγής του case ο οποίος τον πετάει έξω απο το case. Αυτή είναι η σωστή διάταξη. :-)

Δημοσ.
Μηπως να αλλαξω κατι στην διαταξη? Να φυσανε και οι δυο? να ρουφανε και οι δυο?

Εχω ακριβως απο κατω μια 4870χ2 και βραζει!!! ... μηπως η διαταξη του κατω να φυσαει και του πανω να ρουφαει ωθει οποιο ζεστο αερα απο την ΑΤΙ στον επεξεργαστη?

Ακριβως απο πανο απο τον επεξεργαστη ειναι και ο μεγαλος ανεμηστιρας του Antec1200 και ακριβως διπλα 2 χ 120αρηδες βγαζουν αερα εξω...

Αν κατάλαβα καλά έχεις βάλει την ψύκτρα κάθετα στους δύο ανεμηστήρες της εξαγωγής... και οριζόντια προς την κάρτα γραφικών το οποίο είναι μέγα λάθος λάθος...

Πρέπει να την τοποθετήσεις οριζόντια ώστε οι ανεμηστήρες της ψύκτρας να είναι παράλληλοι με αυτους της εξαγωγής... βάλτα έτσι και θα δεις σημαντική διαφορά...

Δημοσ.

Τότε πώς βράζει η 4870χ2. Αυτο θα συνέβαινε μόνο στην περίπτωση που είχες τοποθετήσει την ψύκτρα ανάποδα (πράγμα που δεν γίνεται) και όχι παράλληλα με τις μνήμες, έτσι ώστε ο pull ανεμιστήρας με τον ζεστό αέρα να βάραγε πάνω στην κάρτα γραφικών. Όμως και να θές αυτό δεν γίνεται.... :P

Δημοσ.

Η Καρτα γραφικων ειναι κατω απο τον επεξεργαστη λογικο ετσι? αυτο λεω οσο και να μη θες ολο και καποιο ζεστο κυμα θα χτυπαει προς τα πανω...

το να βαλω την 120black καθετα δεν ηταν δυνατο...μπαινει μονο οριζοντια...ο κατω ανεμηστηρας φυσαει προς την ψυκτρα (πανω) και ο απο πανω ανεμηστηρας ρουφαει προς τα πανω επισης... δεν γινεται αλλιως

Δημοσ.

Πώς δεν μπαίνει? Μια χαρά μπαίνει κοίτα εδώ:

true_black_775inst2.jpg

Ετσι κάπως είναι απο κάτω η βάση της σωστά?

Εσύ την έχεις τοποθετήσει σε θέση ώστε η ψύκτρα κατα μήκος να είναι παράλληλη στην κάρτα γραφικών και κάθετη στις μνήμες σου με αποτέλεσμα ο ανεμιστήρας pull να βαράει είτε πάνω στην κάρτα σου είτε προς το πάνω μέρος του case, αν τα έχεις βάλει αντίστροφα. Στην 2η περίπτωση θα συμφωνούσαμε αν το κουτί σου έχει ανεμιστήρα εξαγωγής και την οροφή του.

Εσύ τι πρέπει να κάνεις.

Βγάζεις την ψύκτρα και την περιστρέφεις ώστε κατα μήκος να είναι κάθετη στην κάρτα γραφικών σου και παράλληλη με τις μνήμες σου, όπως φαίνεται εδώ:

true_black_775inst3.jpg

true_black_775inst4.jpg

Εδώ φαίνεται καλύτερα καθώς και ένας push ανεμιστήρας:

true_black_775inst5.jpg

Στη συνέχεια ξανατοποθετείς τους ανεμιστήρες, τον μπροστά στις μνήμες να σπρώχνει αέρα και τον πίσω να τραβάει αέρα προς τον ανεμιστήρα εξαγωγής. :-)

Δημοσ.

Το συστημα περιστροφης ηταν μονο για intel socket ...για amd ειχε αλλο κουμπωμα το οποιο ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΕ δυστυχως

Δημοσ.
Το συστημα περιστροφης ηταν μονο για intel socket ...για amd ειχε αλλο κουμπωμα το οποιο ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΕ δυστυχως

χωρίς να είμαι σίγουρος αλλά απο ότι θυμάμαι και εγώ έτσι είναι

Δημοσ.

Καπου εχω στο myRIG οταν ειχα πρωτοφτιαξει το συστημα ...θα ανεβασω κιαλλες καποια στιγμη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...