fromaz Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Καλή σας μέρα! Όπως λέει και ο τίτλος, ζητώ ένα αξιοπρεπών επιδόσεων PC με έμφαση την απουσία θορύβου και τη χαμηλή κατανάλωση, καθώς προορίζεται για πολύωρη επαγγελματική χρήση (desktop και web development, 2D γραφικά, host για virtual PCs όλων σχεδόν των λειτουργικών συστημάτων, local web και file server). Δεν ασχολούμαι με παιχνίδια, O/C, 3D rendering, audio/video editing και θέαση ταινιών (στο PC). Μετά από 2ήμερο εντατικό διάβασμα, κατέληξα στην παρακάτω σύνθεση για την οποία θα ήθελα τη γνώμη και το OK σας! Επιτρέψτε μου να δικαιολογήσω τις επιλογές μου: ΚουτίΕπιλέχθηκε κατόπιν θετικού review με βάση τις προτεραιότητες που έχω θέσει. Επίσης, δε με χαλάει η εμφάνισή του (με εξαίρεση ίσως τα leds). PSUΉμουν μεταξύ αυτού και του Enermax 425 που προτείνετε κατά κόρον σε αυτό το φόρουμ. Κατέληξα στο CM κατόπιν αρκετών θετικών reviews (ως προς το αθόρυβο της λειτουργίας του τουλάχιστον μέχρι 50% load), καλύτερης φαινόμενης ποιότητας κατασκευής του εσωτερικού του, μεγαλύτερης ονομαστικής ισχύος, επιλογής καλωδίων. Είναι και οικονομικότερο. Γνωρίζω πως δεν χρειάζομαι την πλήρη του ισχύ, αλλά το ζητούμενο είναι η ξεκούραστη και αθόρυβη λειτουργία του στην ισχύ που θα κληθεί να δώσει. MotherboardΕδώ κόλλησα αρκετά... Ο αρχικός μου προσανατολισμός ήταν το 890GX με επιλογές τα GA-890GPA-UD3H και MSI 890 GXM-G65, και τα δύο με άφθονα reviews στο διαδίκτυο. Τελικά, επέλεξα το GA-880GM-UD2H με γνώμονα το κόστος, το form factor (M-ATX) και το γεγονός του ότι το 880G είναι cut-down version του 890GX και αυτό που κάνουν cut - εξ όσων διάβασα και αν κατάλαβα καλά - μάλλον δε με ενδιαφέρει. Το κακό είναι πως για το συγκεκριμένο mobo δεν βρήκα ούτε ένα review, ούτε και στο newegg το οποίο συμβουλεύομαι κατά κόρον. Συνεπώς, υπάρχει ένα ερωτηματικό σε αυτό το component. RAMΕίναι η μόνη που βρήκα στον πίνακα συμβατότητας της Gigabyte. Θα με ενδιέφερε η εμπειρία σας σχετικά με την αξιοπιστία της. CPUΑντιλαμβάνομαι πως ένας 4πήρυνος θα ήταν πιο φρόνιμη επιλογή, και δεν θα είχα πρόβλημα με τη διαφορά τιμής, πλην όμως κόλλησα στο θέμα του TDP. Το κακό είναι πως το TDP των Χ4 αναφέρεται σε διάφορους πίνακες διαφορετικό ανάλογα με το stepping. Αν δεν απατώμαι, παίζει και σε 95W αλλά και σε 125W. Δυστυχώς, το plaisio δεν αναφέρει αυτήν τη λεπτομέρεια. Και ναι μεν τα 95W τρώγονται (σε σχέση με τα 80W του X2) αλλά τα 125W είναι too much, θαρρώ. HDD/SSDΑπουσιάζει εσκεμμένα από τη λίστα μου... Για να είμαι ειλικρινής, σκεφτόμουν τον Caviar Green τον οποίο αποκηρύσσετε μετά ...βδελυγμίας για boot device. Καταλαβαίνω ότι είναι αργός αλλά ο άτιμος είναι ο πιο αθόρυβος δίσκος που έχω "ακούσει" ποτέ στη ζωή μου. Το "ακούσει" εντός εισαγωγικών καθώς ουσιαστικά δεν ακούγεται, δεν υπάρχει, δεν καταλαβαίνεις αν λειτουργεί ακόμη και αν ακουμπήσεις το αυτί σου επάνω του. Καθώς δεν αντέχω με τίποτα το clink-clank του δίσκου η απομένουσα επιλογή είναι ο SSD της Intel τον οποίο προτείνετε κατά κόρον. Το θέμα - πέραν του εξωφρενικού κόστους ανά GB - είναι η αντοχή του στο χρόνο για την οποία δεν υπάρχει επαρκές feedback. Εν κατακλείδι, θεωρείτε την επιλογή του Caviar Green (για OS) απόλυτο fail ή απλά μη βέλτιστη? Ο SSD έχει αντοχή ή θα γίνει σμπαράλια μετά από 6 μήνες? OSWin 7 Home Premium / 64Bit / English. Δεν υπάρχει στη λίστα καθώς τo plaisio διαθέτει την έκδοση DSP με 105€ στο "καλάθι" και την OEM με 88€ στη "σύνθεση". Δυστυχώς, η "σύνθεση" δεν έχει το κουτί και το τροφοδοτικό που έχω επιλέξει. Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας!
pano Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Πληροφοριακά φίλε μου αυτοί είναι οι τετραπύρηνοι amd που έχει το πλαίσιο(υποθέτω ότι θέλεις να πάρεις όλο το συστημα από αυτό λόγω καλύτερου service) στα 95w TDP http://www.plaisio.gr/Compare.aspx?Catalog=20&Category=69977713&Products=1413740,1441299,1404547.
grimpr Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Όλα εξαρτώνται για τι είδους χρήση θες τα Virtual Machines και το συνολικό ποσό που διαθέτεις.
fromaz Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Σε ευχαριστώ, pano, για το tip. Βέβαια, και συγνώμη που δεν το διευκρίνησα, θα ήθελα Phenom, οπότε θα πρέπει να κοιτάξω αν ο 925/X4 είναι ταχύτερος από τον 555/X2 στις εφαρμογές που με ενδιαφέρουν.
Nikosgiann Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 fromaz,να σου πω οτι εγω εχω 640green για OS win7 64... δεν μπορω να πω οτι εχω καποιο προβλημα,και τα παιχνιδια μου τα παιζω μια χαρα επιβεβαιωνω οτι ειναι ΑΘΟΡΥΒΟΣ... και θα σου συνιστουσα το enermax αντι του coolermaster.. συγκρινοντας τον θορυβο μεταξυ του green και του enermax,δεν μπορω να σου πω πως καταλαβαινω καποια διαφορα..δεν ακουγεται τιποτα
fromaz Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Thx Nikosgiann για το feedback! Ομολογώ, με (ξανα)βάζεις σε σκέψεις για το PSU...
caution Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Εξαιρετικό και φθηνό κουτάκι -> http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Xigmatek-Asgard-Midi-Case-Black.htm PSU υπεράνω κριτικής -> http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Enermax-Epr425Awt-Pro82-425W-EPR425AWT-425W-PRO-82.htm ψύκτρα που θα κρατήσει δροσερό όποιο cpu θέλεις -> http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Hdt-S1284-Big-Scorpion-CAC-SXHH4-U01.htm τώρα για cpu, επειδή είμαι και εγώ με πολλά VMs, δεν μπορώ να φανταστώ να την βγάζεις καθαρή με λιγότερο από 4 φυσικούς πυρήνες. Πήγαινε για τον 955 C3, imho, το tdp δεν είναι πρόβλημα μιας και με cnq και λόγω σχεδίασης ο συγκεκριμένος είναι δροσερός και χωρίς θέματα. Από την άλλη αν θέλεις μπορείς να περιμένεις και τον 960Τ που είναι προ των πυλών, και ίσως να κρύβει εκπλήξεις Cheers!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.