umaga Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 παιδια η σελιδα του ubuntu δεν λειτουργει απο που το κατεβαζουν τωρα?
firewalker Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 παιδια η σελιδα του ubuntu δεν λειτουργει απο που το κατεβαζουν τωρα? http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download
parsifal Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Από πού το βρήκες αυτό το URL; Μήπως είναι κανένα παλιό; Γιατί με αφετηρία το http://www.ubuntu.com/ και ακολουθώντας τα μενού , το URL για να κατεβάσεις τη desktop edition είναι αυτό: http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download. Αλλά αν έχεις κάποιον torrent client εγκατεστημένο, εγώ θα σου πρότεινα αυτό: http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/alternative-download#bt
umaga Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 ευχαριστω εχω παντα ενα cd ubuntu στην ακρη για παν ενδεχομενο παντος παλια που το ειχα εγκαταστησει ρε παιδια μου εβγαζε προβλιματα μια εκλεινα το πσ και αντι να κλεισει εκανε restart την αλλη δεν μπορουσα να δω ταινιες γιατι κολλαγε........
parsifal Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Εξαίρεση στον κανόνα των frozen package versions για τον Mozilla Firefox.
kurkosdr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Παιδια το PitiVi που μπορώ να το βρώ για Windows; Το βλεπω και μου τρεχουν τα σαλια. Και αμα εχει και υποστηριξη για να κανει κοψιμο-ραψιμο με μη απωλεστικο τροπο -οπως το avidemux- ειναι οτι πρέπει. Μονο που δεν θελω να μπλεξω σε dependecy hell, και να φορτωσω το συστημα με gstreamer και αλλα τετοια. Που μπορώ να βρω το PiTiVI για windows με οτι χρειαζεται statically linked; Δηλαδη οπως ο VLC: να μην αντιγραφει τιποτα εκτος απο τον φακελο του στα program files.
georginiogr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 To Linux δεν ειναι δυσκολο. Απλα ειναι διαφορετικο απο τα παντζουρια. Αν παρεις εναν ασχετο απο υπολογιστες και του βαλεις να μαθει να δουλευει LInux, οταν θα τον βαλεις να ασχοληθει με τα πανζτουρια θα του φανουν ακαταλαβιστικα. Το ιδιο γινεται και αντιστροφως. Προσωπικα, εχοντας δουλεψει και τα δυο λειτουργικα, θεωρω το μενου του Ubuntu πολυ ποιο απλο, παραμετροποιησιμο και φιλικο στο χρηστη, σε σχεση με τα Vista και τα 7αρια που για να βρεις τον τροπο να εκτελεσεις μια διαδικασια, περνας απο ενα σωρο μενου και παραθυρα. Χωρια που για να πας σε καποιο επιθυμητο μενου, μπορεις να το κανεις με διαφορετικο τροπο καθε φορα, καθιστωντας τη λειτουργια του λειτουργικου χαωδη, και δεν μπορεις να αποτυπωσεις ευκολα στη μνημη σου τον τροπο που εχεις φτασει στο συγκεριμενου παραθυρο παραμετρων καθε φορα που θελεις να αλλαξεις καποια παραμετρο.. Οι πιο εμπειροι χρηστες ειμαι σιγουρος οτι καταλαβαινετε τι λεω.
kurkosdr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 To Linux δεν ειναι δυσκολο. Απλα ειναι διαφορετικο απο τα παντζουρια. Αν παρεις εναν ασχετο απο υπολογιστες και του βαλεις να μαθει να δουλευει LInux, οταν θα τον βαλεις να ασχοληθει με τα πανζτουρια θα του φανουν ακαταλαβιστικα. Το ιδιο γινεται και αντιστροφως. Προσωπικα, εχοντας δουλεψει και τα δυο λειτουργικα, θεωρω το μενου του Ubuntu πολυ ποιο απλο, παραμετροποιησιμο και φιλικο στο χρηστη, σε σχεση με τα Vista και τα 7αρια που για να βρεις τον τροπο να εκτελεσεις μια διαδικασια, περνας απο ενα σωρο μενου και παραθυρα. Χωρια που για να πας σε καποιο επιθυμητο μενου, μπορεις να το κανεις με διαφορετικο τροπο καθε φορα, καθιστωντας τη λειτουργια του λειτουργικου χαωδη, και δεν μπορεις να αποτυπωσεις ευκολα στη μνημη σου τον τροπο που εχεις φτασει στο συγκεριμενου παραθυρο παραμετρων καθε φορα που θελεις να αλλαξεις καποια παραμετρο.. Οι πιο εμπειροι χρηστες ειμαι σιγουρος οτι καταλαβαινετε τι λεω. Και μετα απο 6 μηνες ο αρχαριος χρηστης θα φαει μια γερη δοση απο BiannualForcedDeathMarch, μιας και στο επομενο upgrade θα χαλασει η συμβατοτητα με διαφορες συσκευες (οπως εγινε με διαφορα Dellbuntus και με υπολογιστες με καρτα γραφικων GMA 500, παντα κατι χαλαει στο update στις μισες περιπτωσεις), και θα ξενερωσει χοντρα. Μετα θα φαει ενα ωραιο ελλατωματικο PulseAudio και το flash να κρασαρει τον xserver, και φυσικα θα παει στα φορουμς να του πουνε worksforme, λες και αυτο σημαινει τιποτα. Και μετα θα τρεξει πισω στα περιπλοκα, χαωδη, μη παραμετροποιησμα windows με τα τσαρουχια, οπου ολα δουλευουν. Και ας μην εχουν κυβους που περιστρεφονται, multiple desktops, livecd's και αλλα party tricks Δεν θελω να γινω κακος, αλλα δεν μπορω τους ανθρωπους που λενε μισες αληθειες. Γιατι λοιπον δεν λες και τα προβληματα του ubuntu τα οποια δεν υπαρχουν στα windows, αλλα μονο την μιση αληθεια; Υπαρχει καποιο συμφερον ή αποπειρα προσυλητισμου απο πισω;
parsifal Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Ωωωωπ, καλώς τον. Εγώ να δεις πόσο κακός θα γίνω: Για άλλαξε την τρολλο-υπογραφή(-ές) σου σε παρακαλώ: "I don't smell bad enough to care about my software freedoms, that's why I use Windows 7 and MacOS X instead of Linux" © Anonymous ...για να μη σε πάρει κι εσένα η μπάλα. Από anti- και -haters χορτάσαμε. Μέλη που ήταν δραστήρια, βοηθούσαν, πόσταραν μία αξιόλογη γνώμη και έκαναν ουσιαστικό διάλογο, λακίσανε γιατί αφήσαμε τους λινουξόβιους, τους τρίτωνες και τους κούρκους να αλωνίζουν και να προκαλούν. Ως εδώ, δεν έχει άλλο...
kurkosdr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Από anti- και -haters χορτάσαμε. Μέλη που ήταν δραστήρια, βοηθούσαν, πόσταραν μία αξιόλογη γνώμη και έκαναν ουσιαστικό διάλογο, λακίσανε γιατί αφήσαμε τους λινουξόβιους, τους τρίτωνες και τους κούρκους να αλωνίζουν και να προκαλούν. Ως εδώ, δεν έχει άλλο... Ειναι σε ολα τα sites το προβλημα. Οπως και στα κλαμ, οπου στην αρχη ολα ωραια και καλα, αλλα μετα πλακωνουν οι καγκουρες με τις φτιαγμενες εξατμισεις και με το αποτσιγαρο στο πατωμα. Τουλαχιστον ομως αυτοι δεν προσπαθουν να μας πεισουν οτι πρέπει να γινουμε και εμεις ετσι. Οι linux evangelists πανε και ολοι σου λενε "βαλε linux, θα αλλαξει η ζωη σου", "παραμετροποιησιμο, γρηγορο, απλο, και φιλικο στο χρηστη", χωρις να σου λενε τα μειονεκτηματα. Το θεωρω καπως αδικο. Αμα ακουσω καποιον linux evangelist εστω και μια φορα μαζι με τα πλεονεκτηματα να μου πει οτι η ATI καρτες δεν δουλευουν τοσο καλα, τα αρχεια docx δεν ανοιγουν, οτι η εμπειρια με το pulseaudio και το xorg δεν φθανει το επιπεδο του OS X και Windows 7, και το hibernate και sleep δεν δουλευουν τοσο καλα, τοτε θα το θεωρησω fair play. Αλλα μισες αληθειες δεν τις μπορώ. Με πιανει υποχρεωση να τους διορθωσω. Τεσπα, τερμα με το θεμα Linux. Οποιος linuxάς ακομα το ευαγγελιζεται μετα απο ολα αυτα που εχω πει, δεν ξερω τι να πω. Απλά ηθελα να δειξω και την αλλη πλευρα, για να μην την πατησει καποιος οπως την πατησα και εγω καποτε και εχασα 3 βδομαδες προπσθωντας να διορθωσω σφαλματα του τυπου "γιατι το βλεπει ως vesa και οχι ως ati;" και "γιατι δεν κανει sleep;", "το hibernate γιατι δεν δουλευει;", "τοσο δυσκολο του ειναι να βρει τη σωστη ενταση σε μια intel hda καρτα ηχου" τα οποια δεν επρεπε να υπαρχουν καν. Τωρα ομως που προειδοποιησα τους χρηστες επαρκως, δεν εχω τιποτα αλλο να πω. Και ας λενε οι evangelists οτι θελουν. ΥΓ: Μιλαω παντα για linux evangelists και οχι για ολους τους linux χρηστες.
Linus_21 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Τωρα ομως που προειδοποιησα τους χρηστες επαρκως, δεν εχω τιποτα αλλο να πω. Και ας λενε οι evangelists οτι θελουν. Περιμένω να διαβάσω ολόκληρες αλήθειες και για τα παράθυρα πάντως. Ένα "που όλα δουλεύουν" δεν μου αρκεί, γιατί όπως ξέρεις και εσύ δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ελπίζω να προειδοποιήσεις τους μελλοντικούς χρήστες του και για μερικές παραθυρικές αλήθειες, αλλιώς θα χάσεις το όποιο δίκιο σου.
iliaskr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Ρε συ kurkosdr δεν ισχύουν σε όλους τα προβλήματα αυτά.Εγώ εγκατέστησα GNU/Linux σε 4 υπολογιστές χωρίς κανένα πρόβλημα.Αν ήταν έτσι όπως τα λες,ούτε γραφικό περιβάλλον θα είχε το GNU/Linux,ούτε ήχο,ούτε suspend/hibernate,ούτε 3D γραφικά ούτε σουίτες γραφείου. Εγώ όμως,όπως και τουλάχιστον άλλα 100 εκατομμύρια χρήστες και γραφικό περιβάλλον έχουμε,και εξαιρετικό ήχο,και suspend/hibernate,και Compiz,και OpenOffice που διαβάζει τα πάντα. Ούτε τα Windows έχουν 100% συμβατότητα με τα πάντα.Δεν σε είδα όμως ποτέ να μιλάς αρνητικά για τα Windows ή την Microsoft. Η άποψη σου είναι ότι το GNU/Linux είναι άχρηστο, δεκτών.Σταμάτα να trollάρεις όμως κατά αυτού ή των χρηστών του,και να τους βρίζεις με προσβλητικές υπογραφές.Έλεος πια.
georginiogr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Βρε υποστηρίξτε όσο θέλετε τα παντζουράκια. 8 χρόνια μου έφαγαν την ψυχή, ώσπου ένας φίλος (καλά να τον έχει ο Θεός) μου έδωσε ένα cd του Ubuntu και μου είπε απλά....ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ. Δε θεωρώ πρόβλημα το γεγονός οτι χρειάστηκε να γράψω 3 εντολές για να δουλέψει η κάρτα ασύρματου δικτύου που ήταν και το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετώπισα. Απο τότε δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα με όσα αναφέρατε παραπάνω. Ο υπολογιστης δουλεύει ΑΨΟΓΑ και δε χρειάζεται κάθε 3-4 μήνες φορμάτ όπως έκανα με τα σβιστα, διότι για ανεξήγητους λόγους άρχισαν να κολλάνε και να σέρνονται. Φυσικά παίζει ρόλο και για τι δουλειά χρειάζεσαι τον υπολογιστή σου. Εμένα με ενδιαφέρει να σερφάρω με ΑΣΦΑΛΕΙΑ και με ταχύτητα στο ιντερνετ, επεξεργασία βιντεο, εικόνας και κειμένου, και κυρίως το λειτουργικό μου να μη φθείρετε σε βάθος χρόνου απο τη χρήση του. Αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα