Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@kurkosdr

Δεν δουλεψε; No problem man, it's free. Απλά μην ζητησεις να σου πληρωσω τον χρονο που εχασες να τεσταρεις το μισοτελειωμενο προγραμμα που σου πασαρα και σου εκανε το συστημα μανταρα

βρές μία άδεια χρήσης "κλειστού" λειτουργικού ή προγράμματος

που να δηλώνει ξεκάθαρα ότι σε αποζημιώνει για ζημιές που θα προκύψουν από τη χρήση του (χωρίς δική σου υπαιτιότητα)

και αφού την αναρτήσεις εδώ

τότε το συζητάμε

όλοι "ώς έχει" τα δίνουν ή τα πουλάνε

η micro$oft πλήρωνε την αξία της δισκέτας !

kurkosdr

θα έχει πλάκα να σου έρθει η "θεία φώτιση" και να γίνεις ο "Σαούλ" του Linux !

γι' αυτό μήν τα δοκιμάζεις :mrgreen:

έχω puppylinux

οπότε δεν μπορώ ακόμα να πώ εντυπώεσεις ! :mrgreen:

.

• Απαντ. 252
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Παιδιά η διαδικασία της αναβάθμισης σε εμένα στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία.

Όλα καλά με το Ubuntu αλλά δεν πρόλαβα να το χαρώ αφού άμεσα διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να μπουτάρω τα windows από τον άλλο δίσκο.

Είμαι νέος σε αυτές τις καταστάσεις και για να μπορέσω να δουλέψω στα win αναγκάστηκα να κάνω φορμάτ.

Το θέμα το συζήτησα το ΣΚ που μας πέρασε σε άλλο τοπικ αλά σκέφτηκα να το αναφέρω και εδώ για όσους σκέφτονται να κάνουν το ίδιο.:shifty:

Για τους άλλους (???) φίλε μου που μπορεί να προβληματίζονται από το ενδεχόμενο (αφού αν ήταν γενικευμένο το πρόβλημα θα είχαν ήδη δοθεί οδηγίες νωρίτερα από τους περισσότερο πεπειραμένους) να μην μπορούν να εκκινήσουν άλλα λειτουργικά συστήματα, η απάντηση είναι: χρησιμοποιήστε τα εργαλεία του linux για την επίλυση των όποιων προβλημάτων και το πρώτο και κύριο εργαλείο είναι η αναζήτηση κοινοτήτων και ατόμων που μπορούν να μας βοηθήσουν και που εκεί και εμείς με την σειρά μας θα βοηθήσουμε άλλους. :-)

Ποιο συγκεκριμένα:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2997574#post2997574

https://help.ubuntu.com/community/RecoveringWindows#How%20To%20Recover

αλλά ακόμα και για τους αμύητους, από αναζήτηση στο google:

http://www.google.gr/#hl=el&source=hp&q=windows+7+startup+repair

Το στοίχημα του ΕΛ/ΛΑΚ είναι αυτό ακριβώς, ο κόσμος να σταματήσει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα σαν καρφιά και να αντιληφθεί ότι το σφυρί δεν είναι το μόνο εργαλείο που έχει πλέον. :-)

Λυπάμαι φίλε μου για την ταλαιπωρία σου, αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να σε παρηγορεί το ότι με την αναφορά του μεμονωμένου προβλήματός σου, αν και κάποιος άλλος αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα τώρα θα ξέρει ότι το πρόβλημα διορθώνεται πάρα μα πάρα πολύ εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα και το σημαντικότερο όλων ότι είμαστε εδώ και βοηθάμε και όσο υπάρχουμε εμείς οι χρήστες linux, θα χαιρόμαστε όχι που υπάρχουν προβλήματα, αλλά που εμείς σαν σύνολο μπορούμε να τα επιλύσουμε. :-)

Και το πολιτικό (αισιόδοξο) μήνυμα της ημέρας: Ας εγκαταστήσουμε την φιλοσοφία του ΕΛ/ΛΑΚ σε αυτή την πολύπαθη χώρα για να αλλάξει πρόσωπο μια και καλή. :-)

Δημοσ.

Μετακινήθηκαν 5 μηνύματα στο θέμα Ubuntu Lucid Lynx 10.04 LTS - Συζητήσεις, Απορίες ‎που βρίσκεται στην ενότητα Linux.

Παρακαλώ δώστε προσοχή στο γεγονός ότι το παρόν thread ανήκει στην ενότητα των Ειδήσεων. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Γεια σας.Χρησιμοποιω 2 χρονια τωρα unix και εχω να πω αυτο!!!Τα ubuntu ειναι απλα μια κοροιδια!!!Οταν ξεκινησε πριν χρονια σαν project ηταν 1 χαρα!!!Αλλα τωρα τα πραγματα αλλαξαν!Ξεφτυλισε το unix κυριολεκτικα!!!Το στηνει ακομα και η γιαγια μου που δεν ξερει απο υπολογιστες!!!Ειναι το πρωτο unix λειτουργικο που εβγαλε ιο & antivitus και επιρεαζει ολα τα debian based συστηματα!

Το terminal ειναι νεκρο σε αυτη την διανομη αφου εχεις κουμπακια για τα παντα!!!Καποτε μπορουσες να αλλαξεις το θεμα στο gdm αλλα ξαναεγραψαν τον κωδικα ετσι ωστε να μην μπορεις.το ctrl+alt+bcksp το αντικατεστησε το ctrl+alt+del που υπαρχει στα windows και απο του χρονου μονο δωρεαν δεν θα ειναι!!!Θα πληρωνεις για να εχεις ubuntu!!!!Αν δεν ξεπουληθει στη Microsoft το λιγοτερο που θα δουμε σε λιγο καιρο ειναι το windows media player σε ubuntu!!!

Οταν αρχισα το unix και εγω με ubuntu αρχισα αλλα για 2 βδομαδες!!!Το πεταξα και εβαλα gentoo και τοτε ενιωσα τι σημαινει unix!!!Οχι γραφικα & μ!$#@&.Ξεκινας απο κονσολα,compile και θεος τοτε επλασε τον ανθρωπο!Ουτε gnome με 100 αχρηστα πακετα προεγκατεστημενα και αλλα 10000000 depedencies!!!Οταν ποια εστησα bsd & solaris και αρχισα να κατανοω τι χρησιμοποιω και πως μπορω να το αξιοποιησω καλυτερα τοτε καταλαβα πως το μεγαλυτερο λαθος που εκανα ηταν που δεν ξεκινησα απο gentoo απευθειας!!!Με πλησιαζουν 5000 ανθρωποι και μου το παιζουν χακερς επειδη εχουν στον υπολογιστη τους ubntu και νομιζουν οτι αυτο ειναι το unix.Αλλα αν δουνε error θα παγωσουν απο τον φοβο τους!Δεν λεω πως εγω ειμαι ο τρελος χακερ ουτε πως ξερω τα παντα απο unix.Αλλα αυτη ειναι και η μαγεια του!Αν δεν εισαι kernel programmer δεν το μαθαινεις ποτε!Και φυσικα το ubuntu εχει ξεφυγει απο ολο αυτο και το μονο που εχει μεινει να θυμιζει unix ειναι ο linux πυρηνας που τρεχει απο κατω!!!Και φυσικα generic γιατι πολυ απλα δεν εχεισ ιδεα τι ειναι το kernel configuration!!!!!Αυτα φυσικα ειναι η δικη μου αποψη που ελπιζω να σεβαστειται!

Δημοσ.

Ντεμέκ

Το προσποιητό, το και καλά, το κατα φαντασίαν.

Λέξη τουρκικής προελεύσεως.

Δημοσ.
Γεια σας.Χρησιμοποιω 2 χρονια τωρα unix και εχω να πω αυτο!!!Τα ubuntu ειναι απλα μια κοροιδια!!!Οταν ξεκινησε πριν χρονια σαν project ηταν 1 χαρα!!!Αλλα τωρα τα πραγματα αλλαξαν!Ξεφτυλισε το unix κυριολεκτικα!!!Το στηνει ακομα και η γιαγια μου που δεν ξερει απο υπολογιστες!!!Ειναι το πρωτο unix λειτουργικο που εβγαλε ιο & antivitus και επιρεαζει ολα τα debian based συστηματα!

Το terminal ειναι νεκρο σε αυτη την διανομη αφου εχεις κουμπακια για τα παντα!!!Καποτε μπορουσες να αλλαξεις το θεμα στο gdm αλλα ξαναεγραψαν τον κωδικα ετσι ωστε να μην μπορεις.το ctrl+alt+bcksp το αντικατεστησε το ctrl+alt+del που υπαρχει στα windows και απο του χρονου μονο δωρεαν δεν θα ειναι!!!Θα πληρωνεις για να εχεις ubuntu!!!!Αν δεν ξεπουληθει στη Microsoft το λιγοτερο που θα δουμε σε λιγο καιρο ειναι το windows media player σε ubuntu!!!

Οταν αρχισα το unix και εγω με ubuntu αρχισα αλλα για 2 βδομαδες!!!Το πεταξα και εβαλα gentoo και τοτε ενιωσα τι σημαινει unix!!!Οχι γραφικα & μ!$#@&.Ξεκινας απο κονσολα,compile και θεος τοτε επλασε τον ανθρωπο!Ουτε gnome με 100 αχρηστα πακετα προεγκατεστημενα και αλλα 10000000 depedencies!!!Οταν ποια εστησα bsd & solaris και αρχισα να κατανοω τι χρησιμοποιω και πως μπορω να το αξιοποιησω καλυτερα τοτε καταλαβα πως το μεγαλυτερο λαθος που εκανα ηταν που δεν ξεκινησα απο gentoo απευθειας!!!Με πλησιαζουν 5000 ανθρωποι και μου το παιζουν χακερς επειδη εχουν στον υπολογιστη τους ubntu και νομιζουν οτι αυτο ειναι το unix.Αλλα αν δουνε error θα παγωσουν απο τον φοβο τους!Δεν λεω πως εγω ειμαι ο τρελος χακερ ουτε πως ξερω τα παντα απο unix.Αλλα αυτη ειναι και η μαγεια του!Αν δεν εισαι kernel programmer δεν το μαθαινεις ποτε!Και φυσικα το ubuntu εχει ξεφυγει απο ολο αυτο και το μονο που εχει μεινει να θυμιζει unix ειναι ο linux πυρηνας που τρεχει απο κατω!!!Και φυσικα generic γιατι πολυ απλα δεν εχεισ ιδεα τι ειναι το kernel configuration!!!!!Αυτα φυσικα ειναι η δικη μου αποψη που ελπιζω να σεβαστειται!

Γιατί επιβάλλεται ένα Unix-based λειτουργικό να προϋποθέτει τόσες πολλές γνώσεις για το χειρισμό του;;;

Γιατί ένας απλός χρήστης που θέλει απλά να κάνει κάποιες βασικές εργασίες στο λειτουργικό του,να γνωρίζει μέχρι και την τελευταία εντολή του τερματικού;;;

Γιατί να έχεις ασπρόμαυρες οθόνες χωρίς mouse,ενώ μπορείς να έχεις ένα πανέμορφο Desktop για να διαβάσεις π.χ τα email σου;

Το Ubuntu αναπτύχθηκε με τη λογική να είναι ευέλικτο και φιλικό προς το χρήστη.Άλλωστε αυτό κερδίζει πολλούς χρήστες και κάνουν τη μετάβαση απο τα Windows(κυρίως) ή κάποιο άλλο OS.Μετά το πρώτο βήμα,ΑΝ θέλουν και ΑΝ τους χρειάζεται πραγματικά μπορούν να ασχοληθούν για να "πάρουν" πολλά περισσότερο απο το λειτουργικό Linux.

Και μόνος σου το είπες ότι είχες όρεξη να ασχοληθείς,να αφιερώσεις χρόνο για να εμβαθύνεις στη χρήση και την κατανόηση του Unix και φυσικά άλλαξες διανομή.Γι'αυτό υπάρχουν και οι διάφορες διανομές.Για να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα και καλύπτει τις ανάγκες σου.

Ας μην απορρίπτουμε τα "εύκολα" γιατί έχουμε πάει ένα βήμα παρακάτω στο αντικείμενο.

Δημοσ.
Ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε; :rolleyes:

Βασικά είναι το μόνο που κάπως στέκει και που ίσως θα άξιζε να γίνει συζήτηση:

http://shop.canonical.com/index.php?currency=EUR&cPath=19

σε συνδυασμό με το κουμπάκι "Install - Free" στο Ubuntu Software Center.

Προσωπικά μπορώ να πω ότι δεν τίθεται θέμα ιδεολογίας και επιμένω στο ότι όλοι μας θα πρέπει να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές και να κατασταλάζουμε σε αυτές που εξυπηρετούν τις ανάγκες μας.

Πολλοί είναι οι χρήστες που χρησιμοποιούν επαγγελματικά εργαλεία τα οποία δεν έχουν περάσει στο linux οπότε αν κάποιος έχει μάθει αυτά και με αυτά κάνει την δουλειά του, αναγκαστικά παραμένει σε windows/mac os λειτουργικό.

Αν η canonical είναι σε θέση να δημιουργήσει μία αγορά που τώρα δεν υπάρχει και δούμε νέα παιχνίδια αλλά και εφαρμογές να βγαίνουν και για linux όπως βγαίνουν για windows σήμερα και μάλιστα με ένα οργανωμένο και ασφαλές σύστημα διανομής, τότε μπράβο της.

Προσωπικά παραμένω υπέρμαχος του open source αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν θα υποστηρίξω ότι για ιδεολογικούς λόγους θα πρέπει να περιοριστούν οι επιλογές του συνόλου των χρηστών.

Θέλει αρκετή σκέψη και δύναμη για να μπορέσουμε να παραδεχτούμε ότι αυτό που εμείς θεωρούμε λάθος, μπορεί να είναι σωστό για κάποιους άλλους. Εξάλλου αυτή η διαφορά λογικής και νοοτροπίας ήταν που γέννησε το linux και όσο συνεχίζει να υπάρχει αυτή η διαφορά, τόσο αυτή η κόντρα θα το εξελίσσει. :-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι απλο.Αν θες να εχεις 1 απλη επιφανεια εργασιας για να διαβαζεις τα mail σου τοτε δεν βαζεις unix.Χρησιμοποιεις τα windows που στην ουσια αυτο το σκοπο εξυπηρετουν.Δεν βλεπω καποιο λογο να κανεις τη μεταβαση σε αλλο λ.σ για να μπορεις να παιξεις παιχνιδια!Ασε που δεν παιζουν παιχνιδια!!!!Δεν τα βαζω με τον απλο χρηστη!Καλα κανει και χρησιμοποιει το ubuntu αφου υπαρχει!Τα βαζω με αυτους που το καταντησαν ετσι!Ο απλος χρηστης μπορει να μην το καταλαβαινει και να βλεπει πρωτη φορα το compiz και να νομιζει πως ανακαλυψε το συμπαν αλλα στα ματια μερικων που εχουν πεθανει πανω σε 1 κονσολα ειναι καταντια!!!Το unix δεν φτιαχτηκε για τον απλο χρηστη!Φτιαχτηκε για servers,δικτυα,προγραμματισμο και γενικοτερα για σκληροπυρηνηκες καταστασεις!Αν θες να γινεις kernel programmer καταλαβαινω τη μεταβαση σε unix.Και εγω μαζι.Αλλα οχι για την επιφανεια εργασιας και το mail!!!Το unix υπαρχει επειδη καποιοι ανθρωποι σπαταλησαν εκατομμυρια ωρες δωρεαν για να φτιαξουν κατι το οποιο ειναι κλασσεις ανωτερο των windows!Ολοι αυτοι και εγω μαζι ειμαστε οι ποιο πολλοι κατα της microsoft!Συχαινομαι να εχω να κοιμηθω 2 χρονια και να ειμαι πανω σε εναν υπολογιστη 15 ωρες τη μερα να δω γιατι ο βαραει λαθος o compiler και να ερχεται ο εξυπνακιας της ταξης και να μου την λεει!!!Η να προσπαθω να βοηθησω τον αλλο στο αλλο ακρο του πλανητη να βρει που ειναι το λαθος (γιατι η κοινοτητα ειναι ολη η δυναμη του unix) και να ερχετε ο αλλος ο κρετινος και να μου λεει απο του χρονου θα σου πουλαω τα ubuntu.Ωπα ρε φιλε.Στακα!!!!Unixas εισαι εσυ η μ@λ@κ@ς???Και φυσικα το αισχροτερο ειναι να βλεπεις να προσπαθει να τα κανει οσο ποιο windows γινεται!!!!!Ε σορρυ αλλα αυτο το πραγμα με ενοχλει!!!!!Και το ξαναλεω!!!!Δεν τα βαζω με τον χρηστη!!!!Αυτος ειναι ο τελευταιος που φταιει!!!!Aλλα αλλο τ windows αλλο το unix και ντροπη σε αυτον που πρσπαθει να κανει αυτα τα 2 φαινονται ιδια!!!!Δεν ειναι ιδια!!!!Και αυτο ειναι που με ενοχλει!!!!Τα ubuntu εκαναν τον κοσμο να νομιζει οτι ετσι ειναι το linux ενω δεν ειναι καθολου ετσι!!!Καμια επαφη!!!Και εχω την αλλη την βλαμμενη να μου λεει.Α!Linux τρεχεις στον υπολογιστη σου εεε????Και να εννοει τα ubuntu.Και να νομιζει οτι ετσι ειναι το Linux.Kαι εκει εγω παιρνω αναποδες γιατι στο λεει με ενα υφακι λες και το ξερει και απο χτες!!!Ε μην τρελαθουμε ρε παιδια!!!Για μια ρημαδα ιδεολογια ζουμε.Για ενα πιστευω!!!Και τα ubuntu πουλησαν τα πιστευω τους για τα φραγκα!!!!!Αν εισαι σωστος unixas το πετας και πας σε αλλη διανομη!!!Αν δεν εισαι unixas ειναι ξεφτυλα να τρεχεις στον υπολογιστη σου unix απο τη στιγμη που ουτε ξερεις τι ειναι ουτε μπορεις να εκτιμησεις αυτο που εχεις!!!!Δηλαδη εγω ειμαι βλακας που εβγαλα τα ματια μου να μαθω να τρεχω απτεστα κονσολα,εμαθα για filesystems,network configuration,kernel configuration,sudoers config,mount hdd,scripts,flags,compilers,xorg configuration και 100000000 ακομα πραγματα???Κοιμαμαι 5 ωρες την μερα και πινω 10 καφεδες για να κρατηθω ξυπνιος για να ερχετε να μου την λεει ο βλακας απο τη σχολη μου???Και να μου λεει.ΜΣΝ εχει????ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!Και οκ!!!!ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΜΠΟΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!!!ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΛΩ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ!!!!!Και εγω με windows ξεκινησα!Αλλα οταν γνωρισα το unix ειπα πως θα δωσω τα παντα για την αναπτυξη του αλλα οταν καποιοι το γ@μ@ν3.Και 2 χρονια τωρα αυτο κανω!!!!Προσπαθω!!!!!Μεχρι μια μερα να καταφερω (και αν καταφερω σφυριξτε μου!!!!)να φτιαξω το δικο μου λειτουργικο που θα ειναι δωρεαν,αλλα για αυτους που ξερουν τι ζητανε απο τη ζωη τους!!!Οχι για αυτην που εχει τον υπολογιστη μονο για το facebook!!!Και θα μου πουλαει και πνευμα!!!

Επεξ/σία από sk8harddiefast
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Τα ubuntu εκαναν τον κοσμο να νομιζει οτι ετσι ειναι το linux ενω δεν ειναι καθολου ετσι!!!Καμια επαφη!!!

Μεγαλη αληθεια..Αφου τα εχουμε πει...θες κατι αυτοματοποιημενο που να γινονται τα παντα απο gui και με 2 κλικ..εχεις windows..τελος.Αυτη ειναι η δουλεια τους!Φτιαχτηκαν για αυτον τον σκοπο.Το linux ειναι για αλλη δουλεια..εχει δυναμη που δυστυχως το ubuntu και το καθε ubuntu την κρυβει μεσα απο ομορφα και user friendly gui και καλα για να κανει πιο ευκολη και αυτοματοποιημενη την λειτουργια...Ε οχι !Δεν ειναι ετσι..!Προσφατα εβαλα το ubuntu απο περιεργια και μονο σε ενα laptop με nvidia.Δινω ταπεινα Χ –configure για να κανω κατι αλλαγουλες αφου χρειαζομαι custom edid και βλεπω οτι ως default ειχε τον nouveau:eek:Ε πηγα και γω μια φορα να μην βαλω τον driver της nvidia με τον γνωστο τροπο(δηλαδη να τον κατεβασω απτο site της,να χτισει το module,να το φορτωσω και να αλλαξω σε "nvidia" στο xorg.conf μου..)και λεω ας το παιξω noob να δουμε τι θα γινει.Ανοιγω αυτο το ομορφοτατο gui που εχει το ubuntu:eek: για τους κλειστους drivers τον ενεργοποιω ...κανω restart και εγιναν τα εξης..:

1.signal 11 (Segmentation fault) στον Χ.Λεω δεν @@εται γνωστο προβλημα,μπαινω στο grub.cfg με nano και δινω στον kernel nopat.Reboot

2.o gdm ανοιγει.Παταω login αλλα δεν ανοιγει ο gnome,κανει επανεκκινηση ο X και ξαναβγαινω σε gdm:eek:και αυτο γινοταν συνεχεια..Λεω ok..login σε safe terminal,/etc/init.d/gdm stop ,δημιουργω ενα .xinitrc στο home μου,βαζω μεσα gnome-session και δινω startx.Φυσικα δεν ανοιγε,βγαζοντας ενα σωρο erros.Το παραξενο ??Με τον "nv" και τον "nouveau" λειτουργουσε κανονικα..

Λεω δεν @@ται και παλι...ας μεινω με “nv”.Παω να βαλω τον εξωτερικο σκληρο να δω καμια ταινια...λεω να το παιξω και εδω noob και να μην κανω mount χειροκινητα αλλα να περιμενω να βγει κανα ομορφο εικονιδιακι στο desktop:eek: οντως και εγινε..Παω λοιπον να παιξω ενα dvdrip με τον default player και μου λεει να κατεβασει τους γνωστους codecs..τους βαζει , αλλα η ταινια επαιζε μονο οταν κουναγα τον totem με το ποντικι!:lol::lol:Αν το αφηνα κολλαγε..Λεω παλι δεν @@εται..ας βαλω τον smplayer απο το ομορφοτατο software center ή πως λεγεται..:eek:.Κανει install και οταν τον ανοιγω βγαζει ενα ωραιο σφαλμα οτι η εκδοση αυτη του smplayer μπορει να δημιουργησει προβληματα με την συγκεκριμενη εκδοση του mplayer που ηταν εγκατεστημενη...:eek::eek:..aaaaaanyway.. η ταινια παιζει..αλλα σε fullscreen βγαζει κατι οριζοντιες γραμμες.Δηλαδη ντααξ δεν παιζονται οι τυποι!!Ποτε δεν ειχα τετοια προβληματα με το debian η το arch..Δεν μιλαω καν για τον flash σε youtube.. ή το urban terror σε opengl...το συρσιμο το ιδιο(ξερω για το flash δεν φταιει το linux.. αλλα ουτε και ο επξεργαστης μου φταιει σε τιποτα να βαραει κατοσταρες…)

Επισης o pcmcia ethernet που εχω με μεγαλη εκπληξη διαπιστωσα ότι στο ubuntu λεει card not supported…ΜΑ ΚΑΛΑ!!Τι @@τα του εχουν κανει και δεν δουλυει ενώ σε debian και arch δουλευει κανονικοτα..?Ας μου εξηγησει καποιος ρε παιδια..αληθεια..τι κανουν ?Παιρνουν το debian unstable..και τι του κανουν..?Περα απο τις ωραιες boot screens και θεματα για τον gnome.Τοσο σοβαρη διανομη και την εχουν καταστρεψει.

Κοινως..αν δεν ηξερα 5 πραματα που εχω μαθει απτο debian και ολο τον καιρο που κανω τις δουλειες μου σε tty, απλα..θα καθομουν σε ολα αυτα τα errors και θα τα κοιταζα..σαν χαχας..Οσο και να προσπαθει η canonical να κρυψει την δυναμη του linux και να το κανει "αλλα windows" δεν γινεται..δεν μπορει να γινει!!Δεν εχει γραφτει για αυτην την δουλεια..!

@sk8harddiefast +1 σε όλα.

Επεξ/σία από tritonas00
Δημοσ.

sk8harddiefast,tritonas00 καλημερα σας κυριοι,εχω 3 χρονια στο linux και τα περισσοτερα τεχνικα απο αυτα που λετε δεν τα καταλαβαινω, μεταφορικα μου θυμιζει την φαση με τις μοτοσυκλετες που εχω 35 χρονια σαν αναβατης και περιστασιακα ασχολουμαι και επαγγελματικα επισκευαζοντας τις ,πολλες φορρες ομως διαβαζω ποστ αρχαριων στο auto-moto και μου σηκωνεται η τριχα,ομως ολοι εχουν δικαιωμα στην μοτο οπως ολοι εχουν δικαιωμα στο linux και η canonical εβγαλε κατι σαν σκουτερ τα οποια μεταξυ μας σιχαινομαι αλλα εξυπηρετειται πολυς κοσμος με αυτα, και εγω προσπαθω να βοηθαω μεσα απο το φορουμ κρατιεμαι ομως να μην σνομπαρω,μην ανυσηχειται αν κανει νερα η canonical θα παμε στο linux mint καθεισται εσεις στις δικες διανομες και μην μας σνομπαρετε παρακαλω, απλως βαζετε κανα χερακι βοηθειας οποτε σας χρειαζομαστε,ευχαριστω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ απλά να υπενθυμίσω για την αξιολόγηση της συζήτησης ότι ο tritonas κατ' εξακολούθηση υπερασπίζεται μέχρι τελικής πτώσεως τα windows όταν τον παίρνει. Σε thread που δεν τον παίρνει, απλά γράφει εναντίον της canonical και της δημοφιλέστερης linux διανομής. Ο φανατισμός του δεν είναι τυχαίος, ούτε και η ρητορική του.

Το Ubuntu, η δημοφιλέστερη linux διανομή και ο Νο1 αντίπαλος των windows στο χώρο των pc, ήταν, είναι και θα είναι free και open. Το ξέρω σας χαλάει. Σας χαλάει που είναι απλή στη χρήση. Σας χαλάει που όπου σταθείς και όπου βρεθείς, για ubuntu θα ακούσεις. Σας χαλάει που σε κάθε forum θα βρεις support για το Ubuntu λόγω της τεράστιας εγκατεστημένης βάσης χρηστών. Σας χαλάει που ανανεώνεται κάθε έξι μήνες κάνοντας μεγάλα βήματα προόδου κάθε φορά. Σας χαλάει, γιατί αυτό είναι το μέλλον.

Παρόλα αυτά , ο κόσμος του linux είναι τόσο ελεύθερος και ανοικτός, που σας επιτρέπει να επιλέξετε άλλη διανομή (μία από τις δεκάδες που υπάρχουν). Επιλέξετε λοιπόν μια άλλη διανομή, ασχοληθείτε με αυτήν, αρχίστε να γράφετε στα αντίστοιχα thread και σταματήστε να μας πρήζετε

Επεξ/σία από linuxovios
Δημοσ.

Υ.Γ.

@ sk8harddiefast

Με αυτά που γράφεις φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα, ούτε για την ιδεολογία και φιλοσοφία του linux, ούτε για το gnu project, ούτε και για το Ubuntu.

Google it, μάθε και μετά θα ασχοληθώ να σου απαντήσω

Δημοσ.
Εγώ απλά να υπενθυμίσω για την αξιολόγηση της συζήτησης ότι ο tritonas κατ' εξακολούθηση υπερασπίζεται μέχρι τελικής πτώσεως τα windows όταν τον παίρνει. Σε thread που δεν τον παίρνει, απλά γράφει εναντίον της canonical και της δημοφιλέστερης linux διανομής. Ο φανατισμός τους δεν είναι τυχαίος, ούτε και η ρητορική του.

Το Ubuntu, η δημοφιλέστερη linux διανομή και ο Νο1 αντίπαλος των windows στο χώρο των pc ήταν, είναι και θα είναι free και open. Το ξέρω σας χαλάει. Σας χαλάει που είναι απλή στη χρήση. Σας χαλάει που όπου σταθείς και όπου βρεθείς, για ubuntu θα ακούσεις. Σας χαλάει που σε κάθε forum θα βρεις support για το Ubuntu λόγω της τεράστιας εγκατεστημένης βάσης χρηστών. Σας χαλάει που ανανεώνεται κάθε έξι μήνες κάνοντας μεγάλα βήματα προόδου κάθε φορά. Σας χαλάει, γιατί αυτό είναι το μέλλον.

Παρόλα αυτά , ο κόσμος του linux είναι τόσο ελεύθερος και ανοικτός, που σας επιτρέπει να επιλέξετε άλλη διανομή (μία από τις δεκάδες που υπάρχουν). Επιλέξετε λοιπόν μια άλλη διανομή, ασχοληθείτε με αυτήν, αρχίστε να γράφετε στα αντίστοιχα thread και σταματήστε να μας πρήζετε

+1

Το ubuntu είναι για να μπεις τον κόσμο του linux, από 'κει και πέρα όποιος θέλει να μάθει περισσότερα πάει σε πιο δύκολες διανομές, όποιος δε θέλει αράζει στο ubuntu και και πάλι έχει όλα τα καλά του linux σε θέμα ασφάλειας, ταχύτητας, αξιοπιστίας.

Δημοσ.

Το ubuntu είναι linux οχι unix.

@sk8harddiefast, tritonas

Γιατί δε κάνετε παράπονα και για τη mandriva που είναι εξίσου εύκολη στη χρήση;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...