Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Για όποιον θέλει να το δοκιμάσει το νέο λειτουργικό και δεν θέλει να χαλάσει τα partitions του, μπορεί να χρησιμοποιήσει το Wubi. Η εγκατάσταση του είναι αποβλημάτιστη, αφού το Ubuntu εγκαθίστατε μέσα από τα Windows και δεν αλλειώνεται το partition table.

Αν δεν σας κάνει, το κάνετε απλά uninstall και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Το είδα αυτό που λες αλλά στα Windows 7 έχουν αναφερθεί προβλήματα..Η νέα έκδοση του Wubi είναι συμβατή με τα 7αρια?

• Απαντ. 252
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αντε λοιπον με πεισατε, τωρα που εχω προγραμματισει ενα φορματάκι στο pc σε κανα δυο μηνες, θα τα βαλω (μονο και μονο για τo theme),αρκει στα αποχωρητηρια να υπαρχει ο νεος VLC και Firefox.

Εχεις δει καμια διανομη που να μην τα εχει..?:whistle:

Δημοσ.

Το Ubuntu δεν ανήκει στις διανομές τύπου "rolling release", αλλά οι εκδόσεις των πακέτων παραμένουν σταθερές καθόλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής της συγκεκριμένης έκδοσης Ubuntu. Οπότε, ακόμη και αν τώρα που πάνε λίγες μέρες που βγήκε έχει όντως στα repositories τις τελευταίες εκδόσεις κάποιων προγραμμάτων, σε μερικές μέρες/εβδομάδες/μήνες δε θα ισχύει το ίδιο.

Δημοσ.

Υπάρχει φυσικά πάντα η δυνατότητα, γι'αυτούς που αναλαμβάνουν το ρίσκο, της εγκατάστασης των latest εκδόσεων όλων των εφαρμογών.

Δημοσ.

Όχι από τα επίσημα repositories όμως. Πρέπει να στραφείς σε άλλες μεθόδους όπως:

1. PPA ή άλλα repos

2. .deb packages από 3rd party sites (π.χ. getdeb.net)

3. Να φτιάξεις το δικό σου .deb package (από τον πηγαίο κώδικα ή από binary release των προγραμμάτων που ενδιαφέρουν)

4. Να εγκαταστήσεις χειροκίνητα τα σχετικά binaries στο σύστημα (π.χ. στον home directory ή στο /opt) και να τα τρέχεις από εκεί

Νομίζω δεν άφησα κάτι απ' έξω. Αν ναι, παρακαλώ προσθέστε!

Δημοσ.

λοιπον θετικες οι πρωτες εντυπωσεις σε vmware.. τωρα θα το δοκιμασω και στο laptop μου(οχι το αρχαιο..το λιγοτερο αρχαιο:lol:)

Παντως ειναι κριμα να προβαλλονται διανομες τυπου ubuntu και να μενουν σχετικα αφανεις στο ευρο κοινο σοβαρες διανομες οπως το arch,debian,gentoo..που πραγματικα προσφερουν στo development τοσο των πακετων οσο και του kernel.Aλλα ξεχασα...αυτες δεν τις εχει αναλαβει καποια εταιρια που βγαζει ωραιες boot screens και ομορφα θεματα που αρεσουν ...:-D:-D

Δημοσ.
Παντως ειναι κριμα να προβαλλονται διανομες τυπου ubuntu και να μενουν σχετικα αφανεις στο ευρο κοινο σοβαρες διανομες οπως το arch,debian,gentoo..που πραγματικα προσφερουν στo development τοσο των πακετων οσο και του kernel.

Τώρα είναι το κατάλληλο thread αυτό για να επαναφέρεις ένα θέμα που έχει ποσταριστεί και συζητηθεί ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ πολλάκις? Όσο για το διαχωρισμό σου σε σοβαρές και μη σοβαρές διανομές, τον κρίνω μη σοβαρό. Το Ubuntu δεν είναι τυχαία η δημοφιλέστερη διανομή ever. Γνωρίζω βέβαια ότι θα σε συνέφερε να μην υπάρχει Ubuntu, ώστε να μην απειλούνται τα αγαπημένα σου win, αλλά "that's life".

Aλλα ξεχασα...αυτες δεν τις εχει αναλαβει καποια εταιρια που βγαζει ωραιες boot screens και ομορφα θεματα που αρεσουν ...

Αν αυτό πιστεύεις ότι είναι το πλεονέκτημα του Ubuntu, τότε γιατί ασχολείσαι? Ασχολήσου μόνο με τις "σοβαρές" διανομές και σε παρακαλώ κάντο στα αντίστοιχα threads και όχι σε αυτό.

Φιλικά.

Δημοσ.

Το ότι είναι "σοβαρή" διανομή το ubuntu, φαίνεται από τις -αρκετές άλλες- διανομές που είναι χτισμένες πάνω στο ubuntu...

Δημοσ.

Μιλάμε απίστευτη απόκριση. Ο χρόνος εκκίνησης και τερματισμού είναι ανάλογος με το χρόνο που χρειάζεται ένα κινητό τηλέφωνο για την ανάλογη λειτουργία! Όλα δουλεύουν άψογα και χωρίς κολλήματα. Καταπλητκικό λειτουργικό!!!!:-D:-D:-D:-D:-D

Δημοσ.

Στο netbook Asus 1000Η πάντως μέτρησα χρόνους εκκίνησης και τερματισμού και βρήκα 20" για την login screen και συνολικά 26" για πλήρες περιβάλλον ενώ για τον τερματισμό 6" ήταν αρκετά. Χρόνοι πολύ καλοί για αυτό το μηχάνημα.

Οι μετρήσεις έγιναν με το μηχάνημα συνδεδεμένο στο ρεύμα, θεωρώ ότι με την μπαταρία θα είναι ελαφρά αυξημένοι.

Δημοσ.

Παιδιά η διαδικασία της αναβάθμισης σε εμένα στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία.

Όλα καλά με το Ubuntu αλλά δεν πρόλαβα να το χαρώ αφού άμεσα διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να μπουτάρω τα windows από τον άλλο δίσκο.

Είμαι νέος σε αυτές τις καταστάσεις και για να μπορέσω να δουλέψω στα win αναγκάστηκα να κάνω φορμάτ.

Το θέμα το συζήτησα το ΣΚ που μας πέρασε σε άλλο τοπικ αλά σκέφτηκα να το αναφέρω και εδώ για όσους σκέφτονται να κάνουν το ίδιο.:shifty:

Δημοσ.

Μια χαρά το νέο Ubuntu, αν και fan της Fedora, υποστηρίζω και παρακολουθώ τις νέες κυκλοφορίες και πώς να μην προσέξω το νέο Ubuntu... Δώθηκε σημασία στην κοινωνική δικτύωση (gwibber) και άλλαξε η κλασσική εικόνα του, αλλά όλα φαίνονται τέλεια. Το Ubuntu είχε πάντα στόχο το ευρύ κοινό και εκεί συνεχίζει να στοχεύει με επιτυχία νομίζω. Αποτελεί μια πλήρη λύση λειτουργικού που θα το σύστηνα ανεπιφύλακτα σε όλους. Όσο για τα προηγούμενα σχόλια για την ανωτερότητα των windows έχω να πω ότι:

το σύστημά σας θα χρειαστεί εκκίνηση σε 10...9...8...7... όχι ρε γαμώτο, τι το ήθελα το update... χαχαχαχα!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...