spor_os Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Καλημέρα Χρησιμοποιώ την έκδοση 9.10 Μέχρι σήμερα δε μου έχει βγάλει στο update την 10.04 Θα πρέπει να κάνω κάτι ή θα εμφανιστεί κάποια στιγμή? Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
damastes Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 alt+F2 και γράψε update-manager -d κανε και κανα backup για σιγουρια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Επιτελους Lubuntu 10.04http://lubuntu.net/blog/lubuntu-1004-now-available-download Το κατέβασα και είδα πως χρησιμοποιεί τον chromium ως default browser. That's new... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Εγώ πάντως με την 7600GT δεν έχω παρατηρήσει ποτέ πρόβλημα σε ταινίες και βλέπω HD ως επί το πλείστον. Έχω arch βέβαια αλλά δε νομίζω να έχει να κάνει με τη διανομή. Ποιον player χρησιμοποιείς; Εγω με smplayer. έχω δοκιμάσει τον προεγκατεστημένο που έχει αλλά και τον vlc. Το έψαξα λίγο στο Google, απενεργοποίησα το compiz και οι γραμμές είναι υποφερτές εώς ανύπαρκτες. Βέβαια, η εικόνα ακόμα δεν είναι καλή καθώς έχει αρκετό noise. Στα Windows μέσα από τις επιλογές της Nvidia το ρύθμιζα αυτό, σε Ubuntu δε βρήκα κάτι αντίστοιχο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 έχω δοκιμάσει τον προεγκατεστημένο που έχει αλλά και τον vlc. Το έψαξα λίγο στο Google, απενεργοποίησα το compiz και οι γραμμές είναι υποφερτές εώς ανύπαρκτες. Βέβαια, η εικόνα ακόμα δεν είναι καλή καθώς έχει αρκετό noise. Στα Windows μέσα από τις επιλογές της Nvidia το ρύθμιζα αυτό, σε Ubuntu δε βρήκα κάτι αντίστοιχο... Βάλε τον mplayer και τον smplayer που έχει για frontend μήπως δεις διαφορά. Eπίσης εγώ έχω για output driver τον xv (δες από τις ρυθμίσεις του εκάστοτε player). Έχω και compiz ενεργοποιημένο. Ποιον driver έχεις εγκατεστημένο; Ο νεότερος είναι ο >Version: 195.36.24 Release Date: 2010.04.28 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Eπίσης εγώ έχω για output driver τον xv (δες από τις ρυθμίσεις του εκάστοτε player). Διορθωση: Το xv ειναι video output του καθε player που μπορει να παιξει βιντεο. http://en.wikipedia.org/wiki/X_video_extension Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Διορθωση:Το xv ειναι video output του καθε player που μπορει να παιξει βιντεο. http://en.wikipedia.org/wiki/X_video_extension Ναι δίκιο έχεις, δεν το έχω πολυψάξει γενικα το θέμα με τους drivers όπως εσείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jastonas Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 έχω δοκιμάσει τον προεγκατεστημένο που έχει αλλά και τον vlc. Το έψαξα λίγο στο Google, απενεργοποίησα το compiz και οι γραμμές είναι υποφερτές εώς ανύπαρκτες. Βέβαια, η εικόνα ακόμα δεν είναι καλή καθώς έχει αρκετό noise. Στα Windows μέσα από τις επιλογές της Nvidia το ρύθμιζα αυτό, σε Ubuntu δε βρήκα κάτι αντίστοιχο... Έχεις βάλει drivers από nvidia ppa; Το vlc έχει επίσης μια ρύθμιση για καλύτερο playback σε hd Preferences, input-codecs,video codecs, ffmpeg >> Skip h.264 loop filter : ALL Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Exoskeletor Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 μμ ναι καταλαθος αυτη κατεβασα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capitan Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Καλησπέρα, Είμαι κάπως αρχάριος στα linux. Κάποια προβλήματα/απορίες: 1)Έβαλα κανονικά ubuntu με partition στο δικό μου μηχάνημα αλλά σε pc φίλου δεν έβλεπε τον σκλήρο του. Έχει ssd (intel postville 80gb) με εγκατεστημένα 7αρια. Κάναμε shrink volume το partition των windows μέσω windows αλλά και πάλι τον αφορμάριστο χώρο δεν τον έβλεπε. Σε μένα έβλεπε όλους του σκληρούς (μη ssd) συμπεριλαμβανομένου και του partition των windows. 2)Εγκατέστησα το flash στον firefox αλλά σε πολλά sites, ενώ αναγνωρίζει κανονικά τις περιοχές που έχει flash και εμφανίζεται ο φλασοplayer, πατώντας play ή οτιδήποτε δεν κάνει τίποτα. Έχω 64bit 3)Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω τα παράθυρα να μεγιστοποιούνται στη μισή οθόνη όταν τα "χτυπάς" στο πλάι ή full μεγιστοποίηση όταν τα χτυπάς πάνω (όπως στα 7) ? Και μια γρήγορη: 4)Εγκατάσταση προγραμμάτων σε linux γίνεται μόνο μέσω του software update center? Αντίστοιχο αρχείο αυτόματου installer πχ .msi ή .exe δεν υπάρχει? Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jastonas Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Καλησπέρα, Είμαι κάπως αρχάριος στα linux. Κάποια προβλήματα/απορίες: 2)Εγκατέστησα το flash στον firefox αλλά σε πολλά sites, ενώ αναγνωρίζει κανονικά τις περιοχές που έχει flash και εμφανίζεται ο φλασοplayer, πατώντας play ή οτιδήποτε δεν κάνει τίποτα. Έχω 64bit 3)Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω τα παράθυρα να μεγιστοποιούνται στη μισή οθόνη όταν τα "χτυπάς" στο πλάι ή full μεγιστοποίηση όταν τα χτυπάς πάνω (όπως στα 7) ? Και μια γρήγορη: 4)Εγκατάσταση προγραμμάτων σε linux γίνεται μόνο μέσω του software update center? Αντίστοιχο αρχείο αυτόματου installer πχ .msi ή .exe δεν υπάρχει? Ευχαριστώ Για το 2, σου προτείνω να βάλεις το flash για 64bit. Για να το κάνεις αυτό, άνοιξε ένα τερματικό και γράψε sudo apt-get remove flash(Και πάτα το tab 1-2 φορές). Θα σου βγάλει ποιά πακέτα του φλας έχεις εγκατεστημένα. Συνέχισε την λέξη (δηλαδή να έχεις την εντολή sudo apt-get remove flashplugin π.χ.) και βγάλτα. Μετά γράψε sudo add-apt-repository ppa:sevenmachines/flash sudo apt-get update sudo apt-get install flash(ξανά TAB και θα δεις κάποιο φλας που θα έχει και το 64 στο όνομα. Βάλε αυτό. το 3) γίνεται στα KDE, δεν ξέρω για Gnome. 4) Τα αρχεία που γίνονται install είναι τα .deb κυρίως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
devill0 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Καλησπερα...με ποια εφαρμογη μπορω να εχω rss feeder στην επιφανεια εργασιας για να βλεπω post απο το insomnia...??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jastonas Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Καλησπερα...με ποια εφαρμογη μπορω να εχω rss feeder στην επιφανεια εργασιας για να βλεπω post απο το insomnia...??? gnome ή kde? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
devill0 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 gnome....................... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ata1983 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Για το 2, σου προτείνω να βάλεις το flash για 64bit. Για να το κάνεις αυτό, άνοιξε ένα τερματικό και γράψεsudo apt-get remove flash(Και πάτα το tab 1-2 φορές). Θα σου βγάλει ποιά πακέτα του φλας έχεις εγκατεστημένα. Συνέχισε την λέξη (δηλαδή να έχεις την εντολή sudo apt-get remove flashplugin π.χ.) και βγάλτα. Μετά γράψε sudo add-apt-repository ppa:sevenmachines/flash sudo apt-get update sudo apt-get install flash(ξανά TAB και θα δεις κάποιο φλας που θα έχει και το 64 στο όνομα. Βάλε αυτό. το 3) γίνεται στα KDE, δεν ξέρω για Gnome. 4) Τα αρχεία που γίνονται install είναι τα .deb κυρίως Αυτό που λες είναι 100% δοκιμασμένο? γιατί ο flash γενικά τρώει κολλήματα από τα 9.10 ακόμα. Ειναι της adobe ή άσχετο plugin? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.