Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Lucid Lynx 10.04 LTS - Συζητήσεις, Απορίες ‎

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αυτό κάνω τώρα κατεβάζω απο μανχαιμ, και θα ποστάρω αποτελέσματα.

---------- Προσθήκη στις 14:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:14 ----------

Sorry, installation of this driver failed.

Please have a look at the log file for details: /var/log/jockey.log και μετά έδωσα

apt-get install nvidia-current

Ανάγνωση Λιστών Πακέτων... Ολοκληρώθηκε

Κατασκευή Δένδρου Εξαρτήσεων

Ανάγνωση περιγραφής της τρέχουσας κατάσταση... Ολοκληρώθηκε

το nvidia-current είναι ήδη η τελευταία έκδοση.

0 αναβαθμίστηκαν, 0 νέο εγκατεστημένα, 0 θα αφαιρεθούν και 457 δεν αναβαθμίζονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 687
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

οποιο server και να διαλέξω μου βγάζει ότι το repository δεν είναι διαθέσιμο,δλδ δν μπορώ να κατεβάσω τπτ. δεν ξερω γιατί το κάνει αυτό.

---------- Προσθήκη στις 16:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:54 ----------

στο διπλανο pc,στο ίδιο δίκτυο που έχω την 10,04 ο ίδιος σερβερ που δοκίμασα μια χαρά τα κατέβασε όλα

---------- Προσθήκη στις 17:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:59 ----------

λοιπόν τελικά κατάφερα και εγκατέστησα το nvidia-current αλλά όταν ανοίγω το nvidia-settings μου βγάζει αυτό το μήνυμα:you do not appear to be using the nvidia x driver. please edit your x configuration file(just run 'nvidia-xconfig'as root and restart the x server.

και όταν μπαίνω στο hardware drivers δεν ειναι activate o nvidia driver και όταν πατάω activate μου βγάζει σφάλμα:sorry,installation of this driver failed

please have a look at the log file for details: /var/log/jockey.log

1. Πήγαινε στο System>Administration>Hardware Drivers και πάτα Remove στο driver της nvidia και όταν ολοκληρωθεί κάνε reboot

2. Πήγαινε ξανά στο System>Administration>Hardware Drivers και πάτα Activate στο driver της nvidia και ξανά reboot όταν ολοκληρωθεί.

ξανά όταν πάτησα activate έβγαλε μετά από λίγο ότι installation failed

ααα να πω ότι απο το μεσημέρι και μετά έχω κάνει ξανα clean install thn 10.04 και πάλι κάνει τα δικά της...

Επίσης παιδιά εγώ κάτι είχα πάθει με την sources.list και δεν μπορούσα να ενεργοποιήσω άλλα repositories . Όλα τα δοκίμασα (μέχρι και 3-4 reinstall το Ubuntu) και τίποτα. Ε τώρα έβαλα την 10.10 και όλα δουλεύουν ρολόι. Πολύ προβληματική η 10.04 ρε γαμώτο...

Είναι χαλασμένος ο server του ntua, οι sysadmins της canonical ειδοποιήθηκαν χθες, ελπίζω βρουν κάποια λύση σύντομα.

Στο μεταξύ, Σύστημα » Διαχείριση συστήματος » Πηγές » Επιλογή του εξυπηρετητή ΗΠΑ.

---------- Προσθήκη 13-08-2010 στις 00:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 12-08-2010 στις 22:43 ----------

ΟΚ, φτιάχτηκε. :)

Δυο γρήγορες απορίες/προβλήματα, σχωράτε με δε κατέχω μαρξ.

Πέρασα το 10.04 με installer μέσω windows.

α. Δεν μου αναγνωρίζει keyboard-mouse, είναι bluetooth, το mχ5500 set.

Δεν έχω άλλα πρόχειρα να βάλω.

β. Κάθε φορά που κάνω restart, στην αναγνώριση συσκευών της post screen δεν μπορεί (μετά από μπόλικη καθυστέρηση) να δει τον ssd.

Αυτό το πρόβλημα υπήρχε και σε παλαιότερη προσπάθεια, (με το παλιό keyboard mouse που δούλευε) δεν τον έβλεπε ούτε μέσα στο λειτουργικό.

Αν κάνω shut down (ή hard shut down τώρα) τον βλέπει κανονικά στην post screen, αλλά μετά πετάει κάποιο error και δεν τον βλέπει πάλι μέσα στο λειτουργικό (το οποίο φυσικά έχω περάσει σε άλλο μηχανικό σκληρό).

Τέλος, παίζουν άλλες διανομές με εύκολο περιβάλλον χρήσης που να παίζουν μέσω installer στα windows;

Δυο γρήγορες απορίες/προβλήματα, σχωράτε με δε κατέχω μαρξ.

Πέρασα το 10.04 με installer μέσω windows.

β. Κάθε φορά που κάνω restart, στην αναγνώριση συσκευών της post screen δεν μπορεί (μετά από μπόλικη καθυστέρηση) να δει τον ssd.

Αυτό το πρόβλημα υπήρχε και σε παλαιότερη προσπάθεια, (με το παλιό keyboard mouse που δούλευε) δεν τον έβλεπε ούτε μέσα στο λειτουργικό.

Αν κάνω shut down (ή hard shut down τώρα) τον βλέπει κανονικά στην post screen, αλλά μετά πετάει κάποιο error και δεν τον βλέπει πάλι μέσα στο λειτουργικό (το οποίο φυσικά έχω περάσει σε άλλο μηχανικό σκληρό).

Τέλος, παίζουν άλλες διανομές με εύκολο περιβάλλον χρήσης που να παίζουν μέσω installer στα windows;

Εγκατάστησε το κανονικά σε partition κι όχι μεσω του Windows installer.

είναι γνωστό bug.

για να λύσεις το πρόβλημα - προφανώς χρειάζεσαι προσωρινό keyboard + mouse -

1. alt + F2

2. επικόλλησε:

>gksudo gedit /lib/udev/rules.d/70-hid2hci.rules

3. πάτα εκτέλεση

4. βρες το σημείο που λέει "# Logitech devices"

βάλε "#" πριν απ'τη λέξη "KERNEL" και πριν απ'τη λέξη "RUN+"

ώστε να έχεις κάτι τέτοιο:

# Logitech devices

#KERNEL[...]

#RUN+ [...]

5. αποθήκευση + reboot με το MX5500.

πηγή

πάτα ScrLk όταν το δείξει για να γίνει pause και κατέγραψε το σχετικό μήνυμα ώστε να μας το πεις.

το Linux Mint βασίζεται στο Ubuntu και επικεντρώνεται στην ευκολία χρήσης.

Παιδιά επειδή δοκιμάσα τα πάντα και δεν πέτυχε κανένα τελικά θα τα βγάλω τα ubuntu, μπορεί να μου πει κανείς πως να γυρίσω στην προτεραία κατάσταση?δλδ να βγάλω και τον grub και τα ubuntu.

Πάντως ενώ εγώ επειδή ξέρω γιατί χρησιμοποιώ λινουξ και είναι σίγουρο ότι παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισα θα ξαναδοκιμάσω σίγουρα είτε άλλη διανομή είτε ubuntu όταν βγει η 10,10 αν ήταν στην θέση ένας νέος χρήστης που απλά ήθελε να τα δοκιμάσει θα άκουγε σήμερα λίνουξ και θα βγάζε σπυριά.

• 1 μήνα μετά...

Εχώ ένα παράξενο πρόβλημα που δεν το έχω ξανασυναντήσει. Είχα τραβήξει κάτι videο μέσω fraps από ένα game και μπήκα μετά στο kubuntu για να τα επεξεργαστώ με το kdenlive. Τα video είναι σε avi δύο με τριών λεπτών αλλά με πολύ μεγάλο μέγεθος δλδ στα 1.7-2g.

Προσπάθησα πρώτα να τα παίξω με κάποιον player αλλά δεν τα παίζει κανείς με τπτ σωστά. Κολάνε, και παίζουν με πάρα πολλές διακοπές. Δοκίμασα το vlc, dragon player, kaffeine όλα τα προγράμματα είχαν την ίδια συμπεριφορά. Από τι είδα και στο task manager άνοιγαν πολλά mplayer που τρώγαν πάρα πολλούς πόρους από το σύστημα.

Στα windows μέσα από τον default του player παίζανε κανονικά χωρίς πρόβλημα.

---------- Προσθήκη στις 13:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:21 ----------

Ξέχασα να προσθέσω ότι όταν μετατρέπω τα αρχεία σε .mov μέσω του kdenlive για να μειώσω το μέγεθος τους ξανά δεν μπορεί να τα διαβάσει σωστά το vlc και οι άλλοι player αλλά δεν είναι σε αυτό το χάλι όπως με το αρχικό αρχείο και έχει μια σχετικά πιο ομαλή ροή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...